Tutorial montaj incalzire in scaune

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #61
    Originally posted by smaci View Post
    Salutare,
    Eu mi-am montat incalzirea in scanue. sub scaun era mufa verede la care am mai tras un fir de la bricheta pt beculet in buton pe A1. Cu contactul pus functioneaza incalzirea, dar cand pornesc motorul le taie functionalitatea.
    Trebuie setat din UCH ? sau aveti idee cam ce poate fii??

    Am aflat buba. Ledul trebuie inversat in intrerupator original. Toate intrerupatoarele sunt defecte ledurile invers lipite. Pa pin A1 vine direct NEGATIV. Pin B2 direct PLUS 12V. Pin A2 face intreruperea la B2. In final un fir negativ trebuie dus la pinul A1. Atentie nu legati cel original ca sunt defecte, ori lasati asa din fabrica si atunci Nu va functiona, arde ledul.
    vrei sa spui ca daca imi pun o incalzire de scaune si le leg la mufa de sub scaun e posibil sa mi se arda becul din buton? sau sa nu imi merga instalatia?

    multumesc anticipat
    sigpicMy black ride....http://www.loganclub.ro/forum/my_83_...5.html?t=42435

    Comment


    • #62
      Iti va functiona incalzirea dar ledul din buton nu va arde. Din fabrica doar 2 fire sunt trase in mufa verde de sub scaun.

      Comment


      • #63
        Doua intrebari pentru pareri avizate:

        1) LED-ul care nu se aprinde: ce solutie de electrica propuneti la variantele care au deja mufa verde sub scaun pentru a-l aprinde cand butonul este apasat?

        2) Lipirea rezistentei direct pe burete: intr-un forum se plangeau ca rezistenta topeste incet si deterioreaza buretele, fiind aplicata direct pe acesta. Cei care v-ati montat ati patit asa ceva?

        Comment


        • #64
          daca fabrica monteaza pentru export(rusia) , banuiesc ca nu este nici un fel de problema , posibil doar sa ai urme de la circuit.

          Comment


          • #65
            Eu am incalzirea montata de un an,functioneaza fara probleme.Nici nu am desfacut husa de atunci,sa vad,nici nu am simtit vreun miros dubios...in cazul celor care s-au plans de arsuri in burete,probabil a fost circuitul defect din fabrica,ori rezistenta s-a subtiat din oarece motiv si in acele puncte arde.

            Comment


            • #66
              Daca se intrerupe un circuit de incalzire de pe partea cu sezutul mai functioneaza pe cele ramase ?
              Intrerupatorul de pornit/oprit este facut original sa se aprinda doar cand este activata incalzirea sau se lumineze cand se pornesc pozitiile ?
              sigpic

              Comment


              • #67
                sezutul cu spatarul au aceiasi legatura prin mufa intermediara,deci daca unul din circuitele existente,sezut+spatar ,se intrerupe ,la sezut va functiona daca spatarul e defect dar invers cred ca nici unul nu va fi functional,poate gresesc dar eu asa am vazut circuitul,spatarul este continuarea sezutului..
                sigpic

                Comment


                • #68
                  acum cateva zile mi-am montat si eu incalzirea in scaune si acum caut carenaje pentru butoane stau cu ele in aer poate ma ajuta cineva daca stie de unde sa iau ....si ce vroiam sa intreb daca pot sa fac ceva la termostat ca nici nu m-am uitat si eu mai bine la el sa vad cum e si ma enerveaza ca opreste incalzirea pentru mult timp am facut doar drumuri scurte si se incalzeste super bine dar dupa ce se opreste nu am mai ajuns sa porneasca din nou .....cand se opreste in masina este deja foarte cald este ok dar prea repede se opreste .....mam gandit sa intreb poate a facut cineva ceva sa nu se mai opreasca eu ma gandeam sa scot termostatu si sa bag butoane din acelea cum sunt pe opel ,wv. cu potentiometru.

                  Comment


                  • #69
                    salut. am reusit sa imi montez si eu incalzirea in scaune, dau cu o mica problema : ba imi merge incalzirea ba nu imi merge , montajul l-am facut exact ca in filmulet. am verificat circuitul si nu are scurt sau alte probleme. faza cu ba merge ba nu merge se intampla ca seara sa nu mearga si dimineata sa merga sau dimineata sa nu mearga si dupamasa sa merga . daca ma poate ajuta cineva va rog. merci

                    Comment


                    • #70
                      vad ca nu stie nimeni. e pozibil ca atunci cand e cald afara sau in masina sa nu porneasca incalzire in scaune??

                      Comment


                      • #71
                        Are termostat, porneste doar cand e necesar. Daca masina a stat in soare si banchetele "ard" atunci de ce sa porneasca incalzirea?
                        GL-22-TOF

                        Comment


                        • #72
                          salut , am montat si eu incalzirea in scaune astazi m-am luat dupa filmulet dar nu stiu de ce nu merge.Ma gandesc ca cel din clip are instalatia diferita asta care il am eu este cu 2 mufe se cupleaza intre ele si pe urma 2 fire se duc la buton si 2 cu o mufa verde se leaga la + si - .sau varianta a doua nu am facut eu bine instalatia din cauza asta va cer ajutorul o sa pun si niste poze cu traseul instalatiei si cum am legat firele.
                          Attached Files

                          Comment


                          • #73
                            Verifica daca ai 12V intre firul galben/negru ( din mufa verde) si masa (firul negru simplu trebuie legat la masa). In ultima poza , cu mufa de la buton, ai 3 fire...banuiesc ca ai tras firul pt iluminat de la bricheta. Ori nu vad eu bine in poza, ori tu nu ai dus firul de iluminat la pinul A1 de la buton :P

                            Comment


                            • #74
                              firul negru masa l-am legat la un surub se vede in poza 3 . firul pentru lumina l-am tras de la butonul blocare geamuri si l-am legat la B3.

                              Comment


                              • #75
                                La Megane / Scenic, etc, Acele butoane intrerup minusul, nu plusul. De-asta si ledul este lipit asa cum e.
                                Oricum, alimentarea cu plus a incalzirii in scaune ar trebui sa fie la fel ca si la luneta, adica doar cu motorul pornit....
                                GL-22-TOF

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google