Imprumut Clapeta Acceleratie 1.6 16v

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Imprumut Clapeta Acceleratie 1.6 16v

  Salut. Deoarece suspectez unele probleme la motorasul pas cu pas la masina mea (Megane 1 1.6 16v) si stiu ca clapeta de acceleratie a mea este identica cu cea de pe Logan 1.6 16v, am deschis acest topic in speranta ca voi gasi un posesor de Logan, in municipiul Calarasi sau imprejurimi, dispus sa imi imprumute clapeta lui de acceleratie, ca sa stiu daca este cazul sa imi cumpar una noua. Mentionez ca demontatul/montatul il voi face personal, iar toata treaba nu dureaza mai mult de 4 ore. Binenteles ca berea (fara alcool) :-) , o voi da eu! Am gasit clapeta noua cu 750 lei, dar vreau sa fiu sigur ca este de la motorasul pas cu pas si nu pot fi sigur decat daca o inlocuiesc cu una 100% functionala.

 • #2
  Mai bine ati si detalia problemele de care spuneti, nu neaparat ma picep eu dar sunt colegi mult mai experimentati care va pot ajuta cu o parere.
  Oricum, la 16v, MPP-ul nu face corp comun cu clapeta de acceleratie, adica se poate schimba fara a umbla la clapeta. Asa ca puteti cere spre verificare doar MPP daca acolo suspectati probleme.
  Succes.

  Comment


  • #3
   La 1.6 16v acceleratia este electronica si MPP este inclus in clapeta de acceleratie. De ce suspectez MPP-ul: pai bujiile, bobinele, garniturile galerie admisie , senzor temperatura aer si senzor presiune aer sunt noi. Si tot nu isi tie relantiul, adica atunci cand iau piciorul de pe acceleratie scade pe la 500 rpm.

   Comment


   • #4
    esti sigur ca iti cade la 500rpm??? te uiti pe bord sau cu un program?
    sigpicMy black ride....http://www.loganclub.ro/forum/my_83_...5.html?t=42435

    Comment


    • #5
     @marius - atentie exista mai multe tip-uri de 16v. Majoritatea au acceleratia mecanica nu electronica. Exista cateva 1.6 16v cu acc electronica insa acelea sunt cele euro 5.
     Euro 4 sunt toate mecanice.
     B-187-H D Z->A.k.a Tobita Indemanaciu

     Comment


     • #6
      vyalli - Sunt sigur si pe ceas in bord si pe program tot ~500 rpm arata.
      Canto - Stiu si asta. Paradoxul este ca am la serviciu doua loganuri 1.6 16v si ambele sunt cu acceleratie electronica, dar nu pot avea acces la ele sa schimb clapetele pentru cateva ore.
      Credeti-ma cand am postat ca doresc un schimb pentru cateva ore am vorbit in cunostinta de cauza.
      Si mai stiu de asemenea ca loganurile cu acceleratie electronica au clapeta ca a mea deoarece la cele doua loganuri am facut poze la clapete. in prima poza este clapeta mea iar in urmatoarele doua sunt cele doua clapete de logan, iar primul logan nu cred ca este euro 5 deoarece este de prin 2007.
      Attached Files

      Comment

      Working...
      X
      Anulare DPF
      Politica de Securitate Google