Revolutie In Asigurari!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Revolutie In Asigurari!

    Revoluţie în piaţa asiguratorilor. Păgubiţii RCA vor solicita daune propriilor asigurători, nu la companiile şoferilor vinovaţi
    astăzi, 12:13 Autor: Adrian Dumitrache
    Citeste si:
    Persoanele care deţin RCA vor avea acces la informaţiile privind istoricul daunelor proprii Câţi bani vă va scoate din buzunar poliţa RCA dacă expiră luna aceasta Plăţile pentru vătămări corporale au urcat la 17% din despăgubirile pe RCA Şoferii prejudiciaţi în accidente rutiere survenite din vina altor conducători auto urmează să fie despăgubiţi de proprii asigurători RCA, nu de societăţile care au emis poliţele RCA ale vinovaţilor, a declarat vicepreşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Cornel Coca-Constantinescu.


    "Prin modificarea legislaţiei secundare, sperăm ca noul sistem să fie introdus până la finele anului curent sau de la începutul anului 2013, în funcţie şi de evoluţia discuţiilor cu societăţile de profi şi brokerii de asigurrări. În prezent, durata unui proces de instrumentare şi plată a unui dosar de daună pe segmentul RCA este de 90 de zile. După ce vom introduce noul sistem, cred că plata daunelor se va face în cel mut 60 de zile", a spus Coca-Constantinescu, prezent la o conferinţă pe teme de specialitate.

    Potrivit datelor prezentate de reprezentantul CSA, după ce asigurătorul şoferului păgubit va achita dauna, compania îşi va recupera banii prin intermediul unui sistem de compensare, care va avea ca reper dauna medie pe segmentul RCA în anul precedent.

    Coca-Constantinescu a afirmat că punerea în practică a noului sistem de instrumentarea şi plată a despăgubirilor RCA va conduce la îmbunătăţirea serviciilor furnizate asiguraţilor şi păgubiţilor, la creşterea încrederii asiguratului în propriul asigurător şi la un mai bun control al costurilor aferente acordării despăgubirilor.

    "De asemenea, va optimiza procesul de gestionare a dosarelor de daună şi va dezvolta produsele de asigurare facultativă (CASCO)", a spus reprezentantul autorităţii de reglementare.

    Societăţile autorizate să practice asigurări obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) sunt ABC Asigurări, Allianz-Ţiriac Asigurări, Generali România, Asirom, Euroins România, Astra, Omniasig, Carpatica Asig, Groupama, Uniqa Asigurări şi City Insurance.

    Piaţa asigurărilor generale şi de viaţă a crescut cu 2,7% în primele şase luni, la 4,13 miliarde de lei, pe fondul avansului subscrierilor din poliţe de asigurări generale cu 3,5%, potrivit datelor contralizate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

    Defalcat, asigurările generale au cumulat un volum de prime de 3,27 miliarde lei, nivel în creştere cu 3,54% faţă de perioada anului anterior.

    În structura asigurărilor generale, poliţele CASCO reprezentau 28,49% din total asigurări generale, cu un volum de prime de 933 milioane de lei, în scădere cu 6,37% faţă de 30 iunie 2011.

    Clasa RCA are pondere de 34,47% în total asigurări generale, cu un volum de subscrieri în coborâre cu 0,19%, la 1,1 miliarde de lei.

    În ceea ce priveşte despăgubirile plătite de asigurători, volumul acestora a depăşit 2,5 miliarde de lei, înregistrând o creştere nominală cu 3,1% faţă de acelaşi interval al anului trecut.

    Din valoarea totală a indemnizaţiilor plătite, cele aferente contractelor de asigurări generale au totalizat 2,18 miliarde lei, cu 2,75% mai mult faţă de iunie 2011.

    Pe segmentul CASCO, daunele au scăzut cu 5,7%, la 966,93 milioane de lei, în timp ce pe RCA au crescut cu 14,8%, la 940,58 milioane de lei.

    "În ultimii ani, piaţa asigurărilor s-a înscris pe un trend de scădere şi a ajuns la o pondere de sub 2% din Produsul Intern Brut. Pe termen lung, potenţialul industriei de asigurări din România este de 4-5%", a mai spus vicepreşedintele CSA.

    Şoferii prejudiciaţi în accidente rutiere survenite din vina altor conducători auto urmează să fie despăgubiţi de proprii asigurători RCA, nu de societăţile care au emis poliţele RCA ale vinovaţilor, a declarat vicepreşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Cornel Coca-Constantinescu.
    Saab 9-5 Aero

  • #2
    doamne ajuta, poate asa dispar firme get carpatica, euroins si chiar allianz, vad ca mai nou se strica si allianz.

    Comment


    • #3
      Bine ar fi daca s-ar intampla asta.
      Au mai fost proiecte bune, dar neduse pana la capat. Poate acum.

      Sa vedem schema de decontare a daunelor, ca nu e asa de simplu cu recuperarea sumelor de la asiguratorul vinovatului. Recuperarea e treaba asiguratorului unde fac eu RCA-ul, dar daca sistemul se blocheaza, tot pe mine ma va amana cu decontarea.
      Last edited by mr.K; 3 October 2012, 16:34. Reason: Automerged Doublepost

      Comment


      • #4
        E o treaba buna,,,,in felul asta imi fac asigurarea cea mai buna pt mine.
        Nici mie nu imi convine sa fac o asigurare scumpa si sa intre unul cu Carpatica/Euroins in mine si sa ma chinui cu ala.
        Oricum,,,Doamne Fereste de astfel de necazuri...

        Ps,,cu ocazia asta dispar si firmele de rahat care nu se tin de treaba!
        Last edited by Ivan Marian; 3 October 2012, 16:44.

        Comment


        • #5
          Am postat asta pe topicul dedicat.
          Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

          Comment


          • #6
            Sa vedeti preturi la RCA....deja sunt foarte mari.

            Comment


            • #7
              cum o sa fie cu casco pe regres?

              Comment


              • #8
                Pai ce se intampla daca cei care au facut un accident sunt asigurati la aceeasi firma, cine iese in castig?

                Comment


                • #9
                  Hehehe, asa ceva nu s-a vazut nici in tarile civilizate inca de pe timpul lui Burebista, trebuie totusi recurs si la logica, deci VINOVATUL PLATESTE, sau cel putin asigurarea vinovatului plateste... Vrei sa dormi linistit noaptea? Fa-ti RCA la Euroins si CASCO la o firma serioasa... e o prostie sa astepti ca altcineva sa te protejeze.

                  Comment


                  • #10
                    madi, daca am inteles eu bine, fiecare isi face masina pe asigurarea lui.

                    Comment


                    • #11
                      ...urmand ca asiguratorul sa-si recupere banii / compenseze datoriile de la / cu asiguratorul celui vinovat.

                      Pai ce se intampla daca cei care au facut un accident sunt asigurati la aceeasi firma, cine iese in castig?
                      Ca si pana acum, service-urile.

                      Glumesc. Automat, daca cei implicati in accident sunt asigurati de aceeasi firma, paguba ramane a firmei respective. Nu cred ca se va recurge la a actiona in instanta pe cel vinovat pentru recuperarea pagubei, deoarece tocmai asta este scopul unei asigurari.
                      If it ain't broke, don't fix it!

                      Comment


                      • #12
                        Daca n-as trai in Romania, as trage sperante sa se intample un lucru bun.

                        Comment


                        • #13
                          Interesanta legea asta... sa vedem ce efecte va produce.

                          Spun asta, fiindca la noi legea (desi exista) nu functioneaza... fiindca nu o aplica tocmai autoritatile statului.

                          Functionarea societatilor de asigurari, ar trebui sa se faca conform legii si exista si o autoritate care trebuie sa reglementeze si monitorizeze piata asigurarilor. Problemele pe care le stim vin din faptul ca autoritatea respectiva nu isi face treaba.

                          Probabil ca dupa ce a inchis ochii si a luat spaga de rigoare - bulgarele a crescut atat de mare - si nu stiu ce sa mai faca, fiindca au scapat caii rau.

                          Ca sa nu-si bata ei capul sa-si faca treaba, or la lase societatile de asigurari sa-si sparga capetele intre ei. Ce smecherie ieftina. Ei de ce nu isi fac treaba sa retraga licentele asiguratorilor tepari? Ii lasa pe ceilalti sa scoata castanele din foc pentru ei... Sa vezi procese intre asiguratori...

                          Comment


                          • #14
                            Ideea este ca totul sa se faca prin regres, de aia am si pus aceasta intrebare, acum, om trai si om vedea.La multe proiecte de legi s-a facut tam-tam si la sfarsit s-a ales praful.Idea este aceea de a lua povara de pe umerii pagubitului si a o tranfera firmei la care ai facut RCA-ul , ea sa dea in judecata firma rau platnica.

                            Comment


                            • #15
                              ESTE O PROPUNERE ! Nu a devenit inca lege !

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google