Consum mediu Logan 1.5 dci 65 cp

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by 10gan_user View Post
    dupa ultimele calcule in oras imi consuma 7.2 litri , deci doar urban.am auzit ca domle` asa consuma cand e frig ........ da frate ... la vara o sa fie cald dar o sa folosesc si aerul conditionat? am de 2 saptamani masina asta 1.5dci 48kw adica 65cp.mentionez ca uleiul e negru si cred ca nesimtitul care mi-a vanduto nu a schimbat de vreo 10-15mii , si nici nu stiu de filtru de motorina sau ce-o mai fi de schimbat.va rog spune-ti-mi voi.
    Stai inistit asa consuma loganul diesel. Am acelasi motor ca tine si vara la ore de varf cu Ac pornit ia peste 8, acum in perioada asta la ore de varf imi ia intre 7 si 7.5 iar noaptea cadn e liber imi ia 5 toate valorile sunt date pentru mers in oras. In extraurban mers cat de cat sportiv adica 120-130km/h in afara localitoatilor iar in sate cu 60 +multe depasiri in forta , accelerari puternice imi ia 6 iarna si 5.5 vara. Cel mai mic consum care lam vazut pe bord a fost 3.8 pe un drum de 200km plin de gropi pe care nu am depasit 80km./h. Uleiul se ingreste in maxim 50km de cand il schimb deci e ceva normal la diesel pentru ca o parte din gazele de evacuare se intorc in motor. Si un sfat prietenesc sa nu mergi subturat adcia sa nu schimbi sub 2200rpm cand e motorul rece si cand e cald minim 2500rpm si sa pui numia motorina din pecouri mari(rompetrol, omv, moll) de evitat petrom, si mai ales sa nu pui motorina de la vanzatorii ambulanti ca ai sa plangi mai tarziu. Sa o sa stapanesti sanatos si fara evenimente nedorite.

    Comment


    • salut,referitor la tot ce am citit aici pot sa va zic si eu cate ceva.rezervorul ia fix 60 de l,cu toate ca scrie 50l in talon.referitor la consum,mie imi ia 4 l la 100 in treapta 5 cu 100 km/h fara ac.eu schimb la 2500 rpm mi se pare momentul optim de schimbare de viteza.am un dci din 2006 cu 50kw si respectiv 65 de hp.

      Comment


      • Originally posted by eduard tudor View Post
        salut,referitor la tot ce am citit aici pot sa va zic si eu cate ceva.rezervorul ia fix 60 de l,cu toate ca scrie 50l in talon.referitor la consum,mie imi ia 4 l la 100 in treapta 5 cu 100 km/h fara ac.eu schimb la 2500 rpm mi se pare momentul optim de schimbare de viteza.am un dci din 2006 cu 50kw si respectiv 65 de hp.
        O ai de noua, cati km are masina si ce probleme ai avut cu ea?

        Comment


        • Mai putin de 4.8-5.0 l/100 n-am vazut la masina mea.Nu este cam putin 4l/100 cu a cincea la 100 la ora ?

          Comment


          • Pe autostrada in Austria la 90Km/h in viteza a 5-a mers constant mai multi km masina 4 persoane + bagaje (eram in concediu) am scos 3,9 l/100 km. A fost un experiment ca nu era sa merg asa tot drumul. Pe atunci softul era original 85 cp.

            Comment


            • eu am facut plinul zilele astea, aveam becul aprins , sa zicem ca mai erau 4-5 litri. si cand a ajuns la 46 litri i s-a oprit pistolul baiatului de la benzinarie.... dar am zis sa mai bage D si pana a ajuns la 50 litri i s-a oprit de cam multe ori pistolul.am observat ca una arata cb-ul si alta consuma cateodata (am bagat 16.2 litri cand imi arata ca mai am de facut 140 km , si am facut 300 km cu acesti litri dar la cb imi arat consum de 19 sau 20 ceva de genu, si am contorizat pana mi-a aratat ca mai am din nou 140 km de facut).consumul nu stiu exact care e,in orice caz, pe ecranul cb-ului nu scade de .....5 ) kiar si cu a 5-a la 80 90 100.cum vazusem eu pe net 3.8,darrrrrrrr sunt multumit de consum.

              Comment


              • Ca fapt divers, acum am consum mediu pe ultimii 110 km in Bucuresti fix 9%. Explicatia este foarte simpla: am prins o aglomeratie in minunatele zile de marti+miercuri in care nu a circulat metroul si multi s-au reprofilat catre masini de-mi venea la un moment dat sa las masina pe dreapta si sa o iau pe jos (nu ca n-as mai fi facut asta de vreo 2 ori acu' ceva timp)
                ex-Logan Ambition 1.5 dci Iunie 2006/RIP Dec 2011
                Dacia Duster Laureate 1.5 dci 110cp 4X4, ESP + whatever packs

                Comment


                • Consumul masini nu-l poti stabilii la stat in trafic, ala nu-i normal si nu ti-l specifica nimeni la nici o masina.

                  Eu am mai spus, in Sibiu cu trafic realtiv lejer, evit orele de varf pe cat posibil, nu stau dupa masina si imi place s ao mai pisc si acum pe vreamea asta ultimii 1000km strict urban am 6 pe CB, asta real e undeva pe la 6,3-6,4 pt ca oricum ar fi da diferente ce arata cb cu ce bagi la pompa.

                  Vara, fara ac ca nu am se invarte undeva pe la 5,2 - 5,5 in oras.

                  Iarna trecuta am avut si ceva valori in jur de 7% dar pe frig, polei si ninsoare.

                  Traficul in Sibiu mai zic o data e lejer, semafoarele principale le prinzi maxim de 2 ori, in rest cam o data si in plus mai sunt si rude ocolitoare pe stradute.

                  Dar cand e rece afara creste consumul simtitor si repede pt ca merg cu motorul mai tot timpul rece, fac curse de 5-10 km maxim si pauze de cateva ore. Rareosi ajung acum sa vad toate cele 4 linii de la temperatura aprinse.

                  Mai fac o precizare, la mine a scazut consumul de cand am facut resoftare, in special la oras, inainte nici vara nu scadeam sub 5,5 acum merge spre 5. in schimb in exterios s-a pastrat cam la fel pt ca acum imi place sa o calc mai mult si merg undeva pe la 5% in exterior.

                  De test am facut un drum Sibiu - caciualta si retur, fara depasiri si mers max 100, cu 3,8 pe CB.

                  In rest conteaza foarte mult cum conduci, cat de aglomerat e drumul, ce incarcatura ai in masina...daca vreti sa vedeti consumul normal faceti acest lucru cand nu e aglomerat cu max 2 pers in masina, cam asa fac cei de la fabrica.
                  Preferance - 83cp Chip Viata aici e scurta, asa ca ai grija unde "zbori".
                  http://www.loganclub.ro/forum/logan_...ela-t7519.html

                  Comment


                  • am scos consum de 4 litri la mers cu a 5-a la 80 la ora, am rezistat 100 km, dar e prea plictisitor ......... si oricum la o viteza de 120 la ora nu cred ca ar sari de 5 litri.
                    mai spunea cineva pe aici ca la drum lung o tine la 2000 de turatii ... pai la 2000 de turatii cu a 5-a nu ai decat 70 la ora.... asa poate scoti 3.8 hai sa fim realisti in legatura cu consumul , faceti calcule exacte si apoi postati.multi spun ca le consuma mai putin numai ca sa fie impacati cu ei, cu masina lor .
                    am intrebat o persoana cu logan 1.4mpi daca ii consuma 10 in oras... si imi zice "cine te-a mintit,consuma 7litri" ciudat avand in vedere ca
                    daca pt logan diesel consumul extern specificat de dacia e 4.2 si urban e 5.6 si tot consuma mai mult dapai pt logan 1.4mpi ar trebui sa fie mai mult decat 9.6 urban si 6.4 extern

                    Comment


                    • mie in bv imi consuma sub 7...si asta acum in sezonul rece....dar pot sa il fac sa consume si 12 ...si in afara imi ia intre 5.5-6 vara ...si acum imi ia 6.2...
                      poti veni oricand sa vezi..nu am motive sa mint.
                      Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

                      Comment


                      • Suceava-Cluj si retur, aproape 700 de km, 4.2 l/100 km

                        Comment


                        • 5,1% consum de la plin la plin
                          mers normal
                          sigpic Alexandria

                          Comment


                          • Functionare logan

                            Eu am loganul de 4 ani In primii 2 ani am mers eu cu el (60.000 km) si consumul nu a depasit 4l/100 km (conform foilor de parcurs) sau 1200 km cu un plin.
                            Si merg cam 3000 km/luna .Acum are la bord circa 100.000 km si un alt sofer si consumul este 4,5-4,7l/100 km, dar masina merge mai mult in zona de munte.
                            Alimentarea cu motorina se face NUMAI de la statii PECO (Petrom sau LUKOIL)
                            In mod formal am interzis sa alimenteze din canister, galeti sau statii neautorizate. Masina NU a avut nici un fel de probleme tehnice in afara de inlocuirea placutelor de frana la 30.000 km si a cauciucurilor la 40.000 km.

                            Comment


                            • Stiu ca au consum mic ca doar d'asta am si eu dar sa zici ca tie iti iese o medie de SUB 4% pe 60.000 km nu imi vine sa cred. Asta ar fi insemnat sa mergi DOAR in afara oraselor cu aproximativ 80-90km/h ca sa poti sa scoti media aia de consum si daca ai mers doar in afara oraselor imi vine greu de crezut ca s-a circulat doar cu viteza de care ziceam putin mai sus.
                              Cred ca ai scapat cateva bonuri de alimentare din gestiune de ti-a iesit acel consum minune.

                              In alta ordine de idei, al meu CB arata 6.8 % pe ultimii 270 km facuti in Bucuresti(o parte pe aglomeratia crunta cunoscuta de toata lumea, o alta parte la ore de seara cand traficul este lejer)
                              ex-Logan Ambition 1.5 dci Iunie 2006/RIP Dec 2011
                              Dacia Duster Laureate 1.5 dci 110cp 4X4, ESP + whatever packs

                              Comment


                              • In primii 2 ani am mers eu cu el (60.000 km) si consumul nu a depasit 4l/100 km
                                hai fii serios.poate ai tinuto numa extraurban cu a 5-a la 80 la ora ) in oras nu poate fi vorba de un consum asa de mic. uite va dau exemplu ultimul meu consum mediu. cu 50 litri am mers 930 km mixt ceea ce inseamna aprox 460 km extra urban cu a 5-a la 90 la ora , si urban turatii normale condus batraneste, si cu foarte putine situatii de "bara la bara" orasul meu e mai lejer.dar nu foarte lejer. si ce am mai observat... e ca cb-ul are eroare de 10 la suta. eu am mers de 50 litri si mi-a aratat ca am consumat 55 litri.asa ca atunci cand mi s-a parut ca la 90 la ora cu a 5-a tinuta 100 km consumam 4 litri , ar insemna 3.6 litri.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google