Total de acord cu @Octavian___31. Daca vreti sa faceti o treaba cum trebuie da-ti tamburul ala jos si indepartati praful. Daca dai cu ciocanul nu faci decat sa muti praful ala dintr-o parte in alta...
Scartait Eliberare Frana
Collapse
X
-
Salutare tuturor,cu toate ca ciocanul este o scula foarte buna in domeniul auto aici nu ne ajuta cu mare lucru.Aici cel mai bun ajutor ni-l ofera vaselina.Dati tamburii jos curatati tot praful de acolo cu o pensula sau o carpa si vedeti unde freaca sabotii pe talerul de care sunt prinsi,adica in partea superioara a sabotilor este un punct unde veti vedea ca se freaca de taler si este zgariat talerul.Acolo puneti putina vaselina dupa care puneti tamburul la loc si veti vedea ca dispare scartaitul.Si la Clio este exact la fel scartaitul,aceeasi cauza.Eu exact asa am facut cum am specificat mai sus si nu mai am acel scartait.NU puneti multa vaselina,doar putin in punctele unde se freaca de taler.Cand dati tamburii jos NU trageti frana de mana cum au facut unii colegi de pe forum si dupaceea va mirati ca nu iasa tamburii cand trageti de iei.Spor la treaba.
Comment
-
Originally posted by Octavian___31 View PostDaca si tu si colegu loribob chiar n-aveti de lucru, dati cu ciocanu cat puteti in tamburi
Apoi sa nu va mirati ca incepe vreun rulment sa huruie din senin.
In concluzie, nu luati in considerare sfatul asta (sa dati cu ciocanu-n tamburi).laureate 1.5l, albastru marin
Comment
-
@ten tu cred ca nu ai citit f atent ce problema are omul ... El are un scartait la ELIBERAREA franei, nu cand apasa . Praful produce zgomot cand apesi frana, pentru ca atunci freaca placuta aia de compozit de azbest pe tambur. La el freaca parta metalica a sabotului de taler.
Solutia lui @loribob este una eficienta atunci cand ai scarait la franare, dar este o solutie pentru scurta durata pentru ca praful ala se depune iar daca nu il elimini temeinic.sigpic
Comment
-
s-a mai discutat problema , acum un an imi aparuse si mie. e boala grea mai ales la mcvuri. trebuie dat jos tamburu suflat bine cu aer si unse arculetele alea de la sistem. nu am o poza ca va aratam. eu specifici acest lucru la fiecare revizie si de atunci nu mai am probleme
sigpic
Comment
-
Eu am scos de multe ori tamburul si nu s-a desfacut niciodata rulmentul si nu are cum sa se desfaca,numai daca eventual e rupt cosul cu bile sau are vreun defect de fabricatie.Si pana nu scoti aproape detot tamburul de pe ax nu prea ai cum sa-l inclini.
Comment
Comment