Cum Se Conduce Acest Motor Pt Consum Bun?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Cum Se Conduce Acest Motor Pt Consum Bun?

  Salutare. De cateva saptamani conduc pt o firma un van dci cu motorul asta. Am pus la el ca sa imi mai imbunatatesc consumul si stilul de mers un adaptor bluetooth obd.
  Tot nu reusesc sa ii dau de cap cu consumul, cum sa merg mai bine.
  Vorbim aici de consum la pompa la fiecare 5l pusi.

  Stilul 1: schimbat pana in 2000 de ture, rar peste 2000. La mers constant o tin intre 1500-2000.Obd arata in general 6 si 6 sau sub 6 iese consumul.Merg 40 de km cu prima liniuta si 50 pe bec=90km cu 5l

  Stilul 2: schimbat 2000-2500. La mers constant o tin in 2000-2500 ture ( in general in treapta3). Cu stilul asta obd arata consum de oras pana in 5.5 chiar si 4si cv. Dar SURPRIZA , Am mers 25 de km si s-a aprins becu. Deci 25+50=75 cu 5l ( iese consumul 6,6%).


  LOGANISTII CU EXPERIENTA AJUTATI-MA! Am abia 2000 de km cu asta si de aia nu stiu cum sa ma port cu ea.

 • #2
  pai daca e pe firma dc vrei sa consume putin?
  sigpicMy black ride....http://www.loganclub.ro/forum/my_83_...5.html?t=42435

  Comment


  • #3
   Faci testele cu prea putina motorina. Marja de eroare e foarte mare.
   Recomand stilul 2

   Comment


   • #4
    Frana de motor folosesti? Influenteaza mai mult decat regimul de schimbat treptele.
    Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

    Comment


    • #5
     Am uitat sa mentionez, bag frana de motor pe cat posibil. Uneori daca am viteza mare si in fata vad ca incetinesc masinile o las sa curga si schimb chiar in viteze inferioare.

     Pai vreau consum mic pt ca lucrez la cooperativa Cucu: n-are bani da-ti da de lucru! Mi se dau putini bani si tot timpul trebuie sa merg si colo si colo si colo.

     Deci, astept sfaturi ! Numai bine!

     Comment


     • #6
      Asa cum ai expus stilul 2 este cel mai bine. In oras maxim a 3-a ca sa ramai peste 2000rpm si asta este. Consumul cel mai mic il obtii (mai ales cand esti si incarcat) atat timp cat stai in plaja de turatii aferenta cuplului maxim (~1700-2700rpm la motorizarea ta, conform graficului oficial). Atat timp cat schimbi viteza astfel incat sa pici peste nr. minim de rpm aferente cuplului maxim vei avea consumul cel mai mic.
      Bafta!

      Comment


      • #7
       Mda, nu sunt de acord. Cu cat turele sunt mai mici, cu atat consuma mai putin. Chiar daca e sarcina e mare, insa nu tremura motorul. Deci a 5a la 60 daca ai peste 1500 de ture si nu vrei sa acclerezi e ok.
       Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

       Comment


       • #8
        si din 60k in 60k schimbi turbina, injectoare...

        Comment


        • #9
         E a firmei, nu a lui. In plus 1,6le meu nu are porblemele mai sus citate.
         Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

         Comment


         • #10
          Toti ne dorim sa consumam cat mai putin. Cel mai bun consum este obtinut la accelerari line, multa frana de motor inainte de semafor, condus preventiv etc ( lucruri din astea de nu le poti face niciodata in Bucuresti )

          Asa ca in lumea reala cel mai bun consum il obtii in turatia de cuplu maxim. Treapta 3-4 minim 1700 rpm chiar 1900 mai bine si ai cel mai bun consum.

          Retineti ca la al nostru Logan Dci pedala de acceleratie nu alimenteaza cu motorina cand o apasam, ECU se ocupa de asta. Asa ca daca ai 1900 rpm in tr 3 la 50 km/h si pedala e mai apasata decat la 50km/h in tr 5 asta nu inseamna ca consumi mai mult. Inseamna ca introduci mai mult aer si arderea e mai buna.

          Chiar sunt curios cum arata un Dci care merge prin Bucuresti in tr 5 la 60 km/h ( de fapt stiu , vad zilnic taxiurile si fumul aferent )

          PS: Eu fac zilnic cam 40km cu 4 persoane in masina ( cam 285 kg ) si consumul este de 4.6-4.9% ( 22-24.5 km/h media ) acu pe vara ca a fost liber si merg mult in tr 3 , rar a 4 la >60km/h

          Verifica presiunea in roti ( cu un manometru bun , nu ala din benzinarii ) si filtrul de aer sa fie curat. Consumul tau e cam mare daca nu stai mult bara la bara in trafic.

          Comment


          • #11
           hey ca veni vorba de consum...de un timp incoace mie imi arata tot 5,8 consum oricum as merge nu fluctueaza deloc ca ma inainte...ce fluctueaza este km pe care ii mai pot face...ce ar putea avea?

           Comment


           • #12
            din cauza temperaturii exterioare consumul este mai mare... daca mergi pe distante scurte si motorul nu ajunge la parametrii normali de functionare este normal ca si consumul sa fie mai mare...incearca totusi sa scoti borna de + de la baterie si vezi daca isi revine...
            Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.

            Comment


            • #13
             Originally posted by txbodigan View Post
             hey ca veni vorba de consum...de un timp incoace mie imi arata tot 5,8 consum oricum as merge nu fluctueaza deloc ca ma inainte...ce fluctueaza este km pe care ii mai pot face...ce ar putea avea?
             Pentru inceput incearca o resetare a CB.
             Detalii, aici.
             Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

             Comment


             • #14
              @txb: sau ai putea sa resetezi CB... cine stie de cate mii de km e media aia. Autonomia in schimb e calculata pe baza consumului mediu din ultimele cateva minute si se recalculeaza continuu si automat, indiferent de cand resetezi CB.

              Comment


              • #15
               Mie si asa mi se pare ca acest motor consuma f putin. De ce as vrea prin orice mijloace sa consume si mai putin?(05-07l la suta ce afacere mai e si asta?).

               Comment

               Working...
               X
               Anulare DPF
               Politica de Securitate Google