Probleme Dacia Logan 1.4 Ambition

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Probleme Dacia Logan 1.4 Ambition

    Acum cateva zile in zona din fata se auzea in mers pe la 2000 de ture in treapta a 2 si a 3 un zgomot ciudat s-a auzit o zi intreaga ! Am ajuns cu masina la munca si dupa o tura de 6 ore la munca, cand sa plec si eu acasa nu a mai vrut sa porneasca, am dat la cheie a pornit s-a ridicat turometru ca la orice pornire apoi a scazut de tot si a murit motorul ! Am mai incercat sa mai pornesc masina de vreo 4 ori dar nici macar nu mai pornea, pana la urma a pornit nu a mai scazut asa dar in momentul cand apasam acceleratie scadea turometru pana aproape sa moare motorul din nou ! Un prieten mi-a spus ca zgomotul se aude si acum din zona alternatorului si din cauza asta mi-a facut asa, cum ca s-ar fi blocat in momentul respectiv si din cauza asta sau am mai auzit cum ca problema ar fi de la motorasul pas cu pas ???? Momentan nu a mai facut figura cu pricina si nici zgomotul ala la 2000 de ture nu se mai aude habar nu am ce are !!!!

    A doua problema care o intampin si care ma streseaza cel mai rau ar fi faptul ca trage foarte greu parca ar fi infranata pornirea de pe loc greoaie, treapta 2 si 3 tot asa trage foarte greu nu imi dau seama de ce? Care ar putea sa fie cauza ? Mi s-a spus ca ar putea sa fie de la bujii sau bobina de inductie...dar nu stiu

    Va multumesc anticipat pentru pareri, sugestii si ajutor!

  • #2
    Curata senzorul de turatie+ verifica cele enumerate de tine

    Comment


    • #3
      Sunt un beginner in adevaratul sens al cuvantului, am si permisul de jumatate de an si in legatura cu orice legat de masina sunt pe langa nu am avut contact cu fenomenul asta ! Daca ai putea sa fi mai explicit cand spui senzorul de turatie ti-as fi cel mai recunoscator! Adica cum procedez sa il verific senzorul de care zici si cum as putea sa verific si ce am scris eu ca ar putea fi ?

      Comment


      • #4
        Uite material de studiat, vezi daca ai simptome asemanatoare la masina.

        Comment


        • #5
          Din ce mi-ai dat sa studiez nu vad nici o legatura cu ceea ce are masina mea, probleme ca masina sa nu porneasca sau probleme de turatie, cel putin nu acum ! Problema mea ceea mai mare este ca nu trage cum tragea pana acum ! In momentul când o accelerez treapta 1,2 sau 3 o simt foarte infranata atât!

          Comment


          • #6
            verifica fiecare roata in parte sa nu fie infranata.o ridici pe cric si invarti de ea,ar trebui sa merga usor

            Comment


            • #7
              Dupa un drum mai lung cu ea asa infranata am verificat rotile ar trebui sa fi fost calde încinse din cate am auzit si nici semn de asa ceva ! O sa verific chestia asta multumesc de sfat! Daca ar fi asta ce e de facut ?

              Comment


              • #8
                Am mai incercat sa mai pornesc masina de vreo 4 ori dar nici macar nu mai pornea,
                Din ce mi-ai dat sa studiez nu vad nici o legatura cu ceea ce are masina mea, probleme ca masina sa nu porneasca sau probleme de turatie,
                N-a pornit de 4 ori, dar n-a avut probleme cu pornirea, nu?

                In fine, imi pare rau ca nu te-am ajutat. Frana de mana o lasi jos, presupun...

                Sunt un beginner in adevaratul sens al cuvantului
                In lumina celor afirmate de tine, eu zic sa mergi la service.

                O mica intrebare am: cand s-a produs 1.4 AMBITION?
                Last edited by mr.K; 9 September 2014, 15:12. Reason: Automerged Doublepost

                Comment


                • #9
                  Voia sa zica ambiance probabil.
                  Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

                  Comment


                  • #10
                    Da Ambiance vroiam sa zic ! In fine multumesc de sugestii si sfaturi, eram sigur ca se va face si câteva glume pe seama mea, dar sincer nu ma pricep deloc si poate nici nu stiu cum sa explic ! Mr.K am spus ca o singura data mi-a facut asta si de atunci nu a mai facut ! M-am uitat peste ce mi ai dat sa mă uit si baietii se "plângeau" ca nu le mai porneste chiar deloc ! Acum nu stiu ...oricum mersi !
                    Last edited by ciorneibogdan; 9 September 2014, 16:40.

                    Comment


                    • #11
                      S-a produs 1.4 Laureate Plus care are pe usa dreapta sigla Ambition.Daca are aer conditionat si ABS este Laureate Plus. Verifica prima data bujiile, sa aiba 0.9mm intre electrozi.

                      Comment


                      • #12
                        As si vrut sa fie un Laureate Plus, din păcate am gresit este varianta Ambiance ceea cu zero dotării ! Cu asta voi începe cu bujiile, am văzut un tutorial si le iau pe fiecare in parte cu un aparat de masura! Încă o data multumesc pentru sugestii si sfaturi! Astept in continuare păreri!

                        Comment


                        • #13
                          ca sa-ti dai seama daca ai masina,,,infranata,,,poti face un simplu test,masina scoasa din viteza,frana de mana lasata la podea si un drum drept(fara panta),incearca sa impingi usor masina,poti so impingi,masina nu are roti infranate,nu poti so impingi sau depui ceva efort posibil o roata infranata,sau poti sa ridici masina pe cric,fiecare roata si dacase invarte usor totu este in regula
                          „Nu ne tragem din maimuță, dar ne îndreptăm cu pași repezi spre asta.” — Arsenie Boca

                          Comment


                          • #14
                            roti incinse dupa ce rulezi?
                            Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

                            Comment


                            • #15
                              Rotile nu se incing deloc nu e infranata de acolo! Am chemat un mecanic mi-a reglat ambreiajul ca sa tina mai jos decat il avea înainte, adica foarte sus ! Dupa reglaj simt ca trage un pic mai bine, dar tot nu sunt convins ! Poate sa fie ambreiajul dus ? El mi-a zis ca nu se pune problema sa fie dus dar...nu stiu ce sa zic !

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google