Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Casa pentru maimute care a costat 500.000 euro si inca nu e gata. Metrul patrat, mai scump decat intr-un cartier rezidential

    V-ati imaginat vreodata ca o casa pentru maimute ar putea fi mai scumpa decat una pentru oameni? Ei bine se intampla la Galati, unde un adapost facut la gradina zoologica a costat o jumatate de milion de euro.

    Chiar si asa, nu este gata si nu are nici locatari. Administratorii nu se opresc insa aici. Pana sa aduca maimutele, mai vor 100 de mii de euro si pentru franghiile pe care se vor urca animalele.

    Adapostul pentru maimute este alcatuit dintr-un imobil principal, incalzit, gandit pentru sezonul rece, la care se adauga patru custi exterioare, ca niste sateliti, in jurul cladirii principale.

    In total, 1.500 de metri patrati construiti, pentru care s-au platit pana acum 535 de mii de euro. 75% din suma a fost oferita de Ministerul Mediului, iar restul din bugetul local al Consiliului Judetean.

    Culmea este ca desi s-au cheltuit atatia bani pentru aceasta cusca, in care oricum nu sta nimeni, autoritatile n-au mai avut fonduri si pentru amenajarea ei. Mai mult, cer inca o suta de mii de euro, pentru finisaje. Adica risipa banului public inca nu s-a incheiat.


    )

    furtul banului public nu mai are limite, chiar nu exista nimeni sa-i traga la raspundere..........

    Comment


    • Asa-i cand ai primari pezedisti.

      La Iasi avem un sistem de semaforizare inteligent de 15 milioane de euro, dar traficul e mai prost decat atunci cand semafoarele erau mai putin inteligente.
      O afacere marca PSD, via UTI si Urdareanu.
      Dosarul e rol, doar pentru ca ala de la UTI a vomitat ce spagi a dat, ca sa obtina el reducerea pedepsei.
      Oricum, toata lumea ramane cu banii. UTI cu cele 15 milioane de euro minus spaga de vreo 3-4 milioane de euro, care sigur nu va putea fi inapoiata de fostul primar pezedist, Gheorghe Nichita.

      Stii cine e Urdareanu? Este fiul generalului Tiberiu S. Urdăreanu, fost șef al Comandamentului de Tancuri și Auto în vremea comunismului.
      La vremuri noi, tot noi.
      Last edited by mr.K; 11 May 2017, 09:47.

      Comment


      • si la timisoara s-au bagat semafoare inteligente, dar in unele zone merg mai prost decat cand erau reatrdate in alte zone, merg atat de prost ca zac pe galben intermitent de juma' de an. ce-i drept, exista si intersectii unde-si fac treaba. afacere pnl, de data asta, marca nicolae robu. inainte, ciuhandu voia 11 ambarcatiuni intr-un sant (recte canalul bega), robu a redus la 7, ca era prea mare efrotul bugetar, ca atunci cand au sosit hidrobiciletele alea, sa constate ca n-are autoritate portuara in timisoara si nu le poate folosi
        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

        Comment


        • ...Actul normativ prevede, după cum am observat, doar o limită minimă a indemnizației, nu și o limită maximă, așa cum se întâmpla până la 30 iunie 2016, când indemnizația se raporta la indicele social de referință (ISR, a cărui valoare legal stabilită este de 500 de lei). Astfel că, spre exemplu, cei care alegeau CCC de un an puteau primi cel puțin 600 de lei și cel mult 3.400 de lei, iar pentru cei care alegeau concediul de doi ani, indemnizația nu urca mai mult de 1.200 de lei.
          Zice pe aici.

          Ministerul Muncii vrea să limiteze aceste venituri după ce s-a ajuns în situaţia în care unii părinţi încasează şi 35.000 de euro pe lună în timpul concediului. Surse din minister vorbesc despre faptul că vom asista în perioada următoare la un val de astfel de indemnizaţii mari, ce riscă să zguduie bugetul.

          "Este o practică. Femei care rămân însărcinate îşi trec foarte multe venituri. Am ajuns în situaţia în care pentru un singur copil, lunar, se plăteşte o indemnizaţie de 35.000 de euro, adică cam un apartament lunar. În Belgia este concediu după maternitate 4 luni -771 euro lunar, în Bulgaria de la 1 la 2 ani - 340 euro lunar, Germania 2 luni până la un an- 300 până la 1.800 de euro, Polonia 2 ani- 95 de euro, Suedia 3 ani - 326 euro lună. În Romania este 85% din veniturile nete realizate timp de 12 luni şi s-a ajuns în situaţia în care se plătesc zeci de mii de euro", a declarat ministrul Muncii.
          ..."Nu e normal să plăteşti 16%, şi după să iei 85%. Se transformă în industrie. Observam din anchete sociale ca sunt foarte multe mamici care nu au un loc de munca stabil, dar, pentru faptul că scriu pe nişte bloguri, primesc sume de bani fictive şi le primesc pentru un an de zile, plătesc un impozit mai mic. Dacă vreţi o să va punem o lista cu top 10 beneficiari. Sunt şi fotbalişti care se retrag din activitate, au contracte de zeci de mii de euro şi nu este corect. E vorba de aproximativ 600 de persoane care au acum în plată sume peste 40.000 de lei şi mi se pare că este prea mult şi este o înşelătorie a statului român. Cu această plafonare nu vom afecta foarte multe persoane, dar cei care au bulversat sistemul vor trebui să se limiteze. Vom plafona la un procent din venit, dar nu mai mult de... anul trecut era pana la 3.400 de lei", a mai spus ministrul Muncii.
          Zice pe dincoace.

          Top indemnizatii.

          Comment


          • În prezent, din totalul de 157.773 de indemnizaţii, 97% sunt sub 5.000 de lei, 3.500 de indemnizaţii sunt între 5.001 şi 10.000 de lei, iar 623 de indemnizaţii depăşesc 10.000 de lei.
            Asa ca....nu de aici se scufunda bujetu' pezedist.

            Comment


            • Fane, zi-mi si mie firma aia care te trece in acte cu minim pe economie, dar te plateste real cu 1000 de euro net...
              In Romania asa se practica pentru ca se poate. Ca si in cazul declaratiei de "profit 0".
              .nu de aici se scufunda bujetu' pezedist.
              Intai plangeti ca se da cu nemiluita. Acum, daca se face ordine, va plangeti ca nu se da cu nemiluita. Plangaciosilor!

              Comment


              • Pai, se da cu nemiluita.
                Pensii speciale, iar aia mananca pensie mai mult de 2 ani, ca ies pe la 45-47 de ani din campul muncii.
                Se dau ajutoare sociale tuturor, fara o minima analiza a ce poseda prin curte cetateanul. La o simpla verificare, are tractor, casa buna, traieste decent, ba unii au chiar Chiu spete sau Ix cinci.

                Se construieste cate o cusca la maimute la pret de vila de lux cu piscina si teren de tenis.
                Last edited by mr.K; 11 May 2017, 10:23.

                Comment


                • in alte zone, merg atat de prost ca zac pe galben intermitent de juma' de an
                  E o intersectie importanta (era in drumul meu zilnic intr-un timp) unde chiar e nevoie de semaforizare. S-au montat semafoare. Doua pentru mers inainte si facut stanga, iar alte doua pentru facut stanga/dreapta. Functioneaza pe galben intermitent cand functioneaza. Sunt mai mult de 5 ani de cand s-au montat.

                  Comment


                  • Firea scoate de la naftalină un proiect iniţiat de Nicolae Ceauşescu: Vrem să-l facem cu fonduri europene

                    Primăria Capitalei lucrează la o actualizare a studiului de fezabilitate pentru realizarea Canalului Dunăre - Bucureşti. Anunţul a fost făcut de primarul general, Gabriela Firea, în cadrul unei conferinţe pe tema fondurilor europene.
                    Succesuri!

                    Cine apara interesele statului la Telekom: niste pezedisti fara experienta in afara de aia de partid.
                    Grupul Telekom România a publicat miercuri, pe pagina sa proprie, numele celor patru noi oameni trimişi de stat în CA: Ciprian Boloş, Dragoş Vlad, Alin Matei şi Raluca Ioana Purecel - patru persoane despre care nu există date care să arate că ar avea experienţă în industria de telecom.

                    Dintre cele patru persoane trimise de guvernul PSD în CA-ul Telekom, unde acestea stau la masă cu unii dintre cei mai experimentaţi manageri în comunicaţii din regiune, cu o experienţă de 10-20 de ani în acest business, doar Ciprian Boloş, mâna dreaptă a lui Alexandru Petrescu, actualul ministru al mediului de afaceri şi fostul şef al Poştei Române, are experienţă internaţională în business (dar nu şi în industria de telecom).

                    Ministrul Jianu a urmat practic modelul opac al numirilor în CA-urile companiilor la care statul are participaţii, prin care sunt recompensate diferite persoane apropiate.
                    În trecut, de altfel, statul român a mai trimis în CA al Telekom şi secretare sau asistente personale.
                    Tehnocratii au incercat,
                    O schimbare în acest mod de reprezentare a statului a fost făcută de fostul ministru Marius Bostan, care i-a trimis în decembrie 2015 în CA-ul Telekom pe Anca Georgescu, fost director de HR al grupului Telekom, Bogdan Voicu - fost director de achiziţii al grupului Telekom, şi Florin Furdui - country manager al Portland Trust - unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România, cu experienţă şi în comunicaţii.
                    dar...
                    Jianu a cerut schimbarea celor trei (Anca Georgescu, Bogdan Voicu şi Florin Furdui) fără a-i notifica despre intenţia sa pe foştii reprezentanţi ai statului în CA-ul Telekom.
                    Augustin Jianu (PSD), noul ministru al comunicaţiilor din cabinetul Grindeanu, şi-a numit proprii oameni în Consiliul de Administraţie al grupului Telekom România - una dintre cele mai mari companii la care statul mai deţine acţiuni, în cadrul unei adunări a acţionarilor care a avut loc în data de 10 fe­bruarie, arată documente publicate recent în Monitorul Oficial. Grupul Telekom România a publicat miercuri, pe pagina sa proprie, numele celor patru noi oameni trimişi de stat în CA: Ciprian Boloş, Dragoş Vlad, Alin Matei şi Raluca Ioana Purecel - patru persoane despre care nu există date care să arate că ar avea experienţă în industria de telecom.


                    Pezedeu' are multe favoruri de facut, iar oameni buni la ceva util se gasesc rar in partid.
                    Last edited by mr.K; 11 May 2017, 10:44. Reason: Automerged Doublepost

                    Comment


                    • unii au chiar Chiu spete sau Ix cinci.
                      Am vazut si asistati social cu d-astea.
                      Primăria Capitalei lucrează la o actualizare a studiului de fezabilitate pentru realizarea Canalului Dunăre - Bucureşti.
                      Ar fi minunat sa se realizeze in sfarsit.
                      oameni buni la ceva util se gasesc rar in partid
                      Nimeni n-a intrecut tehnocratii lu' ciolos, iar usr sta exact asa la capitolul asta.

                      Comment


                      • Avem cea mai mare inflatie din ultimii doi ani - ce preturi au crescut cel mai mult

                        Comparativ cu aprilie 2016, preturile alimentelor au crescut in a patra luna a acestui an cu 2,24%, marfurile nealimentare s-au scumpit cu 0,25%, iar preturile serviciilor au coborat cu 1,35%.
                        Incepe sa-si faca efectul banetul aruncat pe piata de pezede.
                        Speram ca nu ajungem ca in Africa, sa cumparam cu o roaba de bani cate o paine.

                        Comment


                        • cu cine m-am contrazis eu pe aici pe tema politiei locale ? sustinea ca au cam aceleasi atributii ca ruriera.
                          aiurea. nu au voie sa te amendeze decat pentru stationari si parcari.
                          sau vreo chestie evidenta cum e cea cu camionul de 8 tone pe limitare de 3,5 tone.
                          si mai important, stiu ca n-au voie sa te opreasca din mers.
                          taximetristii joaca leapsa cu ei. daca ii vad de la distanta ca vin, pleaca cu masina si localii n-au voie sa-i opreasca.

                          https://www.4 tuning.ro/ghidul-soferului/intrebarea-zilei-poate-politia-locala-sa-ti-dea-amenzi-de-circulatie-34719.html?utm_source=Newsletter__Newsletter_4 Tuning.ro&utm_medium=yahoo.com&utm_campaign=newsle tter_374916

                          Comment


                          • cu cine m-am contrazis eu pe aici pe tema politiei locale ?
                            Probabil cu Fane, el gica contra de serviciu.

                            Comment


                            • Eu am luat amenda de la Politia Locala pentru ca am intrat pe interzis si m-au oprit din mers. Daca au voie sa-ti dea amenda pentru ca intri pe interzis, cum ar putea sa o faca daca esti deja parcat?
                              Attached Files
                              sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

                              Comment


                              • Originally posted by mr.K View Post
                                Exact!
                                Eu n-am acuzat. Te-am intrebat pentru ca am vazut ca te pricepi la situatii care tin de furt.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google