Revizii Logan II

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tocmai ce am facut revizia a doua si repet inca o data (cu riscul de a parea cicalitor) ceea ce am spus cu cateva zile inainte:
    Daca se face revizia cu piesele si consumabilele puse la dispozitie de reprezentanta aveti doar dreptul de a alege unul din uleiurile specificate in fisa de intretinere. In acest caz nu aveti dreptul de a alege marca uleiului. Cand faceti programarea telefonica anuntati ce ulei doriti (in limitele de mai sus) si ei sunt obligati sa-l aduca. La mine, doamna de la receptie imediat dupa ce a identificat masina in sistem m-a rugat sa astept cateva minute pana aduce un bidon de Elf Evolution 900 SXR 5W40 de la surata Renault de peste drum pentru ca ei nu nu-l aveau pe stoc. La sfarsit m-a anuntat extrem de politicos ca daca doresc acelasi ulei si la urmatoarea revizie sa-i anunt la fel, cu cateva zile inainte. In paranteza fie spus, ca o noutate la Dacia, am ramas placut surprins cand am fost condus la masina de consilierul de la service dupa inmanarea actelor.

    Daca aduceti uleiul vostru puteti alege orice marca doriti (Aral, Castrol, Liqui Moly, Ravenol sau orice altceva va trece prin minte) si oricare dintre vascozitatile din fisa de intretinere cu conditia de a respecta norma ACEA trecuta acolo. Daca pe langa ea aveti pe bidon si norma specifica Renault este cu atat mai bine.

    La noile 1,5 dCi, daca mergeti pe mana lor, probabil ca o sa va puna Elf Evolution Full-Tech Fe 5W30 (ACEA C4 / C3). Acest ulei este aprobat si de Mercedes.

    Daca vreti insa neaparat un ulei 5W40 nu cred ca puteti gasi unul cu RN0720 ci numai unul care respecta ACEA din fisa. Daca sunt sau nu obligati sa va aduca uleiul acesta ramane sa intrebati la VC. Un exemplu este Castrol Magnatec Diesel DPF 5W40. Este aprobat de Ford, MB, BMW, VW, Fiat. Eu nu l-as solicita in mod expres la Dacia pentru ca l-ar aduce poate la un pret astronomic. Mai curand l-as aduce eu cat timp respecta cerintele din fisa.
    Last edited by gabrieln1960; 10 June 2019, 21:09.

    Comment


    • Momentan EU nu s-a integrat în RO, așa că(,) condițiile Dacia bat legislația , ai timp de pierdut nicio problemă faci cum vrei, dar în caz de probleme să nu zici că nu ai știut

      La noile dCi ai Dacia Oil 5w30 DPF by Castrol cu normă RN0720.
      Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

      Comment


      • Fiecare procedeaza cum doreste. Eu nici macar cu asta nu mi-am batut prea mult capul. Reprezentanta unde merg (sunt foarte multumit de ei si au clienti destui tinand cont ca timpul pentru o programare este de 2-3 saptamani) aveau doar Dacia Oil 5w30 DPF. La prima revizie am intrebat de ELF (mai laudat pe forumuri) dar din lipsa de timp am mers pe uleiul lor. Oricum l-am schimbat la 10K respectiv 15K (spre rusinea mea, dar mers 70% extraurban). Si la gioarse il schimbam pe la 8-10K, mai ales la cele cu distribuitia pe lant se simtea diferenta intre uleiuri. Cand gaseam unul corespunzator ramaneam pe el. Dar pe langa "sunetul" motorului, vibratii, "pipaiala" uleiului aveam si temperatura lichidului de racire. La Sanderica nu o am, asa ca pot fi subiectiv. Capacitatea de schimb termic (absorbtie/cedare temperatura), lubrefierea, longevitatea uleiului, forfecare, dilutie nu le discut pentru ca nu sunt specialist. Ca regula un ulei cat mai fluid si densitate mare va raci mai bine si depinde mult si de circuitul motorului.
        Dar un motor nou nu va sughita daca folosesti uleiul recomandat cu aceleasi caracteristici. Asta daca nu esti "norocos" si nimeresti unul cu probleme (si asta se poate vedea in primii 10-15 K). Important e sa ai grija de el (mai ales de turbaciunile astea).
        Dupa iesirea din garantie probabil voi cumpara consumabilele si voi vedea unde fac reviziile. Dar cred ca lucrarile majore tot in reprezentanta le voi face.
        Last edited by Gil26; 11 June 2019, 06:53.

        Comment


        • Deci care este sfatul? La revizie mergem pe mana lor (si vor pune mai mult ca sigur DaciaOil 5w30) sau cerem expres Elf 5W40?

          Am sunat la vocea clientului si evident ca doamna de acolo nu stia ce sa imi spuna. A spus doar ca in calculator apare Dacia Oil. Asta stiam si eu dar am intrebat-o...de ce la altii care au fix acelasi motor apare Elf si la altii apare DaciaOil? Ori e alba, ori e neagra? Ea batman batman, a ramas ca sa dau mail la vocea clientului si sa intreb acolo, dar cum pentru polizorul meu e trecut dacia oil, ca asa a simtit dorel atunci, sunt sigur ca o vor juca pe asta cu dacia oil, mai ales ca e mai ieftin.

          Chiar daca am reviziile incluse 5 ani, eu le-am platit, si am dat aproape 3000 lei, deci nu imi face nimeni nici un favor, asa ca vreau sa puna in el ce trebuie, nu ce au pe acolo...

          Comment


          • Nu sunt specialist in motoare si uleiuri, dar din cate am citit in ultima luna Elf e ceva mai bun d.p.d.v. al normei ACEA, dar nici Dacia Oil nu e chiar rau. In rest nu cred ca e mare diferenta la vascozitate. Si eu am primit la primele trei revizii Dacia Oil 5w30, acum am solicitat ca la urmatoarea revizie sa primesc Elf, masina este inca in garantie. In contul My Dacia e specificat Elf 5w40.

            Comment


            • Raspuns oficial de la Vocea Clientului:

              "Buna ziua,
              Stimate domnule (eu),


              Referitor la solicitarea dumneavoastra, va informam ca producatorul recomanda pentru vehiculul dumneavoastra uleiul Dacia Oil sau Elf cu normele :

              t>-25?C 5W30

              t>-30?C 0W30


              Ne puteti contacta la numarul de telefon 0248 500 000...."


              Ce pot sa zic?... acum sunt mega lamurit.

              Comment


              • Foarte clar, ce vrei mai multe explicatii ?

                sub -30 ( unde dracu, in siberia poate ) 0w30, sub -25 5w30

                La mai cald ca pe la noi 5w40 e parfum zic eu dar nu ma pricep ca nu lucrez la dacia/renault !

                Comment


                • Simbolul acela inseamna peste -25, peste -30 (adica spre 0).
                  Ma mir ca nu au zis nimic despre A3/B4 cum scrie la mine in fisa. Dar nu ma mai mir de nimic de fapt, la ce discutii am avut eu la telefon acum 3 saptamani cu vocea clientului despre uleiuri...

                  Comment


                  • Io zic ca ne-am uzat destul tastatura pe aici (altii chiar mai mult decat mine)! Pentru 0.9 singurul ulei care indeplineste toate normele ( ACEA A3/B4 si RN7010) este Elf 5W40! SXR sau RNtech.
                    Fara nici o rusine cereti la revizie sa vi se puna uleiul potrivit. Nu va ia nimeni la bataie!

                    Comment


                    • Pai daca in sistem si in fisa scrie dacia oil, se cam bat cap in cap informatiile... ei or sa zica ca iti pun ce recomanda producatorul adica dacia oil , adica 5w30, caci 5w40 nu au sau nu exista.

                      La vocea clientului suni degeaba ca aia stiu mai putine ca noi, se uita in sistem si iti spund dacia oil cum mi-au zis si mie, fara norma, fara acea fara nimic...

                      In mailul lor SEC nici nu este pomenit 5w40.

                      Comment


                      • Bucura-te frate, de masina, e noua, e frumoasa, e ce ti-ai dorit, lasa-l dreaq de ulei, pana la anul, ai timp sa te hotarasti ce vrei sa-i pui. Iti faci prea multe "griji" , sfaturi utile, ai primit legate de ulei, asa ca : "apa,paie si bataie" !

                        Comment


                        • Stiu, ai dreptate. Poate ca sunt prea tehnic. Om vedea ce o mai fi peste 1 an. Oricum mi se pare mega bullshit termenul de 30 mii pentru cei care chiar ar face 30 mii in maxim un an. Sa stai cu uleiul ala Floriol de la DaciaOil 30 mii... nici Ford nu recomanda mai mult de 20 mii sau un an si ei merg pe Castrol care e cu cateva clase peste Dacia Oil.

                          Comment


                          • Sa te poarte sanatos, pretutindeni

                            Comment


                            • Eu fac 2200-2500 km pe luna doar mers la lucru,apoi ce mai colind, ajung pe la 3000km lunar.
                              Ulei au pus elf fe 5w30 DPF, recomandat la 30.000 km.
                              O sa vad cum se prezintă la 20.000km. Prima revizie am făcut-o la 11 luni respectiv 20.000km.
                              Cum zicea un coleg, apa -paie și bătaie!

                              Comment


                              • @ Maskatu, am inteles ca la tine apare schimbul de ulei la 30 000 km, dar ca termen este la un an sau la doi ani? Cinci ani fara griji cu cinci schimburi de ulei ar fi OK (ca doar nu faci 30K intr-un an), dar la doi ani ar cam da cu virgula.
                                Iar dupa doi ani si sa zicem 28 000 km poate sa fie uleiul lui peste prajit, ca drujbele in trei cilindrii (sau tractorasele) turbate vor simti cu siguranta asta.
                                Acum ca o fi Dacia Oil sau ELF (mai recomandat) eu as spune ca pe la maxim 15 000 km (mai ales daca o buna parte au fost facuti in baraiala urbana si/sau talpa grea in extraurban) ar cam trebui schimbat daca tinem cat de cat la masina.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google