Îmbunătățire Audio Stock De Pe PH2

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Îmbunătățire Audio Stock De Pe PH2

    Salut oameni buni.
    Am un Logan PH2 și vreau să îmbunătățesc puțin sunetul din el, fără o investiție mare. Pentru asta m-am gândit să-i adaug un subwoofer.
    Nu vreau să schimb HU (este cel de pe Duster, CD MP3 cu intrare AUX) deoarece am satelit de comandă lângă volan și nu vreau să renunț la el (nici nu am găsit un HU cu care să fiu sigur că e compatibil). Difuzoarele încă nu le voi schimba.
    Relativ la subwoofer, m-am gândit la un subwoofer activ (nu vreau mățăraie în portbagaj), și anume MTX RoadThunder 8" Powered Tube. Motivul pentru care scriu aici este pentru a afla câteva detalii:
    • HU de pe PH2 are și ieșiri RCA?
    • Dacă trebuie să folosesc ieșirile de nivel înalt, pot fi legate în paralel cu boxele din spate fără nicio problemă? (mă gândesc că intrările alea au impedanță destul de mare și nu vor „mânca” din puterea semnalului care ajunge la boxe)
    • E ok să prind subul de bancheta din spate (de fapt, de traversa din spatele banchetei din spate) și nu pe podea? (nu vreau să dau găuri)
    • Cam cât mă costă o instalare de tipul ăsta (12 V de la baterie, siguranță, tras masă, tras fir de remote, cabluri RCA sau remufat cu cabluri pentru intrarea de nivel înalt)?

    Mulțumesc anticipat

  • #2
    E dragut subwooferul acela dar e modest, n-o sa ai senzatii prea faine la banii pe care ii dai.
    Celor care nu stiu sa mearga cu diesel cautati pe google: "Exploatare diesel ! MAK"

    Comment


    • #3
      Nu mă aștept la o diferență senzațională. Cred că un sub mai bun implică și o stație, și apoi pentru asta ar trebui un HU mai bun (nu ăsta care bagă paraziți pe AUX când accelerez ) cu ieșiri RCA și niște incinte mai bune. Ori eu vreau doar să mai îmbunătățesc un pic sunetul, să fie mai profund. De aceea l-am ales pe cel mai ieftin (costă în jur de 400 lei) și sunt curios care sunt costurile suplimentare.

      Teoretic aș putea să mi-l conectez și singur, însă cineva care se pricepe o poate face mai repede și mai bine...

      Comment


      • #4
        Nu stiu cum e cel de Duster, dar al meu ( versiunea Laureat ) nu avea iesire RCA. Totusi se poate rezolva foarte usor cu semnalul, cumperi un adaptor Hi-Low, e in jur de 40 lei, si iei semnal de la boxele spate.
        Nu-i bai...

        Comment


        • #5
          Am avut eu un cd player de Duster cu Mp3 si nu avea RCA-uri...deci la tot adaptor Hi-low se ajunge.
          sigpicLogan Laureate - 1.5 DCI

          Comment


          • #6
            Off-topic:ce s-ar intampla daca se ia pur si simplu semnal de la boxele din spate catre subwoofer,care la randul lor a fost luat semnal de la boxa din dreapta fata,adica 3 boxe in serie + subwoofer????????
            MY RYDE http://www.loganclub.ro/forum/zuzus_72_bmc-t44764.html

            Logan din Bicaz (Neamt)

            Comment


            • #7
              Una e semnalul una e amplificatul. Semnalul cu afecteaza cu nimic puterea de redare.
              Nu-i bai...

              Comment


              • #8
                Originally posted by bogdandochita View Post
                Off-topic:ce s-ar intampla daca se ia pur si simplu semnal de la boxele din spate catre subwoofer,care la randul lor a fost luat semnal de la boxa din dreapta fata,adica 3 boxe in serie + subwoofer????????
                Cred ca de fapt te referi la 3 difuzoare in paralel la care se adauga, tot in paralel si subwoofer-ul.
                Cel putin pentru cele 3 difuzoare ai scazut impedanta de la 4 ohmi la 1,25 ohm ceea ce poate duce foarte usor la probleme penrtu finalele cd-playerului.
                Depinde acum si cum ai legat subwoofer-ul.

                Cel mai indicat este sa folosesti iesirile player-ului pentru difuzoarele spate si, asa cum s-a mai scris mai sus, sub-ul sa-l legi cu ajutorul unui adapator hi-low.
                GL-22-TOF

                Comment


                • #9
                  da,3 difuri legate pe un canal de la cdplayer nu e bine,iti va afecta playerul.
                  Alpine 9853r-> Audison->dls ms6a->full active
                  -> Alpine v12 mrd-m605->jbl pb1220
                  Silent Coat.

                  Comment


                  • #10
                    Subwoofer-ul acela are și intrări de semnal amplificat (HLI - High Level Input), dar aș fi preferat să îl conectez pe RCA.
                    Player-ul e acesta

                    l-am văzut pe mai multe mașini, nu doar pe BlackLine. Teoretic în mufa ISO, parcă pe la C-1, are și ieșiri neamplificate, dar dacă nu sunt conectate în interior... degeaba!

                    Pe de altă parte văd că se găsesc module de adaptare a satelitului pe alte HU-uri, poate o schimbare la un moment dat nu e exclusă...

                    Comment


                    • #11
                      eu zic sa-ti schimbi totusi player-ul iar tubul sari de la MTX la Ground Zero, nu e diferenta mare de pret

                      Comment


                      • #12
                        Plus ca nu se compara calitatea sunetului la modul ca e jaf playerul din fabrica.
                        Playerul din fabrica se aude bine cu boxele stock..pana auzi alte sisteme.
                        Solutia este urmatoarea: headunit nou, subwoofer amplificat separat(sub in cutie daca e posibil), alte difuzoare(de preferinta de tip sistem 2 canale, medii+inalte) + amplificare pentru cele 2 sau 4 difuzoare pe care le montezi.
                        Muzica este stereo deci cel mai bine pui 2 boxe pe usile din fata si renunti la cele din spate.
                        Celor care nu stiu sa mearga cu diesel cautati pe google: "Exploatare diesel ! MAK"

                        Comment


                        • #13
                          Pe de o parte, apreciez sfaturile voastre, știu că nu sunteți rău intenționați. Pe de altă parte, eu am întrebat cu totul altceva. Am zis din start că nu vreau să schimb player-ul și nici boxele. Nu vreau un sub mare, să nu mai pot căra mult în mașină. Vreau un bas în portbagaj care să îmbunătățească sunetul. Atât!

                          Razvy, cel mai ieftin Ground Zero de pe be-loud.ro este 190 lei, dar îi trebuie incintă și stație. Cel mai ieftin Ground Zero cu incintă este 340 lei, iar un amplificator Blaupunkt de 160W este 220 lei. Față de 400 lei cât este cel de la MTX, mă scuzi, dar diferența e aproape de la simplu la dublu.

                          me_catalin - cât costă HU nou + amplificator boxe + 4 boxe bune + amplificator subwoofer + subwoofer ? Găsesc la 5-600 lei + cât mai iau pe cele stock - 100 lei cât mă costă un modul pentru satelitul cu comenzi audio? Nu cred.

                          Deci hai să revenim. Presupun că HU stock nu are ieșiri RCA, nu-i nimic, îl conectez pe High Level de la boxele din spate. Acum, cât mă costă instalarea lui (tras de fire mai mult) la un centru care să nu-mi facă țigănii prin mașină?

                          Comment


                          • #14
                            Vezi ca pe be-loud au o lista de preturi, dar o sa-ti ia ceva bani... Mai bine rogi un prieten sa te ajute, scapi mai ieftin

                            PS: Nu doar subu iti trebe, mai adauga adaptor hi-low si kit cabluri.

                            Be Loud! Din pasiune pentru sunet: magazin online casetofoane auto, cd playere auto MP3 player, difuzoare, subwoofere, amplificatoare, boxe, detectoare radar si alarme auto, car audio si multimedia, sonorizare masini si tuning auto, magazin virtual online
                            Nu-i bai...

                            Comment


                            • #15
                              FlorianYFL, ai mai spus odată să îşi ia adapter hi-low, deşi până şi ultima chinezărie are aşa ceva incroporat, nu te-ai uitat dacă subwooferul acela mtx are, se vede şi din poză şi din specificaţii şi oricum sigur are şi fără să mă uit, şi s-a mai spus de cineva mai sus că are. Ori dai sfaturi ştiind sigur ce spui ori nu că mai rău induci omul în eroare.
                              Vladk2k, ia acel subwoofer, dacă atât îţi permiţi. Mai mult ca sigur e un upgrade la sistemul actual stock de logan. Nu îţi trebuie adaptor hi-low că are incorporat. Eventual dacă vrei să faci saltul să îl iei pe cel mai mare, de 25 de cm, dacă nu şi cel de 20 e mai bun decât nimic şi o să se audă decent.
                              Nu ştiu cât te costă, sună la be-loud şi întreabă. Or să ţi-l seteze ei, dar verifică şi tu cum îl vor seta, ideal e să mai scazi puţin din bass din player şi să dai subwooferul din gain mai tare ca să compenseze, ca să fie redat basul de subwoofer, să se "concentreze" difuzoarele stock pe medii şi înalte, plus că rişti să ajungă playerul în saturaţie şi să distorsioneze în difuzoare dar să nu auzi din cauza subwooferului, plus că şi subwooferul ia acelaşi semnal distorsionat de la player.
                              Eu am auzit că playerul de duster şi de pe black line sau pe ce logan s-o mai monta din fabrică se aude mai bine decât cel mai vechi.
                              În orice caz e un upgrade, o să ai clar mai mult bass în maşină, nu e bine să fim aşa extremişti - adică ori schimbăm tot şi băgăm 1500 de lei (ca să nu zic mai mult) în audio ori nu mai faci nimic, nu? Există şi o cale de mijloc.
                              Last edited by ionescu liviu; 31 May 2012, 12:55.
                              http://www.youtube.com/watch?v=pvSt-c_YkTQ

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google