-Pornire Grea Logan 1.5 Dci Dacia Logan : Motorizari diesel Pornire Grea Logan 1.5 Dci - Pagina 3 - Dacia Logan Forum
Dacia Logan Forum

Inapoi   Dacia Logan Forum > Forum Dacia Logan > Dacia Logan : Motorizari diesel

Atentie ::
Bine ai venit pe forumul LoganClub.ro Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user. Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie aici

piesenet.ro

Pornire Grea Logan 1.5 Dci

Dacia Logan : Motorizari diesel


Raspunde
 
Thread Tools
Vechi 12th November 2009   #41
Fane
Organizator de Calarasi
 
Fane's Avatar
 
Data inscrierii: 19-01-2009
Locatie: calarasi
Motorizare : 1.5dci
Posturi: 2,036
Membru :
[Organizator de Calarasi]
[LoganClub Calarasi]
Implicit

@delfinu- sigur sunt injectoarele, la fel a facut si la mine, dar n-am lasat-o pana in faza in care nu mai porneste.
In legatura cu testul de retur, la mine l-au facut fara sa porneasca motorul, au scos mufele de comanda a injectoarelor, au pus pe stuturile de retur niste tuburi transparente, au invartit cateva secunde motorul si s-a vazut care injector e defect.
Fane e offline   Reply With Quote
Vechi 25th January 2010   #42
SiC41
Initiat
 
Data inscrierii: 15-04-2009
Locatie: Romania
Motorizare : 1.5 dCi
Varsta: 26
Posturi: 32
Membru :
[Initiat]
Icon13

Salut! Am observat că nici unul nu a scris de pornire grea pe timp de iarnă, sper că nu e off-topic De cānd a venit gerul ăsta, pornește greu tare mașina, de exemplu după aproximativ 18 h fără pornire, am dat vreo 5-6 chei să pornească, a doua zi am dat vreo 3, apoi după 6 h de parcare au fost necesare tot 2-3 chei, īnainte de pornire. Precizez că mașina face 4 ani, acum īn martie, cānd pornește totul e super ok, consumul bun, fără trepidații la relanti... aaa, și uleiul recent schimbat din Havoline 10w40 īn Castrol EDGE 5w40 (cu tot cu filtru)... Care e problema? Mersi.
SiC41 e offline   Reply With Quote
Vechi 25th January 2010   #43
EUGEN2008
Loganist de 5 stele
 
Data inscrierii: 07-07-2009
Locatie: brasov
Motorizare : 1.4
Posturi: 1,980
Membru :
[Loganist de 5 stele]
Implicit

ingheata motorina , se separa parafina din ea si masa gelatinoasa ce se formeaza obtureaza circuitul. Dupa ce dai 1-2 chei arunca un ochi la para de amorsare manuala , daca e "supta" inseamna ca asta e problema.
EUGEN2008 e offline   Reply With Quote
Vechi 25th January 2010   #44
SiC41
Initiat
 
Data inscrierii: 15-04-2009
Locatie: Romania
Motorizare : 1.5 dCi
Varsta: 26
Posturi: 32
Membru :
[Initiat]
Icon8

Că tot am postat aici... azi a venit și ziua īn care am plecat pe jos mersi EUGEN2008 pentru identificarea unei eventuale probleme, știu că eu īn post am īntrebat doar care e problema, ideea ar fi că aș vrea să știu și o rezolvare. ms
SiC41 e offline   Reply With Quote
Vechi 25th January 2010   #45
rizeacristian
Incepator
 
rizeacristian's Avatar
 
Data inscrierii: 21-06-2009
Locatie: Bucuresti
Motorizare : 1,5 DCI
Varsta: 43
Posturi: 5
Membru :
[Incepator]
Implicit

Salut
Am un 1.5 DCI din 2005, cu 81.000 Km la bord (il am de nou).
Azi dimineata a fost mai frig, adica -11 grade si la prima cheie nu a vrut sa porneasca (o pornesc ca la carte, adica astept sa se stinga becul de bujii....etc.).
La a doua cheie a pornit dar a mers vreo 5 secunde si s-a oprit.
La a treia cheie a pornit, dar se tura singura (cu cca + 250 rpm si apoi revenea) atat la relanti cat si daca tineam apasata constant acceleratia.
Si-a revenit dupa 5 min relenti-ul si dupa 10 nu s-a mai turat nici cand era apasata acceleratia.

Ce credeti ca ar putea avea?

Eu m-am gandit la urmatoarele:
ulei prea vascos- am Castrol 5w40
nu am apasat ambreiajul cand am pornit-o desi nu era in viteza

Revizia am facut-o acum 1.000 km, motorina am pus (8 linii pline pe afisaj) de iarna de la PetromV....
rizeacristian e offline   Reply With Quote
Vechi 25th January 2010   #46
paulino
Initiat
 
Data inscrierii: 31-12-2008
Locatie: Bacau
Motorizare : 1.5 DCI
Posturi: 36
Membru :
[Initiat]
Implicit

Salut. Pe vremea asta am si eu probleme cu pornirea. Logan 1.5 dci din 2006. 85.500 km. Injectoare schimbate la 75.000km (din vina mea). Folosesc numai motorina rompetrol. M-am inscris si in programul ala al lor qprotekt. De 2 zile imi porneste la a doua cheie. Trebuie sa tin contactul vreo 5 secunde. Rezervorul il tin mereu plin. Am alimentat cu motorina de iarna, dar cred ca baietii de la peco nu terminasera stocul de motorina de vara. Ma gandesc ca la mine in zona au fost -25 grade. Poate motorina se face gelatina, naiba stie. Astept sa treaca gerul sa vad cum se comporta. Numai bine.

Sau sa fie bateria? Voi ce parere avetzi..

Last edited by paulino; 25th January 2010 at 21:08. Motiv: Automerged Doublepost
paulino e offline   Reply With Quote
Vechi 25th January 2010   #47
gelica75
Loganist de 5 stele
 
Data inscrierii: 14-12-2007
Locatie: Bucuresti
Motorizare : diesel
Posturi: 490
Membru :
[Loganist de 5 stele]
Implicit

motorina proasta eu merg cu cea de la rompetrol si am pornit-o in fiecare zi pt. ca merg la 4 dimineata la servici masina este drept ca porneste putin mai greu adica invarte cam 6 sec. si porneste ,la grade azi de dimineata a fost -18 grade in bucuresti.
gelica75 e offline   Reply With Quote
Vechi 25th January 2010   #48
Catalinutzu
Incepator
 
Data inscrierii: 19-01-2008
Locatie: Radauti
Motorizare : 1.5 DCI
Posturi: 18
Membru :
[Incepator]
Implicit

A mea e calita
Radauti azi la 7 dimineata in jur de - 30 si a pornit la prima cheie.A invartit un pic mai mult dar a luat-o din prima.

Motoizare diesel euro 3, 52000km
Catalinutzu e offline   Reply With Quote
Vechi 25th January 2010   #49
paulino
Initiat
 
Data inscrierii: 31-12-2008
Locatie: Bacau
Motorizare : 1.5 DCI
Posturi: 36
Membru :
[Initiat]
Implicit

Citat:
Original a fost postat de gelica75 Vezi Post
motorina proasta eu merg cu cea de la rompetrol si am pornit-o in fiecare zi pt. ca merg la 4 dimineata la servici masina este drept ca porneste putin mai greu adica invarte cam 6 sec. si porneste ,la grade azi de dimineata a fost -18 grade in bucuresti.
Tu cu ce tip de motorina rompetrol alimentezi? Eu pun Alto55. Am un coleg pune numai de la petrom si a lui pleaca la sfert.
paulino e offline   Reply With Quote
Vechi 25th January 2010   #50
ovidiu.st
Loganist de 5 stele
 
Data inscrierii: 23-11-2009
Locatie: Bucuresti
Motorizare : 1.5dohc/1.5dci/1.5dci
Posturi: 290
Membru :
[Loganist de 5 stele]
Implicit

Si eu bag tot de la Petrom si nu bag motorina de top, ci pe cea mai ieftina (Diesel 5). Dupa ce a stat degeaba de sambata de pe la ora 15 pana astazi la pranz (a indurat ceva frig! au fost -22grC in Bucuresti azi-noapte!) a pornit la sfert, adica a invartit o sec si apoi mi-a furat cheia. In primele 2-3 secunde a facut ceva scandal (s-a aprins martorul de ABS doar atat cat sa-mi spuna ca e si el prezent, zgomot naspa si mare, turatii peste 1000rpm), dar si-a revenit si torcea ca un motan, l-am lasat sa mai rumege pret de 15-20 de secunde si apoi l-am pus la munca.
ovidiu.st e offline   Reply With Quote
Vechi 25th January 2010   #51
gelica75
Loganist de 5 stele
 
Data inscrierii: 14-12-2007
Locatie: Bucuresti
Motorizare : diesel
Posturi: 490
Membru :
[Loganist de 5 stele]
Implicit

paulino eu alimentez de la rompetrol de peste 1 an si jumatate numai cu efix acum si de iarna,in schimb tu ovidiu tu sfidezi orice logica frate cum naiba sa porneasca la sfert pe timpul asta eu cred ca tu te lauzi foarte mult fratioare dar aici ai cam incurcat-o nici vara nu porneste la sfert loganul asa este facut el din constructie adica partea de injectie ,eu stiu ce visezi tu pornire ca la vw dar acolo au alt tip de sistem de injectie si de aceea porneste la sfert cat acum pe timpul asta nu te cred nici cu ce ai vrea tu ca la tine porneste la sfert si cu ocazia asta ii intreb si pe alti colegi daca si la ei porneste la sfert sigur tu o sa fi unicat tu ca persoana ca saraca masina porneste ca celelalte normal adica invarti vreo 5 sau 6 secunde si dupa porneste sau poate pt. tine asta inseamna sfert.
gelica75 e offline   Reply With Quote
Vechi 25th January 2010   #52
cat_alex52
Loganist de 5 stele
 
cat_alex52's Avatar
 
Data inscrierii: 03-03-2009
Locatie: Iasi
Motorizare : 1.5-crdi/105-hp
Varsta: 36
Posturi: 526
Membru :
[Loganist de 5 stele]
Implicit

Eu am pornit-o in fiecare zi, iar astazi a pornit la a doua cheie, dupa care am oprit-o eu, la vreo 10 secunde de mers in gol ( numai sa rupa uleiul ); vreau sa mentionez ca astazi la ora 09:00 a.m. inca mai erau la Iasi -23 / -25 grd, dar in rest nu am avut probleme cu motorina/ masina ... aveam ceva aditiv pus de mai de mult pt. perioada de iarna ... bafta :-)
cat_alex52 e offline   Reply With Quote
Vechi 25th January 2010   #53
george_alex94
Initiat
 
george_alex94's Avatar
 
Data inscrierii: 20-04-2008
Locatie: Iasi
Motorizare : Benzina
Varsta: 44
Posturi: 25
Membru :
[Initiat]
Icon3

Citat:
Original a fost postat de SiC41 Vezi Post
Că tot am postat aici... azi a venit și ziua īn care am plecat pe jos mersi EUGEN2008 pentru identificarea unei eventuale probleme, știu că eu īn post am īntrebat doar care e problema, ideea ar fi că aș vrea să știu și o rezolvare. ms
Verifica cand poti injectoarele,exista un filmulet pe yotube.Aceeasi problema am avut si eu.Am gasit 2 injectoare cu probleme,dupa schimbare -problema rezolvata,-26* pornire extrem de usoara.1,5 DCI,73000 km,motorina Rompetrol(cea ieftina).Bafta.
__________________
"Omul este cu un milimetru peste maimuta,atunci cand nu e cu un centimetru sub porc."
george_alex94 e offline   Reply With Quote
Vechi 26th January 2010   #54
adicata2003
Loganist de 5 stele
 
Data inscrierii: 02-01-2008
Locatie: Valenii de Munte
Motorizare : 1.5 dcI 85 CP
Posturi: 1,783
Membru :
[Loganist de 5 stele]
[LoganClub Ploiesti ]
Implicit

Masian mea pornea la sfert pe timp de vara. Adica motorul facea o tura si pornea imediat. Azi dimineata (vreo -23 grade), a invartit de maxim 3 ori si a pornit. Si asta din prima cheie. Zgomot mare datorita avansului mare de injectie comandat de calculatorul de motor. Dupa cateva minute s-a potolit. Motorina Efix, Rompetrol. Porneste perfect mereu indiferent de temperatura.

O singura data a pornit la a doua cheie, pt nu am asteptat sa se stinga lampa bujie incandescenta.

Last edited by adicata2003; 26th January 2010 at 00:15.
adicata2003 e offline   Reply With Quote
Vechi 26th January 2010   #55
lord_wader
Loganist de 5 stele
 
lord_wader's Avatar
 
Data inscrierii: 26-02-2009
Locatie: vaslui
Motorizare : 1500
Posturi: 1,006
Membru :
[Loganist de 5 stele]
Implicit

Eu pornesc masina relativ acceptabul, adica nu ca vara, dar tot porneste la prima cheie.
Nu am de ce ma plange, mai degraba au probleme vecinii mei cu cielo, vw etc. Alti vecini cu logan Mpi pornesc f usor.
Pun contactul si las bujiile mai mult sa se incalzeasca, apoi porneste la prima cheie. A pornit la -18grade zilele trecute desi bateria are aproape 4ani. Daca ma mai tine un an "m-am scos", momentan inca e verde becul ala.
lord_wader e offline   Reply With Quote
Vechi 26th January 2010   #56
cat_alex52
Loganist de 5 stele
 
cat_alex52's Avatar
 
Data inscrierii: 03-03-2009
Locatie: Iasi
Motorizare : 1.5-crdi/105-hp
Varsta: 36
Posturi: 526
Membru :
[Loganist de 5 stele]
Implicit

Astazi a pornit la a doua cheie, a mers vreo 3-4 minute dupa care s-a oprit, a ramas aprins martorul luminos de la baterie si cel care palpaie(indicator stare baterie?!), am incercat de mai multe ori sa o mai pornesc dar tot asa se opreste, pana la urma cred ca voi merge in service cu ea ... nasoala treaba !!!
cat_alex52 e offline   Reply With Quote
Vechi 26th January 2010   #57
rizeacristian
Incepator
 
rizeacristian's Avatar
 
Data inscrierii: 21-06-2009
Locatie: Bucuresti
Motorizare : 1,5 DCI
Varsta: 43
Posturi: 5
Membru :
[Incepator]
Implicit

Azi dimineata la -18 grade a pornit la prima cheie.... dar cu ambreiajul apasat. Se pare ca uleiul din cutie e foarte vascos si omoara motorul rece la relanti...
rizeacristian e offline   Reply With Quote
Vechi 27th January 2010   #58
SiC41
Initiat
 
Data inscrierii: 15-04-2009
Locatie: Romania
Motorizare : 1.5 dCi
Varsta: 26
Posturi: 32
Membru :
[Initiat]
Icon2

Dacă ar fi de la injectoare, aș observa măcar diferențe, dacă nu probleme, și īn timpul mersului, nu? Dar după pornire, totul e ok! O singură dată părea să tremure cāteva secunde după, dar și-a revenit imediat la normal. Motorină de la Rompetrol īn general, dacă nu, de la Petrom, Mol, Lukoil...
Auzisem la un moment dat ceva de faptul că iarna ar fi recomandat să umbli cu rezervorul peste jumătate plin, dar nu mai știu sigur... ideea e că de cānd a īnceput iarna așa l-am avut, acum cānd am avut probleme mai aveam doar 2 linii, oricum nu cred că asta ar fi o problemă atāt de mare mă leg și eu de orice ca să nu ajung la injectoare)
SiC41 e offline   Reply With Quote
Vechi 27th January 2010   #59
adicata2003
Loganist de 5 stele
 
Data inscrierii: 02-01-2008
Locatie: Valenii de Munte
Motorizare : 1.5 dcI 85 CP
Posturi: 1,783
Membru :
[Loganist de 5 stele]
[LoganClub Ploiesti ]
Implicit

Eu merg adesea cu una doua linii, normal ca-i criza, si motorul porneste si functioneaza perfect. Numai Rompetrol.
adicata2003 e offline   Reply With Quote
Vechi 28th January 2010   #60
dragos firoiu
Loganist de 5 stele
 
Data inscrierii: 09-07-2009
Locatie: buc. pe chitila
Motorizare : 1.5.dci 70cp
Varsta: 44
Posturi: 286
Membru :
[Loganist de 5 stele]
Implicit

@gelica75 desi e greu de crezut,si mie,ca si colegului @ovidiu st,dupa stat in ger(-22 grade) vreo 3 nopti,"batrana carapace" a pornit la sfert,fapt care nu se intampla cu motorul cald sau vara, cand invarte cam 2-3 secunde.

Last edited by dragos firoiu; 28th January 2010 at 10:20. Motiv: Automerged Doublepost
dragos firoiu e offline   Reply With Quote

Raspunde


Sari la Forum

Tags
dci, grea, logan, nu porneste decat cu sprai, pornire

Thread Tools

Reguli de Postare
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies sunt On
[IMG] code este On
HTML code este Off


Fus orar: GMT +3. Acum este 13:59.


Rulează cu: vBulletin Versiune 3.7.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
Chiptuning Logan

Politica de Securitate Google