If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Apropo, 8 ani de utilizare pentru anvelope de iarnă ÎNSEAMNĂ 8 IERNI, nu 8 ierni + 8 primăveri + 8 veri + 8 toamne... Se presupune că rulezi doar iarna cu anvelope de iarnă... Și da, rulajul exclusiv iarna duce la o uzură MULT MAI LENTĂ a anvelopelor de iarnă, în deplin contrast cu cele de vară, care de obicei se uzează în 4-5 primăveri+veri+toamne.
4 ani cu ale tale Goodyear UltraGrip ce înseamnă? 4 ierni? sau 4 ani de folosire continuă?
Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.
Evident ca doar 4 ierni. Am presupus de la inceput ca in acei 8 ani, au fost folosite doar iarna, in fine,cati dintre voi folositi 8 IERNI niste gume dedicate acestui sezon ?
Sunt totusi 8 ani !! foarte mult, chiar daca n-au fost folosite si in alte anotimpuri, si nu-mi scrie ca ale tale dupa atat timp inca mai erau in parametri safe.
Fa un test cu 2 anvelope, identice dar una cu DOT recent si alta cu DOT de acum 5/6/7/8 ani, o sa ai o surpriza.
Profilul, dar performantele?
Tot aceleași performante la frânare, aderenta ?
Nu este suficient sa ai "carne" pe anvelope.
In 7 ani și 100000km am utilizat 8 anvelope de vara, 4 iarna, 2 allseason.
2 anvelope de vara au fost înlocuite prematur din cauza unei daune totale a unei anvelope, incident în urma căruia am înlocuit ambele anvelope pe puntea respectivă.
Momentan am 2 roti cu anvelope de iarna, profil minim+, cu aprox 40000km, ultimul sezon de utilizare. Celelalte 2 erau uzate, la limita marcajului si le am înlocuit cu allseason noi.
El oricum nu intelege ! sau are alte interese, eu nu-l mai bag in seama, care sunt soferi si au ceva km la activ, stiu foarte bine ce scriu. Cand cumparati anvelope, uitati-va si la DOT, cu cat este mai recent, cu atat mai bine.
sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?
Profilul, dar performantele?
Tot aceleași performante la frânare, aderenta ?
1. Deci să înțeleg că tu faci teste de aderență pe zăpadă/gheață, frânare uscată, frânare umedă, acvaplanare, etc. în fiecare anși dacă performanțele anvelopelor tale de pe mașină scade (cu cât? care e linia de bază?) le schimbi?
2. Poți să publici aceste teste pe baza cărora ai evaluat momentul când trebuie să-ți schimbi anvelopele?
3. Bănuiesc că nu le faci de ieri de azi, ai ani de șoferie în spate și ai făcut MULTE teste. Datele ar fi interesante de văzut - să vedem și noi cum ai luat decizia de schimb, care anvelope au eșuat la testele de frânare, aderență, cum?, în ce condiții? ce mărci?, ce modele ai avut de-a lungul timpului, rulajul lor în distanță și timp, trebuie să fii colectat O GROAZĂ DE DATE INTERESANTE.
Salut prieteni. Va urmăresc cu drag pe toți. Ideea este că dacă ești bizon ajungi în șanț cu orice fel de anvelope. De asta trebuie sa ținem cont in primul rand. Apoi bineînțeles, cu cât mai noi și de calitate cu atât mai bine, pentru că anvelopa este singura piesa care are contact cu suprafața drumului. Eu recomand Nokian wrd4, presiune corecta in anvelope, sistem de frânare și direcție și apoi alte briz-brizuri.
Ultimele noutati la anvelope vara, anvelope iarna sau all season si teste de anvelope realizate de profesionisti in domeniu auto.
Atenție la subtilități,..."in condiții ideale", "până la 5 ani", cine face recomandarea, etc.
Puteți să cereti lor teste și dovezi,.adică producătorilor de anvelope care recomanda.
google, chat etc știu multe , doar puneți întrebări, hai nu fiți timizi.
Și da, am schimbat anvelope firestone cu carne pe ele și destul de noi pe motiv de întărire a cauciucului, am achiziționat anvelope cu DOT f recent chiar daca erau pline de praf și ude în interior, am pe mașina anvelope din ani diferiți, iar diferențele intre ele sunt vizibile....
In rest spor la cumparaturi de vechituri. Eu tot cat mai noi am sa cumpăr
Nu dragul meu, nu ne ceri nouă să-ți "dovedim" teoriile cu link-uri, google, chat..., OK????? Nu facem noi cercetare pe vorbele tale, CI TU CÂND AFIRMI CEVA TREBUIE SĂ ȘI DOVEDEȘTI CĂ CE AFIRMI ESTE ADEVĂRAT. DA????
LE DOVEDEȘTI TU, CU DATELE TALE, deci hai cu testele alea de "performante la frânare, aderenta" că cu gurița ta ai spus că înalțimea profilului "Nu este suficient".
Hai!
Așteptăm cu nerăbdare poveștile tale însoțite de DATE CONCRETE - CE ANALIZE FĂCEAI TU ȘI CUM DECIDEAI TU MOMENTUL DE SCHIMB AL ANVELOPELOR!!!!
Nu mai pot de nerăbdare! Uuuuuu!!!!
Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.
anduvirgil foarte bine faci !!! asa fac si eu, m-am lecuit de tot soiul de "recomandari" care vai...nu tineti cont de DOT ca n-au nimic, normal ca pentru ei n-au !!! nu trebuie sa vedeti DOT-ul !!! nu nu !! Daca tu, in calitate de sofer nu observi acest lucru legat de imbatranirea anvelopelor, esti doar posesor de permis de conducere !!! un sofer adevarat observa imediat cand o anvelopa si-a pierdut din elasticitatea si cu siguranta, orice anvelopa imbatraneste dupa 4 maxim 5 ani de cand a fost facuta !! Daca intrebi mai multi soferi care au experienta la volan, multi km sub centura, toti vor confirma acest lucru legat de imbatranirea anvelopelor. Asta crede ca eu in toata viata mea, am schimbat un singur set de anvelope si vai...cica am avut ghinion.
sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?
Din 1987 de cand am permisul de conducere am putintica experienta si ceva km sub centura (facuti chiar si pe alte meleaguri), am schimbat destule anvelope (unele nici macar dedicate vara-iarna), nu am avut nici macar un accident minor pana acum ... de aceea ma si amuza putin cand cineva scrie " ... google, chat etc știu multe , doar puneți întrebări, hai nu fiți timizi."
DFA - Cred ca iti este putin greu sa tii cont si de parerile celorlalti, Divagam aiurea despre date care ne depasesc. Nici tu nici ceilalti nu aveti laboratoare de cercetare in diferite conditii ale anvelopelor. Gil26 - Ma mir ca nu ai venit cu ceva print-screen-uri despre anvelope. In rest opinia ta in acest topic a fost doar o sustinere pentru colegul DFA fara argumente sau continut. prometheus - Trebuie sa intelegi ca exista si persoane care au experiente diferite cu anumite anvelope. Nimeni nu are niciun interes in acest caz. Sincer crezi ca Oameni ca DFA sau altii au actiuni si la Dacia si la companiile de anvelope? NU CRED! anduvirgil - Este total decizia ta sa cauti anvelope cu DOT recent daca asta te face sa te simti mai in siguranta.
Cred ca aici discutam si intrebam performante ale anvelopelor in conditii de folosire personala ( pareri ), restul este can-can. Personal pot spune ca am avut Falken de iarna 6 ierni , si le-am lasat cu 5 mm "carne" dar care de la inceput pana la sfarsit au fost niste anvelpe slabe din punctul meu de vedere. Am avut Anvelope de vara Goodyear 3 sezoane ( printre cele mai bune in conditii de stress ) Hankook vara pe care le-am schimbat dupa 2 sezoane datorita faptului ca dupa 30000 km au inceout sa sara bucati din ele. Am trecut la Debica de anul aceasta , si pot spune ca dupa un sezon ca stau destul de bine pe timp ploios, dar ramane sa treaca si testul timpului.
Mentionez ca de cand am masina personala , "gumele" de vara nu le tine mai mult de 3 veri ( in cazul in care nu trec de 50000 de km) si cele de iarna 6 sezoane ( daca nu apar probleme tehnice)..
Din punct de vedere al consumatorului as putea sa fac un top 5 ale marcilor dealungul anilor ( REPET este doar PARERE PERSONALA )
1. Continental
2. Goodyear
3. Michelin
4. Marci buget in ordine, Nokian, Debica, Hankook, Landsail ,
nu am pus Falken fiinca am fost foarte dezamagit de ele.
Toate anvelopele au avut cel mai recent DOT posibil la momentul achizitiei, nu mai vechi de 2 ani.
Aceste marci au fost folosite pe toate masinile pe care le-am condus ( firma sau personal). primele 3 sunt foarte bune daca faci 60-70 km pe an. restul sunt pentru uz pesonal 15-20 mii km pe an.
In partea de sud-est, azi avem intre 18/20 de grade C, ce facem in acest caz ? mergem la vulcanizare sa punem din nou rotile de vara ? si incepand de duminica/luni mergem din nou la vulcanizator sa montam pe cele dedicate de iarna ? la 18 grade se fac praf gumele de iarna. Acest scenariu se tot repeta in ultimii ani in zona de campie, facem abonament la vulcanizare ? in stilul acesta cat dam pe manopera pe schimburi gume dedicate iarna/vara daca avem situatia asta de pe o zi pe alta ?
Cel mai bun compromis (in opinia mea) mai ales pentru cei ce locuiesc in zona de campie, gume premium All-season (in sezonul de iarna) si daca se poate gume dedicate pentru vara, evident cu DOT cat mai recent, eu prefer DOT(an curent).
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment