Jante Deformate

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Jante Deformate

    Deschid threadul asta in speranta ca imi veti da un sfat in legatura cu indreptarea unor jante de aliaj.
    Ca s-au ovalizat in timp, ca am dat cu ele in gropi sau ca erau cu defect de fabricatie nu stiu, insa cel ce mi-a dat garantie si-a pus lejer garantia mea la cosul de gunoi invocand ca vrea sa-i prezint prima factura de montare la service autorizat rar. Dealtfel foarte neserios importatorul Colina Motors, voi face cateva reclamatii dar nu asta e subiectul.
    Jantele s-au strambat si bat si interior si exterior, din cate am inteles cel putin una din ele bate 90% din butuc.
    Dati-mi va rog o parere si un sfat catre ce service sa merg pentru a le indrepta, nu au urme vizibile de lovituri si nici nu au buzele strambe. Anvelopele sunt trase la randul lor pe jante si ai impresia ca si ele bat groaznic insa nu e asa.
    E vorba de jantele mele wolfrace ultralite incaltate acum cu dunlop sport 01. Am mai schimbat si anvelopele crezand ca ele sunt de vina si ca bat, dar asta e, nu-mi pare rau de achizitia anvelopelor pentru ca sunt perfecte.
    Attached Files
    Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

  • #2
    Ai grija cu indreptarea jantelor din aliaj. Sunt foarte pacatoase, in urma indreptarii apar microfisuri si se pot dezintegra la viteze mai mari, pe autostrada. Depinde si cat de strambe sunt si unde sunt strambe.
    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

    Comment


    • #3
      Sunt foarte ciudat dezechilibrate, se vede clar ca sunt defect de fabricatie si sunt asa de noi, insa specialistii fundului de pe la toate vulcanizarile, chiar si autosoft dadeau vina direct pe anvelope; unul singur mi-a spus ca bat un pic si jantele, dar si ala era sigur ca incaltate cu anvelope bune, sunt ok. Sunt ok pe dracu, bat foarte ciudat, pot fi echilibrate ce-i drept si nu-mi bate volanul aproape deloc. E in regula 90%, apare un usor joc stanga-dreapta al volanului cand franez indiferent de viteza.
      Au un foarte mic joc stanga-dreapta si sus-jos cand te uiti la ele pe aparat goale, dar cand pui si anvelopa o trage intr-o parte de o ia dracu. S-a facut test si cu anvelopa noua montata pe janta, arata jalnic cum isi schimba profilul directia de rulare nemaifiind liniara.
      Nu stiu ce sa mai fac ca mi-au mancat toti nervii alaturi de o gramada de bani dati la autosoft pe echilibrat. Imi vine sa scot tablele de iarna si sa circul cu alea dar sa nu ma doara capul ...
      Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

      Comment


      • #4
        Buna seara,

        stii cine sunt eu? sunt cetatean european si am drepturi... reclamatie la protectia consumatorului pentru produse care nu corespund specificatiilor tehnice. Dar nu mai spune ca ai dat in gropi. Si toate vulcanizarile sunt autorizate... eventual ar putea cere factura sau bonul de la montare.

        bafta.

        Comment


        • #5
          cel mai important ai inele de centare la jante ? sau interiorul de butuc la jante este de 60.1? sau ele se centreaza doar pe prezoane

          Comment


          • #6
            cunosc doi baieti foarte buni la auto soft pe fundeni lasa-mi un nr de tel sa il dau si te cheama iei cand sunt la munca
            0760529334-cristi nr meu

            Comment


            • #7
              jantele le-am cumparat noi, am primit inele de centrare si prezoane de la importator, cel ce-mi ofera garantia bate apa in piua ca trebuie sa-i duc prima factura de montare a jantelor alaturi de factura de achizitie
              si certificatul de garantie. Niste jegosi sunt.
              Caut sa le indrept si asta este, sper doar ca se pot rezolva problemele.
              Da-mi si un pret estimativ pentru ca daca mai costa o gramada de bani si taraboiul cu indreptatul renunt la ele.
              Last edited by crististreulea; 9 February 2014, 20:24.
              Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

              Comment


              • #8
                Originally posted by Ulysse View Post
                Buna seara,

                stii cine sunt eu? sunt cetatean european si am drepturi... reclamatie la protectia consumatorului pentru produse care nu corespund specificatiilor tehnice. Dar nu mai spune ca ai dat in gropi. Si toate vulcanizarile sunt autorizate... eventual ar putea cere factura sau bonul de la montare.

                bafta.
                treaba asta e valabila la 10 zile max de la data cumpararii din ce am inteles eu
                " Nevastamea conduce atat de rau, incat GPS-ul i-a spus: in 50 metri trage pe dreapta ca vreau sa cobor "

                Comment


                • #9
                  Asa este reclama cu prostia aia de "cetatean european" este facuta mai mult pentru comertul online si la mai putin de 10 zile se schimba produsul, oricum traim in Romania si cu asta mi-am cam luat gandul de la o garantie adecvata sau de la o informare completa din partea vanzatorului. Ca doar nu imi montam eu acasa jantele in baie si le umflam din plamani.

                  Cat priveste problema gropilor, hai sa fim corecti : nu exista drum care sa nu aibe vreo denivelare, vreun canal mai ridicat sau lasat mai jos decat linia asfaltului. Atat timp cat jantele nu prezinta niciun fel de urma a vreunei lovituri, nu sunt zgariate sau cu buzele strambe, inseamna ca ovalizarea lor a fost facuta mult prea usor doar din folosire, fapt pentru care garantia vine si mie le acopera, ori era defect de fabrica unde, iar mi le acopar pe garantie. Una bucata janta scrie ca suporta 620 de kg, dublu decat greutatea loganului ...
                  Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by 827sam View Post
                    cel ce-mi ofera garantia bate apa in piua ca trebuie sa-i duc prima factura de montare a jantelor alaturi de factura de achizitie
                    si certificatul de garantie. .
                    Nu-ti trebuie decat factura si certificatul de garantie. Atat. Nu esti obligat sa montezi jantele unde vor ei. Pai daca tu esti mecanic de ce sa mergi la altul sa-ti schimbe rotile, ca un exemplu.

                    Fa reclamatie la ANPC. Stii ce repede percuteaza? Eu am avut vreo 4 reclamtii la ANPC (nici una pentru produse auto totusi) toate rezolvate in mod satisfacator pentru mine.

                    Comment


                    • #11
                      Au marjat pe chestia:
                      1. ca am montat alte anvelope decat cele din fisa de omologare a masinii (185 60 R15), fapt total neconcludent cu faptul ca s-ar fi stricat mai repede jantele, mai ales ca nu impune nicaieri producatorul sa se monteze o anumita dimensiune de anvelopa. Jantele sunt universale si nu prea vor avea ce sa-mi faca pentru ca voi pune tablele si ma voi duce la garantie cu jantele in portbagaj.

                      2. ca nu le-am montat in service autorizat Colina Motors, o idiotenie mai mare ca asta n-am auzit.
                      Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

                      Comment


                      • #12
                        Mergi prima data cu ele la indreptat.

                        E nasol daca sunt strambe si din butuc. Sa speram ca nu e cazul.

                        PS: nu-mi mai iau WolfRace Ultralite.

                        Comment


                        • #13
                          Nu hulesc acum intregul brand wolfrace insa nici eu nu mi-as mai lua. Daca stiam problema de la inceput ma duceam direct la dacia si-mi luam table originale, capace de plastic din carrefour si mergeam linistit.

                          Voi incerca sa le indept insa trebuie sa aleg bine vulcanizarea, mi-e sa nu le crape mai rau decat trebuie ...

                          PS: de astia ce ati auzit ? http:// topwheelsauto. ro/
                          Mi-a mai recomandat alessandro o vulcanizare de incercat, mai astept un pic.
                          Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

                          Comment


                          • #14
                            Din cercul meu esti al doilea caz sa zic asa, chiar daca nu te cunosc.
                            Celalalt e vorba de un Golf V. Le-a echilibrat in draci si degeaba.

                            Dar ai spus ca nu-ti vibreaza la viteza...ci numai la franare apare trepidatie in volan.
                            Chestia asta inseamna un disc stramb.

                            Asa am patit eu si toti mesterii destepti au spus ca trebuie reechilibrata roata si /sau am un cauciuc bulit (imi trepida si la mers cu 110-120).
                            N-am ascultat de mesterii pacii si mi-am schimbat discurile, de acolo era.

                            Comment


                            • #15
                              Octavian, mi-as dori sa te urci in masina sa vezi cum sta treaba. Nu vibreaza la viteza mare iar cand merg incet bataia e atat de pronuntata si se invarte atat de oval astfel incat simt cum masina "calca in strachini" ca si cum nu mai e concentric. Gandeste-te la acelasi sentiment care il avea Streulea cand a aplatizat cauciucurile la testul de ABS, adica dadea de zona cu galma apoi revenea.

                              Nu e din discuri in niciun caz pentru ca nu vibreaza, volanul doar misca stanga dreapta, am avut si discuri ovalizate pe supernova si sentimentul e altul.

                              Modul de condus nu le-a stresat prea tare pe jante si e destul de ciudata problema prezentata, tind in continuare sa cred ca e deformare din fabrica.

                              Vanzatorul orhideea srl (customwheels .ro) imi spune ca foarte multe jante vin din fabrica NEVERIFICATE ... vin seturi incomplete, unele cu buza aluminizata, altele simple, amestecate ... nu se verifica nici macar vizual, d-apoi sa le mai urce pe aparate de invartit ....


                              ORHIDEEA SRL mi le-a vandut si mi-a oferit garantie la unicul importator : Colina Motors.
                              Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google