gabrieln1960 Am atașat devizul la postare.Oare nu se vede?
Easy-R a.k.a. JS3
Collapse
X
-
-
Eu procedez exact invers decât colegul nostru aurbrz, merg în ECO mai mult de 95% din timp tocmai pentru că așa schimbările de treaptă sunt mai puține. Fără ECO este mai vioaie, te înfigi mult mai ușor în depășiri dar schimbă mult mai des sau mai bine spus mult mai des decât aș face-o eu manual. Așa că atunci când nu folosesc ECO prefer să o trec în manual și schimb așa cum vreau eu.
Comment
-
gabrieln1960 Nu prea este logic ceea ce spui.In modul ECO treptele de viteza se schimbă la turații mai mici ,deci se succed treptele mai rapid.Atunci când în modul normal ajungi in treapta a 3-a,,in modul ECO ești deja în treapta a 4-a sau chiar a 5-a.Cel mai evident se vede acest lucru la urcarea unei pante.Deci in modul ECO se schimbă treptele mai des decât în normal.Asa vad eu lucrurile ,sau poate am eu alta mașină.
In altă ordine de idei,bucuria a fost de scurtă durată,eroarea a reaparut și ceea ce este mai grav,in timpul mersului.Voi merge la Dacia sa fac reparația . Ambreiaj exista pe stoc,iar pt.actuator
mi-au dat un termen de livrare de 10 zile lucrătoare,se plătește un avans.
- Likes 1
Comment
-
Clipul e de prin august 2017, pe vremea când parcă nu se luau amenzi dacă stăteai cu telefonul în mână. Logic sau ilogic, nu fac altceva decât să încerc să descriu percepțiile mele despre schimbări. Dacă mă înșel și cu ECO activat cutia schimbă mai des (crescător și descrescător) sunt cu atât mai mulțumit de Easy-R pentru că nu am până la acest moment nici cea mai mică problemă în funcționare.Last edited by gabrieln1960; 1 day ago.
- Likes 1
Comment
-
Si mai jos este răspunsul pe care l-am dat cuiva la comentariul făcut de el după vizionarea clipului.
Este adevarat ca un clip filmat cu un telefon ieftin tinut intr-o mana in timp ce cealalta sta pe volan este irelevant. Pentru a simti senzatia data de transmisie trebuie sa conduci o astfel de masina si nu doar la un test-drive de 10-15 minute. Clipul l-am pus si pe forumul monomarca tocmai pentru ca sunt multe intrebari legate de turatia la care schimba. Chiar si turatiile din clip nu sunt aceleasi mereu. In prima parte am accelerat mai usor, in a doua, dupa ce am trecut de un bumper din beton am accelerat mai tare dar cu frica pentru ca eram in oras si nu vroiam sa depasesc viteza legala. Spre sfarsitul clipului am luat piciorul de pe acceleratie si am lasat-o sa se duca singura in modul automat pana la oprire. Si ghici ce? La capatul bulevardului, pe cealalta parte era un MCV cu radar (noroc ca era orientat pe sensul celalalt). Oricum m-am lecuit de filmulete facute la volan. De multe ori in oras schimba a V-a chiar la turatie mai mica. Nu este nimic batut in cuie, transmisia schimba pur si simplu in functie de apasarea pedalei de acceleratie tinand motorul in parametrii optimi unui regim de functionare economic si asigurandu-se ca intr-o depasire mai energica masina nu "da in nas".
Si asta spuneam atunci după un drum la munte.
Si in cele din urma, dar nu in ultimul rand am uitat complet de Easy-R. Merge brici si este o mare placere sa mergi cu ea. La urcus, in modul Eco, cu cinci persoane, este clar ca motorul trage ceva mai greu si trebuie sa nu fortezi, urcand incet si sigur, fara niciun stres. In schimb, daca dezactivezi Eco, lucrurile se schimba radical: schimba la turatii mai ridicate si devine mult mai sprintena.
Repet: Sunt doar impresiile mele și atât, nu au valoare de adevăr absolut.Last edited by gabrieln1960; 1 day ago.
- Likes 1
Comment
-
Originally posted by aurbrz View Post...
In altă ordine de idei,bucuria a fost de scurtă durată,eroarea a reaparut și ceea ce este mai grav,in timpul mersului.Voi merge la Dacia sa fac reparația . Ambreiaj exista pe stoc,iar pt.actuator
mi-au dat un termen de livrare de 10 zile lucrătoare,se plătește un avans.
Legat de modul ECO pe forumuri (inclusiv acesta si chiar acest topic) au fost numeroase discutii, unele mai obiective altele mai putin sau chiar deloc.
Nu voi intra intr-o astfel de “discutie” pentru ca toate acestea depind de modul de utilizare al masinii, stilul de condus, conditiile dar si modul in care se analizeaza.
Totusi, doar ca o umila parere: simpla privire pe TdB a schimbarii treptelor de viteza nu cred ca este foarte relevanta, transmisia Easy-R este putin mai complexa si trebuie vazut /inteles ce se intampla in “spatele” acesteia, atasat doar ca exemplu (subliniez asta) cateva grafice de pe masina mea (chiar daca TS4 este diferita de JS3) intr-un regim DN –autostrada –urban (in grafice se observa usor perioadele de timp pentru fiecare), iar “idea” este ca ceea ce “face” masina /transmisia poate sa fie diferit de ceea ce credem noi uneori.
Si daca la JS3 se monitorizeaza via CLiP cel putin parametri PR015 =Pozitie ambreiaj, PR228 /229/230/231/232 =Cuplare viteza 1/2/3/2/5 si starile ET288 =Ambreiaj, ET307 =Pozitie cutie de viteze functie de PR006 =Regim motor si PR022 =Pozitia pedalei de acceleratie atunci s-ar putea sa fie si cateva “surpize-surprize”, dar chiar si asa toate acestea depind si de conditiile in care se fac, atat cu modul ECO on cat si off (iar numarul de actionari si “solicitari” poate sa fie chiar mai mare cu modul ECO on in anumite conditii)
PS: eu la masina mea am monitorizat si analizat mult timp toate acestea atat in injectie cat si in transmisie, atat cu modul ECO on cat si off, in aceleasi dar si diferite conditi, iar tinand cont de modul de utilizare si “talpa mea” de ani buni butonul ECO este OFF tot timpul(am si "uitat" de el, mi-am adus acum aminte citind aceste posturi), dar desigur ca asta depinde de fiecare si pana la urma fiecare procedeaza asa cum considera si doreste.
Attached Files
Comment
Comment