Purtati centura de siguranta?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • DA, intotdeauna o port indiferent ca sunt in oras sau p-afar'.

    Desi, la ora actuala in mod paradoxal am 4pct. de penalizare (2 + 2 la diferenta de 2 - 3 luni) ptr. "nepurtarea centurii de siguranta".
    V-ati prins, le comisesm mult mai grav, insa militienii s-au dovedit a fi baieti salon si-ntr-un final m-au iertat, dandu-mi "ceva light...sa am de rontzait".
    Asa ca e buna centura si la altceva ;)

    Comment


    • Ma simt al dracului de bine fara centura, insa o pun imediat ce ma urc la volan, chiar daca am de mers 1 km sau 500 km. Se mai intampla sa o dau jos cand stau dimineata cate 30 minute in pasaj la Lujerului si o pun inapoi cand reusesc sa trec de el - insa si asta se intampla rar, in general stau cu ea pusa.
      In primul rand o port pentru siguranta mea; la halul in care se circula, prefer sa stiu ca macar nu zbor prin parbriz daca e ceva de doamne-fereste iar urmatorul motiv este amenda
      ex-Logan Ambition 1.5 dci Iunie 2006/RIP Dec 2011
      Dacia Duster Laureate 1.5 dci 110cp 4X4, ESP + whatever packs

      Comment


      • eu mam obisnuit sa o port de la masina de servici la care daca nu pui centura iti bingane in cap pana o pui si acum din instinct intind mana si pac centura

        Comment


        • Da in legatura cu portul centuri de siguranta parerile sant impartite eu personal recunosc ca nu imi este drag sa port centura in Bucuresti in care viteza medie este de 30 km\h nu stiu cat de folositoare imi poate fi la viteza asta dar cand ies din Bucuresti intradevar chiar este utila si o port negresit ca doamne fereste nu se stie niciodata poate am si eu vreun pom rezervat de pe marginea soselei ,in fine mai din cauza unor pct amenda sau pct. penalizare mai de frica altor participanti la trafic in proportie de 98% port centura de siguranta.

          Comment


          • Eu port intotdeauna centura. Am facut asta de cand mi-am luat permis. O port indiferent de locul pe care stau in masina. Consider ca cea mai simpla metoda de a-l evita pe "Garcea" este sa nu-i dau motive sa ma opreasca...
            Am avut si un accident frontal pe la 30-40 km/h cand am vazut cum imi vine volanul spre fata (nu s-au deschis airbag-urile). Multumita centurii, fata mea e intreaga!
            sigpic
            ^Logan turbat (WIP)^

            Comment


            • Cum ma urc in masina imi pun centura si asta nu pentru politai ci pentru mine, deja am format un reflex pt asta. Deasemenea oricine urca in dreapta mea ii spun sa isi puna centura.

              Si nu uitati centura e pt voi nu pt politai!


              Pentru siguranta mea si a a familiei mele am stabilit urmatoarele reguli:
              -imi pun centura
              -recomand (si impun) asta pasagerului din drepta (daca e cazul)
              -inchid usile (child lock) cand am copii in masina

              Comment


              • Nu-i inteleg pe cei care se simt incomodati de centura in ambuteiaje. Simt nevoia sa mai iasa din masina si sa se plimbe un pic pe langa ea, sau de ce? Li se pare ca abia se taraie si uita ca imediat cum vad o gaura se si infig cu acceleratia la podea?
                Nu-i inteleg pe cei care spun ca ii jeneaza centura. Pe mine nu ma jeneaza. Mai sunt unii care, pe caldura, stau cu tricoul suflecat in sus si cu burtoiul la vedere. Or fi si ei jenati de tricou? O fi vreo boala de piele sau vreo ipohondrie comuna?
                Nu-i inteleg nici pe cei care nu pun centura dintr-un fel de bravada zeflemitoare la adresa politailor si a legii in general. Astia de mute ori au stickere cu che guevara - nici asta nu inteleg.
                As putea sa-i inteleg pe cei care au impresia ca e mai rau cu centura decat fara in caz de accident.... dar nu, nici pe ei, ignoranta nu prea e o scuza.
                Deh, o lume de neintelesi...

                ps: il inteleg in schimb pe ala care a proiectat cotiera originala de logan, sa fii nevoit de fiecare data sa o rabati in sus ca sa pui centura: era un d...toc, nu-i vina lui.
                Last edited by ParuLuScorilo; 2 June 2009, 12:24.

                Comment


                • Nu e mare lucru sa-ti pui centura. Iti ia 2 secunde si trebuie sa iti aduci aminte ca e vorba de siguranta ta... multi spun ca las ca nu fac eu accident ca eu stiu sa conduc, dar nu uita ca daca nu faci tu accidentu poate sa intre altu in tine.

                  Comment


                  • ''interesant'' este faptul ca daca nu imi pun centura... ''simt ca lipseste ceva''.
                    Nobody is perfect. I am nobody.

                    Comment


                    • Port centura de siguranta, indiferent ce distanta parcurg.
                      http://images.spritmonitor.de/428841_5.png Logan 1.4 MPI

                      Comment


                      • Imi pun centura inca dinainte sa pornesc motorul .

                        Nu uitati ca airbag-ul si centura va salveaza - mai ales in oras!

                        Comment


                        • Am stat o data ca pasager (in dreapta soferului) fara centura si nu-mi venea a crede cat de vulnerabil esti la cea mai mica frana pusa.Din inertie te ridici de pe scaun gata sa dai un cap de parbriz,asa ca aveti grija de voi.
                          Toţi cei care folosesc strada poartă în memorie imaginea unui accident de drum impresionant.

                          Comment


                          • Daca in oras ma salveaza centura ca merg bara la bara.....Atunci cand merg in afara sa zicem cu 150 la ora ce ma salveaza???Dumnezeu???Norocul??Destinul??
                            Cand oi veni in Bucuresti @cconstantin...mai ales cand ploua si este ora de varf(intre 16-19) si oi face vreo 20 de km in 3 ore o dai dracu de centura,masina,viata,nervi si alte cele.
                            Cu o viteza medie de 6 km pe ora...si MELCII au timp sa fuga din calea masinilor si sa ne intreaca cu brio.

                            Comment


                            • eu imi pun centura cand pornesc motorul cat se sting becurile cand pui contactul,fara ea nu cred ca as putea m-am obisnuit.
                              sigpic #

                              Comment


                              • Ca fapt divers...

                                Am facut sambata un drum pana in Rosiori de Vede si pe drum am vazut 3 accidente dupa cum urmeaza:

                                * primul undeva intre Draganesti-Vlasca si Vitanesti: o dacie nova sau supernova a iesit de pe un drum lateral(de pe camp mai exact) si a intrat intr-un nissan care era in depasire. Dacia a fost aruncata inapoi pe camp iar nissanul ramasese in mijlocul drumului. Erau sifonate bine amandoua masinile dar nu era nici un ranit
                                * nr 2 in Alexandria, o dacie 1310 era oprita pe banda 1 si in fata ei o persoana intinsa pe jos. Tocmai venise salvarea sa vada ce-i cu omul. (aici soferul nu prea cred ca a avut nici o vina pentru ca nu era nici o trecere de pietoni prin zona, cred ca pur si simplu cineva a vrut sa traeca strada pe unde nu trebuie si cel cu dacia nu a putut sa-l evite). Nu a fost ranit grav, era doar ametit si probabil cu ceva vanatai dar nu parea mai rau de atat.
                                * si nr 3 undeva la iesire din Plosca(parca) o masina (nu stiu ce natie) zburase efectiv de pe sosea si a ajuns intr-un pom pe partea dreapta. Tinand cont ca la fata locului era o macara si inca un buldozer(sau ceva asemanator) cred ca se mulase destul de tare pe pom.

                                Drive safe si folositi centura ca nu se stie...
                                ex-Logan Ambition 1.5 dci Iunie 2006/RIP Dec 2011
                                Dacia Duster Laureate 1.5 dci 110cp 4X4, ESP + whatever packs

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google