Ce Tip De Ulei Folositi?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Abia acum vad, am scris greșit, e vorba de 5W40 VST, nici nu știu dacă au în gama lor 5w50.

  Comment


  • Ptr drumuri scurte, strict in oras, la opel corsa 1.2 16v unde fabrica zice 5w30, eu am pus 0w si a fost minunat iarna si pe frig, si faceam doar drumuri scurte, nu a papat un gram, dar cum au venit caldurile, il bea ca pe suc... In conditiile in care 5w30 nu era halit deloc tot anul... Eu zic ca daca mergi DOAR drumuri scurte merita iarna un 0w, dar daca il tii si vara, pune ce zice producatorul. Eu am facut multe teste cu uleiuri, privind vascozitatea la rece, si dintre cele ieftine, elf este(era la momentul testelor) foarte bun.
   Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

   Comment


   • 1,2 16v a avut probleme si pe Clio, sunt topicuri pe forumul reno vecin.
    In opinia mea cu un 0w40 viscozitatea mare se rezolva problema.
    5w30 zicea nec100 ca uzeaza prematur axul cu came, la aprobarile a3b3 sau a3b4. De aceea nu era agreat de Porsche, Ferrari si alti producatori de masini scumpe, ei preferand w40 ptr protectie maxima

    Comment


    • On topic, uleiurile, productorul le alege in cunostiinta de cauza, ai vazut vreodata un motor desfacut? Sa vezi prin ce gaurele circula uleiul? Daca pui prea gros, la rece nu va curge cum trebuie o vreme, daca pui prea subtire iar nu este bine. Si sa stii ca am testat si ulei amg 0w si la rece ulei mult mai ieftin curgea mai bine La cald sigur se pastra mai bine amg, dar eu am testat la rece.
     Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

     Comment

     Working...
     X
     Anulare DPF
     Politica de Securitate Google