Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Fanez View Post
    Ce castig ai tu daca alea fac profit pe care il cara afara integral? La ce "facilitati" au, mai mult pagubesc bugetul statului. Aaaa... se duc si cauta sclavi in alte tari? Pai sa caute. Din cati muncesc pentru astfel de firme, ai idee cati sunt platiti "la negru"?
    Eu as fi de acord cu o lege care sa impuna un salariu decent celor care vin sa faca "afaceri" sau "productie" pe aici. Cand au fost taiate salariile la bugetari, au fost taiate salariile de la astfel de firme "ca asa a zis guvernul".
    Cati sunt la "negru"? In toate firmele mari de aici din zona nu exista un singur salariat "la negru". Cauta de curiozitate cam ce bani invart Continental, Hella, Valeo, Flextronics, Alcatel/Nokia, Yazaki, Bosch, Celestica, Plexus, Honeywell, etc. Ca sa-ti faci idee o idee despre cate locuri de munca ofera, Continental are doar in Timisoara vreo 7000 de angajati, urmeaza Flextronics si Hella cu vreo 3000 si restul 2-3000 (tot pe-acolo). Pe langa salariile oamenilor, toate taxele legale din partea firmei, cu exceptia taxei pe profit, sunt platite la ultimul leu. Sa-ti spun cati bani pierde tara daca "moare" doar judetul Timis? Sa-ti spun si cum sta treaba cu impunerera salariului: ca sa impui un salariu, tu ca stat trebuie sa fii competitiv. cand tu nu produci nimic si populatia e somera, oricine vine sa-ti da de lucru pe oricati bani e ok, ca nu mai ai tu grija aluia care in loc sa fie somer, munceste, plateste el taxe in loc sa-l tii in carca si palteste si firma aia care ii da salariu (atat cat ii da). Tu crezi ca din toate firmele alea de mai sus, a venit vreuna din alt motiv decat salarii mai mici decat in Germania, Italia, Franta, Irlanda, SUA, etc? Eu in locul tau as face un exercitiu de imaginatie cum ar arata romania cu locuri de munca facute de orice politican vrei tu, versus somaj 1% (rata actuala in Timis). Hai sa luam doar judetele Cj, Tm, Ar, Bh, Ag, Ph, Bv. daca astia se duc in cap, romania crapa in maxim 6 luni fara imprumuturi externe. Timisul aduce 5% din PIB, adica la fel cat alte 2 judete la un loc. Pot sa intreb restul tarii ce face? Mai ales partea aia "rosie", ce produce? Nimic, traieste de pe sopatele alora care muncim "la negru". Salariile, in judeletele alea in care au venit exploatatorii occidentali, comparativ cu restul tarii, sunt top5, cel putin. Fara astia care cotizam ca fraierii zeci de milioane lunar la buget, aparatul de stat suprapopulat cu putori si incompetenti n-ar avea nici salariul actual de unde sa si-l ia. Gandeste-te un pic si-o sa-mi dai dreptate.

    Capitalismul imparte lumea in bogati, saraci si uenle versiuni au si "clasa de mijloc". Comunismul ne face pe toti la fel de saraci, cu exceptia catorva, un grup infim ca numar, raportat la marea masa. socialismul incearca sa combine cele doua sisteme, dar la noi socialismul n-are nimic de-a face cu socialismul din franta sau germania, de exemplu. La noi orice sistem are un grup de interese la varf si atat. si cand grupul ala e si o adunatura de idioti, ca nu-i destul ca-s hoti, la noi tre' sa fii si bou la maxim sa te aleaga lumea...rezultatul il vedem de 25 de ani incoace.
    Last edited by Seba; 16 December 2016, 15:22.
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

    Comment


    • @mrK
      pentru ca, daca n-ar fi la negru, nu si-ar mai permite nimeni sa plateasca nici salariile actuale.
      ca sa iei 400 eu in mana, cat crezi ca sut darile platite catre stat de angajator ?!
      mie-mi place cand spunem ca salariu minim de 1000 ar fi decent pentru romania. ar trebui sa ne pupam si in ... daca ar fi asa.
      1000 eu ia acum un it-ist, care la noi sunt printre cei mai bine platiti.

      Comment


      • Hmmm...oare cum este stabilit salariul minim pe economie in DE? BE? etc?
        apropos...mr.K in ce tara nordica este salarul minim impus?
        P.S. In germania, pana anul trecut nu era un minim impus.
        Sincer, eu as scoate chestia cu salariul minim. Lasam piata sa decida.

        Comment


        • Judetele binecuvantate cu investitii au avantajul pozitionarii geografice. Alt merit nu au. Universitati si personal calificat gasim si in alte judete, doar ca-s prea aproape de rusi si prea departe de autostrazi si piete de desfacere.

          apropos...mr.K in ce tara nordica este salarul minim impus?
          Teoretic, in niciuna dupa cum spun kurpapierurile de la noi.
          Doar ca-ti spun sigur ca exista un venit minim /ora in Danemarca.
          Iar care vreti sa castigati bani buni, lasati studiile, facultatile si doctoratele, faceti-va mecanici auto si mergeti in Danemarca.
          Last edited by mr.K; 16 December 2016, 15:42.

          Comment


          • Nu's cum sa-ti spun...dar prima conditie daca vrei sa castigi bani (si sa nu te ia politia)...este sa muncesti Sa-ti doresti sa muncesti...si aici 80% din populatia romaniei nu se califica...15% muncesc in alta tara...iar restul de 5% (aka fraierii)...trag cat pot, de multe ori si cu cate 2-3 joburi...in timp ce altii stau prin colt de strada, cu berea in mana...si merg la vot...(am langa mine un magazin, unde vad zilnic, la ora 7:00 cand eu merg la lucru...cate 10-15 persoane cu berea in mana...si asta fac toata ziua.

            Comment


            • Prima conditie ca sa muncesti, e sa o faci pe un salar motivant.Pe salariul minim muncesc doar cei care nu au alternativa.
              Din pacate, sunt multi in Romania.
              Mai nou, unele companii straine lucreaza cu firme de recrutare, de la care primesc angajati. In loc sa castige omul mai mult, primesc Adecco si altii comision.

              Evreii au o vorba: daca muncesti, cand mai castigi bani?
              Last edited by mr.K; 16 December 2016, 16:10.

              Comment


              • Foamea este suficient motivant? Faptul ca nu ai caldura, nu ai curent nu este suficient de motivant?
                Apropos...ca imagine de romania: au venit la interviu N persoane ce aveau pretentii de 8-1000 euro...aveau doua mastere facute...0 experienta...si nu stiau ce-i TCP-IP-ul...si nici faptul ca 1Kbit=1024 biti

                Comment


                • Pai romanii asta fac, muncesc doar pentru mancare si cateva utilitati.
                  Cu o populatie saraca, nicio tara nu va deveni bogata si educata.

                  Comment


                  • gresit...nu muncesc...hai sa nu confundam pretentiile cu munca.

                    Sa-ti aduc aminte cate cazuri in care lumea se ruga de ei sa mearga la munca...dar ei preferau sa sta pe ajutoare sociale?

                    Comment


                    • Stai tu la curul lor si vezi ca nu muncesc.
                      Eu vorbesc de angajati, nu de aia de la blocul tau pe care-i vezi la ora 7.
                      Sunt in tara mii de fabrici mici unde oamenii au program 7-19 si 6 zile pe saptamana pe salar minim. Oameni la 50-55 de ani care au putine sanse de angajare.
                      Ce drepturi, ce remuneratie dupa merite/munca, astea sunt din alta lume.
                      Pe aia nu-i vede nimeni, nici ITM-ul, nici autoritatile locale.
                      Sa-ti aduc aminte cate cazuri in care lumea se ruga de ei sa mearga la munca...dar ei preferau sa sta pe ajutoare sociale?
                      Pai da bre, ca aia primeau prea putin ca sa merite sa faca naveta. Periodic e cate un reportaj tampit care arata ce lenesi sunt romanii pentru simplu motiv ca nu vor sa devina sclavi gratis. Bravo lor celor care pot sa refuze.
                      Dar javra de reporter ar munci pe banii aia, programul ala?
                      Stii ce sunt ziaristii? Niste ratati care vorbesc despre altii, daca in viata lor n-au invatat sa faca si ei ceva.

                      Apropo, astia care va purtati urati cu o biata casiera la un supermarket, sa stiti ca daca ea e politicoasa cu javrele, e pentru ca ea e o persoana dispensabila in orice moment, ca ea mai sunt sute care au CV-ul depus.
                      Si pentru un salar mic, nu e datoare sa va suporte mojiciile si pretentiile doar ca intarziati 5 minute la intalnirea cu canapeaua.

                      bolovane, tata, ar trebui sa candidezi, ai o durere in kur despre oameni, ca te potrivesti la fix cu cei din parlament.

                      Cat despre aia care o dau cu leprele de la stat, as vrea de exemplu sa faceti o tura de infirmiera la un spital si sa igienizati 10 saloane, sau sa faceti o tura de ambulantier pe niste coclauri intr-un sat uitat de lume de la marginea judetului, in plin viscol, eventual in noaptea de craciun.
                      Last edited by mr.K; 16 December 2016, 16:34.

                      Comment


                      • Cine-i obliga sa stea acolo?
                        Si daca sunt asa de muncitori si harnici...de ce nu au forst promovati?
                        Hai sa-ti spun...nimenu nu te obliga sta stai la cheremul unui patron...ori cand te poti apuca de agricultura (si trust me...chiar si aici in banat...exista foarte mult teren nelucrat).
                        M-am plimbat mult si prin banat (deh...aici am fost eclozat...crescut...etc)...si prin oltenia...si am vazut enorm de mult teren nelucrat...
                        Acum ca ei au pretentia ca un salahor sa castige cat un medic/profesor/judecator/procuror/programator/alt_soi_de_injiner...atunci sa mearga frumos la scoala....si sa traga pe branci....sa-si piarda sute de nopti citind si invatand...

                        Comment


                        • Acum ca ei au pretentia ca un salahor sa castige cat un medic/profesor

                          Pai astia 2 sunt muritori de foame.

                          Mai bine te angajezi sofer la Hidroelectrica cu 10.000 brut pe luna, decat sa fii academician in Romania.

                          Lipsa echitatii in salarizare e una din probleme.

                          Cum se zice, cei cu bani nu cred pe cei fara bani.

                          Întrebaţi cum comenteaza ca sunte cei mai bogati bugetari, angajatii Romatsa sunt deranjaţi că acum trebuie să se ferească de hoţi. Gabriel Tudorache, controlor de trafic aerian, care susţine că nu are un salariu mare, încaseză 7.000 de euro pe lună. Soţia sa, şi ea angajată ROMATSA, câştigă alţi 7.500 de euro.

                          Alt sindicalist, acelasi salariu fabulos. Florin Diaconu, şi el tot controlor de trafic aerian, crede că medicii sau profesorii au un salariu mari mari decât al lui.
                          Bai, ma lasi si cu controlorii astia de trafic, zici ca-s neurochirurgi si fac 12 ani de scoala grea + o viata de specializare. E o meserie supraevaluata. Oricum, pentru Romania salariul e imens, la cate avioane zboara pe la noi. Otopeni nu-i O' Hare.
                          Last edited by mr.K; 16 December 2016, 16:43.

                          Comment


                          • Dap...scuze...am greist...salahorul castiga mai bine decat un profesor. Un muncitor in constructii usor ajunge pe la 2-2500 lei.

                            Comment


                            • 1 mie de euro e putin, chiar si pt un it-ist

                              eu am un amic din copilarie, fara facultate, care e in buc si care castiga 3 mii pe luna iar prietena lui care lucreaza in afi palace ia 2 mii si un pic, tot doar cu liceu

                              eu cu p gramada de scoli si diplome nu ajung inca la suma asta

                              eu nu cred ca un it-ist castiga 1 mie de euro. asta e salariu debutant pt un itsit intr-o multinationala
                              sunt unii de prin universitati care invart sute de mil/luna, salarii. eu stiu un caz, toata familia bagata in sistem chiar daca era conflict flagrany de interese, toti 3 castigau 1 miliard de lei/luna asta a durat vreo 8 ani asa

                              daca ajungi decan, prodecan, rector, prorector, presedinte de senat esti boier. greu de ajuns nu e, ca nu e dupa ce ai in cap , ci dupa relatii, pile etc. daca ai de astea e suficient, nu-ti mai trebuie cap
                              2-300 de mil/luna, sofer personal, limuzina la scara blocului/a casei dupa caz etc

                              "Ca să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului, vom începe cu „şeful suprem“ al Universităţii, rectorul Constantin Oprean. Acesta a câştigat, în 2009, nu mai puţin de 190.220 de lei, la care se adaugă alţi aproape 9.000 de lei, proveniţi din activităţi independente.


                              Constantin Oprean nu e poate plânge de veniturile încasate
                              Nici cei cinci prorectori ai Universităţii nu se pot plânge deloc de veniturile lor, unii dintre aceştia depăşindu-l chiar pe Constantin Oprean. Cel mai mult câştigă prorectorul Alexandru Bacaci, cu un venit anual de 233.110 lei. Bacaci mai căştigă însă şi din avocatură alţi 27.206 lei anual, ceea ce înseamnă că are un venit lunar mediu de peste 21.000 de lei

                              "

                              1 mie de euro e praf in ochi, nici nu deschid ochii pt banii astia

                              acu salariile sunt mai mari :P

                              banii putini se castiga cel mai greu
                              Last edited by cristi....; 16 December 2016, 16:49. Reason: Automerged Doublepost

                              Comment


                              • Originally posted by cristi.... View Post
                                1 mie de euro e putin, chiar si pt un it-ist

                                eu am un amic din copilarie, fara facultate, care e in buc si care castiga 3 mii pe luna iar prietena lui care lucreaza in afi palace ia 2 mii si un pic, tot doar cu liceu
                                in IT, doar cu liceul ?! imi vine greu sa cred ca ar lua 3000 salariu doar cu liceul, daca firma nu e a lui. daca e a lui, poate sa-si dea cat vrea.
                                dar salariile de 3000 ca programator nu sunt prea dese.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google