Revizii/reparatii 1.0 SCe

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Multumesc pentru detalii

Comment

• razvan312 la placute nu difera decat lamelele de glisare?

Comment

• Si dimensiunea diferita, mai mari cele care veneau pentru discurile ventilate. Am reusit sa le fac retur si sa le montez pe cele corecte.
        You do not have permission to view this gallery.
        This gallery has 2 photos.

Comment

• Apropo de dimensiune placute, ambele sunt corecte, depinde la ce model, an È™i motorizare te referi
          Attached Files
          Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

Comment

• Iar capacul la B4D are 13 suruburi, + încă 3 la bobine, Nm în poză simbol cheie fixă.
            Attached Files
            Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

Comment

• Adevarat. In cazul meu, baiatul de la magazin a presupus ca am discuri ventilate si mi-a dat varianta 2. Eu nefiind in conostinta de cauza m-am incurcat binisor si am ramas si cu masina "pe butuci" pana a doua zi. Dar s-a rezolvat pana la urma, si cu ocazia asta am mai invatat cate ceva.

Referitor la silicon pentru capacul culbutori, ceva sfaturi pentru mod de aplicare? Pe langa curatat bine zona si cordonul sa fie continu, ce grosime ar trebui sa aiba? Cineva prin SUA explica si recomanda a se face o strangere incrusisata conform schema pana se lipeste capacul, fara a strange, iar dupa o ora a se strange la cuplu in aceaisi ordine incrusisata conform schemei. Se aplica si la modelul in cauza cu capacul de plastic? (1.0 Sce) sau se strange la cuplu respectandu-se ordinea fara a astepta?

Comment

• Originally posted by t0rquemada View Post
                Iar capacul la B4D are 13 suruburi, + încă 3 la bobine, Nm în poză simbol cheie fixă.
                Daca capacul la B4D are 13 suruburi, atunci ce ai "marcat" acolo in poza pe care ai atasat-o ?:
                Attached Files

Comment

• Din ce inteleg, sunt cele 3 suruburi de la bobine. Ele nu prind capacul (Verde). Iar central capac doar 2 suruburi (Mov).
                  Last edited by razvan312; 5 April 2026, 18:18.

Comment

• Despre numarul de suruburi (hai sa le mai "numaram") vezi si posturile 1047, 1049 si 1050

Originally posted by razvan312 View Post
                    ....
                    Referitor la silicon pentru capacul culbutori, ceva sfaturi pentru mod de aplicare? Pe langa curatat bine zona si cordonul sa fie continu, ce grosime ar trebui sa aiba? ...
                    In postul 1051 am atasat procedura de demontare si montare, in a doua captura ai si raspunsurile referitoare la intrebarile legate de aplicarea siliconului (tip silicon, cordon, grosime, etc...) recomandate de producatorul Dacia, la care desigur ca se pot adauga si cele "de buna practica".
                    Attached Files
                    Last edited by Gil26; 5 April 2026, 18:23.

Comment

• Si sper sa fie clar, pe capac sunt 14 suruburi, 3 pe mijloc la bobine si 11 pe lateral, nu 13 asa cum scrie in documentatie (vederea cu numarul suruburilor si cuplul de strangere plus numerotarea din schema de strangere), asa cum am scris documentatia mai contine si inadvertente /greseli si trebuie "tratata" ca atare, dar poate sa fie utila pentru multe lucruri.
                      Attached Files

Comment

• Inteleg ce spui, insa cand eu am desfacut zilele trecute bobinele, aveam si 2 suruburi pe mijlocul capacului in afara de cele de pe margine de jur imprejur. Mie imi parea corecta varianta expusa initial de tine si ce a postat si t0rquemada.

Comment

• Mea culpa, daca sunt doar 2 suruburi pe mijlocul capacului atunci e OK.
                          Last edited by Gil26; 5 April 2026, 19:30.

Comment

• Legat de silicon, inteleg ca acest cordon care se pune pe marginea capacului chiulasei trebuie sa aiba 3-4mm grosime iar pe zona centrala unde sunt cele doua suruburi si cele 3 gauri care izoleaza bujiile si bobinele trebuie facut un cordon de 1.5mm +/- 0.5mm. Corect asa?

Comment

• Mda, iar ca sa mai "atenuez" marea gafa care am facut-o din graba si neatentie (documentatia si ceea ce am scris initial este corect iar t0rquemada are dreptate, sunt 13 suruburi de prindere ale capacului din care doua pe mijloc =>cu locasul mai adanc iar celelalte trei sunt pentru bujii), SCUZE din nou, atasez si varianta in engleza despre aplicarea siliconului:
                              Attached Files

Comment

• Multumesc pentru varianta in engleza. Este in regula.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google