Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • crezi ca astia care fura masina s-o foloseasca la un hjaf, o aleg in functie de proprietar? eu zic ca daca respectivul nu e complice, e posibil si sa fi fost victima "la intamplare". oricum, de ce ai incendia masina, ca doar nu dispar seriile in incendiu? poate ca intr-adevar au vrut sa-i faca aluia o "dubla figura", asta in cazul in care il cunosteau sau macar stiau unde lucreaza.
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

    Comment


    • Au incendiat-o ptr amprente probabil.
      Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

      Comment


      • Vești triste de pe frontul coronavirusului. Franța a depășit 10 561 de cazuri într-o zi (sper că Mircea Badea, Ciutacu, Marius Tucă cel infectat de coronavirus, acum cu toții își manâncă vorbele cu care susțineau faptul că distracțiile de pe Coasta de Azur nu duceau la infectări, lucru pe care eu l-am contrazis cu informații din presa franceză). Cehia 1541 cazuri într-o zi (o țară la jumătate din România). Austria are cam "progresul" României.

        Cine mai planifica vacanțe pe afară toamna le cam poate pune în cui (Seba a cam cobit acum vreo două luni). A existat o fereastră de oportunitate imediat după 15 iunie. Ar fi fost frumos în Grecia însă venise un val de caniculă nu prea plăcut. Acum pare că s-a terminat cu totul.

        Comment


        • Originally posted by Seba View Post
          Nici nu ma gandeam sa nu fie Fane "pe invers" ...
          N-am prea inteles ce ai vrut sa zici in postarea respectiva. Un coleg de forum zicea ca ne omoram bunicii folosind ca arma nepotii pe care ii ducem in vizita daca nu poarta masca si nepotul si bunicul. Caz concret: Cineva locuieste in aceeasi casa sot, sotie copil si bunic. Bunicul cardiac si cu astm. Copilul 4 ani. Dupa spusele unora trebuie sa poarte masca si in casa. "Copiii sub 5 ani nu trebuie sa poarte masca!" se spunea pe la tv , pe toate posturile de catre toate somitatile in domeniu (inclusiv ministrul de resort). Acum ce sa facem? ii bagam masca pe figura bunicului ca sa fie protejat impotriva covid dar dupa doua ore moare de astm sau de infract, sau ii legam copilului o masca la gura sa nu cumva sa molipseasca bunicul!?
          Cine NU trebuie să poarte mască de protecție: copiii mai mici de cinci ani, persoanele cu boli care nu le permit oxigenarea, angajații singuri în birou sau cei care muncesc în condiții solicitante
          https://republica.ro/cine-nu-trebuie...oli-care-nu-le

          https://www.mediafax.ro/stiinta-sana...genta-19151344

          http://www.ms.ro/2020/05/20/obligati...rii-de-alerta/

          Sa-mi ararte cineva cum e convins un copil sub 5 ani sa poarte masca mai mult de 10 minute sub forma de joaca, timp in care pune mana pe ea si la ochi de cel putin 20 de ori. Cu ce l-ar ajuta masca atat timp cat pune mana la ochi ca il deranjeaza masca?
          Masca a devenit o obsesie. Am vazut ca s-au ieftinit. Set de 10 bucati la 10 lei. Am vazut si cazuri in care aceleasi masti erau 6 lei bucata. Eu cred ca daca ai masca virusul nu te vede si nu te mai ataca.
          La un restaurant erau folosite 10 mese din 20. Ok. Dar 300 de oameni luau masa la aceleasi 10 mese. Nu era o zi 10 mese, a doua zi celelalte 10. Erau aceleasi 10 mese zilnic! .AAAaaaa sa stam la distanta, sa nu ne atingem dar stranutam pe aceeasi fata de masa si folosim aceleasi oliviere. Buna numaratoarea asta. In loc sa foloseasca 15 oameni o masa o folosesc 30, dar hei! stam la distanta!
          PS si mancam pe sub masca!
          Last edited by Fanez; 13 September 2020, 14:54.

          Comment


          • Oare a numarat cineva anul trecut , acum doi ani , numarul de "raciti" , adica tusitori in forma acuta si febrili ca sa-l raporteze la numarul de "raciti" de Covid anul acesta ?

            Comment


            • Am auzit ca racelile si gripele sezoniere au avut un nr mult mai mic anul asta decat in anii precedenti. (la tv am auzit, sunt statistici care pot fi verificate). Anul asta au racit mai putini oameni decat in anii precedenti. cu siguranta asta s-a intamplat ca purtau masca. Vedeti? Masca nu e doar contra covid este si contra altor boli. Este si contraceptiv. Sa faci sex cu masca, cum ziceam mai sus ca se recomanda .... vorba aia: "moartea pasiunii".
              Mai ai curaj sa stranuti sau sa tusesti pe strada?

              Comment


              • Da, eu am zis asta "Mai ales când alegi cum îți tratezi aproapele, familia. Cine nu are grijă de vulnerabilii din propria familie, măcar își omoară părinții și bunicii, nu pe ai altora. Să fie sănătoși și să doarmă așa cum își aștern."
                Este treaba fiecăruia ce face în cadrul propriei familii. Să nu zică că nu a fost avertizat de acele păreri pe marginea cărora eu am comentat și am adăugat cele de mai sus. Eu sunt sub impresia (de mai multe luni, de la începutul crizei) acestei povești din Suedia. Din păcate nu mai găsesc articolul în ciuda eforturilor mele. Era din martie.

                .... Era un articol despre Suedia, cred. Și descria situația de acolo plus cu câteva mărturii. Una era a unei femei care avea mama (în vârstă) decedată de coronavirus. Și ce m-a impresionat a fost faptul că fiica spunea că mama ei era prudentă și chiar citez... asculta sfaturile autorităților și evita contactele apropiate, stătea în casă și primea doar mâncare de la fiica ei. Așa că în articol, fiica își exprima nedumerirea cum s-a putut infecta.

                Asta m-a impresionat pe mine. Pentru că presupun că fiica ei fusese asimptomatică. Mama se proteja de ceilalți, dar o primea în casa ei pe singura fiică ce îi aducea și alimente. Eu chiar mi-am imaginat asta: sunt sigur că fiica aia, după ce s-a mai documentat care-i treaba cu asimptomaticii, la un moment dat își va pune această întrebare: "nu cumva eu am fost asimptomatică dar prin pupici pe obraz sunt cea care i-a dat boala mamei mele ce i-a fost fatală?". Asta chiar este o dramă de tip Hamlet. Și-ar face un test de anticorpi și ar putea vedea că este pozitiv.

                Ce fac alții? Ce face Suedia? Suedia este o țară aproape nazistă, a "omului nou" total aservit Colectivului (cu C). Orice individualism, orice teamă față de sine este inferioară Colectivului. Suedia vrea ca acest Colectiv să rămână sociabil ca înainte indiferent că la nivel individual vor fi piederi de vieți omenești. Asistenții sociali vor confisca pe acei copii pe care părinții îi protejează prea mult din frica de coronavirusul pe care l-ar aduce acasă. În afară de articol, mai recent este documentat chiar un caz concret de om care luptă în instanță să își RECUPEREZE copii luați deja de asistența socială.
                https://www.businessinsider.com/coro...-school-2020-5

                E bine ca acolo? Mie mi se pare că și atitudinea Chinei dar și a Suediei în pandemia asta sunt inacceptabile în societăți normale occidentale și democratice. Și de aceea nimeni nu are curajul să propună amenințări de genul "îți iau copilul dacă nu îl dai la școală unde se poate infecta".

                Cred și eu că masca la copii mici este inutilă. Dar poate la adulți o vizieră este necesară. Ea este complet transparentă, nu sperie copilul. Ba s-ar putea ca dacă are și niște animăluțe desenate pe ea, copilul să vrea și ea una. Nu împiedică respirația dar împiedică picăturile care ies din țipetele copilului să intre direct pe obrazul adultului. Eu cred că dacă faci niște viziere foarte drăguțe, colorate pe margini, cu personaje de desene sau de colecție, asta va fi cea mai tare modă printre copilași. Va fi rupere la vânzări. Adio vopsitul fețelor în malluri, acum vizierele vor fi moda .... Din păcate mesele dintre bunici și copii la aceeași masă sunt complet nepotrivite.
                Last edited by gecmc94; 13 September 2020, 16:11.

                Comment


                • gecmc94 Te stiam si inca te mai consider om cu capul pe umeri si mintea inca nealterata de propaganda. Cateodata imi dai senzatia ca exagerezi. Unii urlau ca vor o tara ca afara, acum cu covidul au zis ca e mai rau afara, nu mai vor o tara ca afara. Maine apare Movidul, Gulidul etc. Iar ne uitam afara si vedem ca aia fac mai bine si vrem ca ei, dar o duc mai rau si iar credem ca la noi e mai bine, apoi iar vrem ca afara ca e bine dar cand aia o duc mai rau, parca e mai bine la noi.... Iar e mai bine sa fii gaura din covrig. Unde ajungem asa?
                  Daca ai fi ministrul sanatatii ce ai zice? Ce masuri ai lua? Ca ce alta tara din afara? Hai sa facem ca afara. Afara unde? Ce tara luam ca exemplu si aplicam aceleasi masuri cu aceleasi rezultate? Ma refer la cele bune, nu la cele hazardante.

                  Comment


                  • Nu mi-am propus sa discut politica aici ci doar sa postez chestiuni care mi se par verificate, verificabile, serioase si nu propaganda. Acele piese care pot zugravi un tablou al situatiei de fapt.... nu comentarii ale unor parerologi artisti, ziaristi, avocati. Fiecare are dreptul la opinie, dar pe mine m-au interesat doar fragmentele de realitate care sunt mai verificabile. Lui Tuca ii doresc sanatate si sper sa nu-si fi infectat mama, cea despre care spunea ca il urmarea la Tucă Show.

                    Deci, nu mi-am propus sa discut aici deciziile politice ale personajelor din România. Precum deschisul păcănelelor dar nu a bisericilor (la un moment dat). Dar pentru că ai pus și repetat o întrebare foarte grea referitoare la copii, chiar m-am forțat destul de mult să văd ce aș face. Cu mâna pe inimă îți spun că aș impune cu frumosul purtatul vizierelor în casă și la școală pentru toti membrii familiei. Și mă gândesc la cât plexiglas s-a instalat în sălile de clasă în timp ce o vizieră personală este mult mai eficace decât acel plexiglas (dar mai puțin decât masca).
                    c46b6dc70b8f48a3fa0bc4dd0ff92a78.jpg
                    Last edited by gecmc94; 13 September 2020, 17:04.

                    Comment


                    • Iti spun direct: Nu te mai recunosc. Ti-ai vandut contul si scrie altcineva in locul tau....? Nu stiu ce sa mai inteleg.
                      Last edited by Fanez; 13 September 2020, 17:22.

                      Comment


                      • Pe tema coronavirusului eu nu m-am informat din surse politice și nici de la formatorii de opinie. Pe tema coronavirusului m-am informat de pe site-uri medicale internationale (National Institute of Health, de exemplu). Eu de acolo citesc informații, studii, terapii care țin de propria mea sănătate și a celor dragi. Eu de acolo am luat informații care mi-au permis să salvez sănătatea unor persoane la care țin foarte mult și care era prost (chiar foarte prost) îndrumată de medicii care îi erau la dispoziție. Pe baza acelor informații, după ce am văzut câțiva medici inclusiv din București, de la spital Hociotă, am ales medicul care știa meseria (apropos, dacă are nevoie cineva de orelist care știe meserie, îl cheamă dr Hassan Masri, este medic în cadrul spitalului Ministerului de Justiție și făcea parte din comisia care examina anual judecătorii CCR). Dacă nu făceam asta.... consecințele ar fi putut fi dramatice. La fel am procedat și în alte două cazuri... mi-am ales doctorii care știau meserie, am petrecut zeci și zeci de ore citind și înțelegând ce vrea doctorul când se gândește la o schemă de tratament și dacă acea schemă este conformă cu avansul științei pe plan mondial (fie că este vorba de ORL, de circulație sau de tratament dentar pe canal), cum vorbește cu pacientul, ce analiză face.

                        Deci știu despre noul coronavirus din altă parte decât din media românească, fie că a fost vorba de Astărăstoae sau Arafat/Cercel. Aș putea comenta deviațiile (nu le-aș numi greșeli) ale fiecăruia dintre ei. Dar ei sunt emblematici pentru atitudinea mai "fie ce-o fi" a primului, sau "precauție maximă" a celui de-al doilea. Orice altă opinie din România nu contează. Sunt doar vorbe goale.

                        Comment


                        • Cand o sa vreau informatii noi despre covid o sa ma uit la postarile tale.

                          Comment


                          • Fane, cand politicul emite teorii despre boli, da-mi voie sa am serioase indoituri, vorba unui fost profesor de-al meu. Nu are Badea sau Johanus sau Dragnea studii medicale peste toti medicii din lumea asta, ca sa poate impune o anumita conduita. Ce mi se pare aiurea, e cand o persoana isi judeca sanatatea prin prisma unei opinii politice. Cred ca se manipuleaza in conctinuare atat in directia amplificarii bolii cat si in directia minimizarii ei. Ce pot sa spun cu certitudine, lucru observat in cateva firme pe unde am fost si mai am colegi si se mai aude una-alta, in firmele unde oamenii si-au bagat picioarele, cum se zice, in ea de boala, sunt zeci de caztri confirmate. La noi, unde numeri exceptiile pe degetele de la o mana, intr-o firma de cateva mii de oameni, am avut 2 cazuri confirmate, dintre care unul de la o firma externa. Pe feisbuci am vazut idioti, ca nu le poti spune altfel, spunand ca daca porti masca 6 ore e ca si cum te-ar gaza la Auschwitz. Hai serios? Sais who? Unu cu 8 clase care n-a inteles cum se dizolva sarea in apa si pt care 5G inseamna covid, dar care se foloseste bine mersi de 5g ca sa-si expuna imbecilitatile? Astia nu ma imresioneaza, Fane, ca tehnic, ei sunt sub zero barat. Dar nici Raspila al nostru de la OMS nu e de lat in seama, la cat de pe langa a prevazut cam tot ce tine de pandemia asta. Sanatatea nu are culoare politica, tine minte asta...si mai tien minte una, citeste si te intreaba, nu acepta sa vezi lumea printr-un cadru cu diagonala medie de 80cm unde iti si alegi ce-ti place sa auzi/vezi.
                            Last edited by Seba; 14 September 2020, 15:27.
                            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                            Comment


                            • Total de acord cu tine. Dar nici sa port masca in casa.

                              Comment



                              • Originally posted by gecmc94 View Post
                                Cred și eu că masca la copii mici este inutilă. Dar poate la adulți o vizieră este necesară. Ea este complet transparentă, nu sperie copilul. Ba s-ar putea ca dacă are și niște animăluțe desenate pe ea, copilul să vrea și ea una. Nu împiedică respirația dar împiedică picăturile care ies din țipetele copilului să intre direct pe obrazul adultului.
                                O viziera se foloseste tot timpul impreuna cu o masca de protectie in cazul riscului de infectare bacteriana sau virala. Niciodata nu se foloseste separat (de masca) deoarece pe langa partea de jos si laterala a vizierei sunt sanse foarte mari sa ajunga aerosoli in zona gurii si chiar nasului deoarece profesorul va fi tot timpul intr-o pozitia mai inalta decat elevul.

                                Exista noi indicii conform carora purtatul mastii ar putea duce la o imunizare asimptomatica. Explicatia este simpla: incarcatura virala ce e posibil sa intre in organism este mult mai mica si astfel organismul are timp sa reactioneze pentru a anihila si invata amprenta virala. Bineinteles studiile sunt la inceput in aceasta directie dar teoria este plauzibila mai ales ca avem un precedent de la virusul variolic.

                                I have no special talent. I am only passionately curious.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google