Selectie banda viraj dreapta

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Selectie banda viraj dreapta

    Intersectia de la Piata Unirii, de pe malul Dambovitei se merge inainte catre magazinul Unirea si se face dreapta catre fantani.

    Pentru cei care nu cunosc, este vorba de o strada cu sens unic cu trei benzi iar de pe fiecare se poate face inainte sau la dreapta (exista semnul rotund albastru cu o sageata inainte si dreapta). Nu exista indicator de preselectie pentru niciuna dintre cele trei benzi. In fata se continua pe trei benzi, in dreapta se continua tot pe trei benzi. Dupa cum se vede in poza, exista niste marcaje de delimitare a benzilor doar pentru inainte. Nimic pentru dreapta.

    Eu eram pe banda din mijloc, cam ca in poza de mai jos. Si am mers pe banda a doua inainte pana cand am virat asa cum imi doream pentru a merge pe banda a treia din dreapta. Am vazut o reactie de nedumerire, poate enervare a unui sofer la virajul la dreapta in zona indicata. El era pe banda a treia, in stanga mea, putin mai in spate, in poza ceva mai in spatele pozitiei masinii albe din stanga. Iar eu, cam din dreptul lui E81, am virat dreapta pentru a intra pe a treia banda.

    Eu cred ca am dreptul sa imi aleg banda de mers in dreapta. In situatia data nu sunt obligat sa intru pe a doua din dreapta daca eu vreau sa merg pe a treia. Si nu trebuie sa semnalizez stanga ca si cum as schimba benzile de pe a doua pe a treia. Am impresia ca soferul din stanga mea se astepta si isi dorea ca eu sa pastrez banda a doua si la dreapta. Dar este alegerea mea pe ce banda ma duc, sigur, avand grija la cel din dreapta mea sa nu intru in el (sau sa nu ii tai fata, daca intr-un mod foarte ciudat, ar vrea sa mearga inainte).

    Sunt alte pareri?




    Attached Files
    Last edited by 77sky; 19 March 2019, 19:19.

  • #2
    Depinde si de masina pe care o conducea "colegu" de trafic de care spui, avea vre-oun Q7 sau similar sigur ca se ia de tine ( si de mine s-ar fi luat sigur )...nu pune la suflet
    Tu n-ai gresit cu nimic, parerea mea

    Comment


    • #3
      Era un Audi A4 break cu numar de Vaslui. Interesant si mult tupeu sa vrei sa faci dreapta de pe banda a treia. Legea spune doar banda intai dar in intersectia respectiva cam toti de pe banda a doua fac dreapta. Din acest motiv spun ca eram cu mare bagare de seama la cel din dreapta mea sa fiu sigur ca face dreapta.

      Comment


      • #4
        Mai in spate pe marginea Dambovitei este si un indicator de explicare a benzilor :
        - banda din stg. de langa Dambovita este doar pt. directia p-ta Unirii-bd. Coposu
        - banda din dreapta de langa Tribunal doar pt. directia bd. Unirii-alea fantani
        - banda din mijloc pentru oricare din cele 2 directii
        Erau si marcaje pe carosabil dar ....

        Comment


        • #5
          gecmc94 Nu-ti face griji nu ai gresit nimic! Trec in fiecare zi pe acolo si destul de des se trezeste cate un smecher sa faca dreapta de pe B3. Si eu intru pe B3 dupa viraj pentru ca apoi fac stanga pe langa fantani. Asa cum a scris leutzul sunt inca trasate sageti pe asfalt care indica directiile permise in functie de banda aleasa.
          Last edited by DannyMC; 17 March 2019, 23:14.

          Comment


          • #6
            Precizari cu privire la incadrarea pe benzile de circulatie:
            ART. 107 din regulamentul de circulație
            (1) La intersecţiile prevăzute cu indicatoare şi/sau cu marcaje pentru semnalizarea direcţiei de mers, conducătorii de vehicule trebuie să se încadreze pe benzile corespunzătoare direcţiei de mers voite cu cel puţin 50 m înainte de intersecţie şi sunt obligaţi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor.
            (2) La intersecţiile fără marcaje de delimitare a benzilor, conducătorii vehiculelor ocupă în mers, cu cel puţin 50 m înainte de intersecţie, următoarele poziţii:
            a) rândul de lângă bordură sau acostament, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre dreapta;
            b) rândul de lângă axa drumului sau de lângă marcajul de separare a sensurilor, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre stânga. Când circulaţia se desfăşoară pe drumuri cu sens unic, conducătorii de vehicule care intenţionează să vireze la stânga sunt obligaţi să ocupe rândul de lângă bordura sau acostamentul din partea stângă;
            c) oricare dintre rânduri, cei care vor să meargă înainte.
            În consecință, dacă în intersecție se dorește schimbarea direcției la dreapta, se ocupă rândul din dreapta. Dacă există marcaje sau indicatoare care organizează altfel circulația în acea zonă, acestea trebuiesc respectate.
            Dacă dv. ați virat la dreapta din banda 2 si marcajele sau indicatoarul de preselectare a benzilor de circulație nu există sau indica altceva, ați greșit. Dacă marcajul sau indicatorul vă permitea executarea virajului spre dreapta și din banda nr. 2, atunci puteați efectua virajul către dreapta menținând banda pe care v-ati înscris, respectiv banda nr. 2, fără să intrați și să stânjeniți pe cel care vira din banda nr.1. Este adevărat că mai exista banda nr. 3 liberă în care puteați intra prin executarea virajului la dreapta mai târziu, exact în acea bandă. Dacă ați efectuat virajul în dreptul benzii cu nr. 2, ar fi trebuit să mențineți acea bandă, ulterior să vă asigurați, să semnalizați și să schimbați direcția încadrandu-vă pe banda nr. 3. Cel din stânga dv. este evident că a procedat neregulamentar virând la dreapta. Evident că acesta se aștepta să urmați traseul benzii nr. 2 așa cu v-ați încadrat și nu să schimbați direcția de mers fără să vă asigurați.
            Din punctul de vedere al regulamentului de circulație este evident că ambii conducători auto au greșit. Primul că nu a menținut virajul la dreapta pe banda pe care s-a încadrat, putând schimba după aceea direcția de deplasare după asigurare și semnalizarea corespunzătoare, iar celălalt participant la trafic nu a respectat încadrarea pe benzi executând virajul la dreapta de pe banda din stânga.
            Stimate domn, rețineți că nu este dreptul dv să ocupați oricare din benzile de circulație asa cum credeți. În cazul unui accident de circulație dv erați gasit vinovat, deoarece regulamentul spune că la schimbarea benzilor de circulație trebuie să vă asigurați, să semnalizați si să executați manevra în siguranță. Polițistul nici nu îl interesa de unde a venit celălalt participant la trafic atât cât dv i-ați intrat în față, și dealtfel este și greu de demonstrat că acesta nu venea chiar din spatele dv. Că în zona respectivă nu se respectă regulile de circulație este o altă problemă și nu prea interesează pe nimeni decât atunci când se produce un accident de circulație.
            Fără supărare, sper că v-a fost de folos această prelegere.

            Comment


            • #7
              Articolul din lege bolduit nu se aplica in cazul asta pentru ca in intersectia respectiva exista benzi delimitate impreuna cu marcaje si indicatoare. In consecinta virajul la dreapta de pe B2 este permis in acea intersectie iar la inscrierea pe B3 dupa vitaj nu ai pe cine sa jenezi pentru ca B3 inainte de intersectie are obligatoriu inainte.
              Last edited by DannyMC; 18 March 2019, 12:37.

              Comment


              • #8
                "atunci puteați efectua virajul către dreapta menținând banda pe care v-ati înscris, respectiv banda nr. 2, fără să intrați și să stânjeniți pe cel care vira din banda nr.1. Este adevărat că mai exista banda nr. 3 liberă în care puteați intra prin executarea virajului la dreapta mai târziu, exact în acea bandă. Dacă ați efectuat virajul în dreptul benzii cu nr. 2, ar fi trebuit să mențineți acea bandă, ulterior să vă asigurați, să semnalizați și să schimbați direcția încadrandu-vă pe banda nr. 3."

                Nu este posibil sa intri de pe banda a doua, prin viraj, in banda a treia la dreapta.
                https://www.google.com/maps/@44.4285...!3m1!1e3?hl=ro

                Locatia vazuta de sus este aici. Directia "Inainte" este de fapt un usor viraj stanga. Dupa cum se vede in poza initiala pe care am facut niste marcaje cu rosu. Virajul la dreapta de pe banda a doua direct pe banda a treia urmarind linia rosie este impropriu, necesita incetinirea vitezei atat de mult incat sigur genereaza mai multe pericole pentru restul participantilor. Virajul urmat de mine a fost mai degraba pe linia albastra cu intentia de a ma opri pe banda a treia la iesirea din intersectie. Stim ca intersectia se termina la linia imaginara care uneste colturile trotuarelor. Cand sa intru pe b3, vad ca eu si A4 ne cam inghesuiam pe aceeasi banda, eu o masina mai in fata (normal pentru ca avusesem traiectoria mai scurta venind de pe b2 iar A4 venea de pe b3).

                Attached Files
                Last edited by 77sky; 19 March 2019, 19:21.

                Comment


                • #9
                  Am trecut in seara asta pe acolo si m-am uitat vreo 2-3 minute la trafic. Confirm cele spuse mai sus, banda 3 are doar inainte, banda a doua are inainte sau la dreapta. Iar in cele putine minute cat m-am uitat la trafic, am vazut cel putin vreo 3 sau 4 incidente de genul acesta. Cei din banda a treia forteaza virajul dreapta. Ba chiar cineva a taiat fata unui Mini aflat pe banda a doua care a franat aproape complet sa il lase sa faca dreapta fiindca Mini-ul mergea inainte.

                  Comment

                  Working...
                  X
                  Anulare DPF
                  Politica de Securitate Google