Contestarea unui proces verbal

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Contestarea unui proces verbal

    Contestarea unui proces verbal prin care s-au stabilit amenzi rutiere se face la instanta de judecata.

    Pentru sesizarea instantei nu este nevoie de prezenta dumneavoastra, puteti sa trimiteti prin posta plangerea.

    Contestarea unei amenzi, adica a unui proces verbal se face prin redactarea unui act de investire a instantei, numit plangere.

    Plangerea se depune la sediul politiei in a carei raza teritoriala lucreaza politistul care va amendat.

    Plangerea se adreseaza judecatoriei in a carei raza teritoriala a fost savarsita fapta (asa vine vorba, pentru ca dumneavoastra bineinteles ca n-ati savarsit nici o fapta rea, sau chiar daca ati savarsit, in mod categoric nu meritati sa vi se intocmeasca un proces verbal).

    Sursa: www.amenda.ro
    Cel mai nou proiect auto din România!
    Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

  • #2
    Si in cazul in acre nu am castig de cauza, mi se agraveaza situatia sau ramane neschimbata.

    Comment


    • #3
      platesti taxa cat e ea (ne-redusa) + cheltuielile de judecata ale lor (+ cele ale tale)

      Comment


      • #4
        aia in cazul in care iti cer cheltuieli de judecata,dar nu cred ca s-a intamplat asa ceva...
        Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

        Comment


        • #5
          aiurea

          Procesele privind contestarea amenzilor de circulatie sunt lipsite de cheltuieli de judecata,asa k in cel mai rau caz platesti amenda si atat.Tot ceea ce pierzi este k nu o mai poti plati la jumatate , daca inainte de plangerea pe care ai facut-o aveai acest drept.

          Comment


          • #6
            Faci contestare doar in cazul in care stii ca ai gresit. Nu doar de dragul de a face contestatie
            sigpic

            Comment


            • #7
              Plangerea se depune la judecatorie urmand ca instanta sa cheme in judecata partile implicate in proces.

              Comment


              • #8
                Originally posted by bogdan_1984 View Post
                Faci contestare doar in cazul in care stii ca ai gresit. Nu doar de dragul de a face contestatie
                sorry..??Chiar nu reusesc sa te inteleg..Sincer..Si in cazul in care NU ai gresit??Cred k mai degraba atunci facem o contestatie,iar cand gresim,mai recunoastem vina si ne asumam si responsabilitatea....

                Comment


                • #9
                  @donpedro:
                  Te inseli! Plangerea se depune la sediul institutiei din care face parte agentul constatator. De acolo pleaca la judecatorie.
                  Computer, did we bring batteries?... Computer?...

                  Comment


                  • #10
                    contestatie proces verbal

                    Sapte reguli la care trebuie sa fii atent cand te opreste radarul - 25 Septembrie 2008

                    Cati dintre voi stiu la ce anume sa se astepte atunci cand sunt opriti de politie pentru depasirea vitezei? Va prezentam sapte reguli, primite pe adresa redactiei, la care trebuie sa fiti atenti atunci cand sunteti opriti din acest motiv, precum si doua atasamente continand informatii despre aparat si un exemplar al cererii de contestatie. Cunoscand instructiunile si drepturile voastre, aveti toate sansele sa vi se anuleze procesul verbal, asa cum s-a intamplat si in cazul bucuresteanului care fusese amendat cu 750 de lei in luna iulie.
                    INSTRUCTIUNI PENTRU COMBATEREA RADARELOR
                    1.In momentul in care politistul va opreste pentru depasirea vitezei, la cererea dvs., el TREBUIE sa aiba asupra lui si sa va prezinte: certificatul de omologare a aparatului radar de catre Biroul Roman de Metrologie Legala, buletinul de verificare metrologica in termen de valabilitate respectiv 12 luni de la data efectuarii verificarii si autorizatia de operator radar pentru cel care va incheie procesul-verbal. Lipsa oricaruia din aceste documente trebuie prevazuta de dvs. La rubrica „alte mentiuni" si este caz de nulitate absoluta a procesului-verbal.

                    2.Politistii nu au voie sa mearga cu radarul mobil oprit si sa-l porneasca atunci cand dvs. Sunteti foarte aproape de el. Aparatul radar, conform normelor metrologice, are o functie de autotestare care se face automat la fiecare pornire a aparatului. Cat timp in partea stanga jos a fotografiei apare litera „T" aparatul radar nu si-a terminat autotestarea si conform normelor masuratorile nu pot reprezenta probe pentru aplicarea legislatiei rutiere (mai apare si o dunga alba care este exact peste ultima cifra din viteza prevazuta pe mijlocul fotografiei). De asemenea, tot conform normelor metrologice, politistii nu au voie sa foloseasca aparatul radar scos de pe suport deoarece nu se respecta unghiul de incidenta si nici nu au voie sa foloseasca un paravan pe care sa-l ridice la apropierea autovehiculului.

                    3.Aparatul radar de tip stationar nu poate fi amplasat in apropierea unei surse puternice de radiatii electromagnetice, adica un stalp de radio, televiziune, telefonie mobila sau, cel mai des, o instalatie electrica de inalta tensiune. Normele pentru proiectarea si amplasarea unei locuinte prevad pentru evitarea poluarii electromagnetice amplasarea locuintei la cel putin 200m de o retea electrica de inalta tensiune. Deci, aparatul radar trebuie sa fie cel putin la 200m de instalatia electrica de inalta tensiune, in afara campului electromagnetic. Aparatul radar stationar are lungimea fasciculului de 400-500m. Daca acest fascicul este indreptat spre instalatia electrica de inalta tensiune in timpul masurarii ceea ce se poate determina foarte usor din fotografie, atunci distanta la care trebuie sa fie amplasat aparatul radar stationar creste pana la 400-500m functie de unghi.

                    4.Daca in fotografiile depuse in instanta drept probe de catre Politie apar mai multe autovehicule simultan, verificati in toate fotografiile distanta dintre dvs. Si celelalte autovehicule. Daca aceasta scade de la prima fotografie la a doua, atunci nu dvs. Aveati viteza cea mare din toate si este clar ca se incalca normele metrologice care prevad ca masuratorile nu pot constitui probe daca circula simultan mai multe autovehicule si nu se poate determina CLAR autovehiculul vizat.

                    5.Ordonanta 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor prevede ca agentul care constata contraventia se numeste agent constatator. Agentul constatator este si cel care aplica sanctiunea, altfel procesul-verbal este lovit de nulitate absoluta. Deci, daca un agent constata contraventia, dar procesu-verbal este intocmit de un alt agent (situatia in care se transmite viteza prin statie), procesul-verbal este nul, nu are nici o valoare si in urma contestatiei dvs. Instanta il va anula, va anula si amenda si punctele.

                    6.Ordonanta 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor prevede ca agentul constatator are obligatia sa aduca la cunostinta contravenientului ca are dreptul de a avea sau nu obiectiuni pe care sa le inscrie la rubrica „alte mentiuni" sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal. Deci, daca la rubrica „alte mentiuni" nu este completat nimic, atunci procesul-verbal este nul de drept si instanta il va anula si va anula si amenda si punctele.

                    7.Camerele digitale amplasate pe drumuri nu sunt omologate de Biroul Roman de Metrologie Legala (BRML) si nu pot fi folosite pentru determinarea vitezei legale, ci doar pentru probarea unei depasiri neregulamentare, trecerea pe rosu la semafor si altele de acest gen. Sistemul omologat de BRML este principiul buclei inductive: in asfalt sunt amplasati doi senzori electromagnetici la o distanta de 5 metri unul de celalalt. La trecerea prin dreptul primului senzor acesta imprima autovehiculului o amprenta magnetica unica. La trecerea prin dreptul celui de-al doilea senzor acesta calculeaza viteza si daca este mai mare decat cea legala, trimite comanda catre camera digitala care face fotografia din spate. Camerele care sunt prevazute cu bucla inductiva sunt doar 6 din cele 49 amplasate pana in prezent si ele se afla pe DN1 la: Balotesti, Ciolpani, Puchenii Mari, Barcanesti, Comarnic, Sinaia. Camerele digitale din orase niciuna nu are bucla inductiva. Se observa foarte usor care camere au si bucle inductive prin faptul ca, pe fiecare sens, in dreptul camerelor respective lipite de asfalt, in exteriorul asfaltului, sunt doua portiuni de beton de circa 30cm/15cm, la circa 5m una de cealalta, in care sunt incastrati senzorii.




                    Este posibil ca acest domeniu să fie de vânzare!
                    sigpic

                    Comment


                    • #11
                      Cu urmatoarele corectari:
                      1. Politistul trebuie sa aiba asupra lui actele mentionate, dar nu este obligat sa ti le arate tie. Ei le vor arata doar organelor de control sau le vor prezenta in fata instantei daca este nevoie. Acel caz de nulitate absoluta este o aberatie.

                      2. Litera T inseamna "target" si apare pe toate pozele.

                      3. NML prevad o serie de valori pe care radiatiile elecromagnetice de anumite frecvente nu trebuie sa le depaseasca pentru a nu fi afectata masuratoarea. Din pacate nu exista in dotare aparate cu care sa fie masurata si sa fie demonstrat ca masuratoarea a fost influentata. Intensitatea campului elecromagnetic e neglijabila la mai mult de 30m. Totusi, la noi liniile trec foarte aproape de sosele.

                      4. Este o sansa de castig in instanta.

                      5. Toti politistii sunt agenti constatatori. De asemenea, daca exista probe inregistrate cu aparate omologate nu e nevoie de martor, PV fiind valabil doar semnat de politist.

                      6. Total gresit. Daca spui ca nu ai nimic de declarat, politistul va scrie acolo ca nu ai nimic de declarat. Daca cumva scrie altceva decat ai spus tu, nu semnezi.
                      In art. 16, alin. 7 din ordonanta de guvern 2/2001, este specificat "obiectiunile sunt consemnate distinct in rocesul-verbal la rubrica Alte mentiuni, sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal." Deci, articolul face referire in mod expres doar la procedura ce trebuie aplicata in cazul in care exista obiectiuni. Asadar, daca contravenientul are obiectiuni si doar daca acestea nu sunt consemnate, procesul-verbal de constatare a contraventiei este nul.

                      7. Corect. Exista o poveste SF cum ca acestea fac o viteza medie cu care ai parcurs distanta dintre localitati.
                      Computer, did we bring batteries?... Computer?...

                      Comment


                      • #12
                        Contestatia se depune in termen de 15 zile la judecatoria pe a carei raza locuiesti conform O.G.2/2001 si poti face intimpinare scrisa ca sa nu te prezinti si acolo sa specifici motivul pentru care sa-ti fie anulata sanctiunea contraventionala,sau redusa .Sunt anumite chestii pe procesul verbal pe care politistii nu le completeaza si te pot ajuta in anularea procesului verbal.(sa zicem ca lucrez intr-un domeniu apropiat si mai cunosc anumite chestii).Cu radarele e mai greu daca fac poze,dar poti sa-l anulezi daca-ti trimite amenda acasa si apoi tu demonstrezi ca nu ai fost tu la volan atunci.
                        In legatura cu OBIECTIUNILE ,acestea nu mai constitue uncaz de anulare a procesului verbal,ptr ca daca tu nu semnezi pt s apuna martor si ti-l trimite acasa spunand ca nu ai vrut sa astepti inmanarea procesului verbal si nu e nul ,e doar un caz de anulare.ca sa fie nul trebuie sa lipseasca un lucru din astea:lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator.
                        Last edited by shogwn; 6 November 2008, 22:44.
                        CT-97-VIPsigpic

                        Comment


                        • #13
                          Ceea ce discutati aici s-a discutat si pe acest topic.
                          sigpic

                          Comment


                          • #14
                            @santo:
                            amesteci o serie de notiuni care nu-ti sunt pe deplin clare.
                            Computer, did we bring batteries?... Computer?...

                            Comment


                            • #15
                              Constat ca discutam cum sa "fentam legea" atunci cind suntem prinsi ca incalcam legea.. Consider ca datorita conditiilor in care circulam este foarte greu sa respecti "ad literam" legea. Cu toate acestea, asta nu ne da dreptul sa incalcam legea si sa cautam tot felul de subterfugii ca sa scapam de rigorile legii. Este clar ca se fac si abuzuri din partea Politiei Rutiere dar sunt nesemnificative in comparatie cu cele savirsite de noi. Sunt curios sa aflu citi dintre noi respectam legea in proportie de macar 90%? As spune ca de aici ar trebui sa pornim si abia apoi sa vedem cum "contestam" procesele verbale!!!

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google