If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
am si eu un consum de genu asta dar cred e ceva mai mare cam 4L/100km in conditiile in care am mers cu 80km/h,dar e plictisitor rau de tot,parca mi se rupea sufletul sa merg asa cand deobicei merg cam cu 110km/h in afara localitatilor
nu e consumul real,mi se pare mult prea mic,nu te lua dupa ce afiseaza computerul de bord ca nu e chiar asa exact.
banuiesc ca in afara localitatilor nu ai depasit 80km/h
Si asa, cat poate sa minta?Nici Viteza nu e cea reala, stiu dar daca iau de referinta CB-ul sunt curios care e recordul pe acest forum!..Apropo' la Mizil CB-ul indica 2.9/100
@kenterprise - la tine este si "normal" ca sa mergi asa, ca doar o ai in rodaj, nu? Iar mie la aceiasi turatie si viteza in aceiasi treapta, CB imi arata 3.6 %.
Deci tot stau bine, nu?
Nu e pe degeaba recordul asta ( daca e record!) si ma duc inainte pana scot sub 4/100, medie cu trafic de localitati, in conditii normale de condus...azi am fost nevoit sa intru intr-o coloana si asa am inceput testul asta....ca altfel nu credeam sa-mi dea prin cap sa ating asa consum si tre' sa recunosc ca e plictisitor!De maine incep testul de consum la viteze mai mari de 100/ora si va anunt ce si cum!
@kenterprise - la tine este si "normal" ca sa mergi asa, ca doar o ai in rodaj, nu? Iar mie la aceiasi turatie si viteza in aceiasi treapta, CB imi arata 3.6 %.
Nu stiu daca e vorba de faptul ca e in rodaj...anumite opinii sunt chiar contrare : in rodaj consuma mai mult, dar nu iau de bun nici una din opinii ( no offence!) !
Fac un test cu peste 100Km/ora si apoi doresc sa vad cum stau..spuneam ca nu e pe degeaba! Motorina e de la Rompetrol da mai am ceva "chestii" care tocmai pentru asta sunt: reducerea consumului!Se pare ca lucreaza!Si nu vreau sa fiu secretos dar nici nu fac reclama pe acest forum, ca vreau sa mai intru ...
Last edited by kenterprise; 28 August 2007, 20:57.
mai oameni buni... cum sa consume 2.9 l/100km ??? nu-i posibil asa ceva...
este masina stricata... nici daca opresc motorul si merge la vale nu consuma 2.9 ...!!!
Spune cum si trimit o fotografie cu CB-ul!Azi am realizat acest consum pe ruta Ploiesti-Mizil! Pana la Buzau am sarit la 3.0L/100Km!Da' am si mers cu 100Km/ora intre localitati!
consumul real in aflati prin metoda plin-plin,adica la plecare faci plinul si la intoarcere bagi de la aceeasi pompa la aceeasi peco la fel faci plinul si cati litri au intrat atata ai consumat.
Eu ca sa verific daca CB imi arata adevarul, am facut astfel: atunci cand mi sa aprins becul la motorina, am alimentat 10 l, am mers pana i-am consumat si bineanteles sa aprins iar beculetul in bord. Faci calculul la cati km ai parcurs cu 10 l , si cam asta'i rezultatul. La masina mea diferenta dintre valoarea rezultata din calculul meu, fata de valoarea data de CB, era de 0.200 ml.
Am afirmat intr-un post ceva mai sus ca am avut un consum de 3.6 %, sa stiti ca mi sa intamplat de doua ori, o data pe A2 , si o data pe langa Brasov. In ambele cazuri am observat ca afara era ceva mai racoare, si am banuit ca asta ar fi fost si cauza.
Cu stima , FLO.
Eu ca sa verific daca CB imi arata adevarul, am facut astfel: atunci cand mi sa aprins becul la motorina, am alimentat 10 l, am mers pana i-am consumat si bineanteles sa aprins iar beculetul in bord. Faci calculul la cati km ai parcurs cu 10 l , si cam asta'i rezultatul. La masina mea diferenta dintre valoarea rezultata din calculul meu, fata de valoarea data de CB, era de 0.200 ml.
Am afirmat intr-un post ceva mai sus ca am avut un consum de 3.6 %, sa stiti ca mi sa intamplat de doua ori, o data pe A2 , si o data pe langa Brasov. In ambele cazuri am observat ca afara era ceva mai racoare, si am banuit ca asta ar fi fost si cauza.
Cu stima , FLO.
O sa aplic aceasta metoda si va comunic rezultatul...da' tot am cel mai mic consum de pana acum!
mai oameni buni... cum sa consume 2.9 l/100km ??? nu-i posibil asa ceva...
este masina stricata... nici daca opresc motorul si merge la vale nu consuma 2.9 ...!!!
Pt ultimul consum inregistrat precizez ca am mers putin diferit fata de cum o fac de obicei. Adica am schimbat numai dupa 2500 de ture si am dus frecvent pana la 3500-4000. dar asta singurul experiment pe care il mai fac . De acum inainte o sa incerc sa schimb numai pe la 2500 si in cazuri foarte rare dupa 3500(plecari de la semafor,etc). ca sa ajung iar la 4,5 % consum
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment