Announcement

Collapse
1 of 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Loganclub.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Loganclub au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Loganclub nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Loganclub (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Loganclub(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 of 2 < >

***REGULAMENT***

Acest regulament a fost modificat la data de 19-11-2006.
Reguli privind utilizarea forumului LoganClub&ClubSandero

Motto: Se urmeaza, se respecta sau .. se cauta alt forum.

1. Principii generale

Forumul de fata a luat nastere din munca unor entuziasti, dornici de a crea o noua comunitate în Internet-ul românesc, existând atât asemanari cât si deosebiri fata de alte comunitati similare. Daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, esti rugat sa parcurgi urmatoarele rânduri, pentru a nu aparea pe viitor neplaceri de nici un fel.

În continuare, dorim sa lamurim un principiu care guverneaza orice comunitate sau, mai general, orice site de pe Internet. Din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe o proprietate privata, unde gazda are dreptul de baza al oricarei societati democrate, acela de a si-o administra dupa cum crede de cuviinta. Nu trebuie ca aceste cuvinte sa te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi însine ci dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre. De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos, ce au fost create de niste oameni, pentru niste oameni. Daca un principiu enuntat nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, fara suparare, sa renunti frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni în nici un fel.

Sa lamurim acum cine sunt gazdele acestei comunitati:

Administratorii
a) Administratorii sunt persoanele care detin acest forum si se ocupa atat cu partea tehnica a sa cat si cu partea administrativa.
b) Statutul de administrator poate fi acordat doar in situatii speciale si doar la propunerea celorlalti administratori.
c) Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru actiunile lor.

Moderatorii
a) Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.
b) Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
c) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.
d) Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.
e) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.
f) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori. Destituirea se poate face fara un motiv anume insa acesta actiune va fi comunicata.
g) Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor.
h) Este necesar ca moderatorii sa dea explicatii pentru actiunile lor atunci cand un utilizator cere expres acest lucru.

Super moderatorii au aceleasi drepturi ca si moderatorii, cu diferenta ca aria lor de acoperire este reprezentata de întreg forumul.

Orice membru poate obtine una din functiile de mai sus daca se remarca în mod pozitiv pe o perioada îndelungata si implicarea sa în forum este însemnata.

Nota: În mod implicit, dreptul de postare în cadrul tuturor sectiunilor forumului este restrictionat.

2. Reguli si recomandari

1. Forumul LoganClub&ClubSandero este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc. Totusi, cunoasterea foarte buna a limbii române scrise este obligatorie. Recomandam, de asemenea, cunoasterea limbii engleze la un nivel suficient pentru a întelege un text tehnic. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decât cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicata o exprimare cât mai apropiata de cea literara, în alte contexte mai relaxate se poate folosi si un limbaj familiar însa în ambele cazuri este foarte important sa fii înteles cât mai usor de catre ceilalti.

2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris (majoritatea valabile în orice limba), dupa cum urmeaza:
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii;
- spatiu se lasa dupa si nu înainte de semnele de punctuatie; semne de punctuatie sunt considerate inclusiv semnele de exclamare si întrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un numar mai mare ducând la enervarea cititorului; desigur, uneori se impun si exceptii, important e ca exceptia sa nu devina regula;
- orice propozitie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare (acest punct este doar o recomandare);
- numarul punctelor de suspensie este trei, nu doua si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este optionala;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa.
În general, tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.
Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si enerveaza inutil cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

3. Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona";
clonele sunt interzise. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

4. Nu jigni, nu declansa scandaluri (asa-zisele "flame-uri"). Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu îti scuza comportamentul. Nu vor fi tolerati cei care se ascund în spatele anonimatului pentru a aduce jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii. Chiar daca sunt folosite stelute, "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic pentru ca aici intentia conteaza.
Nu sunt acceptate discutiile explicite privind promovarea oricarui tip de activitate ilegala sau imorala (warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).

5. Posturile monosilabice, care nu aduc nimic bun discutiei ("cool", "de acord", "super", "rulz", "vreau si eu d-ala") sunt interzise. Nu suntem pe un canal de IRC ci pe un forum, daca nu va puteti abtine cautati alte comunitati în care aceste lucruri sunt permise.

6. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective.
Trebuie acordata mare grija discutiilor contradictorii, gen benzina vs diesel, unde subiectivitatea tinde sa depaseasca anumite limite.

7. Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cit mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In afara de citeva titulaturi care sint doar cu numele si nu confera nici un fel de alte facilitati nu se face nici o distinctie intre cei cu posturi multe si cei cu posturi putine. In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus.

8. Ne rezervam dreptul ca, dupa un numar variabil de posturi (ce de regula nu va fi mai mare de 10-20) sa retragem dreptul de a posta pentru userii care nu corespund cerintelor noastre. Faptul ca ai câteva categorii unde poti posta liber, nu înseamna ca poti sa te complaci în postura de membru si sa "poluezi" astfel discutiile fara a respecta regulamentul.

9. Înainte de a deschide un thread nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise în continuare:
- apeleaza la functia Search a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat;
- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul în alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare.

10. Daca te-ai decis sa deschizi un thread nou, ai grija ca titlul sau sa fie scris citet si sa reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Asadar, titlul "Problema cu ambreiajul" este de preferat fata de "Am o problema".

11. Daca thread-ul se refera la o problema, ofera cât mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Spre exemplu, enunta de la început anul de frabricatie, motorul, codul motorului etc, facând referire inclusiv la componentele care nu-ti par importante, e mai bine sa oferi detalii în plus decât în minus.

12. Citeste, daca se poate, tot ce s-a discutat într-un anumit thread. Este scuzabil repetarea unei întrebari la care s-a raspuns în ce-a de-a saptea pagina din cele 40 dar este inacceptabil pentru un thread de 2-3 pagini.

13. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la smilies, însa nu abuza de ei. Ca si semnele de exclamare, folosirea lor repetata si în numar mare deranjeaza.

14. Butonul Quote ("citat") ajuta în momentul în care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil.

15. Daca doresti sa editezi (modifici) un post, ai la dispozitie o ora( pentru aceasta. Totusi, daca dupa acel post exista interventii ale altor utilizatori, iar prin modificare sensul postului tau este schimbat total, acea succesiune de posturi nu va mai avea nici un înteles. Este, asadar, interzisa aceasta practica.

16. Remarcile "paternale" sunt acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatorul absolut", fara a avea acest drept. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii. Cel mult, se va acorda acest drept membrilor de valoare si cu vechime.

17. Scandalurile pornite împotriva unor dealeri/service-uri sunt interzise.
Daca o firma te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, trebuie sa o faci civilizat, cu argumente solide (mergând pâna la prezentarea de documente doveditoare, în caz ca ti se cere acest lucru). Chiar si faptul ca firma respectiva are o atitudine reprobabila nu justifica un comportament jignitor la adresa ei.

18. Anunturile publicitare trebuie însotite de detalii complete, incluzând pretul, modalitatea de contact, eventual specificatiile complete ale produsului si/sau imaginea sa. Titlul thread-ului trebuie sa specifice explicit actiunea de cumparare/vânzare si produsul (produsele) în cauza. Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs, nu iti convine pretul/starea lui, nu te obliga nimeni sa-l cumperi.
Nu se permite "UP" la mai putin de 24 de ore.

19. Semnatura este un text optional ce va fi atasat fiecarui post, la sfârsitul acestuia. Nu se accepta semnaturi lungi (maxim 3 linii). Introducerea unui link spre un alt site este permisa numai cu agrementul moderatorilor forumului. Se accepta imagini in semnatura la dimensiunea maxima de 150 x 15 pixel. Orice depasire a acestei dimensiuni poate fi sanctionata cu un warning. Moderatorii au dreptul de a edita semnatura fara o instiintare prealabila a userului.

20. Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta în încetarea participarii la acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca forumul LoganClub&ClubSandero sa-si desfasoare existenta în bune conditii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta (ban-area), temporara sau pe termen nelimitat. Încetarea activitatii pe forum se face "ca atare", fara a fi întreprinsa nici o actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul, nu-ti sterge propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte încearca sa parases,ti decent comunitatea iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

21. Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sint obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material pretios, cel putin pentru noi. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita.

22. Ultima si cea mai importanta dar oarecum evaziva regula - se recomanda mentinerea discutiilor in cadrul obiectivului principal al acestui forum - MASINILE Logan- vor fi descurajate in mare masura discutiile total pe dinafara. Se admit exceptii in cazul unor subiecte de interes pentru toata lumea - care sint acestea - ramine a se stabili de catre moderatorul forumului in cauza, la fata locului.
23.La sectiunea "My ride" nu se accepta comentarii inutile de genul "Sa o stapanesti sanatos" , "sa-ti traiasca masina" , "multi kilometrii" etc.
Rugam sa va rezumati strict la intrebari si comentarii legate de masina
24.A se completa Locatia corecta la profil.
Concluzii

Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta. Nu sunt decât niste masuri menite sa creeze un forum de calitate.Din pacate, experienta a demonstrat ca, daca se porneste de la premisa ca noul-venit sa aiba drepturi egale cu membrii vechi, forumul a suferit o scadere drastica de calitate, aceasta pe lânga necesitatea unei munci titanice din partea moderatorilor pentru a se mentine ordinea. De aceea am adoptat masurile de mai sus care presupun, pentru membrii de valoare, un mic efort în primele zile de la înscriere. Speram ca acest efort sa fie din plin meritat.

Se accepta sugestii de imbunatatire (si e chiar recomandat sa o faceti fiind in interesul vostru) atat in ceea ce priveste prezentul regulament cat si in ceea ce priveste forumul sau site-ul ca functionalitate sau continut.

Speram sa te simti bine în aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta legata de marca Logan.
See more
See less

Sandero Stepway 2 Vs Hyundai I20 Comfort

Collapse
This topic is closed.
X
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #76
  Compara un manual service de la Matiz cu un manual service de la Renault, desfa o fata de usa Matiz si una made Renault, compara cablajele, dupa ce vezi diferentele de conceptie, logica in proiectare.....ai sa fugi de masinile frantuzesti.

  Trimis de pe al meu K013 folosind Tapatalk
  „Decât să înjuri întunericul, mai bine aprinde o lumânare.”

  Comment


  • #77
   Sunt mai in tema decat dumneata, cu cateva clase peste. Ramai in subiect sau treci la urmatorul thread

   Nu se pricepe colegul, la masini, decat daca are conexiune la internet.
   In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

   Comment


   • #78
    Din punctul meu de vedere, vorbind atat din ce am cercetat pe internet in ultimii ani dar si din judecand dupa parerea unor prieteni apropiati care au hyundai si Kia, si eu as merge pe japoneze/coreene in momentul de fata daca ar fi sa-mi schimb masina si probabil o voi face in viitorul apropiat. Atat cele 2 marci dar si sa nu uitam de mazda/honda care sunt mai scumpe, iti ofera cel mai important lucru: fiabilitate + garantie tata, nu 3-4 ani ca la dacia, reanault sau VW. In plus motoarele lor, or fi aspirate dar sunt foarte rafinate, silentioase si aduce la zi din punct de vedere al consumului. Mie nu mi-a venit sa cred cand mi-a zis una din persoanele in cauza , cu o elantra,a ditamai masina cu motor de 1.6 130cp a facut consumuri de 5.5-5.8 in afara orasului si asta fara a merge economic deloc...cand cat scot eu cu 1.2 16v Depinde acuma si ce cauta fiecare...unii cauta cum zicea cineva mai sus ceva bine impachetat....un exemplu foarte clar, aici parere personala, e skoda octavia...care de la generatie la alta e din ce in ce mai scumpa si mai prost facuta.

    Comment


    • #79
     sa enumeram "avantajele" loganului 2:
     - rugineste pe unde nici cu gandul nu gandesti,
     - placute de frana cat niste biscuiti de se schimba mai des ca uleiul
     - scaune de zici ca sunt din camera de tortura,
     - vopsea atat de subtire incat se zgarie numai la ideea ca a atins-o ceva,
     - tinuta de drum demna de un pick-up cu rigida si arcuri cu foi pe spate,
     - distributie pe lant promitatoare pentru profitul dacia pe viitor,
     - in caz de accident usor, peste 3-4 ani ai toate sansele sa fie declarata o epava ca noua,
     - nivel de siguranta sub-mediocru
     - am pomenit de rugina?

     Comment


     • #80
      N-am facut comparatii exacte, dar principiul ar fi urmatorul :

      Daca am o suma de bani disponibila, merg sa-mi cumpar o caruta cu de toate pe ea, nu o straineza cheala.

      In acelasi calcul as include garantia acordata, problemele obisnuite ale modelelor de comparat (forumurile ajuta in cazul asta) si neaparat preturile la intretinere. Cand ma refer la intretinere, vorbesc de revizii, asigurari, impozite, etc.

      La un buget de 11 000 euro, adica buget sarac, nu m-as arunca la altceva decat Dacia, chiar daca la prima vedere exista pe piata straineze cam pe la acelasi pret.

      Va pun in discutie o situatie :

      Se termina garantia aceea de 3-4 ani. Imediat se strica, sa zicem, caseta de directie. Fara a tine cont de sursa de procurare, va rog comparati preturile piesei in cauza ! Cred ca stim cu totii cine e castigatorul, nu-i asa?

      @ozenel, ai enumerat problemele tuturor masinilor din categoria de pret discutata.

      - rugineste pe unde nici cu gandul nu gandesti - au si altii probleme, nu numai Dacia
      - placute de frana cat niste biscuiti de se schimba mai des ca uleiul - exagerezi, s-a imbunatatit sistemul de franare la Dacia, fata de ce era in 2004. Ceilalti nu ofera mai mult
      - scaune de zici ca sunt din camera de tortura - pt pretul mic, nu te astepta la altceva. Poate ca ceilalti ofera alta forma a scaunului, care tie personal iti convine mai mult.
      - vopsea atat de subtire incat se zgarie numai la ideea ca a atins-o ceva - valabil peste tot in categoria mica-mijlocie
      - tinuta de drum demna de un pick-up cu rigida si arcuri cu foi pe spate - parere personala, eu as face-o si mai rigida! Mergi te rog cu nemtesti si vei avea dureri de spate in cazul in care Dacia ti se pare rigida.
      - distributie pe lant promitatoare pentru profitul dacia pe viitor - vezi mult iubitele VW
      - in caz de accident usor, peste 3-4 ani ai toate sansele sa fie declarata o epava ca noua - si, crezi ca un I20 se comporta altfel? Fii mandru ca Dacia inca mai foloseste surubur pt a fixa bara fata si spate, la altii se clipseaza plastic pe plastic, cum ai atins o bordura mai inalta - PA bara! De facut acordeon se fac toate, masura de disipare a energiei rezultate in urma impactului
      - nivel de siguranta sub-mediocru - poate ca aici ceilalti au ceva de zis, dar stelele alea in plus - cu care ne vrajesc fabricantii - te ajuta in mica masura in cazuri reale. De murit mori si in Q7 daca ai ghinion.
      - am pomenit de rugina? - ei, si cu tine acum !
      Last edited by dsign; 11th August 2015, 11:03. Reason: Automerged Doublepost
      _
      B 48 C U P - Ligheanul Agitat

      sigpic

      Comment


      • #81
       Probleme mai mari ca la Dacia, la capitolul rugina, nu prea mai gasesti nicaieri si in nici un caz la interval de cateva luni de cand iese de pe poarta fabricii. Macar la Hyundai sta linîstit 5 ani cu garantie reala, nu pe hartie. 11.000 pentru o conserva (macar celalate sunt mai inchegate) mi se pare enorm, chiar daca se numeste ca e mai dotata, totusi nu vorbim de cine stie ce sateliti NASA prin bord sau blonde ascunse sub masa cu gurile in O
       In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

       Comment


       • #82
        Noroc ca il stiu pe dsign baiat valabil.
        Ma refer strict la logan 2.
        Placutele de frana de pe logan I sunt duble ca suprafata.
        Loganul I era pesa cand venea vorba de fiabilitate si costuri minime de utilizare.
        Singura masina de pe scaunul careia alunec constant la vale cand franez e logan II.
        Tinuta de drum serpuitoare, spatele are comportament ca la pickup iar la viraje pune bara fata pe asfalt de zici ca e vapor.
        ca sa nu mai zic ca nu am vazut o masina la care sa intre ESPul mai mult decat la logan.

        Comment


        • #83
         Poftim ce se intampla cu o masina facuta de patronii Dacia

         http://stirileprotv.ro/stiri/bizar/s...asa-video.html
         In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

         Comment


         • #84
          Q.E.D. "etalonul calitatii Renault", asa ceva nu o sa vedem la Dacia, este facut-a cu materiale de calitate, testate in regim dur. TUV, ISO nu ia spaga de la noi.

          Trimis de pe al meu K013 folosind Tapatalk
          „Decât să înjuri întunericul, mai bine aprinde o lumânare.”

          Comment


          • #85
           Ai de capu' meu...
           Plasticaraia de pe modele vandute in UK o fi testata sa reziste la maximum 30 de grade, iar ala n-a citit manualul de utilizare.

           Comment


           • #86
            Originally posted by Allyn_y View Post
            Eu as merge pe 208 clar

            208?! Vorbesti din cartile de colorat ca de obicei!

            Mai bine Logan!            Sent from mobile
            Keep walking...

            Comment


            • #87
             Cel mai bine fă un test-drive cu mașinile pe care le ai în vizor. Cel puțin așa am procedat eu. Opiniile de pe forum au și o doză de subiectivism. Mulți dintre ei, adică în opinia mea nu au condus un Stepway și fac afirmații pur subiective raportate la alte modele ale Daciei. Sandero Stepway e un best-buy mai ales cel de 1.5 DCI 90 CP. Nu are concurent în raport cu ce oferă. Si o mașină nu o ții 20 de ani. Dacă te ține 10 ani e suficient chiar de apare rugina. Am un logan diesel din 2005 și are 2-3 pete de rugină. Dar a fost întreținut corespunzător.
             Dacă vrei detalii de la un proprietar de Stepway nu logan, sandero, fiat...etc contactează-mă pe privat. O zi excelentă.

             Comment


             • #88
              Dacă vrei detalii de la un proprietar de Stepway nu logan, sandero,
              Ca Stepway nu-i tot un Sandero cu garda la sol mai mare si niste plastice in plus...

              Comment


              • #89
               Originally posted by jonnie007 View Post
               208?! Vorbesti din cartile de colorat ca de obicei!

               Mai bine Logan!
               Fugiti de masinile franceze cat va tin picioarele.

               On: Oricare din cele doua le alegi, te va tine 10 ani fara probleme, nu pici nici din Stepway in 10 ani.
               Pe luneta mea sta semnu de la ''naic'' bine lipit

               Comment


               • #90
                Le-am condus cu ambele. In cazul la Stepway, e aceeasi platforma ca la Logan 1 (cum e toata gama dacia, in afara de duster, lodgy) doar cu garda mai ridicata. I20 -ul, asa cum era si logc ( daca te uiti pe sub ambele masini si observi suspensiile) sta mai bine pe drum, la viteze de peste 140, este clar mai stabil. Ambreiajul e mai placut, ctia de viteze are rapoartele scurte, trage bine pentru caii pe care ii are, bordul este mai placut, antifonajul este mai bun,mpractic, e peste la toate capitolele. Daca motorizarea e un impediment in aia 5 cai diferenta si ceva cuplu, cand restul este evident mai bine construit, s-ar putea trece cu vederea pe partea garantiei si a personalului mai putin din topor, de la Hyundai.
                Eu unul stiu diferentele dintre ambele masini, tocmai d-aia si argumentez obiectiv, pentru ca cineva care spune ca "el are" dar nu cunoaste decat Dacia, ei bine, el e subiectiv. Cunosc foarte bine reteaua Hyundai si modelele lor de masini si pot spune ca singurele pocnitori au fost Accent pana la seria i30, in rest masini foarte fiabile, chiar si in prezent.
                Last edited by darksid3; 11th August 2015, 13:20.
                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                Comment

                Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google