reumplere cu freon?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Originally posted by danielliviu View Post
    @giannimarian: Nu toate frigiderele au acelasi tip de agent frigorific (de ex. R600A pentru al meu).
    Si cu tot respectul pentru experienta dvs, pe langa freon mai este si ulei frigorific care trebuie verificat. Si instalatia AC nu se poate compara cu cea a unui frigider - alte compresoare, alt scop, alte conditii de mediu, etc.
    Am dat si io un exemplu cu r134a ! Stiu ca exista mai multe tipuri de freon!Ideea e ca nici freonul si nici uleiul din instalatia de A.C. Nu se uzeaza si nu se consuma! Sa nu deviem de la topic!

    Comment


    • #32
      Vad ca sunt multi paici care mor daca merg cu AC iarna sau pe plaoie chiar daca e frig afara,domnilor Ac merge foarte bine si face chiar mai cald ptr ca el are rolul de dezumificare,Pe plaoie banuiesc ca inebuneati ca se aburesc geamurile sau in iarna care a trecut.Va spun ca nu trebuia decat sa apasati butonu ala mic de AC si totu era perfect se dezaburesc si geamurile laterale spate ;) .Io merg cu el foarte des pe cald rece pe ce o fi .il mai inchid la drumuri lungi udne am nevoie de vlaga .
      Puteti sa mergeti si pe reclicare cu Ac pornit o sa aveti o surpriza ca nu se mai aburesc geamurile.Oare dece ? Pentru ca aeru cald e umed fata de aeru dezumificat care este un aer uscat ;)
      Dau 2000 de parai si cumpar tot...

      Comment


      • #33
        Ciao ... eu vreau sa intreb daca e obligatoriu sa pornesti AC si pe timp de iarna .. e cumva vre-o regula sau nu ... ptr. ca in cartea de intretinere nu scrie ... iar cei de la service au ocolit intrebarea mea cand i-am intrebat.. Multumesc celor care imi vor raspune...

        Comment


        • #34
          este bine sa il pornesti la 2-3 saptamani. Am citit si eu tot pe aici pe forum. Nu trebuie folosit foarte mult timp da e bine sa-l tii 10-15 min pornit.

          Comment


          • #35
            Scrie sigur in carte am citit chiar eu mai demult, recomandau pornirea AC-ului cam la 10 zile daca tin bine minte. Acum ca o fi 10 ca o fi 15 zile il pornesti un pic, ca face bine, ajuta si la dezaburire. Eu am dat pe o reumplere cu freon 100 lei in primavara la un tip care se ocupa cu dinastea. La service Dacia sarea de 300 lei si oricum nu mai aveam garantie.

            Comment


            • #36
              sal!

              Aceeasi problema o am si eu,cand pornesc AC-ul face un zgomot ciudat,cum spuneti voi ''ca de drujba'' , si imi ia si din putere. Am respectat chestia cu pornitul AC-ului la cateva zile si pe timp de iarna,dar vad ca tot am probleme. Unde ar fii mai indicat sa merg,la un service privat sau la o reprezentanta Dacia ? Aveti idee de preturi pentru schimbarea sau completarea freonului si a uleiului din turbina ???

              Merci anticipat !!!

              Comment


              • #37
                Masina mea e din 2005 si pana acum n-am umblat la A/C, si merge perfect, nu face zgomot mare(se aude ceva in masina dar asa se aude de cand o am) si raceste bine.
                Tind sa cred ca treaba cu verificatul la doi ani e doar o strategie dacia post vanzare de a mai strange bani.
                Acum fiecare face cum stie si cum il tine buzunaru!

                Comment


                • #38
                  verificarea periodica a anumitor componente nu e o strategie post vanzare, cum spui tu.
                  ci este util ca la anumite perioade de timp sa verifici anumite echipamente de pe masina. pun pariu ca daca cei de la dacia nu ar fi recomandat aceste verificari, ai fi spus ca sunt neglijenti si nu le pasa de starea masinilor in timp. deci, mai gandeste-te!
                  Computer, did we bring batteries?... Computer?...

                  Comment


                  • #39
                    Chestia cu pornitul AC la cateva zile nu mi se pare plauzibila .. acasa dai drumul la AC pe timp de iarna ? .. nu ! .. problema cu sunetul am avut-o si eu din prima vara in care mi-am luat masina .. la 2 sapatamani de functionare zilnica mi s-a retezat o teava pe acolo .. eram in mers si cand a inceput freonul sa iasa de sub capota am zis ca am luat foc .. au oprit chiar si 2 masini sa ma intrebe daca am nevoie de ajutor .. cei de la reprezentanta mi-au spus ca nu a fost prinsa bine .. mi-au rezolvat problema si chiar nu am mai avut nici o problema ..
                    Iar in legatura cu incarcatul cu freon .. in mod normal la 4 ani de zile va duceti si va da afara freonul vechi si completeaza cu altul nou ! Si nu aveti probleme !

                    Comment


                    • #40
                      Pai nu o verifica degeaba si nu le pasa de masina mea atata timp cat imi cer bani pentru ceva ce nu e necesar. Imi merge A/C-ul si daca in 5 ani n-am trecut pe la ei. Daca era sa trec, deja cheltuiam peste 600lei(service autorizat dacia) degeaba.
                      Asa ca nu sunt contra la nimic, de fapt am si spus: fiecare face ce vrea cu banu lui.

                      Comment


                      • #41
                        Masina mea in noiembrie anul trecut a implinit 4 ani si nu am verificat instalatia de AC . Pana acum am fost multumit de cum a racit in masina sa vad in vara asta cum o sa fie

                        Comment


                        • #42
                          A.C

                          Salut poate cineva sa ma informeze care mai sunt preturile pentru reumplere cu freon la LOGAN?Nu am mai folosit A.C de asta vara si se pare ca nu mai functionaza,poate fi si altceva?Multumesc!!!!

                          Comment


                          • #43
                            Masina mea are 3 ani , si anul trecut i-am facut un test, sa vad daca AC-ul functioneaza in parametri. Totul este ok, si pentru ca treaba asta am facut-o la un amic nu ma costat nimic, deci nu pot spune cam cat costa .
                            Oricum ar trebui macar o data la 2 ani, este recomandata o verificare a instalatiei de AC . Iar faptul ca nu folosesti AC-ul decat vara cand este cald asta nu inseamna ca nu trebuie sa-i mai dai drumul asa din cand in cand. Sa-i dai drumul si iarna ai multe avantaje . Se mai unge compresorul si cu ocazia asta nu risti sa-l bulesti . Foarta multa lume nu foloseste AC-ul decat vara si deaia te trezesti dupa 4 luni de "stationare" ca nu mai functioneaza.
                            , sunt cu ochii pe voi !
                            :thumbsup:

                            Comment


                            • #44
                              Eu am scapat de verificarea instalatiei AC. Cu ocazia interventiei in service, mi-au schimbat si radiatoarele, implicit au refacut si freonul, presiunea, etc.
                              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                              Comment


                              • #45
                                Iopo, preturile variaza intre 100 si 400 lei depinde unde faci operatia, oricum cine face operatia de umplere verifica intai cat freon mai ai in instalatie si daca ala e ok, atunci alta e cauza nefunctionarii AC-ului. Eu am dat 110 lei la un meserias.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google