Announcement

Collapse
1 of 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Loganclub.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Loganclub au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Loganclub nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Loganclub (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Loganclub(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 of 2 < >

***REGULAMENT***

Acest regulament a fost modificat la data de 19-11-2006.
Reguli privind utilizarea forumului LoganClub&ClubSandero

Motto: Se urmeaza, se respecta sau .. se cauta alt forum.

1. Principii generale

Forumul de fata a luat nastere din munca unor entuziasti, dornici de a crea o noua comunitate în Internet-ul românesc, existând atât asemanari cât si deosebiri fata de alte comunitati similare. Daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, esti rugat sa parcurgi urmatoarele rânduri, pentru a nu aparea pe viitor neplaceri de nici un fel.

În continuare, dorim sa lamurim un principiu care guverneaza orice comunitate sau, mai general, orice site de pe Internet. Din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe o proprietate privata, unde gazda are dreptul de baza al oricarei societati democrate, acela de a si-o administra dupa cum crede de cuviinta. Nu trebuie ca aceste cuvinte sa te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi însine ci dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre. De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos, ce au fost create de niste oameni, pentru niste oameni. Daca un principiu enuntat nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, fara suparare, sa renunti frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni în nici un fel.

Sa lamurim acum cine sunt gazdele acestei comunitati:

Administratorii
a) Administratorii sunt persoanele care detin acest forum si se ocupa atat cu partea tehnica a sa cat si cu partea administrativa.
b) Statutul de administrator poate fi acordat doar in situatii speciale si doar la propunerea celorlalti administratori.
c) Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru actiunile lor.

Moderatorii
a) Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.
b) Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
c) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.
d) Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.
e) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.
f) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori. Destituirea se poate face fara un motiv anume insa acesta actiune va fi comunicata.
g) Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor.
h) Este necesar ca moderatorii sa dea explicatii pentru actiunile lor atunci cand un utilizator cere expres acest lucru.

Super moderatorii au aceleasi drepturi ca si moderatorii, cu diferenta ca aria lor de acoperire este reprezentata de întreg forumul.

Orice membru poate obtine una din functiile de mai sus daca se remarca în mod pozitiv pe o perioada îndelungata si implicarea sa în forum este însemnata.

Nota: În mod implicit, dreptul de postare în cadrul tuturor sectiunilor forumului este restrictionat.

2. Reguli si recomandari

1. Forumul LoganClub&ClubSandero este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc. Totusi, cunoasterea foarte buna a limbii române scrise este obligatorie. Recomandam, de asemenea, cunoasterea limbii engleze la un nivel suficient pentru a întelege un text tehnic. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decât cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicata o exprimare cât mai apropiata de cea literara, în alte contexte mai relaxate se poate folosi si un limbaj familiar însa în ambele cazuri este foarte important sa fii înteles cât mai usor de catre ceilalti.

2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris (majoritatea valabile în orice limba), dupa cum urmeaza:
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii;
- spatiu se lasa dupa si nu înainte de semnele de punctuatie; semne de punctuatie sunt considerate inclusiv semnele de exclamare si întrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un numar mai mare ducând la enervarea cititorului; desigur, uneori se impun si exceptii, important e ca exceptia sa nu devina regula;
- orice propozitie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare (acest punct este doar o recomandare);
- numarul punctelor de suspensie este trei, nu doua si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este optionala;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa.
În general, tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.
Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si enerveaza inutil cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

3. Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona";
clonele sunt interzise. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

4. Nu jigni, nu declansa scandaluri (asa-zisele "flame-uri"). Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu îti scuza comportamentul. Nu vor fi tolerati cei care se ascund în spatele anonimatului pentru a aduce jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii. Chiar daca sunt folosite stelute, "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic pentru ca aici intentia conteaza.
Nu sunt acceptate discutiile explicite privind promovarea oricarui tip de activitate ilegala sau imorala (warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).

5. Posturile monosilabice, care nu aduc nimic bun discutiei ("cool", "de acord", "super", "rulz", "vreau si eu d-ala") sunt interzise. Nu suntem pe un canal de IRC ci pe un forum, daca nu va puteti abtine cautati alte comunitati în care aceste lucruri sunt permise.

6. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective.
Trebuie acordata mare grija discutiilor contradictorii, gen benzina vs diesel, unde subiectivitatea tinde sa depaseasca anumite limite.

7. Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cit mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In afara de citeva titulaturi care sint doar cu numele si nu confera nici un fel de alte facilitati nu se face nici o distinctie intre cei cu posturi multe si cei cu posturi putine. In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus.

8. Ne rezervam dreptul ca, dupa un numar variabil de posturi (ce de regula nu va fi mai mare de 10-20) sa retragem dreptul de a posta pentru userii care nu corespund cerintelor noastre. Faptul ca ai câteva categorii unde poti posta liber, nu înseamna ca poti sa te complaci în postura de membru si sa "poluezi" astfel discutiile fara a respecta regulamentul.

9. Înainte de a deschide un thread nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise în continuare:
- apeleaza la functia Search a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat;
- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul în alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare.

10. Daca te-ai decis sa deschizi un thread nou, ai grija ca titlul sau sa fie scris citet si sa reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Asadar, titlul "Problema cu ambreiajul" este de preferat fata de "Am o problema".

11. Daca thread-ul se refera la o problema, ofera cât mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Spre exemplu, enunta de la început anul de frabricatie, motorul, codul motorului etc, facând referire inclusiv la componentele care nu-ti par importante, e mai bine sa oferi detalii în plus decât în minus.

12. Citeste, daca se poate, tot ce s-a discutat într-un anumit thread. Este scuzabil repetarea unei întrebari la care s-a raspuns în ce-a de-a saptea pagina din cele 40 dar este inacceptabil pentru un thread de 2-3 pagini.

13. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la smilies, însa nu abuza de ei. Ca si semnele de exclamare, folosirea lor repetata si în numar mare deranjeaza.

14. Butonul Quote ("citat") ajuta în momentul în care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil.

15. Daca doresti sa editezi (modifici) un post, ai la dispozitie o ora( pentru aceasta. Totusi, daca dupa acel post exista interventii ale altor utilizatori, iar prin modificare sensul postului tau este schimbat total, acea succesiune de posturi nu va mai avea nici un înteles. Este, asadar, interzisa aceasta practica.

16. Remarcile "paternale" sunt acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatorul absolut", fara a avea acest drept. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii. Cel mult, se va acorda acest drept membrilor de valoare si cu vechime.

17. Scandalurile pornite împotriva unor dealeri/service-uri sunt interzise.
Daca o firma te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, trebuie sa o faci civilizat, cu argumente solide (mergând pâna la prezentarea de documente doveditoare, în caz ca ti se cere acest lucru). Chiar si faptul ca firma respectiva are o atitudine reprobabila nu justifica un comportament jignitor la adresa ei.

18. Anunturile publicitare trebuie însotite de detalii complete, incluzând pretul, modalitatea de contact, eventual specificatiile complete ale produsului si/sau imaginea sa. Titlul thread-ului trebuie sa specifice explicit actiunea de cumparare/vânzare si produsul (produsele) în cauza. Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs, nu iti convine pretul/starea lui, nu te obliga nimeni sa-l cumperi.
Nu se permite "UP" la mai putin de 24 de ore.

19. Semnatura este un text optional ce va fi atasat fiecarui post, la sfârsitul acestuia. Nu se accepta semnaturi lungi (maxim 3 linii). Introducerea unui link spre un alt site este permisa numai cu agrementul moderatorilor forumului. Se accepta imagini in semnatura la dimensiunea maxima de 150 x 15 pixel. Orice depasire a acestei dimensiuni poate fi sanctionata cu un warning. Moderatorii au dreptul de a edita semnatura fara o instiintare prealabila a userului.

20. Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta în încetarea participarii la acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca forumul LoganClub&ClubSandero sa-si desfasoare existenta în bune conditii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta (ban-area), temporara sau pe termen nelimitat. Încetarea activitatii pe forum se face "ca atare", fara a fi întreprinsa nici o actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul, nu-ti sterge propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte încearca sa parases,ti decent comunitatea iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

21. Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sint obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material pretios, cel putin pentru noi. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita.

22. Ultima si cea mai importanta dar oarecum evaziva regula - se recomanda mentinerea discutiilor in cadrul obiectivului principal al acestui forum - MASINILE Logan- vor fi descurajate in mare masura discutiile total pe dinafara. Se admit exceptii in cazul unor subiecte de interes pentru toata lumea - care sint acestea - ramine a se stabili de catre moderatorul forumului in cauza, la fata locului.
23.La sectiunea "My ride" nu se accepta comentarii inutile de genul "Sa o stapanesti sanatos" , "sa-ti traiasca masina" , "multi kilometrii" etc.
Rugam sa va rezumati strict la intrebari si comentarii legate de masina
24.A se completa Locatia corecta la profil.
Concluzii

Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta. Nu sunt decât niste masuri menite sa creeze un forum de calitate.Din pacate, experienta a demonstrat ca, daca se porneste de la premisa ca noul-venit sa aiba drepturi egale cu membrii vechi, forumul a suferit o scadere drastica de calitate, aceasta pe lânga necesitatea unei munci titanice din partea moderatorilor pentru a se mentine ordinea. De aceea am adoptat masurile de mai sus care presupun, pentru membrii de valoare, un mic efort în primele zile de la înscriere. Speram ca acest efort sa fie din plin meritat.

Se accepta sugestii de imbunatatire (si e chiar recomandat sa o faceti fiind in interesul vostru) atat in ceea ce priveste prezentul regulament cat si in ceea ce priveste forumul sau site-ul ca functionalitate sau continut.

Speram sa te simti bine în aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta legata de marca Logan.
See more
See less

Sandero Stepway 2 Vs Hyundai I20 Comfort

Collapse
This topic is closed.
X
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  pt i20 platesti maxim 12800 iar pt logan ptce 90 cu toate optionalele dispobibile 11450, deci o diferenta de 1350 de euro...adica mica spre foarte mica raportat la cat o vei tine si care sunt bani investiti corect si cu cap; adica nu vei face reclamatii non stop la anpc, vc etc ca aia scartaie, ca aia a ruginit ca aia nu stiu ce face, nu se inchide bine etc

  apoi mai pierzi din vedere un aspect important, de fapt 2, cruciale: dacia ofera standard 3 ani garantie, hai sa punem 4 sau 5 maxim, dar in limita a 120.000km, iar asta daca platesti tu suplimentar cateva sute bune de euro, iar hyundai zice: nu frate, 5 ani garantie, fara limita de km, inclusa in pret; deci iata ca avantajul ala de 1350 de euro s-a diminuat subit cu vreo 500 de euro contravaloarea garantiei suplimentare la dacia cu inca 2 ani; iar apoi ai garantia anticoroziune: dacia zice 6 ani, hyundai zice dublu: 12 ani

  apoi cei care inca viseaza la masini dacia fiabile se pare ca au pierdut lozu castigator in sensul ca colegul torq, care pare sa fie in posesia informatiilor reale si obiective de la dacia, a afirmat la un moment dat ca ce scoate acu dacia (logan, sandero) deja vin cu taieri de costuri pe partea de masticare, adica nu mai izoleaza baietii cu mastic cum trebuie, ci mai usurel asa, cat sa nu zica ca nu au dat
  Last edited by cristi....; 9th August 2015, 23:23.

  Comment


  • #32
   Hyundai îţi recomand şi eu.

   Comment


   • #33
    te inteleg dar vezi sa nu ajungi sa platesti mai mult dupa aia masina decat ar face ea la un credit pe atatia ani...pe cati ani ar fi? 5? 6?...

    acum depinde foarte mult ce vrei de la masina: ca daca e asa, ca nu vrei sa dai mai mult de o suma de bani pe rate, atunci nu solicita bugetul la maximum...daca important pt tine e doar o masina noua cu un oarecare confort, fara alte pretentii, mai bine mergi pe dacia...0.9tce echipare de mijloc, insa mi se pare ca nu are a.c sau pe laureat 1.2. inteleg ca pt 3 km de naveta, nu e chiar imperioasa o nevoie de putere suplimentara. adica cevreau sa zic e sa-ti faci calculele pentru compromisul optim intre nevoile tale reale si bugetul disponibil. pe langa asta, adica pe langa rata masinii, mai ia in calcul si rata casco; la o masina mai scumpa rata e mai mare decat la o masina mai ieftina, nu cu mult, insa, daca e sa ne limitam intr-un buget, conteaza si 20 de euro in plus sa zicem

    Comment


    • #34
     Originally posted by cristi.... View Post
     te inteleg dar vezi sa nu ajungi sa platesti mai mult dupa aia masina decat ar face ea la un credit pe atatia ani...pe cati ani ar fi? 5? 6?...

     acum depinde foarte mult ce vrei de la masina: ca daca e asa, ca nu vrei sa dai mai mult de o suma de bani pe rate, atunci nu solicita bugetul la maximum...daca important pt tine e doar o masina noua cu un oarecare confort, fara alte pretentii, mai bine mergi pe dacia...0.9tce echipare de mijloc, insa mi se pare ca nu are a.c sau pe laureat 1.2. inteleg ca pt 3 km de naveta, nu e chiar imperioasa o nevoie de putere suplimentara. adica cevreau sa zic e sa-ti faci calculele pentru compromisul optim intre nevoile tale reale si bugetul disponibil. pe langa asta, adica pe langa rata masinii, mai ia in calcul si rata casco; la o masina mai scumpa rata e mai mare decat la o masina mai ieftina, nu cu mult, insa, daca e sa ne limitam intr-un buget, conteaza si 20 de euro in plus sa zicem
     Eu am un venit de 3000 lei / luna. Rata 700 pe 5 ani + casco + rca + benzina + etc. nu ar trebui sa treaca de 1200 lei cred. Cam mult daca ma gandesc bine, dar ce pot sa fac, parca nu mi-as lua SH.

     Comment


     • #35
      la 11 mii acu vreo 2 sapt era disponibila si o varianta de renault fluence pro, 1.6 16v 115 cai euro 6. de pe site a disparut oferta asta dar o sa mai apara anul asta

      ba mint, a reaparut...

      http://www.renault.ro/promotii/vehic...e-authentique/

      http://www.renault.ro/promotii/vehic...persoane/clio/


      http://www.kia.ro/user/file/summer-e...remat-2015.pdf

      si kia are acu promotie, ce ai zice de un rio facelift bine dotat la un pret mai mic decat un sandero stepway?? 7 ani garantie, esti boier
      Last edited by cristi....; 9th August 2015, 23:47.

      Comment


      • #36
       Logan 1 a fost ok pentru ca e o masina simpla, aproape spartana. De la ph2 si incepand cu Logan 2, elementele noi introduse ( de protectie activa, navigatie, plastice mai placute ochiului) se traduc prin compromisuri si lipsuri din alte locuri, deci per ansamblu, calitatea a scazut si mai mult. Daca asta nu e un criteriu suficient, ganditi-va la atitudinea personalului de la garantie.
       Hyundai intotdeauna a stat bine la garantie, practic, cu asta s-au ridicat.
       In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

       Comment


       • #37
        Originally posted by cristi.... View Post
        la 11 mii acu vreo 2 sapt era disponibila si o varianta de renault fluence pro, 1.6 16v 115 cai euro 6. de pe site a disparut oferta asta dar o sa mai apara anul asta

        ba mint, a reaparut...

        http://www.renault.ro/promotii/vehic...e-authentique/

        http://www.renault.ro/promotii/vehic...persoane/clio/


        http://www.kia.ro/user/file/summer-e...remat-2015.pdf

        si kia are acu promotie, ce ai zice de un rio facelift bine dotat la un pret mai mic decat un sandero stepway?? 7 ani garantie, esti boier
        Hmm au bagat toti promotii vad in august. Interesant si Kia, si e mai dotat decat Hyundai-ul la aceeasi bani.

        Comment


        • #38
         grupul hyundai-kia, ca practic sunt frati

         si pe langa garantie, au inovat si au inteles ca daca vor sa se bata in europa trebuie sa faca masini pe placul europeniilor astfel ca si-au mutat arealu de actiuni in europa: proiectarea designului in europa, fabrici in europa etc; in plus, ascensiunea lor e incomparabil mai rapida si mai buna decat a daciei; atat in termeni de design, calitate (si aici ma refer la tot) cat si fiabilitate, motoare moderne, eficiente, fiabile

         Originally posted by gmihai89 View Post
         Hmm au bagat toti promotii vad in august. Interesant si Kia, si e mai dotat decat Hyundai-ul la aceeasi bani.
         pai tocmai, nu trebuie sa ramai setat doar pe o marca sau 2, vezi ce iti ofera toti producatorii ca s-ar putea sa ai unele surprize

         pardon, la mai putini bani vrei sa zici: 11 mii vs 9625

         la putin sub 11 mii iti poti trage o kia ceed facelift...adica clasa compacta, altceva decat i20 sau dacia...

         http://www.kia.ro/user/file/summer-e...remat-2015.pdf

         na, potiti, cum sa compar (ati) dacia logan cu kia ceed? chiar si varianta de top de la dacia cu entry levelul de la ceed, tot ceed iese in avantaj all around

         in plus vopseaua metalizata la kia e 93 de euro iar la dacia vreo 300... misto nu? cu toate astea dacia ofera numai 6 ani garantie iar kia 12 la un pret al vopselei de 3 ori si ceva mai mic...

         un test mai vechi cu kia rio, inainte de varianta facelift... sa-ti faci o idee


         https://www.youtube.com/watch?v=YMEe3QJya-4

         mai exista si optiunea unu vw polo facelift 1.2tsi 90 de caluti, in echiparea de mijloc comfortline

         http://oferte.volkswagen.ro/polo-remat/

         in stanga jos sunt cele 2 optiuni: trend 1.0 60 de cai de la 9 mii de euro si la 10 si un pic 1.2tsi comfortline

         10064 de euro, un pret foarte bun zic eu, diferenta semnificativa fata de dacia la calitatea materialelor, ansamblare, tinuta de drum, insonorizare etc si totul la un pret mai mic decat dai pe un logan, repet...avantajul pretului la dacia s-a cam risipit...sau cel putin eu nu mai vad nici un avantaj ca are, decat daca iau varianta cheala

         ai de unde alege, nu te poti plange si "marfa" buna. acu ramane numai sa te decizi asupra careia vei ramane

         test cu polo 1.2tsi 90, facelift

         https://www.youtube.com/watch?v=kyBZx1DHEcg
         Last edited by cristi....; 10th August 2015, 00:34. Reason: Automerged Doublepost

         Comment


         • #39
          Eu va dau un indiciu: daca va intereseaza ratingul unei marci/model, cautati review de pe piata occidentala. Acolo cererea este mult mai exigenta, concurenta mai acerba, deci parerile sunt mai pertinente. Tot ce sare de 4 stele ca rating, e ok. Zona estica inca se multumeste cu ciurucuri.
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

          Comment


          • #40
           In sfarsit concurenta la Dacia! Lowcostul asiaticilor o sa le o faca celor de la Dacia. Daca nu se trezesc la timp, nu umbla la conceptie, logica constructie, proiectare o sa piarda pe termen lung. Mutarea fabricilor in Maroc, India, reducerea costurilor la materiale, productie, nu este o solutie.

           Trimis de pe al meu K013 folosind Tapatalk
           „Decât să înjuri întunericul, mai bine aprinde o lumânare.”

           Comment


           • #41
            Lasa ca acum apar postacii si sar in cap. E luni, chef de munca....asta daca nu sunt in concediu ca am auzit ca la uzina luna august e luna de vacante fortate.
            Acum vin si sar in cap ca dacia e cea mai sigura masina noua la banii astia. Pai normal, daca e singura. Oricum e sigura pe dracu, dar nu mai conteaza.

            Comment


            • #42
             Salut,

             Eu iti recomand, daca tot vrei sa tii masina 8-10 ani sa te gandesti la altceva decat dacia. Din punctul meu de vedere, orice alta marca iti ofera o masina mai buna din diverse puncte de vedere.

             O sa vrei mai mult confort dupa un timp, iar asta la dacia nu o sa gasesti, probabil deja dupa 1 an o sa zornaie tot bordul si o sa te inebuneasca. La fel cu vopseaua, e de tot rahatul, o bataie de joc, ca sa nu mai zic de materialele folosite. Asamblarea la fel. Siguranta din punctul meu de vedere e 2 maxim 3 stele la dacia. La fel ca si colegii, confirm faptul ca personalul e de tot rahatul in orice service ai merge si eu am testat mai mult reprezentante, aceeasi marie cu alta palarie iar cand aduci vorba de garantie mai au putin si te arunca la cos....ca sa facem expertiza, ca sa facem ancheta...si tot asa.

             Hyundai si Kia, vin tare din urma....daca ai rabdare si analizezi toate ofertele o sa vezi ca au un raport calitate/pret foarte corect.

             Succes sa ai!
             Bafta

             Comment


             • #43
              Originally posted by gmihai89 View Post
              Eu am un venit de 3000 lei / luna. Rata 700 pe 5 ani + casco + rca + benzina + etc. nu ar trebui sa treaca de 1200 lei cred. Cam mult daca ma gandesc bine, dar ce pot sa fac, parca nu mi-as lua SH.
              Recomand Hyiundai. Fugi de Dacia ca de dracu.

              Nu iti recomand la venitul care il ai sa faci rata mai mare de 600 lei. Eu mi-am luat Loganul actual in 2011 cu un credit de nevoi personale pe 3 ani. Nu pt toata masina mai aveam eu bani plus masina cealalta vanduta. Rata imi ajungea la 900 lei pe luna. Atunci in 2011 aveam 2800 lei in mana. 900 lei a fost enorm. Foarte greu am reusit sa o termin plus ca mai intrau in casa inca un 2100 lei venitul sotiei.
              Tu vad ca esti singur iti va fi si mai greu. Adaugi un 500 lei combustibil lunar, RCA, taxe, casco, anvelope iarna, revizii, itp, plimbari ca nu iti iei masina sa o admiri de la balcon, ai sa ajungi in medie pe luna la mai mult din jumatate din venit. Nu se merita.
              Timp de trei ani mie masina mi-a cerut in medie lunar cca 2000 lei: rata la nevoi personale, benzina urban, casco, revizii, RCA, rovinieta, itp, benzina plimbari. Nu se merita.
              Muncim ca prostii pentru niste cazane. Macar i-ati Hyundai daca tot ai sa fii sclav.
              Last edited by Archangel80; 10th August 2015, 12:01.

              Comment


              • #44
               Foarte bun calculul, l-am facut si eu anul trecut cand am luat masina, nu stiu ce s-a intamplat.... acum in parcare cand ma uit vad o Dacie, ma sterg la ochi, zic ca visez....ce cosmar!
               ps
               masina am luat-o cash, m-am zgarcit la o rata de 400lei, am zis ca mai bine renovez casa de la tara.
               Trimis de pe al meu K013 folosind Tapatalk
               Last edited by Oti; 10th August 2015, 12:18.
               „Decât să înjuri întunericul, mai bine aprinde o lumânare.”

               Comment


               • #45
                Nu se merita sa investesti in masini decat daca ai venituri decente de minim 1500 euro venit pe familie.
                E bine sa investesti in educatia copilului, perfomare profesionala, sport, excursii, plimbari, mancare buna, vizite la muzee si obiective turistice, carti, biciclete, o cafea de calitate buna, prieteni si multe altele.
                La un venit de 1000 de euro per familie plus o rata la masina stai si te uiti la TV. Asta nu e viata. My 2 cents.

                Comment

                Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google