[ZGOM]Zgomot la ralanti (ambreiajul este de vina)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• cyrusmddd
    replied
    Originally posted by verginio View Post
    prin apasarea pedalei rulmentul de presiune apasa in placa de ambr...(iar acel zgomot la relanti se aude din cauza prizei de la cutie.,este scurta.,nu este nici o problema)
    Priza de la cutie ? ? ?

Originally posted by cyrusmddd View Post
    Priza de la cutie ? ? ?
    Verginio,
    Te referi la priza de putere care intra in discul de ambreiaj
    Last edited by cyrusmddd; 24 April 2011, 12:19. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• verginio
    replied
    prin apasarea pedalei rulmentul de presiune apasa in placa de ambr...(iar acel zgomot la relanti se aude din cauza prizei de la cutie.,este scurta.,nu este nici o problema)

Leave a comment:

• cyrusmddd
    replied
    Originally posted by AGENTUL NYT View Post
    din cate stiu eu daca ai joc in arculetele discului de ambreaj masina va pleca ca atunci cand esti pt prima data la volan va smuci,in general galacia o face rulmentul care aplica presiune cu ajutorul furcii ambreiaj aspupra soarelui placii de ambreiaj aceasta departanduse de discul ambreiaj la debraiere si apropiindul la ambreiere si asa vei putea opri schimba vitezele,rulmentul are din cate stiu si componente de plastic tabla ele se ma largesc in timp si de acea apare zgomotul de clantanit,de retinut ca nu e ceva foarte grav ,grav e cand acel rulment fluiera el risca sa ramina blocat si atunci strica si soarele palcii ambreiaj care daca nu mergi sa al schimbi pe el(rulmentul) risti sa ramai cu masina ca numai pleaca si intra in viteze,de ce pt ca toceste soarele ambreiajului si evident ca numai poate face ambreierea si debraierea discului de ambreiaj, pt cine stie rulmentul numai apasa cum trebuie pe soare sa faca praghie pt a putea deslipi discul de placa
    multumesc pt ca mi-ti suportat romanul foileton o zi buna all si DRIVE SAFE
    Care este miscarea rulmentului de presiune la debreiere (pedala de ambreiaj apasata) ?
    - se misca inspre placa de presiune ? sau
    - se departeaza de aceasta ?
    Nu imi este foarte clar cum rulmentul de presiune, prin apasarea pedalei de ambreiaj, departeaza plasa de presiune de discul.
    Daca este cineva dispus, il org sa-mi explice mecanismul acesta
    Last edited by cyrusmddd; 24 April 2011, 11:13.

Leave a comment:

• moise
    replied
    nu te speria asa fac toate la relanti cu ambreajul sus calca i ambreajul si vezi daca mai face

Leave a comment:

• fulau
    replied
    Au trecut 2 saptamani de cand am postat ultima oara in legatura cu problema mea.S-a rezolvat zgomotul provenea de la pompa servo frana ceva de genul.inainte de schimbarea ei pe garantie mi-au dat si bordul jos crezand ca zgomotul vine din bord si degeaba.oricum mi l-au pus inapoi mai bine decat era inainte.Sper sa nu treceti prin ce-am trecut eu.Va salut

Leave a comment:

• fulau
    replied
    Nu e zgomot de cutie nu il pot explica.la apasarea ambreiajului trebuia sunetul sa se accentueze sau sa dispara ceva se simtea.Zgomotul il am de ceva timp inainte de a cadea rulmentul de presiune.cineva din brasov sa asculte simfonia din masina mea?

Leave a comment:

• EUGEN2008
    replied
    pai e si de la cutie , e un zgomot de pinioane aflate in angrenare , e normal , cred ca la multe masini se aude la fel dar loganul fiind mai prost izolat fonic permite sa se auda in habitaclu.

Leave a comment:

• lungan
    replied
    Da, deci pana la urma ambreiajul e de vina pentru zgomotul 'ca de diesel' la relanti...desi unii spun ca e de la cutie...
    Schimbarea kitului de ambreiaj, mai ales cu unul identic nu rezolva nimic...dupa un timp reapare zgomotul, singura solutie ramanand kituri mai "alternative" gen astea .

Leave a comment:

• fulau
    replied
    Benzina de la petrom bag tot timpul.Zgomotul pare sa se auda in partea stanga in bord in ceasuri nu stiu dar incep sa disper

Leave a comment:

• Guest
    Guest replied
    ca sa zic ca tine si eu zilele astea m-am lovt de tacanitul asta ,foloseam benzina de o buna perioada de la omv ,cea de 95 carera, dar ieri dupa amiaza am alimentat de la petrom si in cativa km a disparut acel tacanit .vezi ca se aude o tacaneala si de la injectoare ,dar daca esti invatat cu functionarea motorului atunci iti cam dai seama .

Leave a comment:

• fulau
    replied
    Am avut si eu zgomotul de la "ambreiaj"l-am rezolvat cu schimbare de rulment buunn...ma duc zilele trecute cu un alt zgomot din lunga lista de zgomote ciudate si deranjante.Dupa incalzirea motorului cand accelerez la 1500 2000 ture se aude un tacanit foarte subtil...dupa cum am zis ma duc azi dupa masina care a stat o zi intreaga in service surpriza nu au rezolvat nimic ca nu stiu de unde se aude.acum va intreb pe voi poate voi ati mai patit macar unul dintre voi.zgomotul nu dispare la apasarea ambreiajului.maine ma duc la alta reprezentanta dacia din brasov pana ajung la bucuresti.

Leave a comment:

• Saby
    replied
    azi am fost la service pt o verificare inainte de plecarea in vacanta, le-am zis si de zgomotul de la relanti.
    un tip super, de la garantii (mai am 1 an de garantie) s-a urcat cu mine in masinuta si am dat o tura. a auzit si el zgomotul. mi-a explicat chestia cu rulmentul si dupa aia a pus-o la tester unde nu a dat nici o eroare. mi-a zis sa circul linistit.
    mi-a povestit ca dupa ce mai multi loganisti au venit in service cu aceeasi problema, a venit un ing de la Dacia si le-a aratat ca problema se incadreaza in tolerantele lor.
    sa fie adevarat? eu unul m-am mai linistit.

Leave a comment:

• DeLuXe
    replied
    pentru doritori ... vinde cineva un set de ambreiaj valeo pt logan la bursa

de 12 pagini se repeta aceiasi discutie ... cititi si voi threadul inainte de a posta si reposta si iar si iar si iar aceleasi intrebari

Leave a comment:

• AGENTUL NYT
    replied
    din cate stiu eu daca ai joc in arculetele discului de ambreaj masina va pleca ca atunci cand esti pt prima data la volan va smuci,in general galacia o face rulmentul care aplica presiune cu ajutorul furcii ambreiaj aspupra soarelui placii de ambreiaj aceasta departanduse de discul ambreiaj la debraiere si apropiindul la ambreiere si asa vei putea opri schimba vitezele,rulmentul are din cate stiu si componente de plastic tabla ele se ma largesc in timp si de acea apare zgomotul de clantanit,de retinut ca nu e ceva foarte grav ,grav e cand acel rulment fluiera el risca sa ramina blocat si atunci strica si soarele palcii ambreiaj care daca nu mergi sa al schimbi pe el(rulmentul) risti sa ramai cu masina ca numai pleaca si intra in viteze,de ce pt ca toceste soarele ambreiajului si evident ca numai poate face ambreierea si debraierea discului de ambreiaj, pt cine stie rulmentul numai apasa cum trebuie pe soare sa faca praghie pt a putea deslipi discul de placa
    multumesc pt ca mi-ti suportat romanul foileton o zi buna all si DRIVE SAFE

Leave a comment:

• JREwing
    replied
    Atunci poate ai probleme la cureaua de accesorii si / sau galetii intinzatori. E bine sa nu stai asa.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google