Antigelul din bol ??

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Marcajul verde cu carioca corespunde nivelului maxim si este făcut în uzină pt verificare. Vasul de expansiune are 2 marcaje de nivel pt minim si maxim care sunt ieșite în relief si se pot vedea dacă te uiți atent pe partea laterală a vasului. Ca idee minimul este cam la vreo 3cm aproximativ sub maxim cum este marcajul pe vas

    Comment


    • la 3000km am avut si eu la minim antigelul, m-am dus la reprezentanta, mi-au zis ca asa vine din fabrica, apoi mi-au completat-o (30 lei o cutie antigel dacia)

      Comment


      • Poti completa cu apa distilata. Probabil ca e nevoie sa completezi cu 200-300 de ml de apa. La cei 5 sau 6 litri ai instalatiei e neinsemnat, nu schimba semnificativ cifra la care va ingheta antigelul. NU o sa mai fie - 36 va fi - 35. Irelevant oricum, mai important e sa verificati toamna antigelul cu un densimetru ca sa stati linistiti. Nu mai completati cu antigel, nu e cazul, fierbe la -170 de grade si nu se evapora ca apa. Repet, doar verificati cu un densimetru.

        Comment


        • Și eu am doua logane noi diesel, și la amândouă am completat antigel. Ma gândesc ca la o mașină noua e normal, poate se mai dilata furtunele prin instalație...

          Comment


          • NU ai gresit cu ceva, dar e ok ca si procedura si mult mai economic sa completezi cu apa. In realitate nu se schimba raportul apa / antigel. Si oricum ideal e sa verifici cu densimetrul.
            Postez doar pentru ca majoritatea utilizatorilor care au cunostinte ceva mai reduse vor cauta antigel in mod obligatoriu ca sa completeze, crezand ca asa trebuie in mod obligatoriu. In realitate, asa cum am spus e foarte bine si cu apa distilata. Important e sa fie intre minin si maxim. Si nu trebuie amestecate antigelurile. Daca zice Glaceol RX tip D, aia trebuie pus.

            Comment

            Working...
            X
            Anulare DPF
            Politica de Securitate Google