Sistem audio Logan

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • am si eu o nelamurire :
    1-cat de important este condensatorul intr un sistem audio ( o statie+ sub la 500w rms) ?
    2- cat de urgent este cablul de 50mm la o componenta(kit) de sus mentionat?
    3- ce risti daka nu ai condensator(am auzit ca multa lume nu recomanda acest dispozitiv,ba chiar nu este folosit nici macar la un concurs SPL ca nu este important ) cu el sau fara el tot curent din baterie se trage .... voi ce ziceti?
    __________________
    sigpichttp://www.loganclub.ro/forum/my_rid...ght=ride+grecu
    Simply Stance

    Comment


    • Salut
      1.) Nu ai nevoie.
      2.) Categoric nu ai nevoie la doar atat. Daca stii ca pe viitor o sa-ti schimbi sonorizarea pe ceva mult mai puternic, abea atunci. Nu are rost acum. Ti de ajuns si de 20 acum.
      3.) Condensatorul este folosit ca sa nu suga statia si woofer curentul direct din baterie. Ca sa intelegi: condensatorul se incarca din baterie si cand acesta s-a incarcat statia se alimenteaza din condensator. In linii mari asta ar fi.

      Comment


      • dar cum zicea un coleg de al nostru Canto pe forum, el a avut multe sisteme audio si cu tot cu condensator tot ii palpaiau luminiile, iar dupa ce a schimbat cabluriile in unele groase 50mm cred, sa rezolvat problema si nu are nevoie de condensator!
        Ma gandeam ca daca pe viitor bag cablu gros pe alimentare nu va mai fi nevoie de condensator, acuma na.. unii spun ca impiedici "palpaiala" asta a luminiilor care eu nu am vazut -o niciodata .... ma gandesc la varianta cu cabluri groase este ok si in paralel cu condensatorul ca la urma urmei nu strica cu nimic.. si nu prea ocupa spatiu.. nu?... adica este ok si cablu gros si condenstor..
        Ca am vazut ca la unele competitii multi au sistemul format din sub +amplif +cabluri groase dar nu am vazut condensatorul!!
        sigpichttp://www.loganclub.ro/forum/my_rid...ght=ride+grecu
        Simply Stance

        Comment


        • @grecu

          1. Eu nu recomand condensator decat daca nu stii de unde sa faci rost de un afisaj pentru instalatia audio.
          2. Cablu de 50 mm, la ce ai tu acum pe masina, nu este nevoie. In schimb pentru a evita pierderile pe acei 4-5 m de cablu este necesar un 25-35 mm. Mai mult, daca vei vrea pe viitor ceva mai puternic, sau eventual o statie si pentru difuzoare ... ti-ar fi mai bun un cablu de 50 mm, pentru ca ai evita sa mai tragi inca un traseu.
          3. Un condensator la o competitie este fix frectie la picior de lemn, majoritatea il pun pentru design, promovare sau pentru a avea direct un voltmetru frumos incastrat intr-o incinta custom.

          In ceea ce priveste mult-laudatul condensator acesta functioneaza, incarcandu-se aproape instant din baterie. Daca vei lua una din borne de pe caroserie acesta se va descarca instant, deci nu-l comparati cu o baterie( care poate stoca curent).

          Mai mult, singurul beneficiu al condensatorului( din acest motiv la unii functioneaza, la altii nu), in functie de puterea pe care o ai , este ca mai elimina din acea pierdere de curent pe parcursul a 5 m de cablu, dar la un sistem capabil( care va putea goli condensatorul) acesta nu va avea niciun efect. ( aici mai apare si diferente intre condensatoare, intre cele de 100 ron sau 1000 ron...)

          Mai mult tu ai un sistem bun, nu comparati cei 500 de W declarati de unele firme, la o statie capabila si care are nevoie de curent. In plus mai intra si eficienta surselor, care tinde spre 80% dar doar la anumiti producatori samd...

          Recomand un cablu de 35mm sau 50mm( daca mai vrei upgrade-uri), eventual daca nu ai bani pentru un cablu dedicat, vezi pe la baduc cabluri de sudura, tot e ceva de capul lor, alaturi de o baterie buna si o verificare a alternatorului. Deasemenea nu uita orice plus pe baterie se dubleaza cu un cablu de aceeasi dimensiune intre masa bateriei si caroserie.
          Aici niste preturi de la baduc: http://www.baduc.ro/Instalatii-elect...electrica.html

          Daca mai ai nevoie de curent mai poti face si "the big 3" http://www.youtube.com/watch?v=p82xRzCr-lc . Dar asta la puteri mari sau atunci cand vrei sa ai instalatia intr-o stare perfecta.
          Last edited by Canto; 17 January 2012, 12:36.
          B-187-H D Z->A.k.a Tobita Indemanaciu

          Comment


          • am inteles ideea acuma .. multam mult Canto , chiar asteptam sfatul si idei din partea ta! ms! deocamdata e pe masina.. oricum pe viitor am in plan cabluri groase pentru orice eventualitate! oricum rau nu face condensatorul (cu el sau fara el-tot aia este =0 ) pe viitor voi vedea daca il mai tin sau nu.,dar dupa ce voi pune cabluriile !
            sigpichttp://www.loganclub.ro/forum/my_rid...ght=ride+grecu
            Simply Stance

            Comment


            • Un condensator nu face rau, dar decat sa mustacesti la un kit de cabluri de 150 RON din prima, multi cumpara un condensator de 200 RON si un kit de cabluri cat mai ieftin 50-70 RON, si ajungi la mai multi bani bagati decat daca ai fi cumparat solutia corecta din prima. Din acest motiv nu recomand.

              La tine, daca iei un kit de 50, pe viitor vei putea pune un distribuitor... in caz ca vrei o alta statie ( de ex pentru difuzoare) sau macar iti va fi de ajuns pentru o putere mai mare. Pentru ce ai strict acum .... nu merita mai sus de 35 mm.
              B-187-H D Z->A.k.a Tobita Indemanaciu

              Comment


              • da pt moment la ce am acum este ok,dar daca se iveste posibilitatea si ocazia o sa iau un cablu mai ok sa fie pt viitor.. mie imi era frica ca daca dau mai tare sa nu se arda siguranta aia.. (asa imi spusese cineva.. si ca daca schimb cabluriile(sa iau de 50mm) pot renunta la condensator si automat voi avea si o siguranta mai mare pe cablul cel gros si va fi No problem!)
                sigpichttp://www.loganclub.ro/forum/my_rid...ght=ride+grecu
                Simply Stance

                Comment


                • Daca se arde siguranta este un lucru bun, asta inseamna ca ala e maxim-ul curentului pe acel cablu, pana sa ia foc .... d-aia e si pusa). In momentul in care treci la cablu de 35 sau 50, vei trece pe sigurante anl... oricum si acolo nu recomand mai sus de 200A pentru cablu de 50 sau 150 A pentru cablu de 35.
                  B-187-H D Z->A.k.a Tobita Indemanaciu

                  Comment


                  • da canto lasa ca in mom cand incep sa fac upgrade sau altceva (schimbari) te intreb si vorbim ca eu sunt oricum acum Junior :d
                    sigpichttp://www.loganclub.ro/forum/my_rid...ght=ride+grecu
                    Simply Stance

                    Comment


                    • Salut!
                      Vreau sa fac o linie de boxe pe un alpine 123r.
                      Ma gandeam la una din urmatoarele Alpine Custom Fit http://www.be-loud.ro/produse/Difuzo...ne/Custom_Fit/ , Mac Audio Revolution http://www.be-loud.ro/produse/Difuzo.../Revolution_X/ , si la Magnat Dark Power http://www.be-loud.ro/produse/Difuzo...ark_Power_216/
                      Ce sa aleg??
                      Ceva pareri?!

                      Comment


                      • Eu din ce stiu si am auzit.. multa lume cu pretentii pt calitate merg pe Alpine,(nu ca as avea eu) dar spun ce mi s a recomandat mie!! mai vezi si tu sfaturi ! mai ales ca ai si cd player alpine,iar eu am auzit cum se aude pe alpine si este chiar ok..!! bafta!!
                        sigpichttp://www.loganclub.ro/forum/my_rid...ght=ride+grecu
                        Simply Stance

                        Comment


                        • Originally posted by Canto View Post
                          Daca se arde siguranta este un lucru bun, asta inseamna ca ala e maxim-ul curentului pe acel cablu, pana sa ia foc .... d-aia e si pusa). In momentul in care treci la cablu de 35 sau 50, vei trece pe sigurante anl... oricum si acolo nu recomand mai sus de 200A pentru cablu de 50 sau 150 A pentru cablu de 35.
                          Eu am cablu exact de 35 (amplif de 2x200rms) si tot i-mi palpaie becul, si bordul e pe leduri, plafoniera pe leduri, xenoane, si 120 Ah (2 baterii), si asta DA se rezolva cu un condensator! nu de 1F, dar cu 5 sigur, pentru ca consumul nu e constant! si siguranta de 200A cum poti pune pe baterie de 60-80 A? ce mai protejezi? de unde sa consume un amplif 200A? 200Ax12-14v= 2400-2800 W...care cred ca nu prea ii folosit in vreun logan, pentru ca depaseste pretul lui de achizite....sau ma insel?

                          Comment


                          • eu nu stiu cum va palpaie voua.. ca eu nu am avut nici o problema de genu asta nici inainte cu alt sistem si fara condensator si nici akum cu condensator!! care sa fie cauza? nici macar nu am cabluri groase si la fel am si eu xenon,leduri ,plasma si alte nebunii de cabluri prin masina (leduri)... eu vreau mai mult sa imi iau un cablu gros de alimenatre de 50mm pt a proteja siguranta sa nu am vre o surpriza si sa fiu sigur ca nu am pierderi de curent sau alte probleme pe traseu..
                            sigpichttp://www.loganclub.ro/forum/my_rid...ght=ride+grecu
                            Simply Stance

                            Comment


                            • spuneam de leduri si de xenon, pentru ca astea nu au consum mare si nu ar trebuii sa se vada pe ele ca palpaie! da, e indicat cablu gros, doar nu in ecces. Cupru stanat, siliconat, e scump dar merita!si toate lagaturile sa fie presate foarte bine, suruburi stranse ca lumea!

                              Comment


                              • da oricum cablul reduce din variatiile respective si ajuta curentul sa treaca mult mai bine,decat unul subtire(asta cand este nevoie la putere mare)vb lu Canto! da astea nu consuma mult leduriile si etc.. din potriva au consum redus
                                sigpichttp://www.loganclub.ro/forum/my_rid...ght=ride+grecu
                                Simply Stance

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google