Defectiuni Aeroterma

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Salut, am un logan 2008 ..1,4..iar din iarna ma confrunt cu o problema la sistemul de ventilatie,mai exact cele patru trepte de ventilatie functioneaza perfect dar la pozitia unde directionezi aerul abia se simte.
  Asta iarna dimineata stateam aproape o jumatate de ora sa se dezghete parbrizul...iar apoi ma confruntam cu aburitul ,iar mai tot timpul trebuie sa stau pe trapta trei sau patru pentru a face fata....iar aerul parca se duce in alta parte si nu in masina.
  S-a mai confruntat cineva cu situatie similara ? va rog sa ma ajutati...sau daca aveti vreo recomandare de service, multumesc.

  Comment


  • Ai filtru de polen? Daca da, de cand nu a mai fost schimbat?
   Daca filtrul e deosebit de imbacsit, debitul de aer scade considerabil.

   Comment


   • Filtrul de polen a fost schimbat vara trecuta.....dar de la filtru sa nu mai intre deloc pe nici un orificiu din bord aer ?........poate nu am explicat eu bine.....la treapta 4 de la ventilator abia se simte aer pe dezaurire...sau la picioare.
    Am mai fost la un vecin sa vad cun functioneaza aeroterma lui si am ramas trasnit , la viteza 4 iti flutura braduletii de la oglida iar la mine se aude doar zgomot si nu se misca nici macar un servetel iar astazi cu ploaia am mer numai aburit.
    Va rog daca aveti cunostinte de aceasta problema sau daca cunoasteti pe cineva care repara sa-mi recomandati.....multumesc

    Comment


    • Scoate filtru de polen și verifică apoi ,dacă tot nu merge verifică ca sub plasticele de la capota să nu fie intrate frunze și alte minuni care să obtureze aerul .

     Comment


     • Salutare

      De ceva timp întâmpin probleme la aeroterma. Sa incep cu inceputul:

      Aeroterma mea s-a defectat dupa o perioada in care mai funcționa cand si cand. In acest timp am schimbat si rezistenta de 192 grade, iar la o săptămână dupa asta s-a stricat de tot aeroterma. Motorasul se invartea greu si in final a cedat. Am demontat-o si am pus alta aeroterma, motorasul(paleta) se învârte mult mai usor decat cea arsă. Montat, funcționează super ok.

      Problema e ca acum mi se tot arde rezistenta termică. Am schimbat vreo 3, care se ard în circa 30 min daca aeroterma funcționează la treptele 1-3. După ce am schimbat 3 rezistențe termice, am zis ca problema e la 'rezistenta mare' (cea verde ), tot circuitul. Am cumparat altul, l-Am montat, dar tot începe să miroasă a ars. Văzând asta am oprit aeroterma ca sa nu arda si rezistenta noua.

      Acum vine intrebarea: unde poate sa fie problema astfel încât să imi dea mie scurt circuit pe rezistenta si sa o arda?
      Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

      Comment


      • Salutare la toata lumea..
       De curind am o problema cu incalzirea din interior..chiar numai stiu ce sa fac si unde sa caut
       Am schimbat termostatul de citeva ori..am aerisit si tot nimic..caloriferul l-am verificat sa nu fie infundat..
       cert este ca sub bord daca pui mina pe conductele ce intra in calorifer..frig de nu poti sa tii mana pe ele..
       in schimb..in masina nimic
       La viteza redusa..in aglomeratie incepe sa se simnta un pic dar daca blocajul din trafic sa dus..si incep sa merg iar cu viteza..vine iar rece
       Sa fie cumva vre-in clapet blocat?
       M-am gindit si la garnitura de chiuloasa..in borcan nu face presiune..nu este spumat lichidul..uleiul este la nivel normal..
       Ce poata sa fie?

       Comment


       • Vezi sa nu fie sarit cablul care comuta in panoul de la aeroterma de la rece la cald. Daca ala e ok tind sa cred ca la calorifer e problema. Trebuie inlocuit ca sa elimini suspiciunea. Dar nu cu aftermarket, ca are mai putine canale si nu baga caldura. Mai bine original si sh,.
        Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

        Comment


        • Acest cablu..sau aceasta defectiune o vad numai cu bordul jos?

         Comment


         • Nu. Se da jos consola centrala, iar panoul de la aeroterma are 2 șuruburi parca. In spatele lui dupa poti vedea 3 cabluri, cate unul pt fiecare rotiță. Vezi ca e tutorial de schimbat bec aeroterma (cauta pe google sau pe tutorialelogan.ro)si acolo vezi exact cum se desface. Te interesează pana la partea de cabluri.
          Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

          Comment

          Working...
          X
          Anulare DPF
          Politica de Securitate Google