Cati Dintre Voi Sunteti Soferi Profesionisti?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    Nu e chiar asa cum vad unii.
    maistoru, iti inteleg indignarea dar si tu si radu2008 trebuie sa intelegeti ca exista niste Acorduri Europene privind transporturile la care si Romania trebuia sa adere mai devreme sau mai tarziu pentru a putea sa se integreze in Europa.Cand vrei sa faci parte dintr-o Uniune trebuie sa fii de acord si cu legile specifice acelei Uniuni.Asta e motivul pentru care s-au introdus aceste atestate si nu ceea ce spunea radu2008.
    Last edited by Cromatic; 1 June 2009, 23:09.

    Comment


    • #47
      cromatic nu am nimic cu tine. nu ai facut decat sa postezi ceea ce zice legea. dar in momentul in care vrei sa aderi la niste tratate europene si sa impui diagrama si timpi de odihna ar fi bine sa ai si drumuri ca in UE.
      vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat !

      Comment


      • #48
        nu cred ca peste granita drumul te ajuta atunci cand esti obosit... in schimb la noi e mai bine... ramai treaz... mai ocolesti o caruta, o vaca, o groapa... tocmai bine!
        sigpic

        Comment


        • #49
          sinx nu e vb de ajutat la odihna. e vb de faptul ca afara in cele 9 ore in care ai voie sa conduci parcurgi traseul Berlin - Budapesta si atunci iti permiti sa tragi pe dreapta sa "pierzi timpul" odihnindu-te. in schimb in Romania nu ajungi de la Bucuresti la Arad. si cand traim in secolul vitezei si seful iti cere ca a doua zi sa te intorci sa pleci in alta cursa ce faci???? iti zic eu : faci diagramele muci si te rogi sa nu te opreasca ARR-ul toata saptamana.

          eu zic sa ne oprim aici ca o dam in offtopic. daca vreti deschidem topic separat si mai discutam despre atestate si diagrame.
          Last edited by maistoru; 2 June 2009, 11:19. Reason: Automerged Doublepost
          vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat !

          Comment


          • #50
            Iti spun eu, soferii profesionisti nu au timp sa scrie pe forumuri impresiile lor ca sa se incadreze in linia acestui topic.Ar fi si culmea, dupa alea 9 ore de condus,cat se mai odihneste un pic sa deschida laptopul si sa impartaseasca impresii pe forumul LoganClub.

            Comment


            • #51
              cromatic am vazut ca activeaza pe forum si cativa profesinisti practicanti. parca fanelutu e unu din ei. mai stii poate au leptop si internet 3g si butoneaza in alea 45 de minute de pauza ;) .
              vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat !

              Comment


              • #52
                stiu si eu cum este sa conduci afara. Fac 9 ore pana ies din tara pe la Nadlac...
                @cromatic: daca iti face placere sa scrii pe acest forum se gasesc 15 minute pe zi. Daca te uiti la posturile mele o sa vezi ca sunt la 3-4 noaptea majoritatea pentru ca atunci ajung acasa... pornesc laptopul si mai vad ce e nou pe aici... imi face placere!

                Mi-ar placea sa merg intr-un camion d-asta nou gen Stralis sau mai stiu eu ce... sa nu mai spun cat de mult mi-ar placea sa conduc unul. Nu am mers niciodata dar cred ca e senzatie sa vezi asfaltul de la 2 metri inaltime!
                sigpic

                Comment


                • #53
                  Am vb cu cineva care si-a facut atestat de transport marfa si persoane valabil 5 ani si l-a costat 350 ron!

                  Comment


                  • #54
                    puteai sa ma intrebi pe mine ca iti ziceam ca sunt valabile 5 ani. ca tocmai ii expira lu taicamiu. si apropos de cat de soferino esti daca ai atestat, vreti sa vobim si despre felul in care se iau aceste atestate ??? mai simplu ca permisul, nici nu trebuie sa treci pe acolo.
                    vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat !

                    Comment


                    • #55
                      Eu nu am zis ca vreu atestat am spus un pret daca m-a mintit va mint si eu!

                      Comment


                      • #56
                        Asa e, da' pe langa astia 350 mai trebuie si fisa medicala, psihologic si inca o taxa de vreo 43 ron.
                        @maistoru- nu am laptop, dar unde vad un calculator intru pe LC sa vad ce mai discuta baietii. Asta cand nu sunt acasa. Am si un program mai lejer un pic decat alti colegi- 7 zile la munca si 7acasa. Dezavantajul e ca noi nu avem sarbatori. Asta e!
                        INTALNIRE LOGAN CLUB CALARASI DUMINICA ORA 15

                        Comment


                        • #57
                          deci pana la urma ca sa poti transporta marfa si persoane nu e mare lucru... singurul impedimet sunt cei 350 de roni... cine are permis poate sa obtina implicit, fara prea multe eforturi, licenta aceea...
                          sigpic

                          Comment


                          • #58
                            in primul rand pt obtinerea pc pt profesionisti timpul de scolarizare este mai lung .. se mai invata si ceva mecanica ....daca scoala este facuta pe bune plus ca pt a profesa meseria trb sa obtii un atestat profesional [pt marfuri ' persoane 'etc ] si mai nou cartela conducatorului auto in cazul in care masina este dotata cu aparat tahograf digital [cum am eu]

                            Comment


                            • #59
                              Si eu, putin profesionist...cu toate categoriile existente pe, permis.

                              Daca m-ati intalnit vreodata pe sosea la volanul unui mastodont, ma puteti incadra cu usurinta in una din categoriile de profesionisti de mai jos:

                              -Conducatori auto profesionisti!
                              (Din aceasta categorie, fac parte toti cei care-ti usureza manevrele de depasire si te protejeaza in caz de situatii extreme printr-un semnal corespunzator, o reducere/marire a vitezei, functie de situatie sau orice manevra de bun simt, ce te face sa te simti protejat la drum lung in compania lor. In general, sunt buni psihologi, ghicind ce vrea sa faca cel din fata, din spate sau de pe contra-sens, prezinta o eleganta in conducere iar in tandem, este o placere sa parcurgi zeci/sute de kilometri in compania lor.
                              Daca la un moment dat iti da semnal dreapta ca poti sa-l depasesti, sunt doar doua motive:
                              1-va reduce viteza pentru o scurta pauza
                              2-te-a "ghicit" ca nu nu prezinti garantia securitatii in preajma lui si te lasa pe cont propriu.)

                              -Soferii profesionisti!
                              (Deja, cu astia incepe viata distraciva pe sosea. Sunt atenti dar superficial, nu-i intereseaza decat banda lor, lasa la voia intamplarii pe fiecare participant sa se descurce dupa noroc, depsesc/revin pe banda fara un semnal prealabil sau mai grav, habar nu au daca le functioneza instalatia de semnalizare, stop sau lumini, daca le cad obiecte din masina sau daca nu au cumva o caramida intre rotile puntii spate, luata de pe un drum lateral sau din curtea unui depozit...toate astea, din cauza varstei depasite, lipsei de experienta dar si multa neglijenta.)

                              -"Neamurile proaste"!...tot profesionisti
                              (Cu astia, incepe calvarul pe sosea. Sper sa nu gresesc sau sa fiu prea caustic dar nu sunt putini, fac parte din categorii diferite de varsta si intrunesc toate calitatile "manelismului" in trafic.
                              Soseaua este numai a lor, iti taie fata cand nu te astepti, franeaza brusc cand vrei sa te repliezi in spatele lor, accelereaza cand ii depepasesti si fac tot felul de manevre la limita legii si a hazardului, inducand o stare de nervozitate si nesiguranta in trafic.
                              Daca pot fi depasiti, sfatul meu e sa o calcati la blana, chiar cu riscul achitarii unui radar, fara a sta prea mult in preajma lor.)

                              Sper, ca n`am uitat ceva!

                              Originally posted by sinx View Post
                              Mi-ar placea sa merg intr-un camion d-asta nou gen Stralis.....
                              ....dar cred ca e senzatie sa vezi asfaltul de la 2 metri inaltime!
                              Sa vezi asfatul de la doi metri, e mai putin palpitant decat sa vezi cum toate autoturismele aflate in depasirea camionului tau, tasnesc exact de sub aripa din stanga sau dreapta, functie de banda pe care te afli!



                              Mult noroc pe sosele, fara evenimente!


                              sigpic

                              Comment


                              • #60
                                Hop şi eu cu BE;CE, din septembrie 2007. Am început şcoala cu 3 luni înainte să fac 18 ani, nu mai aveam răbdare. L-am luat din pasiune pentru condus, mecanică şi camioane. Am în plan şi atestatul de transport marfă, dar mi-e că mă las de facultate...

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google