Nesimtire Romaneasca

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    Ma... Cand te claxoneaza, te flesuieste unu care vine pe interzis, si iti zice tie sa o iei in alta directie, fata de cea pe care vrei tu sa mergi, vorbeste urat...nu cred ca procedai altfel... Ps, am fost domn ca nu mi-am incuiat masina si nu am plecat...sau ca nu am sunat la politie...ca nu ma lasa unu sa circul regulamentar...
    La noi asa e...esti de vina ca nu il lasi pe nesimtit sa faca ce il taie mintea...


    Si unde sa imi continui drumul, trebuia sa intru unde era el...el in schimb putea sa traga dreapta, treceam, si isi vedea de drum pe interzis...
    Last edited by mumus; 19 February 2015, 14:18.
    Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

    Comment


    • #47
      Unde-i lege nu-i tocmeală! Nu trebuie să "știi obiceiurile locului", ci să respecți indicatoarele. Dacă fiecare ar face asta, s-ar trăi mult mai bine în RO. Pe mine nu mă deranjează niciodată că trebuie să-i fac loc câte unuia, ci nesimțirea acelora care, încălcând câte o regulă de circulație, au tupeu să-mi pretindă că ei au dreptate și dreptul s-o facă. Cum probabil i s-a întâmplat colegului, care, e adevărat, e cam moșcăit.
      Last edited by ursamajor; 19 February 2015, 14:28.
      Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
      Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!

      Comment


      • #48
        Daca nu ar exista nesimtirea asta crunta care il caracterizeaza pe roman in general, s-ar circula mult mai bine. E mai usor sa intri pe interzis si sa-i obligi pe restul sa te ocoleasa, sa lasi masina cu avariile puse pe banda a 2-a si exemplele pot continua. Paradoxal, aceeasi romani care in tara lor put de nesintire, peste hotare se comporta exemplar. De vina este legea si spagarii infecti care o aplica
        @ Kojak pun pariu ca daca ar exista o doza minima de bun simt, in Bucuresti s-ar reduce aglomeratia din trafic la jumatate
        Last edited by Madutzu25; 19 February 2015, 14:40.
        My Ride sigpic

        Comment


        • #49
          Foarte bine zis.
          Un simplu exemplu din Galati. Vineri seara imi duc baiatul la baschet. Marea majoritate care vine, inca vreo 15-20 masini, le lasa ba pe trotuare, ba pe prima banda in strada. Eu mai meg cca 50 de metri si o las intr-o zona unde sunt parcari si garaje. Merg cca 2 minute apoi pe jos. Loc sa lase toti masinile este destul insa prefera sa fie mojici. Tine foarte mult de bunul simt si de educatie.

          Comment


          • #50
            Vorbind strict la rece:
            1. sunt de acord cu Mumus. "du-te frate tu pe strada din dreapta (stanga lu' Mumus), lasa-ma sa trec ca e dreptul meu, apoi du-te-n... unde ai tu treaba, pe interzis". Treaba e ca infectii care fac asta, daca cedezi tu azi, cedeaza altu' maine, si-o cam iau in cap si au impresia ca e bine cum procedeaza.
            2. pe de alta parte, da, poti sa te tragi putin intr-o parte, sa-l lasi sa treaca, sa-l ignori ca si cand n-ar exista si sa-ti vezi mai departe de drum.

            Vorbind la cald: atunci cand dau de d-astia, eu procedez si cum am explicat la punctul 1, dar pot sa fiu si miserupist cum am explicat la punctul 2. Depinde in ce dispozitie ma gasesc baEtii.
            Last edited by vitriol; 19 February 2015, 15:36.
            sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

            Comment


            • #51
              Sau depinde de cât de solid sau colorat e celălalt, nu? Hai, că n-ai tupeu să te dai cocoș la vreo baragladină de-aia soioasă! ;) Eu la ăștia mă fac că dau telefon la Poliție. Să vezi ce se cumințesc și-o taie. Majoritatea.
              Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
              Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!

              Comment


              • #52
                Si mie mi s-a intamplat ceva asemanator pe o strada cu sens unic. Vine o cucoana "desteapta foc" de pe interzis si incepe sa-mi dea mie flash-uri sa ma dau la o parte. In urma mea s-a facut instant coloana pentru ca e o strada circulata. Idioata ca altfel n-am cum sa o numesc nu intelegea ce a facut, pana cand i-am facut semn sa parcheze undeva mai in spate unde a gasit loc.

                Comment


                • #53
                  Eu nu ma dau cocos cu nimeni.

                  Ultima data cand mi s-a intamplat ce i s-a intamplat lui Mumus, era pe o strada pe unde incapea doar o masina. Erau niste colorati din astia de care zici tu, intr-un BMW E36 cu numere de Bulgaria (adica sa fie treaba ca lumea). Si dupa ce am stat 30 de secunde uitandu-ne unu' la altu, au coborat amandoi injurand, am coborat si eu, le-am zis cu frumosul ca eu parchez cu 5 m mai in spatele lor si ca pentru 5 m nu are sens sa merg 100 m inapoi + ca ei sunt pe interzis. Stii ce a zis ala de la volan? "iarta-ma fratioru' meu (nu stiu de unde a facut el conexiunea asta, pentru eu ca eu sunt saten deschis cu ochii albastri), sa moara sa faca daca mi-am dat seama". S-au urcat in masina, au dat inapoi 5 m, am parcat, ne-am salutat reciproc si si-au vazut de drum.

                  Alta data m-am intersectat cu unu' (eu fiind pe sensul bun) si fara sa mai stau la discutii m-am tras in primul loc liber sa-i fac loc, dar a trebuit sa fac mai multe manevre, ca era locul destul de stramt. Cand a ajuns in drept cu mine, coboara geamul si un domn (dupa vorba, dupa port) imi spune "mai - mai - mai, dar ce destepti (adica eu, dar ironic) suntem". Zic, "nu prea destept, pentru ca tocmai am consumat energie ca sa-i fac loc unuia care merge pe interzis". La fel, si-a cerut scuze, mi-a zis ca nu a vazut semnul si si-a vazut de drum.

                  Concluzia este ca nu toti fac asta cu buna stiinta, ci pur si simplu nu sunt atenti.
                  Last edited by vitriol; 19 February 2015, 15:52.
                  sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

                  Comment


                  • #54
                    Originally posted by vitriol View Post
                    Concluzia este ca nu toti fac asta cu buna stiinta, ci pur si simplu nu sunt atenti.
                    Tot de nesimțire ține. Când ești la volan, n-ai voie să nu fii atent.
                    Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
                    Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!

                    Comment


                    • #55
                      Ma, eu am am mers la el calm, i-am zis ca e interzis pe unde a venit el, si ca am drum tot incolo...calm...

                      Acu ca am revazut filmu, imi pare rau ca am cedat...
                      Nu merita handicapatu...

                      Acum ma gandesc da sun la el la firma...sa ii fac omului o plangere le sefi... Sa ma complic?
                      Last edited by mumus; 19 February 2015, 16:05. Reason: Automerged Doublepost
                      Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

                      Comment


                      • #56
                        @mumus: în spiritul trafictube îți dau un minus, azi a făcut așa cu tine mâine cu altul iar în final se obișnuiește așa.
                        În astfel de situații aplic principiul celor de la stopxam : назад(înapoi), toleranță zero.
                        Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

                        Comment


                        • #57
                          Ma... Eu iti spun sincer ca daca era unu mai de varsta mea, nu il iertam, dar am fost educat sa fiu politicos cu cei mai in varsta...cum am mai spus, si mie imi pare rau ca am procedat asa...acum este prea tarziu. Data viitoare daca nu se da, sun la politie sau ma fac ca sun...
                          Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

                          Comment


                          • #58
                            moama ce-a starnit videu lu' mumusachi

                            m-am uitat iar la filmare, ca am zis poate mi-a scapat ceva...dar, ala cu loganu' asteapta sa vada ce are de gand mumus, basca mai da si inapoi, insa mumus misca 2m si ramane in miijlocul strazii (apropos mumuse, ziceai ca regreti ca n-ai incuiat masina si-ai plecat...o beleai mai nasol ca ala, n-ai niciun drept sa obturezi cu buna stiinta o strada...deci mai subtire cu vitejiile astea )
                            iti da flesuri de-abea cand vede ca ai adormit in mijlocu strazii.
                            te-ai cacait in dulcele stil ardelenesc, no offence
                            faza se putea termina in 10 secunde maxim.

                            ptr. carcotasi, nu iau apararea loganistului si pe mine ma ataca bulangeala in trafic, DAR, desi am si io camera auto, mor pe astia care se dau justitiari in trafic. cu ce drept?

                            cum as fi procedat io: imi continuam lejer drumu' pana ma iintersecatm fata in fata (1-2m) cu loganaru. daca ala isi recunostea vina, nu stiu, ridica o mana, ceva, sa mor de nu i-as fi facut loc...sau daca pur si simplu s-ar fi tras a.i. sa-mi pot continua eu drumul fara sa urc vreo bordura ceva (aia trebuai s-o fac el), la fel, evenimentu' se consuma rapid.
                            doar daca s-ar fi ambitionat sa nu se dea nici de-al dracu, i-as fi arata camera de pe bord si tel cu apelul la 112...dar asta in ultima instanta daca ala ar fi fost indeajuns de dobitoc sa procedeze asa. de obicei cine intra pe interzis pe stradute de-alea e riveran sau cunoaste care-i mersul.
                            asta e tara in care traim, incetati cu comparatii de genu' "in vest, asa si pe dincolo", cam asa vad io lucrurile, macar nu sunt ipocrit.
                            si da, o mai comit si io uneori pe interzis(e)...dar, "cu capu' plecat" si ma retrag fara sa cracnesc cand vine masina pe sensu' "normal".
                            Last edited by Kojak; 19 February 2015, 18:29.

                            Comment


                            • #59
                              Tu ai vazut ca eu initial semnalizam dreapta...sa vada prostu ca vreau sa merg exact de unde vine el ? Se aude si pe film se si vede reflexia in dreapta cand semnalizez... Ps nu pot sa trec deasupra lui...si nu uita a intrat pe interzis...daca nu intra nu ma incurca pe mine...

                              Interesant e ca zici ca nu tii cu el, dar sustii ca ma miscam greu si ca il incurcam pe ala...hmmm
                              Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

                              Comment


                              • #60
                                bre n-am zis ca-l incurcai, nu-s idiot, da' puteai sa termina mai repede faza, ii faceai semn cu mana sa te ocoleasca dac nu intelegea, nu stiu.
                                asa ceva in buc. se "consuma" f. rapid...ori la bal, ori la spital.
                                da' zi sincer, in sinea ta jubilai ca ai gasit material de camera, de pus pa net, este?
                                material de polemci pe loganclub

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google