Nereguli Impuse De Dealeri / Producator

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Eu am luat pe 18 dec 2012, alaltaieri, un logan nou si am primit bonus un set de cauciucuri motrio de iarna (bonus de la dealer, nu de la uzina), asta a fost oferta la toate comenzile date in luna noiembrie. Uzina a dat garantie extinsa inca un an, adica in total 4 ani garantie. Dealerul care a facut oferta asta este DAPEROM din PITESTI. AQm scutit 840 lei. Cauciucurile cu care a venit masina sunt goodyear duragrip de vara.
    Last edited by MihaiiahiM; 20 December 2012, 18:12.
    sigpic

Comment

hai ca v`a pus capac ultimul post
      deci se poate..

Comment

Aia a fost o promotie, Cataline. Aici se dicuta altceva.
        If it ain't broke, don't fix it!

Comment

E, de putut se poate
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

AM uitat sa scriu. Eu am primit 100 euro discount de la producator, nu de la dealer. Plinul de gaz nu mai stiu daca mi s-a spus. EU cred ca dealer-ii mai seriosi au scos promotii care contin cauciuri de iarna.

Comment

Am avut ocazia sa citesc mai multe reviste auto din franta, si la rubrica preturi, mai toti dealerii aveau tot felul de promotii si reduceri posibile la preturile masinilor (exprimate in procente). Dacia, in schimb, nu dadeau mai nimic.. Apoi, sincer, ca o parere proprie si personala, sunt destui care nu doresc acele cauciucuri de iarna cu care ar veni, ca sunt prea slabe calitativ. Daca ar mari pretul cu 300-500 de euro, si v-ar da si cauciucuri de iarna, ar fi mai bine? Unui prieten, la skoda, i s-au dat si cauciucuri de iarna, de care e foarte mandru.. Sunt marca Tigar, si cand i-am zis ca nu sunt cele mai bune de pe piata, mi-a zis ca daca dealerul i le-a dat, pentru el sunt foarte bune.. Nu mai conteaza ca a avut si un mic accident, datorat in parte si cauciucurilor..
              Dacia este o marca low cost. Daca am sti si noi cum sa punem problema si mai ales ce sa cerem atunci cand comandam masina, poate lucrurile ar sta altfel. Dar la noi, si cu doreii prin mana carora trece masina pana sa ajunga la noi, deja esti norocos daca mai are cele 4 cauciucuri..
              Stiu ca a fost cam lung postul..

Comment

Sa inteleg ca Dacia (sa facem un efort sa ne limitam doar la atat) echipeaza masinile cu anvelope de vara de inalta performanta? Tot cu gama low end echipeaza si, in afara de faimoasele Kormoran, n-am auzit pe nimeni sa isi puna problema asta. Oricum, cele mai proaste anvelope de iarna, sunt mai bune decat cele de vara, la conditiile anotimpului.

Vad mai sus, ca se poate si asa cum unii pot de zeci de ani, cu mult timp inaintea notiunii de dealer auto, in subconstientul colectiv mioritic, se poate si la noi, fara sa dea nimeni faliment. Un concesionar auto nu traieste doar din adaosul in urma vanzarii per bucata masina.

Comment

Mie la achizitionarea loganului, versiunea ambition, mi-au dat continental, in 2007. La versiunile mai ieftine am inteles ca dadeau Kormorane.. Diferenta de pret.. Acu, poate am fost norocos ca nu m-au "vamuit" doreii.. Nu stiu cu ce vin actualele modele, in functie de versiuni..
                  Iar, in reviste (de data asta de la noi), am gasit un articol in care ziceau ca maretul volkswagen au facut economie de 2 euro la polo, si care economie le-a produs multe neplaceri.. Acu probabil ca si alte marci or fi fost afectate, dar nu am auzit..

Si noi ne plangem de dacia.. Si concesionarii traiesc din vanzare si service, unde la fel de multe nereguli sunt.. Si din pacate (sau din fericire, ca sa moara si capra vecinului), si in afara se gasesc destule nereguli.

Comment

Eu zic sa mai citesti odata, thread-ul asta, cap coada. Nu se plange nimeni de Dacia ci de politica dusa de comercianti in lipsa unei exigente a clientilor. Asa cum tu esti obligat sa platesti RCA, rovinieta, impozit, sa ai trusa de prim ajutor, sa ai anvelope de iarna, este normal ca masina pe care o cumperi, in baza faptului ca exista o lege, trebuie livrata in conformitate.
                    Cred ca putina flexibilitate in gandire nu ne-ar face rau.

Comment

Eu nu contest faptul ca nu sunt flexibili.. Dar mi se pare mie, sau tot noi platim si rovinieta, si impozit, si rca? Ei doar livreaza masina. O pun la dispozitie la concesionar. Daca vrei sa ridici masina cand afara e zapada, pana la urma e dorinta ta (sau a cumparatorului). Sau poti sa astepti pana se topeste zapada, si nu mai incalci legea..
                      Am inteles ca la anumiti concesionari (sa le zicem mai corecti), ti se ofera mai multe, si la altii mai putine.. Aici putem sa incercam sa facem noi ceva.. Sunt destule orase unde se gasesc mai multi concesionari. Putem incerca sa facem ca la piata: nu ne convine, incercam si la altul..

Comment

Cand cumperi o foarfeca, e normal sa te duci cu ea s-o ascuti ? Nu e normal s-o folosesti direct? Asa e si cum masinile, mai ales ca, repet a nu stiu cata oara, exista Lege.

Comment

Bun, atunci, explica-mi ca eu nu inteleg: nu e la fel de obligatoriu si rca-ul si impozitul? Si pentru ale exista legi. Si tin minte ca tot eu mi le-am platit si pe astea.. Nu inteleg diferenta!

Comment

Sper ca glumesti. Impozitul si RCA-ul nu sunt bunuri de consum
                            Masina e un bun de consum care se supune unor legi atat din punct de vedere al protectiei consumatorului, cat si al Codului Rutier si aici este implicata siguranta soferului si a celorlalti participanti la trafic. Prin simplul fapt ca imi dai o masina neechipata corespunzator, ma obligi sa incalc legea si sa risc pana la vulcanizare.

Comment

Originally posted by MihaiiahiM View Post
                              Eu am luat pe 18 dec 2012, alaltaieri, un logan nou si am primit bonus un set de cauciucuri motrio de iarna (bonus de la dealer, nu de la uzina), asta a fost oferta la toate comenzile date in luna noiembrie. Uzina a dat garantie extinsa inca un an, adica in total 4 ani garantie. Dealerul care a facut oferta asta este DAPEROM din PITESTI. AQm scutit 840 lei. Cauciucurile cu care a venit masina sunt goodyear duragrip de vara.
                              Stai un pic, sa punem lucrurile in contextul corect: Nu cumva ai luat un Logan 1 de pe stoc? (model care deja nu se mai fabrica si de care dealerii incearca sa scape prin toate caile posibile)

Si eu am luat masina tot de la Daperom. Baieti foarte seriosi si OK, insa promotional nu mi-au dat absolut nimic. Era in Octombrie 2010 cand se schimba motorizarea de la euro4 la euro5 si nu gaseai masini nici sa dai cu pietre.

Nu mai scoateti din context. Asa si in occident sau pentru alte marci - pentru o masina care a prins paienjeni pe stock ti-ar da-o si pe muma-sa numai sa scape de mortaciune. Mergeti la ce firma vreti unde au depasita capacitatea de productie si sunt si la ei cu lista de asteptare - sa vedeti ce "promotional" primiti - adica nimic sau mai nimic.

Nu va mai imbatati cu povestile de marketing. E simplu - e producatorul sau dealerul disperat sa scape de un stoc de masini --- primesti "promotii". E o masina la care nu fac ei fata cu comenzile --- primesti nema promotii.

Comment

De acord, impozitul si Rca-ul nu sunt bunuri de consum. Dar sunt la fel de necesare si reglementate prin legi! Repet, poti sa-ti lasi masina acolo pana trece zapada, sau sa te duci cu o platforma echipata corespunzator. Sau te duci cu un prieten si cu 4 cauciucuri de iarna, nu cu taxi-ul. Pentru ei, masina a fost livrata corespunzator. In curtea lor nu e obligatoriu sa ai cauciucuri de iarna.. Problema este cu du-te vino. Recunosc, ar fi de dorit sa dea si cauciucuri.. Dar daca ar mari pretul ca sa includa si acele cauciucuri, ar fi mai bine? Este o afacere, si ca in multe afaceri, se incearca fentarea legilor pentru profit. S-ar putea incerca sa le fortam mana sa dea si cauciucuri: se vorbesc cumparatorii intre ei, si-si lasa masinile in curtea concesionarului, pana i se umple parcarea. Dar si atunci te poate forta, motivand ca esti pe proprietate privata..
                                Sau daca ar tine masina la ei pana trece zapada, fara sa te anunte ca a venit? Asa nu te-ar forta sa incalci legea.. Ideea e ca nu stim sa ne cerem drepturile, si altii profita de asta!
                                Daca stau sa ma gandesc, tot o goana dupa profit este si asta! Profitul cumparatorului versus profitul vanzatorului..
                                Last edited by lepi_liv; 20 December 2012, 21:41.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google