Incalzire Motor

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Incalzire Motor

    Salutare la toata lumea!Am si eu o intrebare :Este normal ca temperatura la apa sa ajunga la 4 linii dupa aproximativ 1,5-2km de mers?Sa aiba vre-o influenta faptul ca merg cu cauciucuri all-season?

  • #2
    nu au nici o influenta cauciucurile. urmareste daca porneste ventilatorul. poti verifica cu motorul pornit daca ventilatorul e ok scotand mufa de la senzorul de temperatura de pe chiuloasa(partea dreapta deasupra cutiei cum te uiti la motor). In momentul scoaterii mufei ventilatorul porneste. Daca totul e ok atunci nu e o problema.

    Comment


    • #3
      e normal......sa te panichezi cand iti ramane blocat la 2 liniute ;)
      sigpicMy black ride....http://www.loganclub.ro/forum/my_83_...5.html?t=42435

      Comment


      • #4
        Cat timp ai doar 4 linii e foarte bine. Daca nu ai constant 4 lunii atunci este o problema.

        Comment


        • #5
          multumesc mult! Ventilatorul porneste>Dar inainte parca nu se incalzea asa repede.Mentionez ca masina are 35000 km.La 17000 a fost schimbata pompa de apa iar dupa aceea avea momente cind apa sarea la 6 liniute.Am fost cu ea la service ,era in garantie si mi-a verificat vntilatorul dupa care mi-a mai scos antigel din borcan (era la maxim-pus de mecanic dupa ce a schimbat pompa de apa) si nu au mai fost probleme doar faptul ca se incalzeste mai repede.Am crezut ca poate freaca ceva.Si as mai avea o intrebare.Se aude un tacanit la motor (tachet!) deranjant am fost cu ea la mecanic (la Meridian) si mi-au spus ca este de la reglajul culbutorilor.Am platit 150 roni sa ii regleze si de geaba tot asa face ,seful mecanicilor mi-a zis upa aceea ca asa fac toate motoarele de 1.4 dar nu cred la alte masini motorul toarce frumos.Se poate cumva ca la demontare-montare caoac culbutori mecanicul sa fi ciupit garnitura ?(trebuia cumva inlocuita ca a pus-o tot pe cea veche cu ceva solutie) si de aceea sa se incalzeasca mai repede motorul?
          Last edited by Seba; 25 October 2012, 22:41.

          Comment


          • #6
            Si daca apa sta la 2 liniute, creste la 4 si apoi scade la 2, nu sta constant la 4 ce ar putea sa fie ?

            Comment


            • #7
              viorelus67 daca tu in cei 2km parcursi stai cu masina la semafoare cate 10-15 minute pana treci de el,e normal sa se incalzeasca apa mai repede decat asta vara cand in Bucuresti era circulatia mai lejera,cu tacanitu la motor poate fi si de la injectoare,ai folosit vreodata curatitor de injectoare?,garnitura de la capac este metalica(costa destul de mult una noua)si mecanicu a dat pe ia cu mastic de etansare sa nu piarda ulei pe la capac
              deci sfatu meu si al altor colegi,,,,,laso asa ca nu are nimic,te sperii degeaba,daca ramane la 2 liniute atunci este o problema,,,,
              yo_cristi cauta in forum si vei gasii un raspuns valabil

              Comment


              • #8
                salut nikuniku! multumesc de raspuns. Nu este vorba de stat la semafor deci apa creste la 4 linlute dupa 2 km de mers drept fara oprire!De aceea ma cam pus pe ginduri.Daca tacanitu ar fi fost de la injectoare de ce mecanicu de la Meridian a zis ca sunt tacheti si nu a zis nimic de injectoare?Ce crezi?

                Comment


                • #9
                  las-o dom'ne ca n-are nimic jegul ala de capac cu incalzirea motorului. pt ce ai schimbat pompa de apa la 17000km? trebuia, sau doar asa, preventiv? atata timp cat apa sta in intervalul 2-4 liniute, e ok. daca urca la 5-6, atunci e cazul sa intri in panica. aia 2km dupa care se incalzeste apa, cu ce viteza si-n ce treapta ii faci?
                  @yo-cristi: pentru asta am schimbat eu termostatul, dar tot asa-mi face. foarte probabil se raceste bine, fiind deja frig dimineata si atunci pur si simplu vezi cum lucreaza termostatul. e cumva masina fara a/c, doar servo si geamuri electrice fata? aia are radiator mic, intra mult aer pe la masca fata si se raceste motorul mai bine.
                  Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                  Comment


                  • #10
                    Nu, e laureate, are ac si servo, bine probleme nu au fost, cand era mai cald si opream masina mai pornea ventilatorul, singura chestie e ca arata ba 2 ba 4.

                    Comment


                    • #11
                      aceeasi problema o am si eu cu liniutele de la apa, daca merg prin oras am 4 liniute, iar daca ies inafara si merg constant 80-90 km/h scade la 2 linii, iar daca merg mai agresiv inafara ramane la 4 linii. dupa parerea mea problema e aerul mai rece care raceste apa mai bine....

                      Comment


                      • #12
                        bogdy am avut problema asta recent si am schimbat termostatu... destul de ieftina actiunea (50lei +manopera)
                        Casa moara fetilii!

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by Seba View Post
                          @yo-cristi: pentru asta am schimbat eu termostatul, dar tot asa-mi face. foarte probabil se raceste bine, fiind deja frig dimineata si atunci pur si simplu vezi cum lucreaza termostatul. e cumva masina fara a/c, doar servo si geamuri electrice fata? aia are radiator mic, intra mult aer pe la masca fata si se raceste motorul mai bine.
                          Am patit-o si eu iarna trecuta.Dupa cateva vizite la garantie si o schimbare de termostat tot asa facea.Cel putin incepuse sa bage caldura normal.In primavara m-am dus iar si citind de pe forum le-am cerut sa imi schimbe sonda de temperatura.
                          Domnii de acolo au zis ca se murdareste/imbacseste si nu mai functioneaza in parametrii.Ma rog,nu intru in detalii,ce am vazut eu ca era numita sonda era o bucatica de metal care pe deviz costa undeva la 120 lei.

                          De atunci toate bune si frumoase.

                          Comment


                          • #14
                            Deci de vina ar fi sonda de temperatura care se murdareste si trebuie curatata/schimbata.

                            Comment


                            • #15
                              yo_cristi poti face ceva mai simplu inainte sa schimbi sonda de apa,verifica densitatea antigelului la rece,sa nu fie mai jos de -35*C si cat de curat este radiatoru(sa nu fie plin de praf/frunze pe celulele de racire)

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google