Ce Anvelope Folositi?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Mi-am luat 4 buc. DEBICA FRIGO (fara numar), are semnul acela de fulg, are scris M+S, acum atatia bani am avut 860 ron. In Deva, mi le-au scimbat, echilibrat! La Uniglas pe str. Horea, langa Petrom. Ce am constatat, cauciucurile din spate, cel putin dreapta, era mai uzat ca celelalte!!! Jentile din spate erau pline de noroi intarit, baiatul de la service, mi le-a spalat bine bine, chiar m-a intrebat daca la viteze mari nu am avut neplaceri la directie ?!
    Nu recomand sa va luati ce mi-am luat eu! Doar mi-am dat cu pararea si v-am scris ce am patit! Sigur sunt cauciucuri mai bune, dar si pretul pe masura!
    Astept sa vina zapada, viscolul, crivatul, poleiul si gerul... Toate sa vina!
    Deocamdata afara sunt plus 20 grade! E abia 12 noiembrie, abia pe 22 decembrie e solstitiul de iarna! Nu stiu de ce atata graba cu ordonanta lor, ca nu suntem in dreptul Finlandei sau Groenlandei.
    Dar, cauciucurile de iarna isi au rostul lor, nimic de comentat! Chiar daca OUG se da pentru 2011, acum le-am luat, sper sa avem toti soferii DRUM BUN!!!

    Comment


    • dandindeva - Si eu am constatat acelasi lucru, cauciucul din dreapta spate (pe partea cu busonul de la rezervor) este putin mai tocit. Deci nu sunt singurul.
      sigpicLogan Laureate - 1.5 DCI

      Comment


      • Un loganist din 2004 mi-a zis ca daca circul mai tot timpul cu plinul la rezervor si singur in masina, ar fi un motiv! Pai eu stiam ca greutatea e distribuit egal pe puntea spate! Frana de mana nu o folosesc si chiar daca as fi plecat vreodata cu frana de mana trasa, ar fi fost uzate ambele, dar in nici un caz nu am facut asa ceva. Conduc totusi din 1985, cred ca stiu ce fac!
        Multumesc pentru raspuns! E clar ca suntem mai multi cu problema asta, bine ar fi sa aflam exact cauza!

        Comment


        • Păi de exemplu la frânare, roţile nu sunt solicitate la fel, una poate să frece mai mult asfaltul decât alta, sau faceţi curbe mai multe la stânga şi atunci se uzează mai mult roata spate dreapta !
          Deci toate "are" explicaţii.
          Nirvana. Kurt Cobain a arătat fanilor că faima nu înseamnă doar strălucirea scenei, adoraţia mulţimilor şi grămezile de bani.
          sigpic

          Comment


          • Nu are nici o legatura cu rezervorul, deoarece acesta este pozitionat sub bancheta spate chiar pe mijloc. Cred ca alta este cauza...
            sigpicLogan Laureate - 1.5 DCI

            Comment


            • ajutati-ma si pe mine ce sa aleg intre debica frigo2 , fulda kristal montero3, goodrich g force winter , sava eskimo sau alte anvelope pe care le aveti pe masina pana in 250 de ron / bucata , acesta este bugetul meu vreau sa mai ramana bani si pentru altcava si nu vreau sa fac o alegere proasta si sa stau 5 ani cu ele si sa aud pietricele cum sar prin aripa sa sa sparga carenujul ala de plastic am mai patit-o si anul trecut cred ca e de la un cauciuc pe care l-am schimbat (debica pasio 1) si nu prea sunt incantat

              Comment


              • Eu iti recomand Debica frigo 2 am auzit ca sunt foarte bune si asta voi afla si pe pielea mea ca tot 'dastea mi-am cumparat si eu. Bafta!

                Comment


                • Originally posted by user2000 View Post
                  ajutati-ma si pe mine ce sa aleg intre debica frigo2 , fulda kristal montero3, goodrich g force winter , sava eskimo sau alte anvelope pe care le aveti pe masina pana in 250 de ron / bucata , acesta este bugetul meu vreau sa mai ramana bani si pentru altcava si nu vreau sa fac o alegere proasta si sa stau 5 ani cu ele si sa aud pietricele cum sar prin aripa sa sa sparga carenujul ala de plastic am mai patit-o si anul trecut cred ca e de la un cauciuc pe care l-am schimbat (debica pasio 1) si nu prea sunt incantat
                  eu am luat dunlop 4buc din cora cu 250 lei buc.bine la oferta

                  Comment


                  • multumesc de pareri dar numai ca nu am gasit nicaieri in barlad dunlop la 250 si debica nu prea ma incanta eu cred (din ce am citit) ca dintre astea cele mai bune sunt fulda si goodrich dar cum le aleg ma uit la profil ? avand in vedere ca amandoua sunt 255 lei

                    Comment


                    • Ia BF Goodrich, n'o sa'ti para rau
                      If it ain't broke, don't fix it!

                      Comment


                      • Originally posted by lord_wader View Post
                        Eu anul trecut cand am afirmat ca am iesit mai bine din parcare cu anvelope de vara decat vecinul cu SN cu anvelope de iarna(el iesea si cu spatele si era si comod din fire, nu curata deloc zapada care deja era batatorita pe locul sau) am fost acuzat de fabulatie, dar ce zici tu deja e

                        SI legat efectiv de subiect am gasit o chestie interesanta un test pe gheata de patinuar cu cele 3 tipuri de anvelope(zic eu mai mult decat evident atunci cand dai bani pe criza asta):

                        http://www.youtube.com/watch?v=GlYEMH10Z4s

                        Zici tu, asa ca nu am ce sa iti fac, e parerea ta. Pe forumul asta am aflat ca cei mai buni soferi sunt cei care merg cu anvelope de vara, iarna.
                        Nu stiu ce ti se pare fabulatie ca poti ramane in troian si cu lanturi montate, dar totusi sa iesi avand montate anvelope de iarna. Ma abtin de la comentari referitoare la capabilitatea soferlui, am vazut mai sus afirmatia ta.
                        Totusi ia in calcul si relieful orasului in care locuiesti, trafic etc. O sa vezi ca nu sunt aceleasi conditii cu cele din zona mea.
                        Last edited by mr.K; 15 November 2010, 11:14.

                        Comment


                        • Originally posted by darksid3 View Post
                          Orice anvelopa de iarna e incomparabila cu una de vara, iarna.
                          Eu nu sunt de acord cu această afirmaţie.
                          Să-ţi spun de ce:
                          Orice anvelopă de iarnă e incomparabila cu una de vara, iarna.
                          Aş putea spune atunci că :
                          Orice anvelopă de vară e incomparabila cu una de iarnă, vara. Corect ?
                          Deci "e bune" şi Kormaranele, nu ?
                          Nirvana. Kurt Cobain a arătat fanilor că faima nu înseamnă doar strălucirea scenei, adoraţia mulţimilor şi grămezile de bani.
                          sigpic

                          Comment


                          • Aici nu e vorba de reciproca. Iarna conteaza foarte mult compozitia cauciucului avand in vedere si faptul ca segmentul de securitate e in alte conditii (viteza, carosabil, franare, manevre). Vara se tine cont de alte viteze, alte tipuri de suprafete de contact, alte frictiuni. Un cauciuc bun, ramane bun (pt sezonul pt care e conceput), DAR un cauciuc de vara, iarna , va fi MULT mai slab decat orice anvelopa dedicata anotimpului rece.
                            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                            Comment


                            • "Dacă e cauciucul moale, după ce că suprafaţa de contact efectivă e mai mică decât la cele de vară, aderenţa se duce naibii. Şi se duce naibii şi frânarea. Cei care au avut cauciucuri de iarna, poate au păţit-o în zilele ceva mai călduroase să le intre ABS-ul pe suprafaţa uscată atunci când chiar nu era cazul.... "
                              Deci e bună reciproca, din punctul meu de vedere, adică orice anvelopă de vară e incomparabila cu una de iarnă, vara. Corect ?

                              De ce spun acest lucru. Prin afirmaţia ta dai liber la anvelope de proastă calitate înbuibate cu negru de fum cât încape şi care se pretind a fi anvelope de iarnă miraculoase. La fel şi anvelopele de iarnă sunt de două feluri:
                              1. Cele care te scapă de amendă;
                              2. Cele care te scapă de împotmoliri cu adevărat.
                              Last edited by Gozmin; 15 November 2010, 11:49.
                              Nirvana. Kurt Cobain a arătat fanilor că faima nu înseamnă doar strălucirea scenei, adoraţia mulţimilor şi grămezile de bani.
                              sigpic

                              Comment


                              • NU! Pentru ca in proprietatea cauciucului survin schimbari la temperaturi joase, atunci cand tinde sa se intareasca, lucru ce afecteaza grav aderenta. La caldura cauciucul oricum va fi moale si va fi aderenta insa dezavantajul e la uzura si profilul neadecvat, astfel o anvelopa de iarna poate fi mai buna decat una de vara (una slaba), in anumite conditii. Daca e sa mergem pe principiul asta, o anvelopa de vara (cea mai tare) e mai buna pe zapada decat una de iarna (una slaba), lucru care nu va fi deloc probabil. Dimpotriva, o anvelopa sport, pe timp de iarna se va comporta jalnic...si nu ma refer la slick-uri.
                                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google