Directie Asistata Electric Pe Logan 1.6 16v

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    pana nu de mult chiar si la porsche 911 servodirectia era hidraulica. la noul model au facut-o electrica. pe anumite forumuri lumea se plange ca volanul nu mai are acea senzatie de porsche 911 si ca parca e deconectat de restul masinii.

    nu are legatura cu loganul, dar ideea in sine e ca nu tot ce e cel mai nou din punct de vedere tehnologic e cel mai bun. (a nu se intelege ca fac vreo comparatie porsche-logan, ca nu fac asa ceva)

    la fiaturi (panda, 500, punto etc.) in modul servo-city volanul il misti cu degetul mic (servo electrica). probabil pt fete e ok, dar atatea probleme au avut acele tipuri de servo de-ti venea sa parchezi masinile in sant si sa le dai foc. stiu o firma din iasi care are o flota intreaga de panda si la 2 masini din 5 volanul incepea sa se miste enorm de greu in mod aleator. sa-ti faca asa la 110 km/h intr-o curba... il vezi pe dracu nu alta. nu-s specialist in servo directii. cu siguranta sunt unele servodirectii electrice facute f. bine, nu contest asta (ce descria seba, de ex, pare chiar fain facut), da parca tot una clasica hidraulica e mai 'sanatoasa'. probabil tine si de reticenta asta la "nou" din moment ce unele tehnologii noi vin si cu alte probleme specifice pe care unii producatori le rezolva, altii mai putin.
    internal combustionizer

    Comment


    • #17
      Semnal viteza o poti lua de la bord ceas, conector negru pin 22.

      Comment


      • #18
        Stim de unde luam semnal de viteza - copiem schema instalatiei de la duster - dar reprogramarea cine ne-o face ?

        Asta era de fapt intrebarea " in the first place " !

        Comment


        • #19
          Originally posted by Irinel TIN View Post
          Este tot hidraulica directia,dar pompa servo este actionata electric.Daca te uiti in spatele farului de pe partea stanga o sa vezi ca ai borcanasul cu lichid pt servo(este plasat mai jos).Eu asa am vazut la masina fratelui meu(este tot 1.6 16v,fabricatie ianuarie 2012).
          Au pus directie asistata electro hidraulic la benzinare de cand cu euro 5 si numai pe motoarele 1,6 16v. Si-a luat un vecin recent un 1,2 si chiar m-am uitat de curiozitate. Directia este doar hidraulic. La mine imi place cum suna motorasul pe loc, ca un greiere. Iar daca intorci volanul pe loc parca strangi greierasul de oua.... Sper sa nu am probleme cu directia. Deja am trecut de 10k km si deocamdata totul e in regula.

          Comment

          Working...
          X
          Anulare DPF
          Politica de Securitate Google