Totul Despre Gradina Si Livada

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Afectează tot, că e total.
  Logan 0.9 TCe 2018

  Comment


  • Asa ma gandeam si eu. Trebuie sa replantez trifoiul. Cu asemenea ajutoare, muncesti des si inutil. (ma refer la cel care a imprastiat erbicidul).

   Comment


   • Adica sa semeni din nou; trifoiul nu se planteaza.
    Bun, hai sa va mai spun ceva despre mica mea livada mea.
    A fost un an excelent in privinta fructelor; de la ciresele din iunie pana la merele din octombrie.
    Ieri am sapat in jurul copacilor, a unor doar, adica la aia la care frunzele sau cam scuturat si am aplicat cate 3 lopeti de mranita; la fel am facut si la cei cativa butuci de vie de masa. Urmeaza, trandafirii si capsunii.
    Copacilor care inca mai au frunze oarecum verzi nu le-am aplicat gunoi de grajd fermentat din simplul motiv ca, daca vremea continua sa fie destul de calda si va ploua, le prelungesti perioada de vegetatie care si asa s-a cam prelungit.
    Am in vedere un tratament cu un fungicid ce contine cupru metalic, la pomii care au renuntat la frunze, asta pana vine perioada rece; e ca un dezinfectant si reduce rezerva de ciuperci, in plus are si o actiune preventiva foarte eficienta. Funguran OH 50WP este fungicidul ales.
    De asemeni daca vremea permite, am in vedere sa intru putin cu foarfeca in semintoase, pentru a elimina doar ramurile lacome si a lumina un pic interiorul coroanelor; ma bate gandul sa incerc si o taiere de fructificare, repet doar la mar si par, pentru ca primavara deja lucrarile se aduna iar timpul parca se comprima, atunci.
    Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

    Comment


    • Adica sa semeni din nou; trifoiul nu se planteaza.
     Cu gandul la "semanat inca o data" era sa scriu "reseman" dar am observat la timp ca nu arata si nu se aude bine (mai ales ca nu e nici corect) si am scris replantat. Asta merge cu "re".
     In loc sa gresesc am gafat.

     Comment


     • Profitand de vremea frumoasa din ultimele zile, am decis ca e momentul sa incep taierile la pomii fructiferi. Cu aceasta ocazie as dori sa spun celor interesati ca, desi multe voci sustin contrariul, nu exista vreun pericol real ca pomii sa sufere din cauza acestei lucrari; daca vor fi geruri extreme, pomi vor suferi oricum. Asa cum fac de fiecare data, "sigilez" in urma taierii ramurilor mai grosute (peste 12-14mm), cu Arbokol, un mastic ce contine cupru.
      In mod normal dupa o astfel de lucrare se impune o igienizare a pomilor cu un fungicid pe baza de cupru, dupa care la maxim 10 zile e musai un insecticid ce contine si ulei horticol. In felul acesta se distruge o parte din rezerva de daunatori (acarieni) precum si a unor infectii cu ciuperci si bacterii. Aceste doua tratamente fac parte din operatiunile de maxima importanta, de care depinde sanatatea pomului si recolta viitoare.
      Attached Files
      Last edited by IancuMIC; 7 February 2019, 19:26.
      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

      Comment


      • In felul asta ai activitate intensa zilnic.
       Totusi, nu e prea devreme pentru pomisori?

       Comment


       • Continuam lucrarile de intretinere; dupa fungicid urmeaza tratamentul impotriva acarienilor, larvelor sau oualelor acestora ce au iernat in scoarta copacilor.
        Si pentru ca vremea mi-a permis, am toaletat si cativa butuci de pe langa casa.
        Attached Files
        Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

        Comment


        • Nene Iancule, iti fac o invitatie speciala: hai si pe la mine pe la tara, daca tot gradinaresti cu atata pasiune.
         Spor la treaba!

         Comment


         • Cand am plantat acum vreo 15 ani, primii pomi, a fost asa ca un hobby; acum numarul acestora s-a marit, am ajuns sa am propriile mele fructe, de la capsuni la piersici, caise, cirese, prune, mere, pere si struguri de masa; nu mai vorbesc despre legume. Trebuie sa spun ca pentru mine treaba asta e relaxanta, chiar daca implica multa munca si pasiune. De exemplu miercuri am preferat sa intru putin in vie decat sa vad meciul Simonei cu Tsurenko. Am crescut la tara, totusi...
          Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

          Comment

          Working...
          X
          Anulare DPF
          Politica de Securitate Google