dupa ce isi face uzura se regleaza singur?
Pedala ambreiaj
Collapse
X
-
Eu am rezolvat problema singur. Dupa 4 vizite la AutoEuropa pe problema ambreiajului, am dat jos ornametul de la pedale (e prin cu 5 dopuri de plastic) si am uns bine cu vaselina arcul spiral dintre pedala de frana si pedala de ambreiaj. Am dat cu vaselina pe cablu la ambele capete, si acuma merge foarte bine. Nu mai scartiie nimic si merge foarte usor pedala de ambreiaj.
nu mai da "quote" cand raspunzi la ultimul post!Last edited by Seba; 9 April 2009, 14:56.
Comment
-
Problema cu scartaitul pedalei de ambreiaj o am si eu. Dar mai am inca un scartait. Scartaie tamburii de frana cand iau piciorul de pe pedala (de frana). A mai facut o data asa acu 10000 de km, am dus-o in service, au curatat tamburii (100 de lei, desi era in garantie) si pana acu nu a mai facut. Acu iar face....Am loganuri la serviciu cu peste 50000km si nu au problema asta. A mea cu ce este mai speciala?
Comment
-
Incearca o spalare cu presiune in zona rotilor si vezi daca mai persista problema.
Comment
-
Intrebare: la Sandero 1.4 se poate regla ambreiajul sa prinda mai jos ? Dealer-ul imi spune ca nu se poate regla, ca poate regla doar cursa pedalei, dar ca va prinde tot pe ultima parte.
Stiu ca la Logan se poate regla, dar am citit pe undeva cum ca la Sandero rulmentul de presiune ar fi lipit de placa de presiune, iar la Logan nu ar fi lipit si din cauza asta s-ar putea regla cursa la Logan.
Multumesc.
Comment
-
ai citit gresit....rulmentul nu poate fii "lipit" pe nici o placa de presiune....este exact acelasi motor aceeasi cutie de viteze ca si la logan....daca vrei ca ambreajul sa prinda mai "jos" cauti o cheie de 10 si strangi frumos piulita de la cablu de ambreaj....si ai rezolvat toata problema......eu am 2 loganuri si amandoua au venit din fabrica cu ambreajul "foarte sus".......pentru cultura ta generala.....motoarele sunt aceleasi motoare incepand cu anul 2004 pe logan ( ma refer la 1,4).....singurele schimbari care le-au suferit au fost "minore" intr-un fel nici nu au fost schimbari........cutia de viteze a suferit niste schimbari.....timoneria a fost schimbata ....vechiile modele erau foarte zgomotoase si aveau un "oarecare joc" .......inafara de asta mari schimbari nu sunt de ordin tehnic...intre vechile logane si cele actuale......aceleasi lame mizerabile la stergatorul de parbriz.....acelasi zgomot asemanator "dieselului" care dispare la calcarea ambreajului......aceleasi cauciucuri kormoran ....probabil mai trebe sa treaca vre-o 30 ani pana s-or gandii sa remedieze aceste "mici " inconveniente........iar ca o parere personala ...daca gandeau un motor de 1,4 16v 90 cp (care nu era mare lucru de realizat putea fii modificat actualul 1,4) ....cutia de viteze cu niste "zimti" mai scurti si niste frane pe disc la rotile din spate........rezolvau multe "hibe" ale masini......1.demaraj mai bun .2 turatie mai mica la viteze mari.....3.consum mai redus ....4.viata mai lunga........dar lasa-i pe oameni sa mai traga de astea vre-o 30 ani si pe urma vin altele.........1,4 16v 90 schimba cu totul loganul...din toate punctele de vedere...si al demarajului si al consumului si al uzurii in timpOriginally posted by bunicuta View PostIntrebare: la Sandero 1.4 se poate regla ambreiajul sa prinda mai jos ? Dealer-ul imi spune ca nu se poate regla, ca poate regla doar cursa pedalei, dar ca va prinde tot pe ultima parte.
Stiu ca la Logan se poate regla, dar am citit pe undeva cum ca la Sandero rulmentul de presiune ar fi lipit de placa de presiune, iar la Logan nu ar fi lipit si din cauza asta s-ar putea regla cursa la Logan.
Multumesc.
Comment
-
de cateva zile bune imi haraie pedala de ambreiaj, la jumatatea cursei haraie ...
am schimbat cablu de ambreiaj, am uns cablu si la pedala si la intrarea in compartimentul motor si la prinderea de pedala, si la prinderea de greutate
am curatat de praf tija de la cutie sub masonul de cauciuc
seara sau ziua cand e rece motul nu face ... e catifea dupa ce se incalzeste face iar
la dacia au zis ca e .... ca e ... au actionat in cauza dar atat ... 2 ore mergea ceas dupa care facea la loc ...
eu banui o placa de presiune tu ce zici? ambreiaju tine ceas ... nu imi face probleme, doar pedala haraie ...
am uns cu vaselina profesionala
ce sa ii mai fac?sigpicMy ride
Comment
-
si mie imi face la fel dupa ce se incalzeste numai ca nu haraie, are o cursa mia sacadata, am schimbat cablul dar degeaba. NU avem ce face e din cutie, asteptam sa pice si cadn punem chit nou atunic ungem calumea. Altfel trebuie desfacuta cutia si costa prea mult manopera numai pt a curata si unge peacolo.
Comment
-
E posibil sa haraie rulmentul de presiune.Originally posted by DeLuXe View Postalte pareri? repet ca ambreiajul merge ok ...
Comment

Comment