If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Aris, mai bine pune cum vrei Masuratoarea e buna inainte sa completezi ca sa stii cum e antigelul pe care-l ai, nu dupa completare, cum zicea si nenea Iancu mai sus.
Din cate stiu pe fiecare bidon de antigel se specifica procentul in care trebuie diluat pt a rezista la diferite temperaturi. Ce stiu sigur este ca daca pui antigel gol rezista mult mai putin la inghet ca daca il pui combinat.
daca pui antigel gol rezista mult mai putin la inghet ca daca il pui combinat.
Daca pui in tot sistemul, da. Daca pui 200 ml in vasul de expansiune, nu e chiar mare problema dar nici asa nu recomand si nu folosesc (decat daca am vasul gol complet si n-am apa distilata sau demineralizata, adica doar in caz de urgenta).
L.E. Deasemeni, nu recomand (la schimbarea antigelului din instalatie) sa se puna 1l antigel-1l apa cum am vazut ca se procedeaza in cate un service. Se combina inainte de turnare in sistem si se baga combinat gata.
L.E. Deasemeni, nu recomand (la schimbarea antigelului din instalatie) sa se puna 1l antigel-1l apa cum am vazut ca se procedeaza in cate un service. Se combina inainte de turnare in sistem si se baga combinat gata.
Foarte corect!
Sunt putini mecanici care procedeaza asa. Eu de unul singur am dat care a omogenizat inainte antigelul impreuna cu apa (raport 50:50, sau 1:1, cum doresti) intr-un pet gol de 5L, dupa care a turnat in instalatie amestecul.
Nu e prima data, e a treia oara. O data au completat în service și alta data am pus antigel simplu. Cam o data pe an trebuie completat. La anul o sa-l schimb din instalație ca face 4 ani de zile.
@fanez, taie gazul la 2000 rot/min, am testat pe un dokker. Acolo din fericire ai buton on/off.
Last edited by aris86; 18 October 2016, 00:07.
Reason: Automerged Doublepost
Îl masor a doua zi, după ce ai dat câteva ture cu motorul . Mai am 400 ml antigel în bidon.
Uneori dupa mult mai multe ture, zile, se amesteca cu cel din rezervor. Mai bine folosesti o concentratie mai mare, sa fie pe la -30grd, cand completezi. Dupa amestecarea cu cel din instalatie poate urca temperatura, depinde de situatia in care esti (concentr. initiala). Cam des schimbi, eu pe al doilea an, stau bine cu nivelul, cei drept, km mai putini. Eu am pe la -30, am avut surprize cu scaderi bruste de temperatura iarna, si nu vreau sa am emotii, clima s-a schimbat f mult, sarim de la +20, la temperat polare.
Cum Aris umbla aiurea pe dealuri si campii ("munti si văi), spun si eu....
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment