Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Subventionarea e o alta poveste; nu e cazul la Galati, oras in care peste jumatate din locuitori s-au debransat.
    Problema e aia pe care am spus-o; producatorul nu-si poate ajusta productia functie de necesitatile populatiei care au scazut drastic, in urma debransarilor. Pierderile pentru prepararea apei calde cu abur de la combinat, se ridicau la ~90%.
    Vestea care anunta falimentul incalzirii in sistem centralizat e un soc, dar trebuie sa spun ca locuitorii galatiului se asteptau la asta, chiar de acu' cativa ani.
    In ultimii trei ani, municipalitatea a plătit pentru pierderile şi subvenţiile din sistem peste 130 de milioane de lei; în 2014, pentru menţinerea în funcţiune a sistemului, s-au plătit nu mai puţin de 32.336.000 de lei. În 2015, pierderile şi subvenţiile s-au ridicat la 47.949.000 de lei, iar în 2016, gaura s-a adâncit şi mai mult, până la 52.873.928 de lei.
    Cine naiba, e nebun sa tot arunce pe apa sambetei atatia bani? Pana cand?
    ...
    Cam asta e realitatea, dincolo de stiri cu titlu bomba.
    Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

    Comment


    • Gratierea coruptilor : new episode!

      Din punctul meu de vedere e culmea tupeului ca, intr-o tara macinata de coruptie, sa indraznesti sa propui gratierea coruptilor.
      Ba mai mult, sa stabilesti un prag pana la care coruptia e permisa.

      Comment


      • io le-as propune astora care sustin psd pana in panzele albe, cu base si cu tariceanu cu tot, cu javrele de la pnl, sa plateasca ei pagubele coruptilor pe care alesii lor vor sa-i scape acum. astia de-am fost la demonstratii am fost platiti de soros, nu stim ce facem...las' ca stiu ei. au votat cu gandul la kilu de faina si-acu creste robor, euro, inflatie, ne-am imprumutat in 4 luni cat intr-un an de criza (si-atunci total aiurea datorita imbecilului de basescu), desi acum nu e criza. sa plateasca, frate, astia care si-acu in ceasul al 12-lea mai sustin magariile psd/alde/pmp/pnl.
        ps: as schimba legea alectorala, in sensul ca daca ai beneficiat mai mult de 3 ani de ajutor social, sa nu mai dreptul sa votezi. adica sa nu decida toti milogii viitorul fraierilor care lucreaza si platesc impozite, ca romanul se invata usor ca-i normal ca cineva sa-l tina in spate, ca pe-o capusa, dar cu munca, al dracu' daca s-ar invata vreodata mai mult de 30% din populatie. aia 42% analfabeti, cnform statisticilor, sa dea test de capacitate, ca la cls a 8-a, iar daca nu trec testul, bye-bye drept de vot.
        Last edited by Seba; 4 May 2017, 09:29.
        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

        Comment


        • Comisia Juridică a Senatului nu se opreşte. Decide astăzi dacă va graţia şi abuzul în serviciu.
          Hai ca se poate.
          Orice e posibil cu mascaricii astia hoti pe post de legislativ.

          Alti penali, pusi sa apere Constitutia.
          Curtea Constitutionala discuta, joi, din nou, exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Avocatul Poporului la legea care il impiedica pe Liviu Dragnea sa fie prmier, pentru ca prevede ca persoanele condamnate nu pot sa ocupe functii in Guvern.

          La primele 4 termene, nu s-a format o majoritate pentru admiterea sau respingerea sesizarii, cauza fiind amanata.
          Cu pomenile salariale de acum, ne intoarcem in comunism. Cine sa mai vrea sa munceasca, daca toti primesc bani?

          Un experiment interesant.

          S-a întâmplat în Suedia. Un profesor de economie de la un colegiu a declarat că nu a picat vreodată pe cineva la examen, dar a picat, la un moment dat, o grupă întreagă.

          Acea clasă a insistat că socialismul este funcțional și că nimeni nu ar trebui să fie sărac și nimeni bogat, ci toată lumea EGALĂ! Profesorul le-a spus, “OK, vom face în grupa aceasta un experiment asupra socialismului. Se va face media tuturor notelor și fiecare va primi aceeași notă, astfel încât niciunul nu va pica și niciunul nu va primi, evident, nota maximă.”

          După primul test, notele au fost adunate și împărțite la numărul de studenți…și toți au primit un 8.Studenții care au studiat intens au fost supărați, dar cei care au învățat mai puțin au fost bucuroși peste măsură. Cum cel de-al doilea test se apropia, studenții care studiaseră puțin au învățat și mai puțin, iar cei care studiaseră mai intens și-au spus că și ei vor o “pomană”, așa încât și ei au studiat mai puțin. Media celui de-al doilea test a fost 6! Nimeni nu mai era fericit. Când a fost dat al treilea test, media notelor a fost 4.

          Notele nu au fost crescătoare deoarece au apărut certurile, acuzațiile, ura și nimeni nu a vrut să învețe pentru beneficiul altuia. Spre marea surpriză a studenților, toți au picat. Profesorul le-a spus că socialismul va eșua, în final, deoarece atunci când recompensa este mare, efortul pentru a avea succes este, în mod firesc, mare. Dar când statul nu mai acordă acea recompensă, nimeni nu va încerca sau va dori să aibă succes.
          Sursa.

          .....................
          Statul nu poate da cuiva ceva, fără să fi luat mai înainte de la altcineva. Când jumătate din populație vede că poate să nu muncească, pentru că cealaltă jumătate va avea grijă de ea și când jumătatea care a muncit realizează că nu are sens să mai muncească, pentru că alții sunt beneficiarii muncii lor, atunci, dragii mei, acesta este sfârșitul oricărei națiuni. Nu poți multiplica bogăția divizând-o!”
          Serban Nicolae comenteaza renuntarea la gratierea coruptilor: Nu ies in strada, nu imi rup camasa de pe mine
          Pai nu, tu ar trebui sa intri la parnaie, pentru ca ai propus un asa proiect de gratiere.

          Presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, a spus joi, in fata membrilor Comisiilor de Finante si Economica din Senat, ca administratiile locale "fura" bani proveniti din taxele si impozitele incasate de la contribuabili, sumele ajungand si la opt sute de mii de lei.
          Daca mai avea cineva vreun dubiu ca se fura pana si in ultima primarie de la taranoaia.
          Last edited by mr.K; 4 May 2017, 14:36. Reason: Automerged Doublepost

          Comment


          • A cincea oară a fost cu noroc pentru ţară! Judecătorii CCR s-au pronunţat, joi, pe legea care îi interzice lui Liviu Dragnea să fie premier, pentru că este condamnat penal. Judecătorii au respins sesizarea depusă de Avocatul Poporului. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi. Prin urmare, Liviu Dragnea nu poate face parte din Guvern. În replică, preşedintele PSD susţine că decizia dată nu este pentru el şi nici nu îi schimbă viaţa.*
            A cincea oara a fost cu noroc pentru tara! Judecatorii CCR s-au pronuntat, joi, pe legea care îi interzice lui Liviu Dragnea sa fie premier, pentru ca este condamnat penal. Judecatorii au respins sesizarea depusa de Avocatul Poporului. Decizia a fost luata cu majoritate de voturi. Prin urmare, Liviu Dragnea nu poate face parte din Guvern. În replica, presedintele PSD sustine ca decizia data nu este pentru el si nici nu îi schimba viata. 

            Comment


            • Mult, foarte mult le-au trebuit sa decida asupra unei chestiuni elementare de etica.
              Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

              Comment


              • E în funcție de interese, nu vezi și azi, uite grațierea corupților ieri, azi au dat înapoi, după ce au testat reacția oamenilor. Niște jigodii PSD-ul asta, ei cred ca vor cumpăra oamenii cu pomeni și creșteri salariale.

                Comment


                • @aris86 ei nu cred, sunt convinsi. Deh...cum crezi ca au facut pana acum? Din nefericire mica atentie si mita este parte din ADN-ul nostru. Si o sa le mearga si la urmatoarele.alegeri

                  Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

                  Comment


                  • Originally posted by IancuMIC View Post
                    Mult, foarte mult le-au trebuit sa decida asupra unei chestiuni elementare de etica.
                    Au decis ce? Sa respinga sesizarea. Adica n-au "judecat" cauza, au decis ca sesizarea "nu e buna". Adica s-au spalat pe maini.

                    Originally posted by aris86 View Post
                    ... Nite jigodii PSD-ul asta, ei cred ca vor cumpra oamenii cu pomeni i creteri salariale.
                    O fi bine sa-ti creasca salariul? N-am vazut pe nimeni care sa refuze un salariu mai mare. Am vazut doar pe unii care se opuneau ca salariile altora sa nu creasca (si nu ma refer la salariul presedintelui sau al oamenilor politici, desi doar Dragnea s-a opus cresterii indemnizatiilor nesimtite si a pensiilor nesimtite ale oamenilor politici).
                    S-a crescut salariul doar la pesedisti?

                    Comment


                    • Nea Fane, hai sa lamurim lucrurile.
                      Avocatu' plebei a ridicat o exceptie de neconstitutionalitate; nu conteaza pe ce lege, discutam la general.
                      Pe intelesul tuturor, exceptia de neconstitutionalitate, reprezinta o procedura prin care sunt aparate drepturile si libertatile publice.
                      In cazul in care CCR admite exceptia de neconstitutionalitate, acea lege, norma juridica nu se mai aplica. In concluzie admiterea exceptiei inseamna anulare, respingere inseamna ca legea se aplica in continuare.
                      Respingerea exceptiei s-a facut in urma unor indelungi deliberari; e drept cam multe. Nu au respins sesizarea; au respins exceptia de neconstitutionalitate. Asta e cu totul altceva.
                      Asa se judeca la CCR.
                      Prin urmare legea care nu permite condamnatilor sa faca parte din Guvernul Romaniei, ramane in vigoare. Daca ma intrebau pe mine, la 3 dimineata, dupa ce am venit de la nunta, tot asa as fi spus; NU condamnatilor in guvern.
                      E ceva anormal in asta?
                      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                      Comment


                      • Originally posted by Fanez View Post
                        O fi bine sa-ti creasca salariul?
                        ...S-a crescut salariul doar la pesedisti?
                        Fane, încă nu te-ai lămurit că te lupți cu morile de vânt?
                        M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

                        Comment


                        • @fanez, personal nu mi-a crescut salariul, prin urmare observ ca psd-ul e ocupat sa scape condamnații care fura,
                          @cherubino, observ ca ții isonul lui fane, înțeleg ca le ții parte penalilor? Greșesc cumva?

                          Era sa uit, prin politicile psd-iste preturile au sărit în aer, da pot sa spun ca au crescut cheltuielile lunare.
                          Last edited by aris86; 4 May 2017, 21:09. Reason: Automerged Doublepost

                          Comment


                          • Originally posted by IancuMIC View Post
                            ... NU condamnatilor in guvern.
                            E ceva anormal in asta?
                            Partial de acord, nu intru in amanunte.



                            Originally posted by aris86 View Post
                            @fanez, personal nu mi-a crescut salariul...
                            ... observ ca ii isonul lui f-ne, îneleg ca le ii parte penalilor? Greesc cumva?

                            Era sa uit, prin politicile psd-iste preturile au srit în aer, da pot sa spun ca au crescut cheltuielile lunare.
                            1. Nici mie. Asta e oftica ta, ca le-a crescut altora si tie nu?
                            2. Mai explica o data cum e cu tinutul partii penalilor ca eu n-am inteles.
                            3. Ce preturi au sarit in aer? La ce?

                            Comment


                            • Dan Vasile Mihale: PSD, partidul cu două fețe! Una spune, alta face. Senatorii și-au anulat votul...
                              Partidul condus de Liviu Dragnea nu renunță la idealurile sale ,,mărețe'' de a scoate din pușcării clienții politici. Un singur lucru s-a schimbat de la ultimele proteste: una se spune public, alta se face. Opinia publică nu este însă naivă. Mulți au înțeles eschiva, așa că, peste 1000 de ''Iohanniști'', ''Sorosiști'' și ''corporatiști'', așa cum au fost ei catalogați de aparatul de propagandă al PSD, au ieșit din nou*în stradă, după ce Comisia Juridică a Senatului a adoptat amendamentul care prevede graţierea persoanelor condamnate pentru luare sau dare de mită şi trafic sau cumpărare de influenţă.*

                              Miercuri, senatorii juriști*au aprobat propunerile prin care condamnaţii pentru dare sau luare de mită şi pentru trafic de influenţă vor fi graţiaţi. Asta după ce, cu o săptămâna înainte, au votat, printre altele, graţierea tuturor pedepselor de până în trei ani. Este evident, PSD nu renunță*la idealurile sale ,,mărețe'' de a scoate din pușcării clienții politici. Așa cum suneam mai sus, un singur lucru s-a schimbat de la utimele proteste: una se spune public, alta se face, sau invers.

                              ”Dezaprob categoric votul din Comisia Juridică de la Senat prin care au fost adoptate amendamentele privind grațierea faptelor de corupție. Am spus tot timpul și îmi mențin punctul de vedere că nu susțin grațierea infracțiunilor de corupție”, a scris Liviu Dragnea, pe Facebook. Mai mult, lidrul PSD a precizat că va avea o discuție cu membrii PSD din Comisie pentru ca forma finală a documentului să nu conțină aceste amendamente. Chiar așa?

                              De când sunt de capul lor senatorii PSD, domnule Dragnea? Vă deziceți de Șerban Nicolae? Nu prea cred! Poate doar la nivel declarativ. Și fostul ministru al Justiției Florin Iordache a fost sacrificat, de ochii lumii, iar apoi a fost răsplătit cu postul de vicepreședinte al Camerei Deputaților. Pe cine încercați să păcăliți, domnule Dragnea? Cei care ies în stradă nu pot fi păcăliți, nu sunt votanții captivi ai PSD.

                              De la ultimele proteste, liderii de la vârful PSD și-au făcut un obicei din a dezavua derapajele subalternilor, un obicei care demască un partid cu două fețe, în care una se face, alta se spune... Strategia este valabilă în toate instituțiile controlate de PSD (Parlament, Guvern, Primării etc).

                              Joi, la indicația liderului suprem Liviu Dragnea, senatorii din Comisia Juridică și-au anulat propriul vot! Cât de comic! Cât de jenant! Este însă doar o eschivă. Este doar un pas înapoi, nu o capitulare.PSD una spune, alta face...

                              Partidul condus de Liviu Dragnea nu renunta la idealurile sale ,,marete'' de a scoate din puscarii clientii politici. Un singur lucru s-a schimbat de la ultimele proteste: una se spune public, alta se face. Opinia publica nu este însa naiva. Multi au înteles eschiva, asa ca, peste 1000 de ''Iohannisti'', ''Sorosisti'' si ''corporatisti'', asa cum au fost ei catalogati de aparatul de propaganda al PSD, au iesit din nou în strada, dupa ce Comisia Juridica a Senatului a adoptat amendamentul care prevede gratierea persoanelor condamnate pentru luare sau dare de mita si trafic sau cumparare de influenta. 

                              Comment


                              • Chiar asa nea arise, ce preturi au crescut?
                                Nu ca as fi preocupat de cheltuielile dumitale, dar asa ca chestie, fiindca tot ai adus vorba.
                                Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google