Originally posted by Razvan_DUB
View Post
Merita sa cumperi un dCi 85 CP decat un 1.6 16v?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
@D-FENS asta nu inteleg baietii de aici ...ca sa amortizezi cei 1000 de euro trebuie sa faci peste 25000 km pe an....asta inseamna 5 revizii la 2 ani si lista continua....chiar nu mai am chef calculez ca oricum nu rezolvam nimic....cei care vad numai inainte asa vor ramane....parerea mea sincera ...un diesel nu isi mai merita banii in ziua de azi
Comment
-
Nu va mai luati de consumul ala de 6,6 mesiu, daca omul n-a resetat CB de cateva luni, bucata aia de 200km chiar si cu consum de 15% nu i-a afectat prea mult media. ganditi-va in loc sa vorbiti si sa declansati scandaluri. la 170 pe autostrada, loganul ia 10,5-11%, asta pe consum instant, verificat de mine.
zice bine darkside si nu e singurul, dar multi nu vor sa priceapa...Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Trebuie sa te gandesti inainte sa iei o masina ce vrei sa faci cu ea. Daca mergi 80% din timp in oras - clar iti iei o masina minca, un sandero, un matiz, un golf, (categori diferite dar am dat doar exemple) daca iti place sa pleci din aoras ori de cate ori ai ocazia. Si urasti trficul din oras atunci iati un logan, un passat, octavia, etc
asa si la motorizari- daca crezi ca vei merge cu viteza, daca vrei accelerari puternice fara ca sa te uiti la consum deloc dar sa ai performanta maxima iei 16 v, daca vrei puteren acceleratii, dar te mai uiti si la consum si cam ti se bulbuca ochii cand arata cb 10% atunci iei diesel dar cu ideea ca la un moment dat motorul nu te mai ajuta datorita acelor grafice care zic multe pt cei care le inteleg. Daca esti mai linisti sa conduci relaxat, cu conteaza ca faci o ora in plus pe drum (depinde de distanta) atunci merge si 14 benzina fara probleme.
marea intrebare este : ce vrei sa faci cu masina???? Este pus gresit intrebarea cu ce e mai bun ?1.5 dc
Comment
-
Originally posted by vulpea View PostAm facut din 19 ian 2008 pana azi 19000 km ,consum mediu 4,7/100.
Km sunt facuti in proportie de 75% in oras.
Consumul mediu il am datorita tuturor bonurilor de carburant pastrate (am un fisier in excel cu mai multe date...) si autonomiei actuale.
Permite-mi sa fiu sceptic la consumul tau "mediu" de doar 4.7. Daca era in proportie de 80-90 % in afara...Mai-mai sa accept, insa...Convins sunt de existenta multor km in oras cu masina ta.Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie
Comment
-
Commonrailul, dupa 10 ani de la dezvoltarea lui inca nu si-a demonstrat fiabilitatea pe deplin, deci inca nu a convins din mai multe puncte de vedere.Singurul lucru demonstrat este consumul dealtfel de neegalat dar in cele mai multe cazuri pretul a fost platit in alta parte adica elementele componente.
FIAT in colaborare cu Magneto, Marelli si Elasis au avut o idee geniala dar costul acestei idei este inca prea mare pentru 99% dintre noi.
Dintre cele doua motoare din titlu eu l-as alege pe al treilea .....benzina turbo, cel mai bun compromis la ora actuala.Consumul la acestea este putin mai mare dar fiabilitatea lor a fost deja demonstrata .Last edited by Cromatic; 16 November 2008, 22:47.
Comment
Comment