Art.45. – (1) Depăşirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lângă un obstacol, aflat pe acelaşi sens de circulaţie, prin schimbarea direcţiei de mers şi ieşirea de pe banda de circulaţie sau din şirul de vehicule în care s-a aflat iniţial.
Prioritate Mers In Paralel Pe Aceeasi Banda
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Se pune problema daca el depasea sau nu. Nu exista in lege "a trece pe langa". Daca depasea, nu avea voie prin dreapta. Ideea este ca se formase oarecum o coada de masini, se mergea foarte incet, aproape se statea pe loc.
Legea la noi e foarte evaziva...dementii astia sunt incurajati sa faca astfel de nebunii in trafic fiindca legea le permite.
De ce trebuie sa se plece de la ideea ca eu nu m-am asigurat cand am vrut sa parchez de pe banda 1 si nu ca ala nu conducea preventiv, ca pana la urma si asigurarea tot o preventie este. Poti sa faci sau nu accident fara sa te asiguri. El mergea cu viteza mult mai mare, depasea prin dreapta ca un nebun, si tot eu de vina...
Si dupa ce ca este foarte greu de observat in trafic fiind mult mai ingust decat o masina, mai merge si in paralel cu masinile pe aceeasi banda si cu faza de intalnire stinsa!
Comment
-
In legatura cu subiectul am sa spun asa.
Merg foarte des in Bucuresti iar acolo am vazut intotdeauna motociclisti care trec la o palma pe langa oglinzile masinilor;(asa depasesc,ei) daca in acel moment eu schitez o miscare lateral, pe aceiasi banda, l-am dat jos si nu cred ca nu sunt vinovat.
Motociclistul unde sustinea ca se afla cad ai incercat manevra?Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
Recapituland eu practic cica nu m-am asigurat...desi m-am asigurat dar nu l-am vazut, dar el
1. depasea prin dreapta cu viteza mare in comparatie cu celelalte masini de pe aceeasi banda cu mine si cu el, pe aceeasi banda cu mine, banda 1, mergand in paralel cu masinile (extrem de priculos)
2. faza de intalnire stinsa
3. semnalizarea stinsa
4. fiind pe aceeasi banda eu in fata lui, el nu a pastrat distanta legala si preventiva fata de cel din fata. (mersi ROY!)
pana la urma cine a cautat-o cu lumanarea?
Motociclistul nu era moped! Avea motor sport >50m3!
@IancuMIC nu m-a contrazis nicio secunda la politie, dar a venit cu cineva care vorbea la per tu cu polististul si practic nu am avut nicio sansa orice as fi zis (si am zis multe, cel putin tot ce v-am spus si voua).
@ROY foarte buna remarca! merci mult!Last edited by nightboy; 16 November 2012, 00:47.
Comment
-
Tu cum poti demonstra ca ai mers pe banda 1?
Nu contesc faptul ca ai avea dreptate, dar poti face lucrul asta?
Daca da, e perfect, iar daca nu, legal si din dinamica accidentului motociclistul poate sustine ca tu erai pe banda 2 si ai vrut sa ii "iei fata".If it ain't broke, don't fix it!
Comment
-
Daca ii luam fata eu fiind pe banda 2, iesea mult mai sifonata masina, dar si el. Nu avea cum sa ii intre suportul de picioare intre usi daca aveam un unghi mai mare fata de axul drumului.
Ceea ce a spus ROY mi se pare foarte bine. Amandoi fiind pe aceeasi banda el nu a pastrat distanta. El era in spatele meu.Last edited by nightboy; 16 November 2012, 00:57.
Comment
-
Originally posted by dannyx78 View PostArt.45. – (1) Depăşirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lângă un obstacol, aflat pe acelaşi sens de circulaţie, prin schimbarea direcţiei de mers şi ieşirea de pe banda de circulaţie sau din şirul de vehicule în care s-a aflat iniţial.
http://www.legislatiarutiera.ro/Legi...Depasirea.htmluite ce zice textul din link-ul dat de tine:
DEPASIREA – este manevra prin care conducatorul unui vehicul il devanseaza pe un altul , aflat in mers sau imobilizat , daca prin aceasta se trece peste axul longitudinal al drumului sau peste marcajul de separare a sensurilor de circulatie. Depasirea se efectueaza de regula , pe partea stanga in sensul de mers .
EXCEPTII - vehiculele ai caror conducatori au semnalizat si s-au incadrat corespunzator schimbarii directiei de deplasare spre stanga si a tramvaielor , care se depasesc pe partea dreapta .
unde-i depasirea in situatia descrisa de colegul nostru? el a depasit scuteristul? daca da, scuteristul era obligat sa nu accelereze si in acel caz, daca-i taia fata, masina era lovita dinspre fata catre spate. fatul ca loviturile vin din spate catre fata, denota clar ca ala a venit ampixulea cu scuterul, ori a accelerat in presupusa depasire.
completare:
1 . Obligatiile celui care executa depasirea :
- sa se asigure ca cel care il urmeaza sau il precede nu a semnalizat intentia inceperii unei manevre similare si ca poate depasi fara a pune in pericol sau stanjeni circulatia din sens opus
daca depasea colegul, prin viraj la dreapta, pe care ii deranja din care sens opus?daca depasea motociclistul, n-a vazut ca cel din fata semnalizeaza o "depasire" spre trotuar? cum sa consideri depasire iesirea de pe drumul public prin dreapta?
10. Pierde prioritatea vehiculul care efectueaza viraj spre stanga sau spre dreapta si se intersecteaza cu un biciclist care circula pe o pista pentru biciclete , semnalizata ca atare.
daca in dreapta era pista pt biciclisti, nasol. nasol tot pt scuterist, ca n-avea ce cauta acolo, aia fiind pista exclusiv pt biciclisti.Last edited by Seba; 16 November 2012, 01:15.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Daca el era in spatele tau, nu trebuia sa intre in usa ta cu roata fata?; pare mai degraba faptul ca era paralel cu tine si l-ai acrosat. Tu stii mai bine, pana la urma cum a fost...Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
Eu aproape ca nici nu mi-am depasit marcajul benzii, ne-am lovit tangential. Venea cu viteza foarte mare din spate (a se vedea paguba facuta usii cu suportul de picioare). Asa s-a nimerit sa fie. Daca eu il impingeam, el fiind in dreapta mea si mergand in paralel cu mine cu aceeasi viteza, nu mai aveam eu paguba aia la usa, ci doar o mica indoire a caroseriei.
Ideea e ca toata faza s-a intamplat foarte aproape de intersectie (15-20m). Poate el a facut dreapta si a intrat pe strada unde eram eu ... de unde sa-l vad...?
Din cauza Codului Rutier total imbecil avem toate discutiile astea. Daca eram intr-o tara sanatoasa la cap, el depasea pe dreapta ilegal si incheiam discutia.Last edited by nightboy; 16 November 2012, 01:16.
Comment
-
eu sper ca suntem intr-o tara sanatoasa si daca e sa fie adevarat ce ne povesteti tu, atunci si judecatorul, daca are mintea intreaga, iti va da dreptate. in momentul cand ai pus semnalizarile, ala din spate nu are ce cauta in dreapta ta. dar, 1 contra 1, victima va gastiga, asta si-n orice tara normala. ala e considerat victima, ca are motor si tu tre' s ai grija de el, chit ca el e retardel si n-ar trebui sa umble singur nici macar ca pieton pe strada. vorba lui nikki, daca ai macar un martor, ia-l cu tine la proces, dar nu uita sa-l specifici in plangerea impotriva pv. apropo, baga o copie dupa pv sa vedem si noi cum a incadrat militianul fapta...Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
dar de ce el sa fie considerat victima?! daca continuam sa gandim asa, nu facem decat sa incurajam indisciplina in trafic a motociclistilor. Bai nene ca ai 2 roti, 3 roti, 4 roti, 5 roti, mergi IN COLOANA! nu pe langa, pe sub, pe deasupra benzii. Usa mea costa 1000 ron doar sa o comand.
Se pune problema daca el depasea sau nu? Daca depasea se afla in ilegalitate depasind prin dreapta, iar daca nu si doar mergea pe langa cum mi-a spus politistul, inseamna ca nu a pastrat distanta fata de masina din fata. Eu caut temeiuri legale, ca judecatorii nu se uita la povesti cu harap alb din pacate. Asa cum am mai spus, motociclistii sunt incurajati de legea neclara si evazuva.Last edited by nightboy; 16 November 2012, 02:08.
Comment
-
Nu se considera despasire atata timp cat nu se incalca axul drumului.
Fiind strada cu sens unic , motorul nu depasea.
Singurul vinovat din aceasta ecuatie vei fi tu neasigurandau-te la schimbarea directiei de mers.
La fel , nu conteaza viteza cu care el mergea vis-a-vis cu problema pe care ai ridicat-o.
Multa bafta , fi mai atent data viitoare.
Comment
-
Nici eu nu-i suport pe astia cu mai putin de 4 roti... dar in cazul asta nu ai dreptate..nu cred ca se pune problema de nepastrarea distantei dintre autovehicule...el te-a lovit in lateral, in timp ce efectuai manevra de viraj la dreapta, nu in spate..dacaq te lovea in spate, era altceva.. Si cum a precizat si nikyza, nu este depasire atata timp cat nu treci de axul drumului...erati amandoi pe aceeasi banda.
Incearca si cauta usa la dezmembrari, cu suguranta o gasesti mult mai ieftin.
Comment
-
Originally posted by nightboy View PostSe da un drum sens unic cu 2 benzi si banda de parcare cu plata pe dreapta. .
Apropo,,subscriu la cele spuse de Nikyza. Scuteristul practic mergea paralel cu tine,iar pt a te depasi trebuia sa treaca in fata ta. Dar tu din cate ai declarat,ai vrut sa faci la dreapta,deci nu te-ai asigurat temeinic pt a efectua manevra. In dreapta ta puteai sa ai si un BICICLIST,,daca dadeai peste el erai la fel de vinovat. Doar nu vrei sa stea si biciclistul in coloana sau sa mearga pe centrul benzii ca auto!
PS....1......Se pune problema daca el depasea sau nu? Daca depasea se afla in ilegalitate depasind prin dreapta,2....... iar daca nu si doar mergea pe langa cum mi-a spus politistul, inseamna ca nu a pastrat distanta fata de masina din fata.
2.....,,Daca nu pastra distanta fata de tine scuterul intra in spatele tau si nu in lateral. Daca ala a intrat in usile tale dreapta dupa cum se vede si din poze,inseamna ca el a avut loc sa mearga paralel cu tine,,iar tu cand ai facut dreapta nu te-ai asigurat . Deci esti vinovat. Daca ala avea viteza mare,,atat masina ta cat si ala dupa scuter sufereati mai multe AVARII. Sau ala dupa scuter pica in cap si mai ajungea si la spital si sa fi vazut atunci distractie prin tribunale.Last edited by Ivan Marian; 16 November 2012, 10:36.
Comment
Comment