Usi Inghetate

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• JREwing
    replied
    La mine nu scârțâie nimic.

Leave a comment:

• liviu.cristian
    replied
    salut!
    Am incercat si eu un spray cu silicon, acum insa s-a mai incalzit, a plouat si chederele scartaie. Am sters cu o carpa si s-a mai luat, dar tb sa dau cu dero sau ceva de curatat. Pana acum n-au scartait niciodata. Nu va recomand siliconul. Nu cred ca strica chederele, asa cum scria pe aici, dar mai bine sa inghete de 2-3 ori pe an, decat sa scartaie tot anul. O sa incerc in week end sa le spal bine si sper sa scap de scartait.

Leave a comment:

• JREwing
    replied
    Da, se da cu ea pe afte. Dar nu simţi că zona e uscată, tocmai din cauza glicerinei. Partea proastă este că, în afte, se dă foarte des cu glicerină boraxată, fiindcă se "duce" repede.
    Scuze de off-topic.

Leave a comment:

• Punk
    replied
    Nu stiam de treaba cu glicerina boraxata..ca deshidrateaza.
    Probabil s-a dus toata dupa ce am spalat masina.
    Ieri am dat cu spray-ul cu care curat bordul deobicei,contine ulei siliconic si ulei de parafina,sa vad cum se comporta in timp.Dar eu sper sa nu se mai lipeasca usile ca nu prea imi place.

Leave a comment:

• JREwing
    replied
    Boraxul deshidrateaza (deci si glicerina boraxata). De-aia se da cu el pe aftele din gura, ca sa ramana uscat locul si sa se vindece mai usor. Glicerina absoarbe apa din mediu. De-aia se da cu ea pe maini atunci cand crapa. Exista glicerina simpla (dar cu aroma de lamaie ), in ceva sticla galbena. Se ia de pe la buticuri din astea de cartier. Aia e ok daca nu ai silicon.

Leave a comment:

• bogdan_1984
    replied
    un farmacist mi-a zis ca boraxul in timp ataca chederul si ca cea mai buna solutie ar fi glicerina simpla, care nu se gaseste in farmacii, decat la cele care le prepara.

Leave a comment:

• JREwing
    replied
    Glicerina boraxata are alte proprietati comparativ cu glicerina simpla, in ceea ce priveste comportamentul fata de apa, dar tot nu e ceea ce trebuie ca sa nu mai inghete usile pe chedere.
    Vedeti ca mai exista (desi a cam lipsit de pe rafturile magazinelor) o solutie speciala pentru chedere. Contine (surpriza!!!) silicon, parfum si ceva glicerina. Pun poza diseara. Am luat-o din Selgros.

Leave a comment:

• bogdan_1984
    replied
    tot glicerina boraxata am folosit si eu. am aplicat acum vreo 7-8 zile si abia azi s-au lipit putin portierele de chederul ala pufos

Leave a comment:

• Punk
    replied
    Cu glicerina boraxata am dat de musteau chederele si tot degeaba..ingheata bocna.

Leave a comment:

• irinell24
    replied
    Eu tot cu glicerina merg si nam nici o treaba. Nici nu ma complic sa dau cu alte solutii. Mie de ajuns ea.

Leave a comment:

• Punk
    replied
    Mmmm..dar din cate am observat ala nu prea are treaba cu inghetatul usilor.
    Ce se lipeste e partea aia pufoasa..

Leave a comment:

• yrman
    replied
    @Punk dai si pe chederul prorpiu zis al usii.

Leave a comment:

• CeDeBe-L
    replied
    Ba siliconu-i BUN.

Stil personal de lucru: cam o data la 2 saptamani duc masina la spalatorie (numai exterior) dupa care iau eu interiorul la bibilit cu manuta mea (in 5 ani am facut interiorul la spalatorie o singura data si atunci m-au dezamait total.).
    Dupa ce se sterge de praf (daca e) se sterge cu un burete inmuiat in solutie usoara de sapun (merge o picatura de sapun lichid la 1 litru de apa) tot ce inseamna plastic si cauciuc prin masina (chiar si plasticele negre de pe afara, manere nevopsite de exemplu). Dati pe TOT ce e plastic si/sau asemanator, bord, stalpi, parasolare...tot.
    Se sterge cu o carpa de BUMBAC, USCATA si CURATA toata zona curatata cu sapun si apoi se da iarasi TOT cu silicon (in ultima perioada folosesc silicon de bord spray cu miros de vanilie, asta dupa gust). Eu prefer sa nu pulverizez pe suprafete ci pulverizez pe un burete moale cu care dau apoi pe plastice, chedere, etc. (si pe alea de afara).
    Rezultate: dupa 5 ani tot interiorul si toate plasticele si chederele sunt CA NOI!
    nu sunt cojite, crapate, nu scartiie, nu se lipesc usile iarna....
    (am uitat sa spun ca dau cu silicon inclusiv pe furtunasele alea prin care trec cablurile intre caroserie si usi).
    Asta e metoda mea care la mine a dat rezultate. Succese!

Leave a comment:

• Punk
    replied
    @JREwing doar pe partea pufoasa a chederului am dat :d

Si mie imi cam vine greu sa cred ca se misca usile in asa hal incat sa scartaie,dar o sa ma conving eu la vara,asta daca o sa reziste spray-ul de pe chedere pana atunci,desi ma cam indoiesc.

Leave a comment:

• Ivan Marian
    replied
    Lunganu,,am tot citit si rasfoit forumul asta si cred ca esti singurul la care usile si portbagajul si toata caroseria i se misca si freaca in mers asa de tare cum sustii!
    Cred ca ai tras prea tare de usile alea sa se deschida si le-ai descentrat de tot

Siliconul ala nu are nici pe dracu,,am dat la dacia veche numai cu silicon maxilux pe chedere,,bord,,usi si de 14/15 ani nu s-au mai corodat si nici nu au mai scartait in mers usile si alte cele!

se deschideau mai greu, dar se deschideau, problema era dupa, ca nu se mai inchidea la linie usa respectiva si trebuia sa stau cateva minute pana isi revenea.
    Cum frate sa tragi de usi in asa hal incat sa numai stea la linie???

Plus de asta masina se mai spala si ea cu sampon auto,etc si tot se degreseaza dupa ea tot ce este uleios!
    Last edited by Ivan Marian; 5 January 2011, 15:56.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google