Schimbare Ulei Servodirectie La 1,4; 1,6 Mpi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Schimbare Ulei Servodirectie La 1,4; 1,6 Mpi

    Salutare colegi forumisti!
    Avand in vedere ca cei de la dacia recomanda schimbarea tuturor fluidelor la implinirea a 4 ani de functionare a masinii, si prin asta fac referire la uleiul de servo, lichidul de frana, lichidul de racire, vin si eu cu rumatoarea intrebare:

    a facut cineva operatia de schimbare ulei servodirectie la benzinare 1,4 si 1,6 pana acum?... daca da.. poate ma ajute si pe mine cu cateva indicatii?

    iar la schimbul lichidului de frana, la cei fara ABS se face ca la dacia veche?, adik dupa ce se umple circuitul de frana cu lichid, se porneste motorul si se urmeaza procedura de aerisire de la cel mai lung lana la cel mai scurt traseu de la pompa pana la roata, sau unii mai zic ca trebe facuta aerisirea franelor in X.

    multumesc anticipat pentru orice indrumare si sfat.

  • #2
    Eu am schimbat antigelul si lichidul de frana, la uleiul de servo inca nu am ajuns. Am facut aerisirea conform indicatiilor din manualul de service logan si la ITP-ul de saptamana trecuta nu am avut probleme la capitolul frane.
    Motorul a fost oprit tot timpul operatiei si nevestica a trecut la pedala de frana.
    Dupa golirea instalatiei am umplut rezervorul de deasupra pompei cu lichid nou si dat la pedala pana a ajuns la aerisitoarele de la roti. Atentie la ridicarea capacului cu sonda de nivel de pe rezervor, trebuie scos treptat altfel curge lichid peste tot si e coroziv.
    Apoi am facut aerisirea la roti:
    - spate dreapta
    - fata stanga
    - spate stanga
    - fata dreapta.
    Nu a mai fost nevoie de aerisirea pompei de frana care la Preference-ul meu nu se poate face, nu exista aerisitor pe pompa.
    Succes.
    Last edited by Urs; 28 August 2009, 02:02.

    Comment


    • #3
      multam multam

      Comment


      • #4
        Cati litri de ulei servo intra in 1.4 mpi? Ma gandem sa schimb uleiul ala pentru ca eu nu prea am vazut producator de uleiuri sa dea mai mult de 3 ani garantie toate expira dupa timpul asta .

        Comment


        • #5
          Dupa ce perioada se schimba aceste fluide ? )
          Ma refer la uleiul din cutie,la antigel la lichidul de frana,de servo si ce mai este pe acolo,in afara de uleiul de motor?
          Multumesc si scuze ca nu am citit de intretinere

          Comment


          • #6
            fără cutie.în rest antigel 4ani,lichid frână 4ani,servo direcție 4ani...
            sigpicVIAȚA ESTE SCURTĂ!!! TRĂIEȘTE-O LA MAXIM LA VOLANUL UNUI LOGAN

            Comment


            • #7
              multumesc de ajutor...seara buna!

              Comment


              • #8
                da nu stie nimeni cum se face schimbul de ulei la servo? adik DIY in garaj ca n-am chef sa dau carca de bani la service pt o operatie destul de simpla, dar am informez sa vad poate a facut cineva pana acum.. daca nu .. poate fac eu un tutorial.. sa vedem

                Comment


                • #9
                  salutare!
                  loganelul meu de 1.6 are 4 ani si 225000 de kilometri.
                  uleiul din servo am vazut si la mine ca este destul de subtire, lucru ce m-a determinat sa ma gandesc la schimbul uleiului. astfel, m-am adresat unui prieten care este mecanic si imi zicea ca e foarte usor de scimbat. o sa incerc metoda pe care mi-a zis-o si o sa revin cu alte detalii.

                  Comment


                  • #10
                    Eu stiam ca uleiul de la servo nu se schimba decat daca se intampla sa ajunga apa pe acolo sau ceva de genul ...masina mea are 4 ani si nici macar nu am complectat
                    In viaţă risipim ani, iar la moarte cerşim clipe...
                    sigpic

                    Comment


                    • #11
                      in carte scrie clar ca la 4 ani se schimba. dar si in service mi-a zis la fel .. ca se completeaza.. la fel si la mine, nu mi-a pierdut nici o picatura

                      Comment


                      • #12
                        acum după cine să ne luăm? după manual sau după mecanicii noștri?eu zic că trebuie schimbat la 4 ani, așa cum schimbăm și antigelu' și lichidu' de frână! părerea mea domnule! aștept să-l schimbe cineva să ne spună cum se face și apoi o să-l schimb și eu!
                        sigpicVIAȚA ESTE SCURTĂ!!! TRĂIEȘTE-O LA MAXIM LA VOLANUL UNUI LOGAN

                        Comment


                        • #13
                          cu timpul ulei devine gros, negru si pierde calitatile sale de incompresabilitate ,ataca si garniturile de aceea e recomandat sa fi schimbat o data la 4 ani eu cel putin asa voi proceda

                          inca o treba pe care o stiu eu la aerisirea franelor pt franele cu servo se face cu motorul pornit pt a nu distruge membrana din servo
                          Last edited by marin marius; 4 January 2010, 19:16. Reason: Automerged Doublepost

                          Comment


                          • #14
                            nu a descoperi nimeni cum se poate schimba uleiul de la servodirectie? am 5 ani si as vrea sa schimb lichidul. cand am completat s-a simtit imediat diferenta si as vrea sa il schimb cu totu.

                            Comment


                            • #15
                              Eu l-am schimbat la service, dar manopera pe operatiune a fost mica, cam 20 de lei, nu imi aduc aminte exact acum, ca era cumulata si cu altele pe deviz. Din ce am vazut, uleiul murdareste compartimentul motor si se curata cu un spray de degresare. Parerea mea: 1 l ulei(20 lei)+ 20 lei manopera +12 lei sprayul= 52 lei. Nu merita sa te murdaresti, schimbarea dureaza 20 de minute.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google