NU Gunoaielor In Natura

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • NU Gunoaielor In Natura

    Ieri am ramas cu un gust amar vazand locuri ireale si care poarta pecetea timpurilor imemoriale, "violate" efectiv de ignoranta multora, de nepasarea si produsul promovarii gandirii de turma, a cretinismului si a sistemului de valori...sistem de valori care in conceptia unora se rezuma si la aruncat cutii de bere, sticle goale, pachete de tigari, servete si alte reziduuri in PARCUL NATIONAL BUCEGI.
    Eram aproape de acoperisul Romaniei, m-am dus sa iau o punga din portbagaj si am inceput sa strangem toata mizeria in 3 insi...cei cativa care au trecut pe acolo se uitau ca la urs....pacat ca li s-a parut ceva iesit din comun...dar asta e alt subiect.

    Nu este vorba doar de Muntii Bucegi, este vorba de tot ce inseamna natura, tot ceea ce inseamna una din consecintele existentei noastre AICI si MAI ALES: Habitatul nostru in care se presupune ca ar trebui sa traim in armonie.


    Prin intermediul acestui thread fac un apel catre toti :
    Fratilor, atata timp cat nu respectam un factor primordial - NATURA, nu ne respectam pe noi ca fiinte umane. Prea mult ne lasam dusi de nas de "vortexul" asta social intre betoane si fiare, iar apoi cand evadam in natura, ducem cu noi mai departe nepasarea si batjocorirea asupra vietii...viata ce inseamna orice...de la un banal con de brad pana la ursul din padure.
    Haideti sa dam exemplu celorlalti si sa ne strangem mizeria spre a fi depozitata acolo unde ii este locul.
    Faceti curat chiar daca nu este gunoiul vostru si faceti-i pe cei care va vad sa se simta rusinati sau fericiti de gestul vostru
    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

  • #2
    Frumos gand, un bun gest....dar lipsa de sprijin din partea celorlalti care privesc. Acest lucru se intampla peste tot, nu numai in parcuri...se intampla chiar pe strada....in timp ce conduci, si observi pe "boul" din fata cum arunca o sacosa cu resturi pe geamul masinii, fiindu-i prea lene pentru a gasi un cos de gunoi.

    Ar trebui repormit campania impotriva acestor gen de oameni, si sa oferim oamenilor, un "stimul", de a nu mai arunca gunoaiele oriunde cred ei de cuviinta ca "acel loc" poate fi un tomberon universal.
    Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

    Comment


    • #3
      Păcat că forumul este citit doar de noi, că ar merita o campanie de făcut publice numerele de înmatriculare ale celor care au uitat de cei 7 ani de acasă (sau poate că nu...) și aruncă mizeria pe unde apucă. Eu am în mașină un stoc mic de pungi pentru gunoaiele care se mai adună. Periodic, când fac curat în mașină, arunc gunoiul acolo unde trebuie. Așa am fost educat. Și sunt convins că nu sunt unicat.
      The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

      Comment


      • #4
        Eu am "prieteni"(cunoscuti) care se fac ca scapa gunoiul din masina,sau din mana cand sunt pe strada.Asta pana in momentul in care am oprit masina si l-am pus pe unul dintre ei sa coboare si sa-si ia cutia de suc care ii "alunecase" din mana pe geam.Nu stiu ce au inteles cei din masina din gestul asta, dar ,de atunci, cand sunt la mine in masina nu mai arunca nici unul nimic pe afara.Din pacate sunt prea multi bizoni care nu pot gandi mai departe de curatenia buzunarelor si a interiorului masinii.
        MX-5 1.6 110cp 12.01.12(fab.2002)

        Comment


        • #5
          Intunecatule, tu te-ai uitat la iRealitatea ...

          lasa frate gunoaiele pe acolo, sa simtim ca suntem romani...
          Fuarte Nervos !!!

          Comment


          • #6
            Gunoaie.
            Teribila problema. Mai ales in tara asta. In primul rand pentru ca multi oameni sunt gunoaie. Si atunci, cum putem convinge niste oameni care sunt niste gunoaie sa nu mai arunce gunoaiele pe oriunde le vine?! E un paradox aici .
            Dar ce sa ne mai miram,cand padurile din Romania dispar vazand cu ochii,flora si fauna deasemenea organizand vanatori de VIP-uri.
            Rezervatia naturala Retezat si Domogleg e distrusa chiar sub incurajarea marinarului si exemplele pot continua.
            Asa ca nu ma mai mira nimic,din pacate !!!
            Am scos masina in ploaie sa se tuneze cand tuna !.......restul e LOGAN

            Comment


            • #7
              La constiinta si bunul simt al romanului mai trebuie lucrat,intens.Multi dintre noi nu ne dam seama de cat de frumoasa este tara asta.Mai degraba o apreciaza strainii decat noi,romanii.
              E pacat ca ne batem joc de tarisoara asta....
              Daca vrei sa fii respectat,respecta...
              Forum neinteresant. Delogat definitiv.

              Comment


              • #8
                voi va uitati prea des la iRealitate, mai uitati-va si voi la filme artistice.
                Fuarte Nervos !!!

                Comment


                • #9
                  Nu stiu K-ule de ce iRealitatea spui....de vineri nu m-am uitat la tv pentru ca n-am avut timp si in general ma uit rar la tv. Au pornit si astia vre-o campanie similara?...tot ce se poate.
                  In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                  Comment


                  • #10
                    Nu gunoaielor in natura dar mai ales sa nu se mai arunce gunoaie in ape. Am fost la munte si toate rauletele si paraiasele erau pline de pet-uri si pungi de plastic. In unele zone erau adevarate insulite artificiale din mase plastice.
                    Cel mai lent 1,6 8v

                    Comment


                    • #11
                      Nu sunt sanse sa ne "mai facem bine"...decat cu amenzi foarte foarte mari...uitati-va la poza de mai jos...chiar daca sunt tomberoane din 5 in 5 metrii gunoiul lasat pe plaja face parte din "natura"...dezolant dar asta e realitatea...romanul si in general specia umana nu se educa cu vorba buna ci cu arsul la buzunar.
                      Attached Files
                      sigpic

                      Comment


                      • #12
                        valeriu, legislatie este: OUG78/2000 modificata si completata ulterior, care prevede amenzi cuprinse intre 200 si 2000 lei RON pentru abandonarea sau depozitare deseurilor in alte locuri decat cele permise.
                        din experienta am invatat ca la un roman iesit la iarba verde trebuie altii doi care sa stea dupa ele sa nu lase mizerie.
                        Last edited by birky; 24 August 2009, 08:42.
                        ONLY GOD CAN JUDGE ME
                        http://www.loganclub.ro/forum/my_car...ic-t11272.html

                        Comment


                        • #13
                          birky stiu prea bine ca exista acea lege ...doar ca nu prea se aplica si celor care circula pe strazi (orase/sate)...nu doar celor care ies la relaxare la iarba verde/mare/munte etc.
                          sigpic

                          Comment


                          • #14
                            E o chichita valeriu, birky cred ca stie mai multe pe tema asta. Ca sa-i dai amenda trebuie sa-l prinzi in flagrant ceea ce preuspune o actiune de tip politist. Altfel o contesta in instanta. Degeaba exista legea daca-i incompleta sau este interpretabila in mai multe sensuri.
                            Cel mai lent 1,6 8v

                            Comment


                            • #15
                              frateee, cata mizerie pe plaja aia si pubelele sunt goale...
                              daca se demareaza vreo campanie, ma ofer voluntar
                              sigpic

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google