Capcana Din Pahar

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Capcana Din Pahar

    Balsam sau otrava , inger sau demon iata cele doua fete ale "lichidului incolor , inflamabil , cu miros si gust specific" (i-am citat pe chimisti), care se ascunde in paharul din fata noastra . "La volan nici un strop de alcool !" a devenit sloganul societatii moderne ,intens motorizate . Un lucru este recunoscut in unanimitate cine ,bea nu trebuie sa se mai urce la volan . In cazurile de accidente rutiere sau in cazurile depistate la simplele controale de rutina rar sant intalniti alcoolicii cronici . De ce ?Pentru ca pana a ajunge in starea cronica , acestia fie ca sant descoperiti de politie ,fie ca sfarsesc la spital sau la cimitir .De regula , soferul surprins la volan sub influenta alcolului sau in stare de ebrietate este un consumator ocazional , care a depasit masura , sau un consumator cronic in faza de inceput .Dupa ingestia unei bauturi alcoolizate , cantitatea de alcool din sange variaza in functie de o serie de factori:concentratia in alcool a lichidului , ritmul si felul ingestiei , factorii genetici ai individului , greutatea ,metabolismul hepatic si renal , felul alimentelor existente in stomac , momentul introducerii alcoolului in stomac (inainte sau dupa alimentele respective ).

  • #2
    Fara sa se intreaca masura cateodata un pahar e o binecuvantare...
    sigpic

    Comment


    • #3
      Cei care consuma alchool frecvent si se suie la volan nu sunt surprinsi de controaleie de rutina, precum sunt surprinsi cei care consuma ocazional. Probabil "ocazionalii" sunt ghinionisti iar ceilalti prind asa o incredere "daca nu m-au oprit pana acum, no sa ma opreasca nici de acum incolo sau chiar sunt protejati de "spiritul bahus"!
      Intalniri LC SB sambata ora 17 Valea Aurie (intrarea 2 la ZOO)

      Comment


      • #4
        In general ,alcoolul ajunge in sange la circa 5 minute dupa ingerare . Eliminarea alcoolului din organism dureaza mai multe ore .Senzatia de ebrietate este mai puternica seara,desi alcoolemia este mai scazuta - si mai slaba dimineata , desi alcoolemia este mai ridicata . Deci -Atentie !

        Comment


        • #5
          La Braila, politia a anuntat ca va efectua controale de alcool pentru AUTOBUZE. Din cele spuse de oameni care au legaturi cu soferii de autobuze se pare ca un sfert dintre ei merg "ciupiti". Prost este ca fac controalele la iesirea in cursa nu pe traseu.
          Cel mai lent 1,6 8v

          Comment


          • #6
            Eu am sofer la firma , care conduce beat 80% din timp si daca nu-i beat , nu are mai mult de 3-4 ore de cand sa oprit din baut , cand e treaza e leguma nu poate sa faca nimic , cand e alcoolizat e alt om...

            sigpic

            Comment


            • #7
              Rocri nu cred ca politia anunta ca va face controale cu alcooltestul .Dupa accident,unii sant spasiti . Altii isi pastreaza aroganta pana cand aburii alcoolului se risipeste . Apoi nu-si mai amintesc nimic . Regrete . Lacrimi . Framantari interioare ce se lasa exteorizate prin tremurul mainilor . Tartive , pentru ca toate urmarile ar fi evitate daca atunci cand inca mai erau treji , s-ar fi gandit la posibilele consecinte . Cat bea fiecare , tine , evident , de educatie , de vicii , de modul cum intelege respectivul sa fie privit si sa priveasca lumea . Insa ce face dupa ce bea nu mai este o optiune voluntara a individului , ci o manifestare care trebuie sa tina cont de relatiile sociale , de semeni , de potentialele pericole la care vinovatul se supune si ii supune si pe altii. Simtomele celor care se urca la volan dupa ce au baut sant ,in general , cunoscute . Mai intai este dorinta de a se pune in evidenta , de a" se da mari " in fata prietenilor partenerilor de drum . Intr-un cuvant , de a fi altii , cand , de fapt , numai stare-i alta .

              Comment


              • #8
                Care iese mai repede din organism?Palinca,tuica,berea sau vinul?
                Parerea mea este ca palinca dispare mai repede,in schimb vinul cred ca este cel mai periculos.
                Daca gresesc corectati-ma,multumesc.
                E TARE thread-ul asta,ca palinca!
                Mult succes!
                Forum neinteresant. Delogat definitiv.

                Comment


                • #9
                  Berea stiam ca iese cel mai greu si palinca cel mai rapid

                  Comment


                  • #10
                    Bautura pe stomacul gol e jale.
                    Forum neinteresant. Delogat definitiv.

                    Comment


                    • #11
                      E jale daca n-ai ce sa mananci dupa ea ) si te ardeee )
                      Citroen C4 Coupe 1.6 hdi 110 cp 2006 rouge lucifer

                      Comment


                      • #12
                        Este o vorba ...berea dupa vin i-un chin...vinul dupa bere i-o placere...
                        Asa ca mare atentie...
                        sigpic

                        Comment


                        • #13
                          Bunicul meu din partea tatalui, care era de loc din Tecuci (Galati) avea o vorba la un pahar: "Sangele Domnului care te urci la capul omului si faci urat, mars pe gat!"
                          Intalniri LC SB sambata ora 17 Valea Aurie (intrarea 2 la ZOO)

                          Comment


                          • #14
                            Eu ii mai zic "Distrugatorul de neuroni"...si nu-i o gluma!
                            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                            Comment


                            • #15
                              Sticla de bere si gabaritul

                              Efectul alcoolului asupra sistemului nervos si ,ca atare , asupra comportamentului unei persoane este direct proportional cu cantitatea de alcool din sange . Acest factor se exprima prin relatia mg de alcool existente in 100 ml de sange . Pentru a ramane la o alcoolemie de sub 0,05 % o persoana cu greutatea corporala de 155 kg isi poate permite sa bea trei cutii de bere , in timp ce una de 73 kg trebuie sa se multumeasca cu doua , iar alta de 55 kg sa se ridice de la masa dupa ce a golit o singura cutie . Recomand sa nu conduceti niciodata dupa ce ati consumat bauturi alcoolice , orcat de putin considerati ca ati baut .

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google