Dacia Logan Vs Fiat Grande Punto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Si destul de silentios, fata de alte diesel-uri.
    Cand am cumparat-o ma intrebau vecinii daca nu cumva e benzina si nu stiu eu sigur... Fara caterinca...

Distributie care se schimba la 120.000 km, e posibil ca la modelul asta mai nou sa se schimbe la mai multi km.
    Discuri frana pe spate.
    sigpic

Comment

Originally posted by Cezar View Post
      Cu un Passat 1.9 131 am facut o comparatie de consum, la mers pe autostrada 140-150.
      A avut un consum de 7.5, iar eu cu motor de 3000 cmc benzina v6, am avut 8.5.
      5.5 unde? Afara poate, la un mers decent. Ca o medie de 5.5 abia scoate un dci si este unul dintre cele mai economice motoare.

Grande Punto are belele, insa la un pret ok poti sa acoperi parte din defectele ulterioare.
      Mi se pare exagerat de mare consumul la acel Passat.La 130 la ora are undeva in jur de 5 consum.La 150 are constant are maxim 6,5 consum.

Comment

Are pe dracului...

Comment

Are Passat-ul consum 5 % la 130 daca e la vale si bate vantu din spate.
          Are fratele meu passat de 131 cp 6 trepte si ia 4,5 5 daca nu sare de 100 in a cincea pe computer d bord.

Comment

e vorba de pasatul cu 6 trepte...la 3000 de ture ai 175 km/h
            Last edited by 77sky; 3 October 2013, 22:36.

Comment

Cui ii trebuie asemenea viteze in Romania?
              http://www.videonoi.ro

Comment

si mai ales ce consum ai pana ajungi la viteza aia (150km/h) si cat timp poti s-o mentii constanta. prin Romania foarte putin. de aceea o masina usoara consuma mult mai putin decat una grea. sa zici ca passatul ia 5% la 150 nu e corect. zi ca ai fost la un drum de o mie de km si ti-a luat 50 l si ai avut o medie de 100km/h macar. rad si curcile de voi.

nu mai gasesc mertul ala de 1800 cm3 benzina + gpl la 1350 E + taxa. masina de italia fara rugina. e mult mult peste astea 2 desi e din 1998.
                Last edited by Costi-bc; 3 October 2013, 21:04.
                o/____\o
                (i)
                .........

Comment

Mai citeste odata ce am scris ..si gata ca santem off topic...mai dal dreak de passat ca nu e vre un avion.
                  Last edited by 77sky; 3 October 2013, 22:37.

Comment

Originally posted by L3on View Post
                    e vorba de pasatul cu 6 trepte...la 3000 de ture ai 175 km/h
                    Si daca are 3000 rpm ce? Eu aveam la 165 km/h 3000 rpm si era motor pe benzina!
                    Rpm putine la viteze mari nu inseamna neaparat consum mic.
                    Fiecare spune ce stie pana la urma. Eu am facut o comparatie intre un "binecunoscut" consumator de putin carburant vs o "bestie" sugativa. (in folclor). Si rezultatul a fost demoralizant.

Cel mai mic consum il au BMW-uri, DCI-urile si HDI-uri. Fix in ordinea asta.

Aoleo cat de offtopic suntem

As alege GP, chiar daca are probleme cu electrica. Macar n-are belele cu motoarele. DCI-ul cam are. Plus ca arata mai bine, sta mai bine pe sosea si are frane o idee mai buna.
                    Interiorul este totusi de aceeasi calitate, scaunele la fel de bune, schimbatorul la fel de minunat.
                    Servodirectia e mult mai pretentioasa (multi for directie mai dura, dar uita ca manuiesc 75 de cai, nu 500), e foarte silentios si are un consum prietenos.
                    Eu as alege Grande Punto in detrimentul Loganului.
                    Last edited by Cezar; 4 October 2013, 01:32. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Originally posted by huiduu View Post
                      Am spus mai sus, tata detine un Logan Diesel, din 2007, cumparat de nou cu 240.000 km la bord, am mers si eu destul cu el in ultima perioada si n-am nimic sa-i reprosez, este o masina decenta.
                      Sunt excluse masinile mai vechi de 5-6 ani, si as prefera sa cumpar ceva diesel pentru ca vor creste numarul de kilometri pe care o sa-i parcurg, incep anul 4 de facultate si o sa fac naveta Campina - Ploiesti cam 5 zile pe saptamana.
                      Am testat si o Skoda 1.2 htp, este ok masina, dar consumul este putin cam mare, poate chiar mai mare decat al Fiatului.
                      Nu neg faptul ca Fiatul are o tinuta de drum mult mai buna ca a Loganului, dar deocamdata m-as multumi cu un Logan, totusi trecerea de la veche Dacie la Logan(sau orice altceva) este un salt spre bine.

@Spunea cineva mai sus de un Golf 5. Sunt sigur ca la 5000 de euro nu o sa gasesc un Golf 5 in toate mintile, este plin netul de tepari si samsari.
                      Desigur, daca sunt persoane care au alte pareri, le-as ruga sa si le expuna si daca se poate, sa le argumenteze.

In orice caz, multumesc tuturor pentru opinii.
                      De ce confunzi samsarii cu teparii?
                      Sunt foarte multi samsari care iau o masina si o dau mai departe si iau si ei 100-2-3 de euro fara sa-i faca nimica. Nu toate masinile care se vand sunt jafuri.

Comment

Pt. multi samsar=tepar mai ales cand il vezi colorat la fata sau iti spune povesti de pacalit taranii de la sate care nu au mai vazut masini. Eu am vazut golf3 in stare mediocra vandut cu 2500....acum sta pe dreapta de bun ce e.

Comment

Pe mine primul contact cu vanzatorul ma intereseaza si asta poate fi decisiv, daca nu-mi place omul am plecat si nu ma mai uit in urma indiferent cat de bine arata masina iar daca-mi place atitudinea vanzatorului, stam de vorba...

Comment

Salut, n-am mai postat de mult. Am amanat achizitia pentru inca o luna, din lipsa de timp. Au mai intrat in discutie un Opel Corsa 2008 1.2(80.000km) si un Fiat Punto Evo 2010 1.3 motorina(58.000km). Grande Punto a iesit din discutie datorita motorizarii. Daca totul decurge conform calculelor, la inceputul lunii viitoare e posibil sa mergem sa cumparam. De asemenea, bugetul a crescut cu putin.
                            @Va multumesc pentru opinii si pentru mesaje!

Edit: Daca are cineva ceva de spus, e liber s-o faca.
                            Last edited by huiduu; 20 October 2013, 19:40.

Comment

Nu vrei un Focus 2?

Sent from my GT-I9300 using Forum Runner
                              Attached Files

Comment

Trimite-mi niste detalii pe privat.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF