Navi LG Stock De Pe Logan 2 - Discutii Generale

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • t0rqemada tu nu vrei sa recunosti ca este depasit navi.
    Daca nu foloseam ambele variante poate te credeam. O navi de 500£ in lefkada iti arata precum in sahara [emoji16] si pot sa mai insir.
    Trebuie sa recunoastem ca este slaba, daca o luam cu masina ( la 300€ ) muream precum pitigoiu.

    Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk

    Comment


    • Originally posted by calinrusu View Post
      La Medianav sunt mult mai multe lucruri negative decat cele pozitive. De fapt, sunt numai negative. Incepand cu optiuni de conectivitate zero, continuand cu display-ul de cea mai proasta calitate, sunetul mediocru, softul plin de surprize neplacute (mie, periodic, imi revine la setarile initiale fara sa-i fac nimic) si incheind cu navigatia sub orice critica.
      Ultimul pocinog pe care mi l-a facut a fost în concediu, cand a tinut mortis sa ma duca din Ruse in Halkidiki prin Makaza (cam cu 150 de km mai mult, timpi de asteptare mult mai mari la frontiera si taxe mult mai mari pe Egnatia Odos - bineinteles ca n-am putut sa fiu de acord cu ea) si sa ma trimita fix prin centrul Salonicului (aici mi-am furat-o, m-am trezit tarziu si am pierdut vreo doua ore).
      Pe masina veche am avut android montat de mine, o chinezarie care s-a comportat foarte bine. Cand am luat-o în mai 2018 pe asta noua, am zis sa o iau cu navigatia originala, sa nu ma mai complic, sa comand din China, sa dau jos consola, sa montez etc. Mare greseala. Cand revin din concediu comand un android, iar prastia asta vietnameza iese la vanzare (oricum, la cat de bine se vand steviile astea nu ies prea mult in pierdere).

      Trimis de pe al meu Mi A1 folosind Tapatalk
      Exista ceva cu android care sa sa se conecteze la toate sistemele mașinii, gen camera spate, Bluetooth telefon și așa mai departe? As fi și eu interesat de așa ceva, mai mult de android auto pentru că folosesc foarte mult Waze.

      Comment


      • Originally posted by Silviu View Post
        @calinrusu, actualizeaza-ti hartile. In alta ordine de idei e un navigator "static", neavand informatii in timp real ca GMaps sau Waze, si nu poti avea pretentii sa iti arate timpi de asteptare sau sa te rerouteze din cauza traficului.
        Hartile sunt actualizate si nu de mine, ci de cineva care se pricepe foarte bine la asa ceva. In alta ordine de idei, nu sunt chiar atat de idiot incat sa nu inteleg diferenta dintre un navigator offline si unul online si, pe de alta parte, nici macar nu am pus problema rerutarii din cauza traficului.

        Originally posted by Silviu View Post
        Ce versiune de firmware ai pe el? De la 9.1.3 pare sa fi fost rezolvat bugul cu resetarile. Cel putin la mine asa este.
        Fratioare, cu ce sunt eu vinovat aici?
        Hai sa ne intelegem, e obligatia vanzatorului sa imi ofere un soft functional. Nu sa mi se reseteze cand vrea sculita lui. Daca de masini nu m-am plans niciodata, pentru ca n-am avut nici cea mai mica problema, cu totul alta e treaba aici.
        Imagineaza-ti ca iei un telefon care se reseteaza mereu, care vanzator iti spune ca tu esti de vina ca nu iti actualizezi softul? Ca sa nu mai spun ca si aici e o problema, nefiind OTA, nu toata lumea are dispozitia necesara sa ia un stick, sa faca imaginea de actualizare, sa faca un cont pe naviextras, sa descarce pachetele, sa se duca din nou la masina, sa pun stickul (si asta cu motorul pornit) i, eventual s aiba si erori, sa plm...

        Originally posted by Silviu View Post
        Sunetul e de proasta calitate din cauza difuzoarelor (desi eu nu am observat asta o spun colegii ce si-au montat difuzoare mai calitative). Ma indoiesc ca o chinezarie de 200-300$ are un amplificator mai bun.
        Daca Iorga citea in diagonala, o facea pentru ca intelegea. Daca altii nu o pot face, pot citi litera cu litera pana inteleg. Eu nu am am lasat sa se inteleaga ca difuzoarele sunt execrabile (desi nu sunt cele mei bune), ci am spus clar ca, pe aceleasi difuzoare, s-a auzit mult mai bine "un amplificator al unei chinezarii de 200-300$" decat aparatul stock. Asta e traita de mine, nu ma poate contrazice nimeni aici. BTW, cam cat crezi ca ar valora, real, Medianav Evo si unde crezi ca e produs, in Silicone Valley?

        Originally posted by Silviu View Post
        E un medianav de buget limitat si trebuie tratat ca atare.
        Total de acord, dar asta nu inseamna ca nu ii cere nimeni sa functioneze, nu?
        Si, la final, sa iti spun un secret: poti merge oriunde in lumea asta si fara un navigator GPS, doar sa stii cum sa te orientezi in spatiu. Aici ma indoiesc de faptul c se pot orienta multi dintre cei care clameaz c pot folosi un GPS, dar nu inteleg definitia coordonatelor si nici nu stiu diferenta dintre nordul magnetic i nordul geografic (pe romaneste, daca ii legi la ochi si ii lasi undeva unde n-au mai fost, nu ti-ar gasi nordul nici dac ar avea scula din ferita). DAR DACA unii au inventat asa ceva si altii il vand ca produs finit, ai pretentia sa functioneze, nu? Mai ales cand ai folosit aceste dispozitive de nenumarate ori si te-ai obisnuit cu ele.

        Iar despre lipsa orientarii, faptul ca Medianavul ma ducea prin Makaza l-am realizat tocmai din orientare (se crapa de ziua in stanga mea, nu in spate, intelegi ce vreau sa spun?). In ceea ce privete Salonicului, acolo am realizat cam in 100-200 de metri c ma duce prin ora, da' nu am mai avut ce sa fac...

        Trimis de pe al meu Mi A1 folosind Tapatalk

        Originally posted by Lvnatic View Post
        Exista ceva cu android care sa sa se conecteze la toate sistemele mainii, gen camera spate, Bluetooth telefon i aa mai departe? As fi i eu interesat de aa ceva, mai mult de android auto pentru c folosesc foarte mult Waze.
        Exista, trebuie doar sa cauti pe site-urile de profil.
        Uita de porcaria numita android auto. Daca tot dai banii, da pe un aparat android.

        Trimis de pe al meu Mi A1 folosind Tapatalk
        Last edited by calinrusu; 31 August 2018, 08:07. Reason: Automerged Doublepost

        Comment


        • @calinrusu eu mă folosesc de mediana versiunea de soft 6.0.4 cu hărți actualizate la zi,din 2016. L-am folosit pe teritoriul a 5 țări(inclusiv Grecia cu insulele ei) și nu am avut nici un fel de surprize. Totul e sa sti pe unde vrei sa mergi și apoi să setezi traseul în funcție de necesități.Eu cred că nu ai setat ceva cum trebuie în acel IGO.

          Comment


          • Torqemada are dreptate cand spune ca trebuie "sa faci scoala" pentru a folosi corect un navigator GPS. Are multiple setari de care trebuie sa tii cont . Apoi , rutarea se face conform algoritmului motorului de cautare specific fiecarui navigator. Hartile au un sistem de indexare a drumurilor de care softul tine cont in functie de setarile alese . Nu exista set de harti mai bune sau mai rele ( de la acelasi producator) exista doar schimbari in indexarea drumurilor , in functie de informatiile culese de producator .
            Apoi , intre culegerea datelor , prelucrarea acestora si aparitia setului de harti trec de obicei cateva luni bune , luni in care se pot schimba datele problemelor : aparitia de sensuri giratorii noi , sensuri unice , drumuri intens deteriorate , etc . De aceea toti producatorii de softuri de navigatie recomanda sa tii cont prioritar de semnele de circulatie .
            Inca ceva , este imperios necesar ca dupa stabilirea rutei s-o verifici minutios si sa o modifici in sensul dorintelor tale prin puncte intermediare .
            Pana precizia hartilor si a localizarii vor fi de ordinul centimetrilor mai este si pana atunci inteligenta umana trebuie sa prevaleze inteligentei masinii .

            Comment


            • Originally posted by danLaza View Post
              @calinrusu eu m folosesc de mediana versiunea de soft 6.0.4 cu hri actualizate la zi,din 2016. L-am folosit pe teritoriul a 5 ri(inclusiv Grecia cu insulele ei) i nu am avut nici un fel de surprize. Totul e sa sti pe unde vrei sa mergi i apoi s setezi traseul în funcie de necesiti.Eu cred c nu ai setat ceva cum trebuie în acel IGO.
              Sa sti (stii) ca ai dreptate pana la un punct.
              In momentul in care dispozitivul a revenit singur la setarile initiale, rutarea a trecut din "rapid" in "scurt". Asta ar fi singura explicatie logica, desi si asta e logica pana la un punct (traseul ales de Medianav era mai lung, nu mai scurt).
              Dar nu schimba datele problemei. Nu vreau sa stau, de fiecare data, sa verific setarile de rutare cand dau o destinatie. Si, de cele mai multe ori dai destinatii din mers, ori ca sa verifici setarile de rutare de fiecare data e exclus, n-am mai patit asa ceva la niciun dispozitiv pe care l-am avut, ce Dumnezeu?...

              Trimis de pe al meu Mi A1 folosind Tapatalk

              Comment


              • La un waze ai o sansa sa iti spuna ca este o problema pe drum ( blocat, accident etc) sau sa schimbe rutarea. La navi nu ai sansa asta.
                Diferenta intre un waze si navi este intre celular si telefon fix [emoji39][emoji16].

                Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk

                Comment


                • @georgestelsib
                  Se pare ca nu ai inteles ce am spus eu.
                  Revin, ca sa nu existe dubii:
                  1) folosesc navigatoare pe a-gps de cand au aparut (comercial vorbind) si nu am avut probleme de genul asta.
                  2) scoala aceea de care vorbesti tu ar trebui sa te invete cum sa-ti simplifici existenta, nu cum s-o complici. Ori, in ceea ce priveste acest aparat, bug-urile sale complica inutil treaba. Unde ai mai vazut tu un aparat caruia tre' sa-i verifici setarile de rutare la fiecare destinatie noua (setrile de rutare, nu ruta)?
                  3) explicatia cu noi drumuri si noi sensuri giratorii este hilara: unde ma, in Bulgaria si in nordul Greciei? Fata de luna mai, când am fost ultima oara (atunci porcaria a mers bine, nu se restartase inca)?
                  4) mi se pare de-a dreptul impertinent sa emiti concluzii de bad user fara sa fi cunoscut situatia si, mai trist, fara sa fi citit si inteles ce a scris cel care a patit-o. De acord cu tine ca nu am verificat setarile de rutare la 2 noaptea, cand am plecat din Bucuresti. De ce as fi facut-o, in conditiile in care au fost facute de mine anterior si in conditiile în care un aparat decent nu le pierde cand are chef? Asta este, in realitate problema. Si asta cu navigatia e minora fata de altele pe care le are Medianavul.

                  Trimis de pe al meu Mi A1 folosind Tapatalk
                  Last edited by calinrusu; 31 August 2018, 09:09.

                  Comment


                  • Originally posted by calinrusu View Post
                    In alta ordine de idei, nu sunt chiar atat de idiot incat sa nu inteleg diferenta dintre un navigator offline si unul online si, pe de alta parte, nici macar nu am pus problema rerutarii din cauza traficului.
                    Cand blamezi faptul ca te-a dus pe o ruta mai lunga unde timpii de asteptare sunt mai mari, ma gandesc ca intr-adevar cunosti dintre un navigator offline si unul online ...

                    Fratioare, cu ce sunt eu vinovat aici?
                    Ca habar nu au cum functioneaza un sistem informatic (adica un software mai complex) daca ai impresia ca ele sunt perfecte. E normal sa aiba buguri, nimic nu este perfect. E normal sa apara actualizari ce corecteaza anumite erori.

                    In 2018 tu imi spui mie ca nu toti au acces la un stick USB? Pai probabil ca trebuia atunci sa nu-ti iei MediaNav cu USB. Majoritatea inca folosesc stickul USB pentru muzica. Ti-ai luat Dacia, low cost, dar ai pretentia de MediaNav cu OTA si alte lucruri. Trebuia sa te documentezi inainte de a achizitona produsul. Sunt aici o gramada de pareri pe seama lui...

                    Daca Iorga citea in diagonala, o facea pentru ca intelegea. Daca altii nu o pot face, pot citi litera cu litera pana inteleg.
                    Acleasi Iorga era capabil sa exprime in cuvinte ceea ce gandeste si nu sa exprime una si sa creada ca a exprimat alta. Mai citeste ce ai scris si poate ai sa vezi nu e asa de clar cum pretinzi ca ar fi.

                    Eu nu am am lasat sa se inteleaga ca difuzoarele sunt execrabile (desi nu sunt cele mei bune),
                    Nu sunt execrabile (nimeni nu a zis asta), sunt si ele low-cost. Ce am spus este ca pe acelasi MediaNav, cu difuzoare mai calitative, sunetul este mult mai bun.


                    Uita de porcaria numita android auto. Daca tot dai banii, da pe un aparat android.
                    Daca nu te pricepi nu da sfaturi inutile. Android Auto este o functie foarte utila, daca tie nu-ti place nu inseamna ca nu este buna sau porcarie.

                    ~~~~

                    In alta ordine de idei, iti recomand sa lasi atitudinea asta "cu nasul pe sus" ca sa ne putem intelege. Ar fi o dovada de respect, in primul rand. Multumesc.
                    I have no special talent. I am only passionately curious.

                    Comment


                    • calinrusu , "mi-am racit gura de pomana cu tine " . Din cauza unora ca tine nu mai postez eu (si altii) pe forum .
                      NB. atentie a-gps -ul este altceva decat crezi tu .
                      Silviu a incercat sa-ti explice ceva . Am indoieli serioase ca o sa pricepi.

                      PS. Din care forum ai invatat tu meserie pe a-gps navigatoare inca de la inceputuri ? Este posibil sa-ti fi fost indrumator sau cel putin colegi si nu-mi prea explic.
                      Last edited by georgstelsib; 31 August 2018, 11:06.

                      Comment


                      • @ Silviu
                        Vezi ca aici se face o confuzie (si nu spun ca o faci tu) intre android auto si un dispozitiv pe platforma android. Android auto e o functie disponibila pe unele aparate (nu e cazul Medianavului), care functie implica imperecherea cu un dispozitiv sub platforma android (telefon, tableta etc.).
                        Intre un asemenea aparat si unul care functioneaza independent pe platforma android, aleg oricand a doua varianta, din simplul motiv ca dac m lesina sa stau cu telefonul in ventuza si sa navighez cu el, la fel ma lesina si sa stau cu el cuplat nonstop la un dispozitiv, oricare ar fi acela.
                        Pe scurt, daca tot iei ceva, ia varianta mai ok din toate punctele de vedere. Asta pentru cei care doresc sa schimbe navigatia stock cu una aftermarket.

                        Si, ultima oar când scriu despre asta, cu toate ca pentru absolut orice dispozitiv apar update-uri de soft, pana acum nu am intalnit pe piata vreunul care sa nu functioneze fara acel update. Iar despre chestia cu nasucul pe sus, nu o inteleg. Inteleg in schimb c aici cu totii sunt profesori, dar nu e chiar atat de deranjant (cine o fi inceput sa asculte elevul fara sa fi citit manualul?).

                        @ george
                        Corect in ceea ce priveste a-gps (care implica date mobile, nu e cazul aici). Eu in general corectez ce da tastatura Google, dar imi mai scapa si mie, ce sa-i faci (si asa m chinui sa scot diacriticele). Dar vin cu o intrebare simpla ptr tine: daca ai fi singurul specialist din tara intr-un domeniu, ti s-ar parea ciudat daca ar exista vreunul care ar pune mana sa citeasca despre treaba respectiva fara sa te intrebe pe tine, sau nu? Eu zic ca da, la cum ai pus problema.

                        In alta ordine de idei, pentru unul care doi ani de zile a mers cu o chinezarie android pe masina, Medianavul pare o gluma proasta facuta de Dacia la un pret similar celui al chinezariei. Si nu e un repros la adresa marcii, stiu pe ce masina am dat banii, sunt multumit de ea (au mai fost si altele inaintea ei fara probleme), dar la urmatoarea (peste 4 ani), daca nu apare ceva spectaculos, navigatia stock se vinde in secunda doi si se ia altceva.

                        Trimis de pe al meu Mi A1 folosind Tapatalk

                        Comment


                        • Baieti, nu va certati ca nu are rost.
                          Este clar ca MeadiNav-ul este sub Waze sau alte aplicatii recente (e normal). Dar asta nu inseamna ca nu e bun. Setarile de rutare se fac atat pe Medianav cat si pe Waze iar calinrusu are dreptate nu trebuie sa stau cu grija lor ca s-a resetat medianav-ul...insa asta e situatia. Daca ar avea o memorie infima sa salveze setarile de Navigatie + restul preferintelor gen posturi Radio era bine.
                          Si Waze-ul m-a bagat printr-o tiganie din Rahova de am crezut ca ies de acolo fara masina...

                          Comment


                          • "masina" adica navigatoarele prelucreaza . Omul interpreteaza , deocamdata este doar apanajul speciei umane.
                            Daca ar exista " cel mai bun navigator " toate celelalte ar disparea in mod natural din lipsa de cumparatori. . Sa nu fim foarte entuziasmati de Waze , are destule "bube" si observ ca marii producatori de softuri de navigatie inca vand.

                            Comment


                            • Vand fiindca noua tehnologie nu este la indemana, nu se pricep in a o folosi, sunt prinsi in abonamente capcana cu putin net, nu cunosc aplicatiile etc.


                              Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk

                              Comment


                              • De acord aici, am injurat si eu Waze de multe ori. Dar de f multe ori te scapa de belele, nu ma refer la rutare. E un foarte bun avertizor de drum, ca de mers, daca esti prezent la drum, te poti orienta si fara navigatie. Daca vrem sa comparam rutarea facuta de o navigatie online cu cea facuta de una offline, comparatia nu-si are rostul, nu doar pentru asta e folosit Waze de atata lume...


                                Trimis de pe al meu Mi A1 folosind Tapatalk

                                Am calculat cand am vandut masina, in iunie, cu banii economisiti de Waze pe navigatia android (posibile amenzi de circulatie, benzina arsa in ambuteiaje etc.) Mi-as fi putut lua cam patru Medianavuri... Nu mi-am luat patru, mi-am luat unul stock...

                                Trimis de pe al meu Mi A1 folosind Tapatalk
                                Last edited by calinrusu; 31 August 2018, 13:32. Reason: Automerged Doublepost

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google