Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Update situatie covid in firma la mine (nu a mea): de la inceputul pandemiei, 7 confirmati, 2 din firma externa, 5 interni. dupa ancheta si testarea colegiilor si a familiiilor celor confirmati, ghici ce, toti au luat virusul din familie sau din afara firmei. Deci disciplina conteaza, in speta purtatul mastii si igiena mai stricta decat pana acum cateva luni, se pare ca dau rezultate bune. De acord ca nu purtam amsca in casa, dar daca in familie se cam "plimba" lumea, gen familie mare, cmembrii in toate grupele de varsta, copii la scoala, parinti la servici, bunici acasa, cum faci? Sincer eu nu stiu sa raspund la asta, dar ma gandesc ca sunt unii in situatia asta si probabil in cateva saptamani o sa fiu si eu, ca fetele or sa mearga de la scoala la parintii mei si de acolo le preiau eu sau sotia sa le aducem acasa. Ei, chiar nu ma vad stand cu masca in casa, dar parca nici nu as lasa fetele langa ai mei ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Chiar nu stiu cum o sa fac...
  Mai mult, la scoala la o amica de-a fetei mele au testat copii la inceputul scolii. Surprinzator, intr-o clasa de 24 de copii, 16 copii au fost confirmati pozitivi asimptomatici. Dar toti astia 16 au fost in vacanta in Croatia, unde era relaxare totala, nimeni nu purta masti, stateau toti ca la noi la mare. Cum tocmai asta nu se stia la momentul testarii, ma duce cu gandul ca exista o sansa mare ca purtatul mastii sa nu te apare 100% dar sa te ajute totusi al naibii de mult. Astea fiind spuse, cum dracu facem de-aci inainte?
  Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

  Comment


  • Seba, greu de dat un raspuns la intreabarea cum este mai bine. Eu tin copii acasa (baiatul la gradinita (grupa mare) si fata la scoala (clasa 1)) pentru ca am nevoie de parinti sa ma ajute cu ei. Tinandu-i acasa eu zic ca reduc semnificativ riscul de imbolnavire mai ales ca la scoala nu au ales sistem hibrid ci sunt 25 de copii in sala de clasa (nu foarte mare). Ei zic ca au facut asezarea sa fie in regula, dar cu distantare de 1m doar. Eu zic ca sunt prea inghesuiti si din acest motiv nu am trimis fata la scoala.

   Mama mea are o boala autoimuna si practic am si acest drept de a alege scoala online. In plus, scoala s-a pregatit bine si face trasmisie online cu orele.

   Bineinteles ca avem si reguli in familie destul de stricte: fara intalniri cu rudele (chiar ieri am refuzat o taiere de mot la care suntem nasi, cu riscurile de rigoare), fara interactiuni cu necunoscuti, afara mergem cu bicicleta dar in parcuri mari sau in afara orasului etc.

   Singurul risc il reprezinta sotia, e profesoara la gimnaziala si de acolo poate sa vina o infectare DAR la cum o stiu pe ea ca are grija (si ea are o boala autoimuna dar mai simpla) sansele sunt mici sa pateasca ceva (foloseste masca + viziera si aplica normele igienice de baza cu strictete).

   Acum eu as zice ca sunt un caz fericit ca pot face asta dar ii inteleg pe cei ce nu pot. Poate de asta ar fi fost mai bine ca parintii ce isi permit sa faca online sa fi tinut copii acasa si astfel numarul celor din sala ar fi fost mult mai mic si poate cazurile de infectare se reduceau (am cunostinte ce isi duc copii la scoala desi ar fi putut sa ii tina acasa).

   Mai e si problema referitoare la cum se face scoala, ca tot am auzit ca daca ii tinem acasa ii traumatizam. Pai la scoala sunt mai ceva ca la inchisoare pentru ca nu au voie sa se miste din banca (doar la toaleta au voie), pot vorbi in scurtele pauze dar asa la distanta, nu au voie sa isi imprumute nimic, invatatoarea nu are voie sa ii ajute cu nimic etc. Nu fac muzica, desen, sport (Decat partial cat mai este cald si pot iesi afara), stau doar 2h30min la scoala, orele mult mai scurte etc. Deci practic nici scoala fizica nu mai este chiar asa de ne-daunatoare psihic daca ar fi sa merg pe ideea multor psihologi auziti prin diverse medii online si pe sticla. Tot ca exemplu, elevii la care sotia e diriginta au zis ca prefera online decat asa strict fizic la scoala ....

   Cum spuneam la inceput, situatia este complicata si pe deoparate inteleg de ce au deschis scolile dar pe de alta parte nu ii inteleg pe unii parinti ce isi trimit copii la scoala desi ar putea sa ii tina acasa pentru ca ar ajuta la reducerea copiilor din clase. Iar explicatiile psihologice sunt hilare pentru ca nu am auzit vreun medic sa spuna ca trebuie sa incepem scoala ca distrugem copii (lasandu-l la o parte pe politicianul medic Rafila).

   I have no special talent. I am only passionately curious.

   Comment

   Working...
   X
   Anulare DPF
   Politica de Securitate Google