Anvelope (iarna/vara) si tot ce tine de ele

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cred ca tine de cum tine frana la fiecare masina. La unii tine mai sus - imediat ce pisti frana - si intra destul de rapid si ABS-ul, la altii tine mai jos si ABS-ul intra mai tarziu -- asta dincolo de calitatea anvelopelor, care si ea are o anumita influenta.

    Si conteaza mult si soferul. Unii asa franeaza tot timpul - trantesc niste frane, cum s-ar spune "conduc precaut". Altii folosesc frana cat mai putin, fie ocolind, fie cu frana de motor, sau abordand diferite situatii din trafic cu viteza ceva mai mare, fata de altii.

    Comment


    • Dragii mei domni, pe gheata nu ai cum sa trantesti frane, ca te duci ba in pomi, ba in alte masini. Cauciucuri de iarna, noi, eventual lanturi si, cel mai bine, abstinenta la condus. Astea sunt variantele acum. Am vazut rasucindu-se toate tipurile de monstri auto. Poate doar cu 4x4 sa te misti mai decent, in rest, viteza 1-a la vale si maxim a doua in drum drept, altfel gheata iti spune ce sa faci. Stima!

      Comment


      • maine o sa ies sa testez husele antiderapante AutoSock. le am prin portbagaj de doi ani si nu le-am folosit. am preferat lanturile ... sa vedem daca sunt adevarate reclamele ce li se fac
        Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

        Comment


        • @RAZVAN-005 astept cu nerabdare concluzii pertinente despre "AutoSock", incearca sa bagi masina si prin zapada mai mare (macar de o palma) si sa incerci plecari si franari moderate. Ma intereseaza strict capitolul aderenta, de legalitate m-am convins...

          Comment


          • Astazi dimineata, oarecari probleme pe strazile din Valea orasului;(zapada cca 15-20cm, peste un strat de gheata).Anvelopele Semperit Speed Grip si-au facut treaba.
            Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

            Comment


            • Un SOFER nu are nevoie de anvelope de iarna !

              Comment


              • ooo tu soferule !
                dar ce face soferul din tine cand nu poti pleca de pe loc ? sau cand apesi frana si nu se opreste ?
                da, stiu rezolvarea , mergi cu tr 2 cu 20-30km si ingreunezi traficul , stiu , sunt multi ca tine .
                Last edited by CataFOF; 4 February 2012, 13:28.

                Comment


                • @stefanel
                  Sa inteleg ca de 19 ani de cand am luat prima masina, am fost conducator auto, (eu nu ma consider sofer), iar de anul trecut, cand am folosit pentru prima data anvelope de iarna, nu mai sunt?
                  Cum se impaca soferul din tine cu legea privind anvelopele de iarna? "Circuli" numai in parcare?
                  Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                  Comment


                  • legea o mai poti evita...ca doar nu sunt controale in fiecare zi .
                    in bucuresti de vreo 2 ori am vazut la tv ca sau facut filltre special pt. control anvelope , asta exact cu o zi dupa ce a nins.

                    Comment


                    • Originally posted by stefanel View Post
                      Un SOFER nu are nevoie de anvelope de iarna !
                      Originally posted by CataFOF View Post
                      ooo tu soferule !
                      OOOOO tu soferule ,,partea a doua...Deja in fata unei asemenea declaratii eu ma simt un incepator si cred ca am luat teapa ca am cumparat anvelope de iarna cam tarziu ce-i drept, dar prin imprejurari si fortat si de LEGE mai de sila mai de mila am ajuns la concluzia ca sunt praf in ale condusului si cu astea de iarna

                      Comment


                      • Originally posted by Octavian___32 View Post
                        E...lasa ca e ok, ma asteptam sa zici ca eu am ceva in neregula la neuroni, sau ceva de genu.

                        Personal nu sunt prea incantat de gumele de iarna pe zapada, ma asteptam la mai mult.
                        ..si nu putem spune ca am gume slabe, sunt chiar din gama de varf.
                        Intr-o oarecare masura ai dreptate. Cu dacia 1310 am circulat iarna doar cu anvelope de vara, nici nu stiu daca erau de iarna la vanzare pe la inceputul anilor '00. Abia tarziu prin 2004 am aflat si eu ca lumea iarna foloseste cauciucuri de iarna. Asa incat credeam ca e normal sa ma chinui sa ies din locul de parcare pe zapada batuta si lucioasa sau sa patinez pe pojghitze de gheata pe alocuri ori pe zapada f batatorita. Am patit odata o faza de filme cu prosti: nu puteam efectiv sa plec de pe loc, loc drept. Pt mine, cam aici fac diferenta cele de iarna, nu mai am acum aceste probleme si nici nu mai fuge spatele in orice curba. In rest vad zi de zi aceleasi probleme cauzate de gheata altor soferi, ca si cum nu ar avea anvelope de iarna. Unii le au chiar noi si daca au prins o bucata de gheata e totuna cu a avea anvelope de vara.

                        Sunt din ce in ce mai multumit de Motrio, probabil daca as fi avut ceva mai scump as fi fost entuziasmat Ieri, odata cu inceperea ninsorilor am plecat cu o treaba intr-un sat mai izolat iar cand am ajuns in locul unde urma o coborare grea(si evident urcare inapoi) am zis: "ce naiba sunt asa de imbecil sa cobor ca sa raman acolo la intoarcere?" Dar am coborat stiind ca sigur are cine sa ma traga cu un utilaj. Era o vale pe care copii se trageau cu saniile, si se mai pusese si ninsoare. Curios dar inapoi am urcat fara probleme, de asta sunt multumit de Motrio, nu sunt senzationale dar fac ceea ce trebuie sa faca. Nici nu le fac reclama, dar sunt totusi surprins pozitiv, nu ma asteptam. Bine, sa repet si partea prosta: unde e gheatza te duci sanie

                        Comment


                        • Originally posted by lord_wader View Post
                          iar cand am ajuns in locul unde urma o coborare grea(si evident urcare inapoi) am zis: "ce naiba sunt asa de imbecil sa cobor ca sa raman acolo la intoarcere?" Dar am coborat stiind ca sigur are cine sa ma traga cu un utilaj. Era o vale pe care copii se trageau cu saniile, si se mai pusese si ninsoare. Curios dar inapoi am urcat fara probleme,
                          pai vezi tu acuma , soferul Stefanel vine si ne spune ca in aceea panta , la intoarcere el urca fara probleme si cu cele de vara , ca un sofer adevarat poate urca in orice fel de conditii.

                          Comment


                          • adevarul e ca uneori si cu cauciucuri de iarna trebuie sa fii putin sofer. Am vazut zeci care atunci cand pleaca de pe loc in loc sa o ia incet o accelereaza la blana si in afara ca da luciu zapezii de sub roata si km pe loc nu fac nimic. Multi nu stiu ca este recomandat sa pleci cu a 2-a pentru a nu a rupe aderenta asa de repede si sa faci mai rau sau in cazul in care se coboara o panta sa fie folosita treapta 1 pentru frana de motor impreuna cu frana.

                            Si mai e o chestie care am vazut-o la mai multi fara abs, cand franeaza pe zapada, la blana, nu apasa ambreiajul (cum e de procedat vara) si in momentul acela motorul se opreste ceea ce nu prea e de dorit.

                            Comment


                            • impresii despre husele Auto Shock:
                              sunt bune dar nu egaleaza lanturile. azi le-am testat in mai multe conditii si pot spune ca sunt oarecum multumit. in zapada afanata cam 15-20cm se descurca bine, franarea pe zapada destul de buna (nu am ABS), pornirea in rampa daca nu te sprijini prea tare pe acceleratie isi fac treaba, pe gheata nu egaleaza lanturile sub nicio forma (dar nici nu este ca atunci cand nu ai nimic pe anvelopa). ce pot sa mai spun : marele plus fata de lanturi este faptul ca sunt silentioase
                              si marele minus : trebuie sa le dai jos la fiecare oprire daca intarzii prea mult pe unde ai treaba sa nu ai surpriza sa ramai cu ele lipite de carosabil in cazul in care ingheata.
                              sunt multumit de ele de faptul ca se monteaza usor ca oarecum se apropie de reclama ce li s-a facut dar sincer nu as pleca la drum lung fara lanturi...
                              Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

                              Comment


                              • Mi-am luat si eu - in sfarsit - anvelope de iarna. Kleber, 220lei bucata, montaj inclus. N-am nicio parere deocamdata, vreau doar sa ma laud.
                                Attached Files

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google