Firma Monsanto=Moarte Servita Romanilor

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Originally posted by vasile78 View Post
    Bai ce de romani "adevarati" pe aici, daca iei unul si-i pui sapa in mana incepe sa vomite, nu stie la ce-i buna. Cum vreti voi sa se faca productie daca "romanii adevarati" fac poezie, filozofie, stau in carciuma, numai agricultura nu fac, domnilor, daca nimeni nu vrea sa smulga iarba din culturi acestea nu dau rod, ramane varianta ierbicidelor iar noi sa ne vedem in continuare de filozofia agriculturii. Apropos, de roman ce era si Ceausescu a facut tot posibilul si a furat seminte de porumb hibrid din America, mai terminati bre cu romanul pur si neprihanit, ca tare-i mai place si cu sula-n c*r si cu sufletu-n rai.
    acum agricultura se face cu mijloace moderne.anul asta s-a vazut cel mai bine ca poti sa dai tu cu sapa zi si noapte daca nu investesti(irigatiii,ingrasaminte naturale)asta e problema romanilor ei nu se adapteaza la nou,nu sunt teorii si pura realitate.sapa tu sau fa irigatii cu galeata si o sa vezi ca degeaba.spre exemplu dacia pana sa vina francezii aveau o productie de 20 de masini pe ora acum ei ajung la 80 de masini pe ora.

    Comment


    • #17
      Originally posted by biancamarius5 View Post
      mi-ar placea sa ii laud dar uita-te la cfr,combinate si firmele mari.noi nu suntem in stare sa investim noi asteptam totul de*a gata...
      asta e o problema grava de mentalitate
      Nu stiu cati ani ai, ce ai prins sau ce ai inteles despre perioada 1945 - 1989. Respectiv ce idee ti-ai format inainte de 1945...

      Iti recomand calduros sa nu mai tragi concluzii la adresa poporului Roman - pe baza "folclorului" indus cu scopuri precise.

      Tu ce anume nu intelege? Vad ca vorbesti, citez "... noi nu suntem in stare sa investim..."

      Care noi??? Incepand cu 1990, la toate negocierile dintre Guvernul Romaniei (oricare a fost el) si institutii externe (de la Consiliul Europei, FMI, Banca Europeana, Banca Mondiala, Uniunea Europeana) - a venit o singura cerinta: lista cu intreprinderile de stat (mai lunga sau mai scurta, incluzand intotdeauna CFR, Petrom, Sidex, etc) sa fie "PRIVATIZATE" - mai pe romaneste spus - statul sa-si cedeze intreprinderile strategice ale economiei nationale unor consotii private din occident. Vorbim de niste sectoare strategice monopol de stat - care sa devina mai apoi monopol privat. (Petrom, Sidex si altele s-au predat (a se citi pradat))

      Adica ni se spune direct "bai baieti, voi nu mai aveti voie sa aveti o companie nationala petroliera, CFR, siderurgica, etc" - si tu intrebi de ce nu investim?

      Ultima straduta de cartier trebuie asfaltata de o firma... italiana, franceza, portugheza, germana... etc. Cum s-or fi facut atatea drumuri si poduri inainte de 1989??? Ca le-au facut romanii cu intreprinderile de stat romanesti.

      De asta nu inteleg punctele tale de vedere - absolut deloc. Nu vreau sa te jignesc, dar sunt clare treburile astea si pentru un copil de gradinita. Nu discutam "ce preconizau unii in 1990 - 1992" Discutam de anul 2012, cand toate astea ni s-au intamplat deja. Nici macar dupa ce s-au produs toate astea, nu suntem in stare sa intelegem ce ni s-a intamplat, cum ne-au distrus, furat, manipulat?

      Comment


      • #18
        daca ai face o analiza ai vedea ca romanii nostrii culeg portocalele,maslinele,capsunile,rosii si toate celelalte din afara.numai ca eu nu au initiativa,curajul de a investi si mai ales nu sunt ajutati micii investitori(astia sunt romanii nostrii).acum ca un nea gheorghe sta beat in carciuma nu inseamna ca asta-i toata romania.

        corect ce spui tu dar de ce sa vindem o avutie strainilor cand putem beneficia noi de ea,astfel si profitul ar ramane tot in romania.

        nu ne-a furat nimeni noi ne-am facut rau cu mana noastra.

        prin mentalitate.cum poate un producator sa accepte sa isi vanda marfa pe nimic cand poate lua fonduri pentru a-si dezvolta propriile afaceri.asta este secolul vitezei.trebuie sa iei decizii rapide si cei cu initiativa au de castigat
        Last edited by biancamarius5; 19 October 2012, 22:16. Reason: Automerged Doublepost

        Comment


        • #19
          Originally posted by biancamarius5 View Post
          acum agricultura se face cu mijloace moderne.anul asta s-a vazut cel mai bine ca poti sa dai tu cu sapa zi si noapte daca nu investesti(irigatiii,ingrasaminte naturale)asta e problema romanilor ei nu se adapteaza la nou,nu sunt teorii si pura realitate.sapa tu sau fa irigatii cu galeata si o sa vezi ca degeaba.spre exemplu dacia pana sa vina francezii aveau o productie de 20 de masini pe ora acum ei ajung la 80 de masini pe ora.
          Inainte de 1989 exista un sistem de irigatii destul de bine pus la punct si agricultura romaneasca producea destul de mult. (sigur, nu atat de mult pe cat era propagandistic trambitat in statisticile oficiale, dar mergea agricultura)

          Nu face comparatii intre productia Dacia inainte de 1989 si cea de astazi. Trebuie sa te gandesti ca acum mai mult de jumatate din productie merge la export. Inainte de 1989, majoritatea productiei mergea pe piata interna.

          Inainte sa emiti pareri (mai ales de cat de prosti suntem noi romanii) - sa te documentezi cat de cat. Daca acum am ramas in fundul gol, fiind tradati si furati - citeste cate sosele, rafinarii si intreprinderi au facut INTREPRINDERILE DE STAT din ROMANIA in tari genul: Libia, Algeria, Tunisia, Siria, etc

          Mai interesaza-te sa vezi ce vapoare se construiau in ROMANIA inainte de 1989 la Galati --- Romania a avut inainte de 1989 cea mai mare flota comerciala din sud-estul europei. (eram cam pe locul 4 - 5 din Europa, dupa Germania, Olanda, Franta - la constructia de nave)

          Originally posted by biancamarius5 View Post
          corect ce spui tu dar de ce sa vindem o avutie strainilor cand putem beneficia noi de ea,astfel si profitul ar ramane tot in romania.

          nu ne-a furat nimeni noi ne-am facut rau cu mana noastra.
          Economie nationala nu inseamna un Mall, un service auto, un butic. Astea sunt chistoace.

          Economie inseamna intreprinderi mari, strategice - siderurgie, petrol, gaze (extractie si procesare industrie petrochimica), masini unelte, constructii de masini, comunicatii si transport, fabrici de armament, cercetare si dezvoltare.

          NU MAI AVEM VOIE SA DETINEM ASA CEVA --- cel mai bun exemplu - din industria medicamentelor --- mai toate medicamentele romanesti se vand NUMAI pe reteta - cele de import, foarte multe se pot vinde fata reteta...

          Nu mai avem voi - nu stiu ce nu intelegi. Ar trebui sa spuna Adrian Nastase ce comisioane a primit la vanzarea Petrom si cu ce a fost presat/santajat sa vanda Petromul?

          Sa spuna Petre Roman de ce a concesionat exploatarile de resurse din Marea Neagra - proprietatea statului Roman - unor firme occidentale.

          Adrian Nastase, Petre Roman, etc... NU SUNT POPORUL ROMAN - dar cu o semnatura - au ingropat poporul Roman si Romania --- si sunt foarte multi ca ei. Nu vreau sa intru in polemici de politica. Vad ca acuma e liniste cu Rosia Montana --- probabil ca peste 3 luni ne vor anunta ca au cedat-o si pe asta (ca e gata "antamata" de pe vremea lui Nastase si Tariceanu)

          ... si dupa aia vedem niste jigodii platite de occident la televizor care blameaza poporul Roman... si vad ca mai sunt cei ca tine care preiau manipularile astea fara sa gandeasca.

          Esti din Campulung Muscel? Pai cine a facut presiuni la ARO ca sa fie luata de Perez? Nu de peste ocean??? Ar trebui sa stii macar atata lucru...
          Last edited by ion_R5; 19 October 2012, 22:30. Reason: Automerged Doublepost

          Comment


          • #20
            tocmai nu de buticuri vorbeam.dacia,holcim,hidroelectrica ce se apropie si ea de patronal,combinatul de la galati nu sunt un butic.si nu am spus ca suntem prosti ci nu avem o mentalitate buna

            Comment


            • #21
              Mai pe romaneste, noi nu avem o mentalitate "buna", fiindca altii din afara sunt mult mai hoti si mai snapani ca noi - cam asta ar fi concluzia.

              Daca te uniti atent - criza vine tocmai din "cinstitul" occident, de atata potlogarii...

              Intreprinderile trebuie rentabilizate in functie de profil.

              In cazul Dacia, fara infrastructura Renault - Dacia ca firma de stat Romaneasca (sau chiar privata cu capital romanesc) - nu ar fi ajuns la ceea ce este astazi. Trebuie sa vezi ce inseamna businessul auto din ultimii 20 de ani - preluari majore, uniuni, fuziuni... Producatorii mici nu au sanse sa se dezvolte pe piete globale... Si aici povestea nu e la final - in 10 ani vom avea producatorii chinezi in ceafa, aici in Europa. Pana acum li s-a dat cu flit, insa asta nu mai dureaza mai mult de 5 ani. In 10 ani sunt deja asezati in piata.
              Last edited by ion_R5; 19 October 2012, 23:19. Reason: Automerged Doublepost

              Comment


              • #22
                Eu va inteleg ofurile, dar haideti sa nu fim offtopic si sa ne rezumam doar la subiectul acestui thread: legatura dintre alimentatie si chimie.
                sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

                Comment


                • #23
                  legatura e simpla. ce manca, e chimie, dragostea e tot chimie, ce f@#$ e tot chimie
                  Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                  Comment


                  • #24
                    Atentia la faina de Titan, MALAI SUPERIOR FAMIGLIA (Lujerului SA), biscuitii Rostar, mezelurile Aldis, margarina Delma,Taiteii de casa Baneasa si tot ce contine specificatia CODEX ALIMENTARIUS! TOATA "APRECIEREA" PENTRU AUTORITATILE CARE AU AUTORIZAT PENTRU BINELE POPULATIEI INTRODUCEREA IN ROMANIA A FUNGICIDULUI INTIUM / ENERVINT PRODUS DE BASF GERMANIA. Pe pachetele de pâine Titan scrie deja cã pâinea este fabricatã conform Codex Alimentarius. România va experimenta pe populatie produsul CANCERIGEN INITIUM. Experimentul "Codex Alimentarius" începe cu România. De la 31 decembrie 2009, Guvernul Boc a fost obligat de... UE sã înceapã implementarea "Codexului", alãturi de alte 165 de state semnatare (95% din populatia planetei).
                    "Codex Alimentarius" este un pachet de norme dupã care se vor alimenta populatiile tãrilor semnatare. Acesta porneste de la principiul cã Terra nu mai poate hrãni pe toatã lumea natural, ca atare se va trece la hrana artificialã, din produse chimice, cea modificatã genetic etc.


                    Nu a trecut o lunã si iatã cã apare stirea cã România este prima tarã din lume care va folosi în agriculturã un compus chimic pe bazã de initium, un ingredient activ din noua clasã a substantelor chimice impuse de"Codex Alimentarius". Produsele vor furnizate de compania germanã BASF si vor fi folosite pentru culturile de struguri, cartofi, rosii, castraveti si ceapa. Pentru publicul larg se spune cã "beneficiile pe care le-ar aduce aceastã substantã sunt legate în primul rând de combaterea dãunãtorilor, dar, totodatã ea micsoreazã si durata în care se obtine recolta." Dupã ce acest produs va fi experimentat în România, urmeazã sã fie omologatã utilizarea lui si în Olanda, Germania , Franta, SUA, Canada si Marea Britanie. Neoficial, conform cercetãtorilor care combat "Codex Alimentarius", folosirea produselor cu initium sporeste cu pânã la 65% rata riscului de cancer de colon, substantã care intrã rapid în combinatii chimice, devenind rezidualã în organism. De pilda 1 mg de initium intrat în organism o singurã datã se eliminã în aproape un an. Or, dacã acest produs este folosit zilnic, practic el nu mai este eliminat din organism. Apoi, asa cum INITIUM ajutã la cresterea rapidã a celulelor leguminoase, la fel de repede va conduce la mãrirea tumorilor maligne.



                    Pe acest site, BASF-ul se lãuda pe 11 ianuarie !!!!!! cã pentru prima datã în lume a fost autorizat într-un timp record fungicidul Initium care în România va fi vândut sub numele EnervinT pentru chipurile protectia viilor, SOLARIS pentru rosii, ZAMBRO pentru cartofi.

                    Ar fi bine sã rãspânditi cât mai mult informatia pt. cã asa cum s-a întâmplat cu vaccinurile contra cancerului de col uterin si împotriva gripei porcine se pare cã nu este în zadar.

                    Comment


                    • #25
                      Parca mai conteaza ce contine margarina Delma, cand de fapt toate marcile de margarine reprezinta arme letale pentru organism. Doar ca omoara lent.

                      Dupa '89 s-a indus ideea ca grasimile vegetale sunt mai potrivite pentru organism fata de cele animale, simplificand margarina vs untul.
                      Ei bine, e tocmai invers.

                      Organismul tolereaza grasimile animale, dar nu in exces, deoarece de-a lungul timpurilor asta a fost invatat sa consume.

                      Untura de foca, somon, slanina de porc, unt si smantana sunt mai potrivite decat margarina. Cu toata omega 3 si reclame ca e potrivita ca aliment pentru inima.



                      Cat despre amelioratorii din faina de grau, sunt folositi de 20 de ani, in Romania firma Zeelandia e lider in productia de astfel de prafuri. Painea de casa capata o anumita tarie dupa ce e scoasa din cuptor, paine gen Boromir sau alta care doriti, e ceva pufos si peste zile intregi.

                      Masinile de facut paine sunt o varianta, dar faina pe care o cumparam din magazin contine deja amelioratori.
                      Last edited by mr.K; 1 November 2012, 15:31.

                      Comment


                      • #26
                        Eu sincer cred ca este o mare vrajeala, la fel cum a fost cu gripa aviara, cea porcina si e-coli.
                        Cica e-coli este in castravetii aia lunguieti. Pardon, era, ca acum iar au aparut prin magazine. Toata mascarada asta mi se pare o metoda de a bloca anumiti producatori.

                        Comment


                        • #27
                          alea au fost o mascarada...dar asta este o realitatea (depopularea) ...cati oameni bolnavi de cancer sunt acum in 2012?,dar cati erau acum 25 de ani...fa calculul trage linie si vezi Realitatea;)

                          Comment


                          • #28
                            O realitate consta in fapul ca o proportie foarte mare din culturile agricole servesc hranei animalelor crescute pentru sacrificare in vederea satisfacerii cererii de carne. Daca in alimentatia omului carnea ar ocupa un procent minor ( atat cat e nevoie) multe din problemele mondiale ar fi rezolvate, si pe primul loc ar fi sanatatea !

                            Comment

                            Working...
                            X
                            Anulare DPF
                            Politica de Securitate Google